-
καλησπέρα... θέλω να αναφέρω το εκπληκτικό νούμερο κατανάλωσης που πέτυχα ..απο ολυμπιακό χωρίο -άνω γλυφάδα... μέσο Κηφισού..και νορμάλ κίνησή μαχ 100χλμ/ωρα..+ drafting.....4,8Λ/100 χλμ μεσο τριπ κομπιουτερ καλα ειναι??? η απόστασή είναι 36 χλμ.. . καλά είναι??
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
καλησπέρα... θέλω να αναφέρω το εκπληκτικό νούμερο κατανάλωσης που πέτυχα ..απο ολυμπιακό χωρίο -άνω γλυφάδα... μέσο Κηφισού..και νορμάλ κίνησή μαχ 100χλμ/ωρα..+ drafting.....4,8Λ/100 χλμ μεσο τριπ κομπιουτερ καλα ειναι??? η απόστασή είναι 36 χλμ.. . καλά είναι??είναι κατηφόρα βέβαια και δρόμος με λίγα φανάρια.
Πρέπει να ήταν ο ορισμός της 'κότας'.
(αν και πραγματικά απίστευτο ως νούμερο. ) -
Τι είναι το drafting;;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι είναι το drafting;;;http://en.wikipedia.org/wiki/Drafting_% ... ynamics%29
-
Άρα είναι άλλη ονομασία για το slipstreaming. ΟΚ, ευχαριστώ!
Σε τί κέρδος μπορεί να υπολογίζει κάποιος από αυτό. Έστω σε εθνική οδό και έχεις κολλήσει πίσω από νταλίκα. Έχετε τσεκάρει διαφορά σε στιγμιαία κατανάλωση; Μιλάμε για 10% ή για 25%; -
Σε μερικές δοκιμές που έκανα, μιλάμε για σοβαρό ποσοστό, πάνω από 10% θα έλεγα. Αλλά είναι αρκετά επικίνδυνο.
-
Πόσο κοντά πάτε ρε παιδιά ;
EDIT: κάτι σχετικό έχουν δοκιμάσει οι 'mythbusters' .
-
Στην εθνική με 120+ (πολύ πιο πάνω από τα 55 μίλια=90χλμ των αμερικάνων) κολλάμε ο ένας στον άλλον γύρω στα 10 πόδια (3 μέτρα) όπου παρατηρήσανε τη μέγιστη οικονομία....μέχρι και 39%!! Ε λοιπόν φαίνεται ότι την οικονομική οδήγηση την έχουμε στο αίμα μας, στο υποσυνείδητό μας!!
Όταν έλεγαν για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά όταν ο οδηγός έκανε και ειδική εξάσκηση για να οδηγήσει κοντά στον προπορευόμενο, σκεφτόμουνα τι θα έλεγε αν οδηγούσε στην Ελλάδα... και γέλαγα μόνος μου...
Δυστυχώς σπάνια κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις... -
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς......
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην εθνική με 120+ (πολύ πιο πάνω από τα 55 μίλια=90χλμ των αμερικάνων) κολλάμε ο ένας στον άλλον γύρω στα 10 πόδια (3 μέτρα) όπου παρατηρήσανε τη μέγιστη οικονομία....μέχρι και 39%!! Ε λοιπόν φαίνεται ότι την οικονομική οδήγηση την έχουμε στο αίμα μας, στο υποσυνείδητό μας!!
Όταν έλεγαν για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά όταν ο οδηγός έκανε και ειδική εξάσκηση για να οδηγήσει κοντά στον προπορευόμενο, σκεφτόμουνα τι θα έλεγε αν οδηγούσε στην Ελλάδα... και γέλαγα μόνος μου...
Δυστυχώς σπάνια κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις...η οποια βενζινη κερδιζεις δεν αξιζει με τιποτα το ρισκο να βρισκεσαι τοσο κοντα με τον μπροστινο σου! Ειστε τρελοι?
μια φορα το ειχα δοκιμασει με φιλο μου, μετα απο συνενοηση, και παλι δεν ενιωθα καθολου ανετα (ουτε αυτος)...
ολα αυτα στα 120χαω -
Δεν κατάλαβες, κάνουν επί τούτου δοκιμές ξοδεύοντας βενζίνη ακριβώς επειδή είναι large και όχι τσίπηδες.
Επιστημονικό ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς......Αυτοί οι γλήγοροι με τα τουμπανιασμένα ραλύ και μαυροτζάμικα γκόλφ που σου κολλάνε από πίσω τελικά για οικονομία το κάνουν τα παιδιά και τα κατηγορούσα άδικα....
Αστεία αστεία για δοκίμασέ το καμιά φορά στην Εγνατία που πάνε με σταθερή ταχύτητα οι νταλίκες και δες στιγμιαία κατανάλωση να δούμε αν και το πετρέλαιο επηρεάζεται το ίδιο. Μήπως κάνεις κανένα νέο ρεκόρ και μας το τρίβεις στα μούτρα ακόμα περισσότερο! -
Δεν μπορω με τιποτα να καθομαι πισω απο οχημα που μου κοβει την ορατοτητα,ειδικα νταλικες.Θελω να βλεπω τον δρομο.
-
Αντί να χαρείτε τις καταναλώσεις σας και τα 8άρια - 10άρια - 12άρια - 14άρια σας, ασχολείστε με το πως θα μειώσετε έστω και λιγάκι (με επικίνδυνο τρόπο) την κατανάλωση των βενζινορουφηχτρών.......εμ, βενζινοκίνητων οχημάτων σας.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τστστσ, τι κάνουν για οικονομία μερικοί.....δεν είναι large σαν μερικούς-μερικούς...... -
καβουρα μονο ο ορισμος τις 'κοτας' δεν ητανε..ημουν στιν μεσαια λοριδα μονιμα η οποια ηταν η ταχυτερη ολον στιν παραλιακη πηγενα με 70 σταθερα..στιν εθνικη απ τιν αλλη παλι με 100 πηγενα οπος το ρευμα..ρε παιδια με παρεξηγησατε..να κανεις ντραφτινγκ εκει οπου βλεπεις φυσικα και δεν ενοωω να κολισεις στα 3 μετρα αλλα σε αποσταση ιση με 10 μετρα περιπου...εξαλου σίγουρα δεν ξέρεις τις αντιδράσεις του μπροστινού σου..ομος οταν ο μπροστινός σου ειναι ο πατερας σου ειναι διαφορετικο!!και αυτο γινετε μονο οταν εχω αισθηση του οδοστροματος για τυχων παγηδες..
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
καβουρα μονο ο ορισμος τις 'κοτας' δεν ητανε..ημουν στιν μεσαια λοριδα μονιμα η οποια ηταν η ταχυτερη ολον στιν παραλιακη πηγενα με 70 σταθερα..στιν εθνικη απ τιν αλλη παλι με 100 πηγενα οπος το ρευμα...πραγματικά δε θέλω να απαντήσω όχι γιατί είναι κακός ο ρυθμός κίνησής σου, αλλά γιατί με αυτό που θα γράψω σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγώ εγώ, θα με πάρουν με τις ντομάτες. (άρχισε ήδη να 'βρέχει' )
-
κατάφερα να κάνω 130 χλμ στη διαδρομή θεσ/νικη-αριδαία-σχεδόν έδεσσα (δεν άντεξα άλλο, πήγα από στροφοδιαδρομη) με μέση κατανάλωση 6,2 λ/100. Θα μπορούσα και χαμηλότερα, θαρρώ, αν ήμουν πιο συντηρητικός στονπεριφερειακό.
Δεν το ξανακάνω χωρίς λεξοτανίλ
-
Τα κέρδη με το tailgating αυξάνονται ιδιαίτερα όταν η ταχύτητα ανεβαίνει. Το πρόβλημα φυσικά είναι τα αντανακλαστικά που χρειάζονται (πρακτικά είναι αδύνατο να προλάβεις να αντιδράσεις).
Το κέρδος βέβαια δεν είναι μόνον για αυτούς που ακολουθούν αλλά και για το προπορευόμενο όχημα καθώς το φαινόμενο μήκος τους αυξάνεται με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Σε πολύ extreme καταστάσεις (ήτοι αποστάσεις κάτω του μισού μέτρου οπότε και πρακτικά και ο αέρας κάτω από το πάτωμα καναλιζάρεται καλύτερα) η μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης είναι ακόμα μεγαλύτερη και μειώνεται και τα φαινόμενα που σχετίζονται με την ελαφριά ουρά (ειδικά για τον προπορευόμενο). Μειονέκτημα βέβαια ότι στην περίπτωση αυτή για όσους έπονται ότι η ψύξη του κινητήρα είναι προβληματική.
Πάντως στους λεγόμενους automated highways ένας τρόπος αύξησης της χωρητικότητας είναι τα λεγόμενα αυτόματα κομβόι για τις λωρίδες πλην της αργής λωρίδας όπου θα υπάρχει αυτοματοποιημένο σύστημα κίνησης όπου και πρακτικά θα μπορούμε να δημιουργήσουμε τρενάκια χωρίς σοβαρά προβλήματα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
......Αστεία αστεία για δοκίμασέ το καμιά φορά στην Εγνατία που πάνε με σταθερή ταχύτητα οι νταλίκες και δες στιγμιαία κατανάλωση να δούμε αν και το πετρέλαιο επηρεάζεται το ίδιο. Μήπως κάνεις κανένα νέο ρεκόρ και μας το τρίβεις στα μούτρα ακόμα περισσότερο!Έχω ήδη αυτο-ανακηρυχθεί ως ο Scroutz του topic αυτού αλλά δεν είμαι τόσο απελπισμένος (για να μην πω τπτ χειρότερο) για να κάνω κάτι τέτοιο.....
Δηλαδή αντί για 5,3 l/100Km στην Εγνατία με 110 Km/h πόσο πιο κάτω να κάψει??
Τστστσ...γυφτιές......να είστε large βρε ....
.......(σας ομιλώ εγώ με τις small καταναλώσεις.... )
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽