-
Το σ/κ που μας περασε: Θεσσαλονικη-Καστορια-Παλιος Αγ. Αθανασιος-Θεσσαλονικη και ενδιαμεσες διαδρομες στο Ν. Καστοριας, Πελλας, πολη Θεσσαλονικης κτλ συνολο 600χλμ εκ των οποιων 200 στην Εγνατια και 400 στο ορεινο επαρχειακο Καστοριας-Εδεσσας, στο Ν. Καστοριας, Πελλας και Θεσ/νικης.
Μεση καταναλωση απο το spritmonitor 7.9lt/100. Οι ταχυτητες ηταν νορμαλ, 130-140 στην Εγνατια στον υπολοιπο δρομο απο 20 μεχρι 120 .Καλα ειναι πιστευω θα μπορουσε και καλυτερα αν δεν ηταν τοσο 'αποτομη' η διαδρομη Καστορια-Εδεσσα, οι διαδρομες στη Θεσσαλονικη (γεμισα Τριτη, εφυγα Σαββατο) κτλ.
ΥΓ. Αυτες οι διαδρομες ειναι η χαρα του τουρμπο, ποσο λυπομουν τους ατμοσφαιρικους
-
edit mod off topic
-
Αποκλειστικα οδηγηση εντος πολης, μετα τις αυξησεις τιμων στα καυσιμα, η καταναλωση στο Punto ειναι 7,6l/100km
Δε μπορω να οδηγαω πιο βαρετα, αποκλειεται να πεσω παρακατω. Τουλαχιστον κανω λιγα χλμ.
-
απο σημερα και για 10 μερες τα χερια μου θα οδηγανε το μετριο τιμονι του γολφ 5 τσι 122.....
μεση καταναλωση μεσα στην πολη. 12 lt/100km.....
πολυ καει το γαμιδι...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
απο σημερα και για 10 μερες τα χερια μου θα οδηγανε το μετριο τιμονι του γολφ 5 τσι 122.....μεση καταναλωση μεσα στην πολη. 12 lt/100km.....
πολυ καει το γαμιδι...
Πόσο??? Το άλλο με τα 160ΗΡ πόσο να καίει άραγε??
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
απο σημερα και για 10 μερες τα χερια μου θα οδηγανε το μετριο τιμονι του γολφ 5 τσι 122.....μεση καταναλωση μεσα στην πολη. 12 lt/100km.....
πολυ καει το γαμιδι...
Που να σε ακούσει ο corsair
-
Ο ποπολαρος οδηγει ρε παιδια, τι περιμενετε.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γιατί υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο που καίει λίγο μέσα στην πόλη? Εδώ με το iQ στο οποίο έχω μέση περίπου στα 6,5 μέσα στην πόλη πιάνει άνετα τα 10.
θα σου απαντήσω ότι δεν έχω δει ποτέ 8 lt στην πόλη με το ΙΜΑ..... Εξαρτάται όμως από τη κίνηση η αλήθεια είναι. Η πόλη έχει πολλά πρόσωπα και προσωπεία. Τα 12 lt συνεπάγονται πολύ κίνηση με μικρές διαδρομές.
-
Αυτή η 1η μας καταστρέφει, καίει κανα 35άρι λίτρα ανά 100 km. Οπότε αν πήζεις στα κωλοφάναρα έχει τελειώσει το θέμα.
-
12 εχω δει μεγιστο μεσα στη πολη, αλλα σε απολυτο μποτιλιαρισμα σχεδον. (με ζεστο μοτερ)
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γιατί υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο που καίει λίγο μέσα στην πόλη? Εδώ με το iQ στο οποίο έχω μέση περίπου στα 6,5 μέσα στην πόλη πιάνει άνετα τα 10.
θα σου απαντήσω ότι δεν έχω δει ποτέ 8 lt στην πόλη με το ΙΜΑ..... Εξαρτάται όμως από τη κίνηση η αλήθεια είναι. Η πόλη έχει πολλά πρόσωπα και προσωπεία. Τα 12 lt συνεπάγονται πολύ κίνηση με μικρές διαδρομές.
Αναφέρομαι μόνο πόλη και μποτιλιαρίσματα.Μέση 6,5 έχω με 60% εκτός και 40% εντός.Αν μηδενίσω μέσα στην πόλη σε ώρα αιχμής πάει άνετα πάνω από 10.
και εγώ για μόνον πόλη αναφέρομαι....
-
καλά... η νίτσα έχει κάψει μισό ρεζερβουάρ με κίνηση σε πόλη (άντε το πολύ μέχρι το Cosmos) και δεν βλέπω να μου βγάζει κάτω από 15...
Από την άλλη, το 206 έφαγε μερικά καλά μποτιλιαρίσματα στην αγαπημένη μας περιφερειακή ( ) + κάποιες μετακινήσεις στην πόλη τις τελευταίες μέρες και έδειξε σήμερα που το γέμισα 7,4... BTW... 43.56 λίτρα => 60 ευρώ! Γ@μώ τους κωλοφόρους μου!
Έχω βαλθεί μία φορά να γράψει κατανάλωση που να αρχίζει από 5 (ας είναι και 5,99) και όλο κάποιο μποτιλιάρισμα τυχαίνει ή κάτι άλλο...
-
μετά από επαναπρογραμματισμό της ECU έχω βγει για κάποιες μετρήσεις μέσω vag com να ελένξω κάποια πράματα (μου κάνει ένα ανεπαίσθητο κόψιμο παροχής πίεσης αέρα στις 2680rpm - κατέβασα λίγο το αvance+πίεση και 'έσβησε')και έχω μέση κατανάλωση (κρατηθείτε):
19,7lt/100km
για τα τελευταία 40κάτι km.
Στην τελευταία βόλτα (τελευταίες μετρήσεις) είδα 22,9lt/100km για 14,3km , αλλά μιλάμε ότι το πίεζα πάρα πολύ για να βγάλω μετρήσεις για όλο το φάσμα των στροφών.Επιπλέον...επειδή θέλω να 'απολαύσω' λίγο την αύξηση των επιδόσεων, πηγαίνω κάπως πιο...'περίεργα' στο δρόμο, με αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση για τα τελευταία 200κάτι km από 11,2lt/100km, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 15,3 (σύμφωνα με το ΒC - ανατριχώ την ώρα που θα πάω να βάλω βενζίνη και θα κάνω τις πράξεις για την 'πραγματική' κατανάλωση )
Χθες σε ήρεμη μετακίνηση, παρατήρησα ότι παρότι πήγαινα με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν το πρόγραμμα, είδα έκπληκτος το BC να γράφει 1,5lt κάτω στην κατανάλωση που υπολόγιζα.Δηλαδή από 9,1 -> 7,6 νούμερο τόσο χαμηλό δεν έχω πει ΠΟΤΕ (μιλώντας για κανονική μετακίνηση και όχι 'οδηγώ αυτοκτονικά αργά' ή 'κατηφορική διαδρομή', όπου εκεί οι καταναλώσεις -για μένα- είναι πλασματικές)
Με άλλα λόγια, το πατάς και καίει τον άπακο (όπως και πριν βέβαια ).Δεν το πατάς και δεν καίει 'τίποτα' (σε σχέση με πριν και σε σχέση με την ιπποδύναμη που έχει το αμάξι πλέον ).
Η χαρά μου πλέον είναι όταν πετυχαίνω (μαμά) Golf VI GTi ή κάτι κωλοφτιαγμένα 106-C2 (turbo )-saxo- zx κτλ οι οποίοι τρελαίνονται μετά που βλέπουν ότι όχι μόνο δε μου 'ρίχνουν' αλλά 'τους ρίχνω' κιόλας!Η πλάκα είναι ότι έρχονται και σου κολλάνε ξανά και ξανά γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν τι γίνεται και πιστεύουν ότι μάλλον αυτοί κάπου κάνουν λάθος.
-
19,7lt/100km
Ω ρε μανούλα' μ........τι'ν τούτ' ωρέ??
Πόσα άτια έχει τώρα/??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πόσα άτια έχει τώρα/??220κάτι άλογα και 33-35 κιλά ροπής. (θεωρητικά)
Εγώ είμαι ευχαριστημένος να βγάζει 200 άλογα και 30 κιλά ροπής πραγματικά, αν και μετά από ανοίγματα με Golf GTi (που έχει 211 άλογα και 28,5 κιλά ροπής και το Golf VI είναι πιο ελαφρύ από μένα), μάλλον είμαι όντως κοντά στις θεωρητικές τιμές.19,7lt/100km
Ω ρε μανούλα' μ........τι'ν τούτ' ωρέ??
Καλά...το θέμα είναι ότι έκανα ανοίγματα από τις 1300-1500rpm ως τον κόφτη 4-5 φορές τουλάχιστον συν το ότι πατάω/πάταγα άσκοπα το γκάζι οπότε ήμουν γκάζι-φρένο (τσάμπα).
Εμένα αυτό που μου άρεσε είναι ότι όταν δεν το πατάω και πάω όπως πριν, τώρα το αμάξι λιγότερο από πριν και μάλιστα αισθητά (αν και δεν βγάζει πολύ νόημα) ενώ προφανώς έχει δυναμώσει πολύ σε σχέση με πριν.
ΥΓ:μάλλον δεν πρόσεξες το 23φεύγα (22,9 συγκεκριμένα) που έγραψα μέσα στο κείμενο...Μάλλον δεν μπορούσες να διαβάσεις άλλο μετά το (1ο) σοκ...
-
Επαναπρογραμματισμός λόγω κάποιας αναβάθμισης ή γαργαλίματος?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επαναπρογραμματισμός λόγω κάποιας αναβάθμισης ή γαργαλίματος?ε...ναι...δεν το έθεσα ξεκάθαρα: επαναπρογραμματισμός λόγω βελτίωσης.
-
Πρέπει να είσαι πάρα πολύ γενναίος με τέτοιες καταναλώσεις φίλε μου.......
Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι το 22,9
-
Αρκεί να είναι petrolhead (και λίγο άπλας )
-
βασικά έχω (προς το παρόν) την 'πολυτέλεια' να χρησιμοποιώ κατά βούληση το αμάξι μου.
Επι προσθέτως, επειδή πλέον το παίρνω αρκετά πιο αραιά από παλιά, θέλω να το χαίρομαι περισσότερο, οπότε είμαι λίγο πιο 'χαμογελαστός' ( ) στην οδήγηση μαζί του.Τέλος το '22,9¨' και τα '19, όσο είναι' είναι καταναλώσεις μετά από σκίσιμο όχι σε εθνική αλλά μέσα σε πόλη-δρόμους όπου πατάς-φρενάρεις-πατάς-φρενάρεις συνεχώς.
Πλέον ακούγεται λίγο περισσότερο και η σκάστρα (προφανώς καμία σχέση με aftermarket σκάστρες...απλώς πριν δεν την άκουγα καθόλου ) και έχω καγκουρέψει λίγο με το γκάζι.
Βλέπω ένα ανοιγματάκι 500m και γεμίζω μία 2α-3η και μετά ξανά φρένο και ίσως και σταμάτημα (λόγω κόκκινου φαναριού).
Για να καταλάβετε πώς οδηγώ αυτή την περίοδο (όταν παίρνω το αμάξι φυσικά):
οδηγώ σαν το παιδί που πήρε μόλις δίπλωμα, έμαθε να οδηγεί και του χαρίσανε ένα Corsa OPC,seat ibiza cupra και γουστάρει να γκαζώνει ακόμα και χωρίς λόγο.
ή σαν κάποιον που έχει ένα mx-5 για fun-to-drive αμάξι και όχι για καθημερινή χρήση, οπότε όπου δρόμος και στροφές...αυτός πρώτος και καλύτερος.Κάπως έτσι κι εγώ.
Θα μου περάσει όμως, που θα πάει?
(το έχω ξαναπεράσει αυτό όταν έφτιαξα το παλιό μου αμάξι, αλλά τότε οι βενζίνες είχαν και κάτω από 1€ οι 100στάρες )
Έρευνα Κατανάλωσης