-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Στο να παθαίνεις καρδιακό βλέποντας τα 30αρια;
Ξερεις πως ελαφρωνει το δεξι ποδι;Πιπουλο γινεται!!!
Ιδίως όταν το μυαλό κάνει τον υπολογισμό: 30 λίτρα χ 1,4/λίτρο = 42 ευρώ για 100χλμ...
Χθες ζαχάρωνα ένα focus ST 2.5... Ωραίο αμάξι (ιδίως στο πορτοκαλί που το έβλεπα ), αλλά μετά υπολόγισα ότι θέλει τουλάχιστον 20 ευρώ για 100χλμ (κι αν ζοριστεί πολλά παραπάνω) και μου κόπηκε η όρεξη...
Ελπίζω όσοι έχουν τέτοια αμάξια να τ' αγόρασαν συνειδητοποιημένοι για το κόστος χρήσης τους και να τα ευχαριστιούνται!
ταξίδι αθήνα-βόλος με το V50 1.8 και με το S40 T5 AWD , μαζί, με cc στα 140 και στα 2, το δικό μου έκαψε 8.6λτ/100 και το Τ5 AWD 9.2λτ/100
μέσα στην πόλη τώρα... και πόσο μπορείς να συγκρατηθείς για να πας με μόνο 140 ......
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
και πόσο μπορείς να συγκρατηθείς για να πας με μόνο 140 ......
Αυτό εννοούσα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
και πόσο μπορείς να συγκρατηθείς για να πας με μόνο 140 ......
Αυτό εννοούσα...
markvag, δες το videaki !!! ... http://www.volvoclub.gr/forum/viewtopic ... &start=300
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
rafi αυτα που δημοσιευεις πιο πολυ για ασκηση οικονομιας μου φαινονται παρα για πραγματικη οδηγησηΔεν ξερω γενικα στο θεμα καταναλωση ειμαι πολυ πανω απο οτι περιμενα και κυριως δεν μπορω να οδηγησω οικονομικα με καμια συνθηκη. Τα 7 τα θεωρω σουπερ επιδοση για να καταλαβεις. Ενω με αλλα αυτοκινητα εχω πετυχει κατι φοβερα ρεκορ
οντως. στο πρωτο σκελος Χανια-Ρεθυμνο ηταν αυτο ακριβως, ασκηση καταναλωσης!!!
οι υπολοιπες διαδρομες ομως οχι!! Στον γυρισμο κουβεντιαζα και ηταν και νυχτα, αλλα οπου χρειαζοταν το κυνηγαγα!
την στιγμιαια καταναλωση την ειχα παντα σε πρωτο πλανο, αλλα μετα απο λιγο δεν χρειαζεται να την παρακολουθεις, καταλαβαινεις απο μονος σου τι περιπου καταναλωνει..
Παντως μεσα στην πολη αν προσεχεις ελαχιστα το κατω απο 7,5 ειναι απολυτα φυσιολογικο -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Η πρώτη μου μέτρηση σε Lancia Y 1.2 16v '98.
35% εγνατία με 4000σαλ, 2 άτομα με αρκετές αποσκευές.
45% επαρχιακό δίκτυο με κανονικούς ρυθμούς, μόνο οδηγός.
20% (επαρχιακή) πόλη, 1-2 άτομα.
45 λίτρα μου έβγαλαν 625 χιλιόμετρα ήτοι 7.2lt/100km. Ικανοποιητικότατα πιστεύωΔεύτερη μέτρηση, ~400km εθνική οδός (Κομοτηνή - Λάρισα) με 140-150 κοντερίσια όπου μπορούσα
(4.000-4.300σαλ) και 150km πόλη. Μόνο οδηγός, 7.6lt/100km. -
Στα Clio II, phase II (σαν το δικό μου) το βενζινόμετρο είναι ψηφιακό και χωρίζεται σε 10 γραμμούλες, μαζί με τη ρεζέρβα (50 λίτρα/10 γραμμούλες= 5 λίτρα ανά γραμμούλα). Στην κίνηση στην πόλη λοιπόν, πέφτει μια γραμμούλα ανά 50-55 χλμ. συνήθως, αναλόγως του πόσο χάλια είναι η κατάσταση του μποτιλιαρίσματος ... Από το τελευταίο γέμισμα όμως που έκανα, κοντεύουν ...80 χλμ. στο οδόμετρο και το πρώτο 5λιτρο ακόμη δεν έχει τελειώσει !!
Μάλλον έχουν όντως αλλάξει οι συνθήκες κίνησης στους δρόμους τον τελευταίο μήνα ... -
καλησπέρα... θέλω να αναφέρω το εκπληκτικό νούμερο κατανάλωσης που πέτυχα ..απο ολυμπιακό χωρίο -άνω γλυφάδα... μέσο Κηφισού..και νορμάλ κίνησή μαχ 100χλμ/ωρα..+ drafting.....4,8Λ/100 χλμ μεσο τριπ κομπιουτερ καλα ειναι??? η απόστασή είναι 36 χλμ.. . καλά είναι??
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
καλησπέρα... θέλω να αναφέρω το εκπληκτικό νούμερο κατανάλωσης που πέτυχα ..απο ολυμπιακό χωρίο -άνω γλυφάδα... μέσο Κηφισού..και νορμάλ κίνησή μαχ 100χλμ/ωρα..+ drafting.....4,8Λ/100 χλμ μεσο τριπ κομπιουτερ καλα ειναι??? η απόστασή είναι 36 χλμ.. . καλά είναι??είναι κατηφόρα βέβαια και δρόμος με λίγα φανάρια.
Πρέπει να ήταν ο ορισμός της 'κότας'.
(αν και πραγματικά απίστευτο ως νούμερο. ) -
Τι είναι το drafting;;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι είναι το drafting;;;http://en.wikipedia.org/wiki/Drafting_% ... ynamics%29
-
Άρα είναι άλλη ονομασία για το slipstreaming. ΟΚ, ευχαριστώ!
Σε τί κέρδος μπορεί να υπολογίζει κάποιος από αυτό. Έστω σε εθνική οδό και έχεις κολλήσει πίσω από νταλίκα. Έχετε τσεκάρει διαφορά σε στιγμιαία κατανάλωση; Μιλάμε για 10% ή για 25%; -
Σε μερικές δοκιμές που έκανα, μιλάμε για σοβαρό ποσοστό, πάνω από 10% θα έλεγα. Αλλά είναι αρκετά επικίνδυνο.
-
Πόσο κοντά πάτε ρε παιδιά ;
EDIT: κάτι σχετικό έχουν δοκιμάσει οι 'mythbusters' .
-
Στην εθνική με 120+ (πολύ πιο πάνω από τα 55 μίλια=90χλμ των αμερικάνων) κολλάμε ο ένας στον άλλον γύρω στα 10 πόδια (3 μέτρα) όπου παρατηρήσανε τη μέγιστη οικονομία....μέχρι και 39%!! Ε λοιπόν φαίνεται ότι την οικονομική οδήγηση την έχουμε στο αίμα μας, στο υποσυνείδητό μας!!
Όταν έλεγαν για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά όταν ο οδηγός έκανε και ειδική εξάσκηση για να οδηγήσει κοντά στον προπορευόμενο, σκεφτόμουνα τι θα έλεγε αν οδηγούσε στην Ελλάδα... και γέλαγα μόνος μου...
Δυστυχώς σπάνια κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις... -
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς......
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην εθνική με 120+ (πολύ πιο πάνω από τα 55 μίλια=90χλμ των αμερικάνων) κολλάμε ο ένας στον άλλον γύρω στα 10 πόδια (3 μέτρα) όπου παρατηρήσανε τη μέγιστη οικονομία....μέχρι και 39%!! Ε λοιπόν φαίνεται ότι την οικονομική οδήγηση την έχουμε στο αίμα μας, στο υποσυνείδητό μας!!
Όταν έλεγαν για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά όταν ο οδηγός έκανε και ειδική εξάσκηση για να οδηγήσει κοντά στον προπορευόμενο, σκεφτόμουνα τι θα έλεγε αν οδηγούσε στην Ελλάδα... και γέλαγα μόνος μου...
Δυστυχώς σπάνια κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις...η οποια βενζινη κερδιζεις δεν αξιζει με τιποτα το ρισκο να βρισκεσαι τοσο κοντα με τον μπροστινο σου! Ειστε τρελοι?
μια φορα το ειχα δοκιμασει με φιλο μου, μετα απο συνενοηση, και παλι δεν ενιωθα καθολου ανετα (ουτε αυτος)...
ολα αυτα στα 120χαω -
Δεν κατάλαβες, κάνουν επί τούτου δοκιμές ξοδεύοντας βενζίνη ακριβώς επειδή είναι large και όχι τσίπηδες.
Επιστημονικό ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς......Αυτοί οι γλήγοροι με τα τουμπανιασμένα ραλύ και μαυροτζάμικα γκόλφ που σου κολλάνε από πίσω τελικά για οικονομία το κάνουν τα παιδιά και τα κατηγορούσα άδικα....
Αστεία αστεία για δοκίμασέ το καμιά φορά στην Εγνατία που πάνε με σταθερή ταχύτητα οι νταλίκες και δες στιγμιαία κατανάλωση να δούμε αν και το πετρέλαιο επηρεάζεται το ίδιο. Μήπως κάνεις κανένα νέο ρεκόρ και μας το τρίβεις στα μούτρα ακόμα περισσότερο! -
Δεν μπορω με τιποτα να καθομαι πισω απο οχημα που μου κοβει την ορατοτητα,ειδικα νταλικες.Θελω να βλεπω τον δρομο.
-
Αντί να χαρείτε τις καταναλώσεις σας και τα 8άρια - 10άρια - 12άρια - 14άρια σας, ασχολείστε με το πως θα μειώσετε έστω και λιγάκι (με επικίνδυνο τρόπο) την κατανάλωση των βενζινορουφηχτρών.......εμ, βενζινοκίνητων οχημάτων σας.....
Έρευνα Κατανάλωσης