-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τιράντα.....έλεγε το ανέκδοτο....
Δε θέλουμε να τον προσπεράσει!!!
Δεν υπάρχεις κογιότι λέμε
-
Λοιπον...να κα το δικο μου προσωπικο ρεκορ καταναλωσης...σημερα το βραδυ στην διαδρομη...Αργος-Νεστανη Αρκαδιας(αναβαση στο πιο μεγαλο μερος) και επιστροφη...Νεστανη Αρκαδιας-Ναυπλιο(καταβαση σε μεγαλο βαθμο).Τα συνολικα χλμ της διαδρομης φαινονται στο οδομετρο.
Πιεσεις ελαστικων στα 29 psi γυρω-γυρω,καυσιμο Shell απλη αμολυβδη και μονο ο οδηγος στο οχημα...
Πουθενα δεν ξεπερασα τα 120 χλμ/ωρα δεν ειχε και κινηση....βεβαια αυτη την ωρα....αλλα και σε καμμια περιπτωση δεν ημουν εμποδιο για τους αλλους οδηγους...
Το προηγουμενο ρεκορ μου ηταν 6,1 lt/100 km....τωρα με 5,6 ποιος το χ@ζει.....το υγραεριο...!!!
-
Τα διόδια μου ανεβάζουν κατά 3 λιτρα στα 100 την κατανάλωση
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τα διόδια μου ανεβάζουν κατά 0,3 λιτρα στα 100 την κατανάλωσηΚαι πολύ λέμε.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τα διόδια μου ανεβάζουν κατά 0,3 λιτρα στα 100 την κατανάλωση
Και πολύ λέμε.
3 ευρώ δεν είναι για κόρινθο που ειναι λιγότερο από 100 κμ.
για κάνε πράξεις να δουμε... Μη βάλουμε και την ΑΟ μέσαΓια να πάω στο Λουτράκι 80κμ χωρίς να παταω γκάζι καθόλου θέλω 6 λιτρα που κάνουν 9 ευρω
και 3 τα διόδια 12 ευρω για 6 λιτρα κατανάλωση στα 80 κμαν τα βάλω οτι τα πληρωσα βενζίνη είναι σαν να έκαψα πάνω από 2 λίτρα παραπάνω για τα 80 κμ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τα διόδια μου ανεβάζουν κατά 0,3 λιτρα στα 100 την κατανάλωση
Και πολύ λέμε.
3 ευρώ δεν είναι για κόρινθο που ειναι λιγότερο από 100 κμ.
για κάνε πράξεις να δουμε... Μη βάλουμε και την ΑΟ μέσα
Για να πάω στο Λουτράκι 80κμ χωρίς να παταω γκάζι καθόλου θέλω 6 λιτρα που κάνουν 9 ευρω
και 3 τα διόδια 12 ευρω για 6 λιτρα κατανάλωση στα 80 κμ
αν τα βάλω οτι τα πληρωσα βενζίνη είναι σαν να έκαψα πάνω από 2 λίτρα παραπάνω για τα 80 κμΈγραψες λίτρα και θεώρησα πως τόσο εκτίμησες ότι σου ανεβάζει τη μέση κατανάλωση το σταμάτα-περίμενε-ξεκίνα στα διόδια. Αν θέλεις να δεις πως μεταφράζεται σε lt/100 km το κόστος των διοδίων, φαντάζομαι πως οι υπολογισμοί είναι λογικοί.
-
ναι απλά έλεγα προχτές στη γυναίκα μου ότι αν πάω εκτός διοδιων θα ειναι μία στις 3 δωρο!!! η διαδρομή σε καύσιμο.
Δε μου λειπουν τα λεφτά απλά με εκνευρίζουν. Ειδικά στην Αθηνών Λαμίας
-
Στα τελευταια 2 γεμισματα εβαλα απο 30 λιτρα. Συνολο δηλαδη 60λιτρα.
Στο πρωτο γεμισμα ειχα κανει 480 χλμ, αρα 6,25 λ/ 100χλμ. (τα 220 σε εθνικη και τα υπολοιπα σε πολη)
Στο δευτερο γεμισμα εκανα 512 χλμ, αρα 5,8λ / 100χλμ. Τα περισσοτερα σχεδον τα 480 ηταν σε εθνικη με νορμαλ ρυθμους προς το γρηγορο σε μερικα σημειαΣυνολικα εκανα 992 χλμ με 60 λιτρα βενζινη που σημαινει μεση καταναλωση 6,04 λ/ 100 χλμ
Αρα γιατι να αλλαξω αυτοκινητο;;;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
που σημαινει μεση καταναλωση 6,04 λ/ 100 χλμΑρα γιατι να αλλαξω αυτοκινητο;;;
τόσα καίει το matiz !!
-
-
Δηλαδή ανηφόρα!!!
πολύ καλό -
Το θέμα είναι να εκμεταλευτείς την κατηφόρα σε αυτές της περιπτώσεις. Να κουμπώσεις μία 3-4η και να το αφήσεις να τσουλίσει όλο το βουνό πίσω.
Το πάσχα βάλθηκα να κάψω τα ελάχιστα.
200χλμ, 100Αθηνών-Κορίνθου 100 σε επαρχιακό με ανηφόρες στροφές κτλπ : 6,1λτ/100χλμ. Η οδήγηση ήταν αιδιαστικά χαλαρή πέρα από 2-3 φορές που βάραγα κόφτες με μικρές ταχύτητες για να περάσω κάτι φορτηγα.
Στην επιστροφή με παραπάνω κίνηση παντού και στα διόδια της κορίνθου να γίνεται χαμός, πάλι 6.1Corolla 1.4 vvti, 86hp στο τελευταίο του ταξίδι
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Corolla 1.4 vvti, 86hp στο τελευταίο του ταξίδιΣόρρυ κιόλας, μπορεί να κάνω λάθος, ο 1.4 VVTi δεν ήταν αυτός με τα 97 hp που αντικατέστησε τον 1.3 με τα 86; Υπάρχει 1.4 με 86;;;
-
Τι να σου πω όταν έβγαιναν αυτά τα αμάξι εγώ ήμουν Δημοτικό-Γυμνάσιο
Πάντως άπ' ότι βλέπω 1,4 και 86 μου λέει. Μπορεί να έχω διαβάσει λάθος τι να πω. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δηλαδή ανηφόρα!!!
πολύ καλόΑνηφόρα Καϊμάκτσαλαν, με πολλά στροφιλίκια.
Το θέμα είναι να εκμεταλευτείς την κατηφόρα σε αυτές της περιπτώσεις. Να κουμπώσεις μία 3-4η και να το αφήσεις να τσουλίσει όλο το βουνό πίσω.
Στην κάθοδο μέχρι να βγεις στην εθνική ο υπολογιστής δείχνει κάτι θεϊκές καταναλώσεις της τάξης των 2lt/100km
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δηλαδή ανηφόρα!!!
πολύ καλόΑνηφόρα Καϊμάκτσαλαν, με πολλά στροφιλίκια.
Στην κάθοδο μέχρι να βγεις στην εθνική ο υπολογιστής δείχνει κάτι θεϊκές καταναλώσεις της τάξης των 2lt/100km
Η κατανάλωση που μας είπες είναι μαζί με το κατέβασμα?
-
Όχι μόνο ανάβαση. Αυτή η ένδειξη είναι ακριβώς μόλις έφτασα στο πάρκινγκ.
Όταν επιστρέφω αν θυμάμαι καλά δίνει κάτι μεταξύ 6 και 7.
Θεσ/νίκη - Καϊμάκτσαλαν 131 χλμ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όχι μόνο ανάβαση. Αυτή η ένδειξη είναι ακριβώς μόλις έφτασα στο πάρκινγκ.
Όταν επιστρέφω αν θυμάμαι καλά δίνει κάτι μεταξύ 6 και 7.
Θεσ/νίκη - Καϊμάκτσαλαν 131 χλμ.είναι πάρα πολυ καλή καθώς το αμάξι ειναι και με 4 άτομα
-
-
αυτοκινητο=renault clio TCe
χιλιομετρα=18.500
διαδρομη=Ηρακλειο-Χανια
κατασταση=οδηγος+αποσκευες 70kg περιπου
βενζινη=max(55lt) απο παρακμιακη aegean στον πειραια
αποσταση=125,7km
μεση ταχυτητα=87,5km/h
μεση καταναλωση=6,8lt/100km
λιτρα=~8,5lt
Έρευνα Κατανάλωσης