-
Προχθές πήρα ταξί C220...(diesel) η μέση που του έδειχνε ήταν 9.4 λίτρα στα 100. Βέβαια πια ούτε λόγος για υβριδικό καθώς με τη βενζίνη να στοιχίζει +20 λεπτά το λίτρο δεν τίθεται πια θέμα
Από προχτές σκέφτομαι τους λιγοστούς που πήραν υβριδικό βενζινοκίνητο ταξί. Θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Εκτός αν κινούνται μόνο μέσα στο κέντρο της Αθήνας και ρεφάρουν από την μειωμένη μέση.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προχθές πήρα ταξί C220...(diesel) η μέση που του έδειχνε ήταν 9.4 λίτρα στα 100. Βέβαια πια ούτε λόγος για υβριδικό καθώς με τη βενζίνη να στοιχίζει +20 λεπτά το λίτρο δεν τίθεται πια θέμα
Από προχτές σκέφτομαι τους λιγοστούς που πήραν υβριδικό βενζινοκίνητο ταξί. Θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Εκτός αν κινούνται μόνο μέσα στο κέντρο της Αθήνας και ρεφάρουν από την μειωμένη μέση.
Θα τα πουλησουν λογικα και θα γυρισουν στο 'αγνο παρθενο diesel'
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κοίτα να σου πω ήταν αναμενόμενο. Το ζήτημα είναι άλλο βέβαια. Η αύξηση κατά 6 λεπτά της τιμής του diesel φαντάζει μικρή (και είναι εμπρός στα 14.3 λεπτά της βενζίνης) αλλά δεν είναι σε απόλυτα κριτήρια. 6% πάνω στο κόστος του καυσίμου συνεπάγεται ένα ~3% αύξηση του κόστους του ταξί. Απλά στη βενζίνη αυτό το 13% έχει ως αποτέλεσμα ~7% αύξηση του κόστους. Η διαφορά μεταξύ ενός Prius των 6.5 λίτρων στα 100 (μπορεί και λιγότερο) εντός πόλης και ενός C220CDi των 9.4 λίτρων (ομοίως μπορεί και λιγότερο) είναι 3 λίτρα καυσίμου. Απλά ενώ πριν το κέρδος ήταν 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα τώρα είναι 2.5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σας έχω όλους180 με μέση 11 και στη πόλη 14,7
Μάλλον πρέπει να μας έχουν ως παραδείγματα......μέγιστη και ελάχιστη κατανάλωση Ε90....
...
Προχθές πήρα ταξί C220...(diesel) η μέση που του έδειχνε ήταν 9.4 λίτρα στα 100. Βέβαια πια ούτε λόγος για υβριδικό καθώς με τη βενζίνη να στοιχίζει +20 λεπτά το λίτρο δεν τίθεται πια θέμα.Ήταν υποψήφιο προ αγορά το συγκεκριμένο, θα μου κόστιζε 3000€ παραπάνω αλλά με περισσότερα έξτρα....απορρίφθηκε λόγω εξαιρετικά μειωμένης οδηγικής ευχαρίστησης και λόγω στησίματος....
Πάντως μεγάλη η διαφορά στις καταναλώσεις μεταξύ του δικού μου και της ΜΒ, όντως.......
BMW Diesel Rulezzzzz
ΥΓ: Θα ήθελα να βλέπω τις φάτσες μερικών 'φίλων & γνωστών' που μειδίασαν όταν το πήρα diesel εγώ ενώ εκείνοι αγόρασαν τα πάσης φύσεως - ιδίας κατηγορίας - βενζινοκίνητα turbo και τα κινούν πλέον κάθε ....'Χριστούγεννα και Πάσχα'
-
Μάριε μακάρι να υπήρχαν ταξί BMW να δούμε τι καταναλώνουν στις συνθήκες της Αθήνας. Πάντως από τα στοιχεία που έχω από τους διάφορους ταρίφες καταναλώσεις κάτω από 8 λίτρα σε συνθήκες φυσιολογικές στο λεκανοπέδιο δεν βλέπουν με εξαίρεση τους γνωστούς του αεροδρομίου. Σε super μποτιλιαρίσματα δεν υπάρχει όριο. Αντίστοιχα τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουν δει και καταναλώσεις που μπορεί να βρεθούν και σε 6 λίτρα στα 100 και χωρίς ιδιαίτερη σπουδή για οικονομία καθώς η κίνηση 'τρέχει'....
-
Αθηναίος ταρίφας με Vectra μου έλεγε ότι έχει σταθερά 8 με 8,5 λίτρα μέση.
-
Ομοίως αθηναίος ταρίφας με Passat μου είπε για 8 λίτρα μέση.
-
Δεν αμφισβητώ τα νούμερα. Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά από αυτά που γνωρίζω. Έχετε κανένα που να πετυχαίνει κατανάλωση κάτω από 8 σε φυσιολογικές συνθήκες*.
Ταξιτζήδες έχει το forum δεν είναι ρε παίδες και προσωπικά δεδομένα για πείτε. Πρέπει να δοκιμάσω και άλλους ταρίφες με το BC να δουλεύει??
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάριε μακάρι να υπήρχαν ταξί BMW να δούμε τι καταναλώνουν στις συνθήκες της Αθήνας. Πάντως από τα στοιχεία που έχω από τους διάφορους ταρίφες καταναλώσεις κάτω από 8 λίτρα σε συνθήκες φυσιολογικές στο λεκανοπέδιο δεν βλέπουν με εξαίρεση τους γνωστούς του αεροδρομίου. Σε super μποτιλιαρίσματα δεν υπάρχει όριο. Αντίστοιχα τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουν δει και καταναλώσεις που μπορεί να βρεθούν και σε 6 λίτρα στα 100 και χωρίς ιδιαίτερη σπουδή για οικονομία καθώς η κίνηση 'τρέχει'....Χρήστο, αντιγράφω κείμενο - από άλλο forum - φίλου με ΤΑΞΙ Ε90 320d ίδιο ακριβώς με το δικό μου (μοντέλο, μήνας):
'....Θα σου πω μόνο πως στα 13.000 km που έχω κάνει, η μέση κατανάλωση με συνεχή χρήση του κλιματισμού είναι στα 7,2l/100 Km (με φουλάρισμα των 50 λίτρων κάνεις 700Km τουλάχιστον) και είναι και αυτόματο...με το 70% των χιλιομέτρων του μέσα στην πόλη και επαρχιακό δίκτυο..'
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μάριε μακάρι να υπήρχαν ταξί BMW να δούμε τι καταναλώνουν στις συνθήκες της Αθήνας. Πάντως από τα στοιχεία που έχω από τους διάφορους ταρίφες καταναλώσεις κάτω από 8 λίτρα σε συνθήκες φυσιολογικές στο λεκανοπέδιο δεν βλέπουν με εξαίρεση τους γνωστούς του αεροδρομίου. Σε super μποτιλιαρίσματα δεν υπάρχει όριο. Αντίστοιχα τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουν δει και καταναλώσεις που μπορεί να βρεθούν και σε 6 λίτρα στα 100 και χωρίς ιδιαίτερη σπουδή για οικονομία καθώς η κίνηση 'τρέχει'....
Χρήστο, αντιγράφω κείμενο - από άλλο forum - φίλου με ΤΑΞΙ Ε90 320d ίδιο ακριβώς με το δικό μου (μοντέλο, μήνας):
'....Θα σου πω μόνο πως στα 13.000 km που έχω κάνει, η μέση κατανάλωση με συνεχή χρήση του κλιματισμού είναι στα 7,2l/100 Km (με φουλάρισμα των 50 λίτρων κάνεις 700Km τουλάχιστον) και είναι και αυτόματο...με το 70% των χιλιομέτρων του μέσα στην πόλη και επαρχιακό δίκτυο..'
Σε ποια πόλη;
-
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, σε ποια πόλη;; Με τι μωτ; Σε κέντρο Αθήνας η μωτ είναι σαφώς πιο κάτω από ότι σε άλλη πόλη. Τα συχνά σταματήματα ξεκινήματα προς άγραν πελατών (διπλή και τριπλή ταρίφα) επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
...Σε ποια πόλη;Αν θυμάμαι καλά στην Κόρινθο.....
Πάντως δείτε τι έγραψα και πιο πίσω, στη Θεσνίκη μπήκα με Μ.Ο 5,8 λ/100ΚΜ και μετά από 100ΚΜ με απίστευτη κίνηση, είχε ανέβει στο 5,9 μόλις.......το Start-Stop κάνει θαύματα....
-
...Σε ποια πόλη;
Αν θυμάμαι καλά στην Κόρινθο.....
Πάντως δείτε τι έγραψα και πιο πίσω, στη Θεσνίκη μπήκα με Μ.Ο 5,8 λ/100ΚΜ και μετά από 100ΚΜ με απίστευτη κίνηση, είχε ανέβει στο 5,9 μόλις.......το Start-Stop κάνει θαύματα....
Μάριε σταμάτα το δούλεμα.....
Αν είναι στην Κόρινθο ο τυπάς τι κυκλοφοριακό έχει και που?? Στη κούρσα για Ξυλόκαστρο? ή για Λουτράκι? ή μήπως το βάζει στα Μέγαρα.
Σε Merc τουλάχιστον σε όσα ταξί έχω μπει χειροκίνητο κιβώτιο δεν είδα με εξαίρεση μία καινούργια E-classe που ο ιδιοκτήτης είχε το εξατάχυτο και βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή που δεν το πήρε automatic. Χειροκίνητο βλέπω σε κάτι Octavia αλλά οι ταρίφες στην Αθήνα τουλάχιστον προτιμούν το αυτόματο καθώς τους μειώνει το άγχος της δουλειάς έστω και αν καίει παραπάνω.
ΙΜΗΟ το diesel είναι αξεπέραστο στους επαρχιακούς δρόμους και στους αυτοκινητοδρόμους όπου η κίνηση με μερικό φορτίο θα είχε ως αποτέλεσμα στους συμβατικούς βενζινοκινητήρες τη μείωση της απόδοσης. Στη πόλη τα κέρδη σε ογκομετρική κατανάλωση είναι πολύ μικρότερα και βασίζονται κυρίως στο downsizing, στην ύπαρξη του turbo αλλά και στο βαρύτερο καύσιμο. Το start-stop κακά τα ψέματα στο diesel δεν θα δουλέψει τόσο καλά όσο στη βενζίνη ειδικά σε συνθήκες Αθήνας όπου τα φανάρια κρατούν
-
Εγώ παρατηρώ ότι έχω χαλάσει αρκετά την μουαγιέ μου τελευταία, και πιστεύω ότι τα χειμερινά πρέπει να παίζουν ρόλο.
Στο γυρισμό απ το Στρασβούργο χτες πρέπει να κυμάνθηκα στο 9άρι, με αρκετά ψηλές ταχύτητες ομολογουμένως, αλλά με εντελώς άδειους δρόμους.Να επηρεάζουν τόσο πολύ τα χειμερινά? Σε ίδιες συνθήκες με τα energy πιστεύω θα είχα χαλαρά 8άρι.
-
Μάριε σταμάτα το δούλεμα.....Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στα νούμερα που έβαλα για καταναλώσεις στην Θεσνίκη....τόσο ήταν και τόσο έγραψα.
Αν είναι στην Κόρινθο ο τυπάς τι κυκλοφοριακό έχει και που?? Στη κούρσα για Ξυλόκαστρο? ή για Λουτράκι? ή μήπως το βάζει στα Μέγαρα.
Όταν ακούω συνεχώς αυτή την καραμέλα να πιπιλίζεται στα στόματα των κατοικούντων εν Αθήναι.....δηλαδή οι άλλες πόλεις δεν έχουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ε? Η Θεσνίκη δεν έχει ε? Η Πάτρα όχι? Εδώ η Σέρρες έχει.......αλλά μάλλον Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα φαίνεται.....
Σε Merc τουλάχιστον σε όσα ταξί έχω μπει χειροκίνητο κιβώτιο δεν είδα με εξαίρεση μία καινούργια E-classe που ο ιδιοκτήτης είχε το εξατάχυτο και βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή που δεν το πήρε automatic. Χειροκίνητο βλέπω σε κάτι Octavia αλλά οι ταρίφες στην Αθήνα τουλάχιστον προτιμούν το αυτόματο καθώς τους μειώνει το άγχος της δουλειάς έστω και αν καίει παραπάνω.
+1
ΙΜΗΟ το diesel είναι αξεπέραστο στους επαρχιακούς δρόμους και στους αυτοκινητοδρόμους όπου η κίνηση με μερικό φορτίο θα είχε ως αποτέλεσμα στους συμβατικούς βενζινοκινητήρες τη μείωση της απόδοσης. Στη πόλη τα κέρδη σε ογκομετρική κατανάλωση είναι πολύ μικρότερα και βασίζονται κυρίως στο downsizing, στην ύπαρξη του turbo αλλά και στο βαρύτερο καύσιμο. Το start-stop κακά τα ψέματα στο diesel δεν θα δουλέψει τόσο καλά όσο στη βενζίνη ειδικά σε συνθήκες Αθήνας όπου τα φανάρια κρατούν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ παρατηρώ ότι έχω χαλάσει αρκετά την μουαγιέ μου τελευταία, και πιστεύω ότι τα χειμερινά πρέπει να παίζουν ρόλο.
Στο γυρισμό απ το Στρασβούργο χτες πρέπει να κυμάνθηκα στο 9άρι, με αρκετά ψηλές ταχύτητες ομολογουμένως, αλλά με εντελώς άδειους δρόμους.Να επηρεάζουν τόσο πολύ τα χειμερινά? Σε ίδιες συνθήκες με τα energy πιστεύω θα είχα χαλαρά 8άρι.
Τα χειμερινά ελαστικά έχουν αυξημένο συντελεστή τριβής σε σχέση με τα καλοκαιρινά, στο δικό μου (Almera) που είχα τα ΥΟΚΟ (πριν σου τα δώσω Πάνο) είχα +10% στην κατανάλωση σε σχέση με τα καλοκαιρινά που έβαλα μετά ...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μάλλον η ταχύτητα θα έπαιξε καθοριστικό ρόλο Πάνο. Δεν θυμάμαι σε διάφορα test να βλέπεις τεράστια διαφορά στο rolling resistance μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών. Ίσως να έπαιξε ρόλο και το πολύ κρύο που θα είχε ως αποτέλεσμα τη κίνηση σε πολύ πιο πυκνό αέρα. Αν είχες δε και ελαφρύ αεράκι κόντρα
-
Μάριε σταμάτα το δούλεμα.....
Ελπίζω να μην αναφέρεσαι στα νούμερα που έβαλα για καταναλώσεις στην Θεσνίκη....τόσο ήταν και τόσο έγραψα.
Όταν ακούω συνεχώς αυτή την καραμέλα να πιπιλίζεται στα στόματα των κατοικούντων εν Αθήναι.....δηλαδή οι άλλες πόλεις δεν έχουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ε? Η θεσνίκη δεν έχει ε? Η Πάτρα όχι? Εδώ η Σέρρες έχει.......αλλά μάλλον Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα φαίνεται.....
+1
Diesel + Start-Stop δουλέψαν μια χαρά στην Θεσνίκη Χρήστο, η κατανάλωση μειώνεται θεαματικά σε σχέση ακόμα και με diesel χωρίς Start-Stop. Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου απενεργοποιώντας το σε κίνηση σε πόλη, της Γερμανίας βέβαια, αλλά με κίνηση.
Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.....οι χαζοί Γερμανοί το έβαλαν κατά λάθος το σύστημα αυτό και ακολουθούν τη μόδα κι άλλες κατασκευάστριες εταιρίες μήπως??
IMHO όποιος θέλει και αξιοπρεπείς επιδόσεις και πολύ μειωμένες καταναλώσεις, diesel είναι ο μόνος δρόμος......
-
Δεν αναφέρομαι στα δικά σου νούμερα.
-
Ναι η κίνηση στην Αθήνα έχει διαφορά με κάθε άλλη πόλη εκτός ίσως της Θεσσαλονίκης. Αυτό έχω την ευκαιρία να το παρατηρήσω αρκετές φορές. Άλλωστε τα στοιχεία δεν λένε ψέματα. Με μέση ωριαία τα 7 χιλιόμετρα την ώρα στην Αθήνα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
-
Οι Γερμανοί δεν είναι χαζοί Μάριε. Απλά τους πήρε πολύ χρόνο και χρήμα για να εξελίξουν ένα start-stop το οποίο να δουλεύει μακροπρόθεσμα και για το diesel. Φυσικά στηρίχτηκαν και στο χαμηλό Θείο στα καύσιμα που τους επέτρεψε πολύ πιο υψηλές πιέσεις έκχυσης του καυσίμου στους κυλίνδρους που ως αποτέλεσμα μείωσαν τα PMs στις μεγάλες τουλάχιστον διαστάσεις (PM25 & PM10 I mean). Στο Engine Research υπάρχουν δεκάδες άρθρα τα οποία σχετίζονται με αυτή τη δουλειά καθώς και με το νέο άγιο Δισκοπότηρο το Homogeneous Charge Compression Ignition το οποίο πρακτικά θα ενοποιήσει τα δύο καύσιμα. Απλά στο long term στην Αθήνα με την Ελληνική ποιότητα καυσίμων και με το συνεχές σταμάτα ξεκίνα (όχι κύκλοι 2 λεπτών κίνησης και 1 λεπτού στάσης αλλά κύκλοι των 20 δευτερολέπτων που εναλλάσσονται συνεχώς με τρομερό φορτίο και στη μίζα) μακροπρόθεσμα τουλάχιστον δεν γνωρίζω πως θα συμπεριφερθούν οι κινητήρες αυτοί. Αυτός είναι ο φόβος μου και μόνον.
-
-
Χρήστο, όλες μου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες στον αυτοκινητόδρομο...
Και όντως πήγαινα γρήγορα, αλλά πολύ στρωτά χτες, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να επηρεαζουν τελικάαν είναι όπως τα λέει ο μάριος, τότε makes sense, κάπου εκεί γράφω, +10%~
άλλη αίσθηση το χειμερινό σε τέτοιες συνθήκες πάντως, δίχως αυτά θα μου είχαν κοπεί τα πόδια απ το στρεσσάρισμα
απορώ πως κάποιοι τρόμπες ολλανδοί οδηγούσαν χωρίς χειμερινά χτες ειδικά κάποιοι ανεκδιήγητοι με τροχόσπιτα Ήταν τυχεροί που δεν πέτυχαν σε κανα μπλόκο να τους ξεβρακώσουν
-
....Μάλλον η ταχύτητα θα έπαιξε καθοριστικό ρόλο Πάνο. Δεν θυμάμαι σε διάφορα test να βλέπεις τεράστια διαφορά στο rolling resistance μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών. Ίσως να έπαιξε ρόλο και το πολύ κρύο που θα είχε ως αποτέλεσμα τη κίνηση σε πολύ πιο πυκνό αέρα. Αν είχες δε και ελαφρύ αεράκι κόντραΊσως και να έχεις δίκιο.....δες εδώ
(....'As a result of our continued development work, there is no longer any difference between summer and winter tires in terms of rolling resistance,' points out Dr. Burkhard Wies, Vice-President, Tire Line Development Worldwide at Continental....)
Έρευνα Κατανάλωσης