-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλά, κάποιοι μου φαίνεται δεν έχουν πεισθεί ακόμη πως η 320d είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και κανένα άλλο της κατηγορίας δεν συγκρίνεται μαζί του....
Έχουμε κι αυτόν τον αναιδέστατο Angel!! που έχει το θράσος να μην το αναγνωρίζει... Ήμαρτον δηλαδή!
Βρε καλώς τον κριτή των πάντων.....πανταχού παρών βλέπω, ωσάν τα ραπανάκια....
Δεν το γνώριζα πως φυτρώνουν παντού. Μπράβο στα ραπανάκια!
To να υποστηρίζει κάποιος πως η 159 του koutsan πχ που έκανε 31Κ, έχει 200 ίππους τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτε...) από εξοπλισμό δεν είναι καλή αγορά γιατί καίει σε σχέση με μια 320d (που ακόμη και με έκπτωση για τον ίδιο εξοπλισμό είναι +10Κ....), είναι....
Η ενότητα είναι 'Έρευνα Κατανάλωσης' και η 159 TBi καίει τ'άντερά της, πως να το κάνουμε......μπορείς να τη συγκρίνης με όποιο Ιταλικό θέλεις βέβαια....και ένα Dacia Logan είναι ιδίας κατηγορίας (λέμε τώρα) και είναι και οικονομικότερο κατά 25000€....
Το γιατί δεν είναι της ίδιας κατηγορίας η 159 με την 3άρα, μας το εξηγείς λίγο;
Η Alfa καίει όσο καίνε όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με τέτοιες επιδόσεις. Διαφορές 1-2 λίτρων ανά 100 χλμ, δεν απασχολούν συνήθως κανέναν. Συνήθως, αλλά όχι πάντα όπως φαίνεται...Για να γίνει απόσβεση ακόμη και με αυτές τις τιμές, πρέπει να κρατήσεις το αυτοκίνητο ή για πολλά χρόνια ή για πολλά χιλιόμετρα.
Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα (ή σου πληρώνουν τις βενζίνες ), δεν βλέπω το λόγο να μην έχεις την απόδοση σε εύρος 4000+ στροφών (αντί για 2500 με το ζόρι... ) και φυσικά καλύτερες επιδόσεις (τα 200 τα έχει για ψωμοτύρι η Alfa, ενώ το πόσα πιάνει, ακόμη δεν το έχει μάθει ο φίλος μας, είναι λογικά κοντά στα 240-250...).Το αν σου πληρώνουν οι άλλοι τις βενζίνες δεν αφορά κανέναν νομίζω, το πόσο καίει όμως είναι η ουσία του topic αυτού. Και από ότι βλέπω εδώ από 10 έως 13 l/100Km (όταν η 320d έχει τιμές από 5,2 έως 8,7 l/100Km, στο ίδιο site).
Καίει λοιπόν σχεδόν τα διπλάσια, και κοστίζει 10.000€ λιγότερο. Σαφώς εάν σου πληρώνει άλλος το καύσιμο (και ασφάλειες, ΤΚ, κτλ) συντηρείς και Lamborghini Gallardo.... Αλλά καίει τ'αντερά της.......
Στις επιδόσεις δε, με 23ΗΡ περισσότερα και βενζίνη+turbo η AR, έχει τρομακτική διαφορά με 0,2sec πιο γρήγορο 0-100Km/h και 5ΚΜ περισσότερη πραγματική τελική ταχύτητα........ωωω, τι τεράστια διαφορά....
Το ότι έχουμε δει την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου σε κάθε τόπικ που θα μπορούσαμε να φανταστούμε εδώ μέσα, δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Σε απασχόλησε όμως η πληρωμένη βενζίνη...
Εγώ δεν θα αναφέρω την πληρωμένη βενζίνη, αν εσύ σταματήσεις να μιλάς για κατανάλωση έξω από αυτό εδώ το τοπικ. Και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι, τι λες;
Σε ότι αφορά τώρα τις επιδόσεις, τέτοιες διαφορές σου φαίνονταν πολύ μεγάλες όταν σύγκρινες την 120i μου με το δικό σου... Τώρα φαίνεται πως είναι ασήμαντες...
Δεν έχουμε και εμοτικον με κωλοτούμπα...
Τα 10Κ διαφοράς στο κόστος, τα κάνουμε γαργάρα βέβαια...Τα περί ποιότητας είναι αστειότητες: η Alfa 159 είναι ποιοτικότατη και φυσικά ούτε τρίζει, ούτε ακούγεται τίποτε. Από την 120i μου είναι σαφώς παντού καλύτερη και ισοδύναμη με την 3άρα.
Ε αφού το λες εσύ, τι να πουν οι άλλοι.......βλέπεις πόσες ΕXX και AR XX (άνω της 10ετίας) κυκλοφορούν ε??
Ενώ αν το λες εσύ, προφανώς και θα πρέπει να σε πιστέψουμε ε; Το πόσο...ασύγκριτη είναι η 320d με την 159 ΤΒi....
Αλλά, αν με το ζόρι θέλουμε να αποδείξουμε πόσο μαμάτη επιλογή έχουμε κάνει, προφανώς θα συνεχίσουμε να πρήζουμε τα ούμπαλα των άλλων εδώ μέσα...
Μην διαβάζεις την ενότητα αυτή εάν δεν θέλεις να βλέπεις τις καταναλώσεις των 5.5 λίτρων από μερικά οχήματα.......και Ιταλικών (Panda Diesel)
Δεν έχω πρόβλημα με καμία κατανάλωση.
Με το συνεχές πιπίλισμα έχω ένα θέμα όμως, οπότε θα επανέρχομαι πού και πού...ΥΓ: Ανέτρεξε σε παλαιότερο Post μου (μιας και σου αρέσει να με διαβάζεις) να δεις την φωτό με τα 250Km/h.....
Και γιατί πρέπει να το κάνω αυτό; Μήπως να δημοσιεύσω κι εγώ μία με το δικό μου βενζινοκίνητο σ' αυτά τα χιλιόμετρα (κοντέρ είναι, ό,τι θέλει γράφει...) και μετά με το πληρωμένο τιμολόγιο;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το γιατί δεν είναι της ίδιας κατηγορίας η 159 με την 3άρα, μας το εξηγείς λίγο;Εάν πιστεύεις ως ανήκει στην κατηγορία 'Πολυτελή Μεσαία'......αλλά τι λέω, σίγουρα το πιστεύεις εσύ.....
Η Alfa καίει όσο καίνε όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με τέτοιες επιδόσεις. Διαφορές 1-2 λίτρων ανά 100 χλμ, δεν απασχολούν συνήθως κανέναν. Συνήθως, αλλά όχι πάντα όπως φαίνεται...
Η AR 159 TBi καίει 10-13 l/100Km, μη φοβάσαι να το γράψεις......το πόσο καίνε τα 'άλλα βενζινοκίνητα' δεν με απασχόλησε....
Το ότι έχουμε δει την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου σε κάθε τόπικ που θα μπορούσαμε να φανταστούμε εδώ μέσα, δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Σε απασχόλησε όμως η πληρωμένη βενζίνη...
Με τη φράση μου 'Το αν σου πληρώνουν οι άλλοι τις βενζίνες δεν αφορά κανέναν νομίζω..' αυτό καταλαβαίνεις εσύ ε? Ότι με απασχολεί?? Κατανόηση κειμένου επιπέδου Δημοτικού χρειάζεται μόνο....
Εγώ δεν θα αναφέρω την πληρωμένη βενζίνη, αν εσύ σταματήσεις να μιλάς για κατανάλωση έξω από αυτό εδώ το τοπικ. Και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι, τι λες;
Μπορείς να κάνεις και τούμπες εάν θες, forum είναι και ο καθένας λέει την άποψή του....
Σε ότι αφορά τώρα τις επιδόσεις, τέτοιες διαφορές σου φαίνονταν πολύ μεγάλες όταν σύγκρινες την 120i μου με το δικό σου... Τώρα φαίνεται πως είναι ασήμαντες...Δεν έχουμε και εμοτικον με κωλοτούμπα...Τα 10Κ διαφοράς στο κόστος, τα κάνουμε γαργάρα βέβαια...
Ονειρεύεσαι μήπως?? Για το κόστος έχω γράψει '....κοστίζει 10.000€ λιγότερο' και μάλιστα με bold.....προβλήματα οράσεως μήπως?? Εσύ ντρέπεσαι να γράψεις πως ** η AR 159 TBi καίει 10-13 l/100Km** ??
Τα περί ποιότητας είναι αστειότητες: η Alfa 159 είναι ποιοτικότατη και φυσικά ούτε τρίζει, ούτε ακούγεται τίποτε. Από την 120i μου είναι σαφώς παντού καλύτερη και ισοδύναμη με την 3άρα.
Μα φυσικά, έτσι είναι, αν κρίνω και από τις Alfa GT και 166 (μοντέλα 2007) που είχα οδηγήσει για λίγο καιρό, αμφότερα με λιγότερα των 60.000ΚΜ και με έξτρα ηχητικά εφέ στο εσωτερικό (συν εξαιρετικές ταπετσαρίες.....φθαρμένες.....)
Ενώ αν το λες εσύ, προφανώς και θα πρέπει να σε πιστέψουμε ε; Το πόσο...ασύγκριτη είναι η 320d με την 159 ΤΒi....
Όχι, το πόσο μή συγκρίσιμη είναι η 159 TBi με τα αυτοκίνητα της premium κατηγορίας (AUDI, BMW, MB).....
Δεν έχω πρόβλημα με καμία κατανάλωση.
Με το συνεχές πιπίλισμα έχω ένα θέμα όμως, οπότε θα επανέρχομαι πού και πού...To βλέπω πως δεν έχεις, δεν τολμάς να γράψεις πως η AR 159 TBi καίει 10-13 l/100Km....
Και γιατί πρέπει να το κάνω αυτό; Μήπως να δημοσιεύσω κι εγώ μία με το δικό μου βενζινοκίνητο σ' αυτά τα χιλιόμετρα (κοντέρ είναι, ό,τι θέλει γράφει...) και μετά με το πληρωμένο τιμολόγιο;
Έλα large εσύ με τα πληρωμένα τιμολόγια.......σου απάντησα για την μεγάλη διαφορά τελικής της TBi βρε....
Αυτό που αδυνατείς να αντιληφθείς είναι πως δεν έγραψα ποτέ και πουθενά πως η BMW 320d είναι το καλύτερο αυτ/το του κόσμου (τι γραφικός που είσαι, με κάνεις και γελάω μπαγασάκο όμως...), απλά ότι η AR 159 TBi καίει πολύ βενζίνη.
Εν κατακλείδι, η AR 159TBi έχει κόστος ανά χιλιόμετρο χρήσης (αποκλειστικά μόνο με υπολογισμό της κατανάλωσης), 0,1782€/ΚΜ......η Ε90 320d έχει 0,0768€/ΚΜ........όποιος θέλει, κάνει του υπολογισμούς του και αγοράζει όποιο αμάξι γουστάρει βέβαια....
ΥΓ: Οι υπολογισμοί της τελευταίας παραγράφου έγιναν με καταναλώσεις 11,5l/100KM - 6,4l/100KM, και κόστος καυσίμων 1,55€ - 1,2€ αντίστοιχα, για AR & BMW.
-
(τι γραφικός που είσαι,)
-
Πότε είπαμε πως άκουσες σύγχρονο μοτέρ 2λιτρο diesel BMW τελευταία???
Κολλητός έχει πάρει το x3 diesel 2.0 και τις περισσότερες φορές με αυτό ανεβαίνουμε στο βουνό. Παρόλο που το πάει τάπα δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι είναι diesel (με κλειστά παράθυρα).
-
χαχα καλά Γιώργο εσύ οδηγάς αυτοκίνητο με κλεισμένο μέσα τον ίδιο τον βελζεβούλη που ουρλιάζει δαιμονισμένα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πότε είπαμε πως άκουσες σύγχρονο μοτέρ 2λιτρο diesel BMW τελευταία???
Κολλητός έχει πάρει το x3 diesel 2.0 και τις περισσότερες φορές με αυτό ανεβαίνουμε στο βουνό. Παρόλο που το πάει τάπα δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι είναι diesel (με κλειστά παράθυρα).
Μην το λες, μην το λες.....
-
Έξαιρετικός κινητήρας. Και από κατανάλωση δεν το συζητώ. Το παιδί σκοπεύει να το κρατήσει πολλά χρόνια και θαρρώ πως θα κάνει απόσβεση.
-
Εμένα κυρίως δύο πράγματα δεν μου αρέσουν στο πετρέλαιο, ο ήχος του κινητήρα και η βρώμα της εξάτμισης. Τον τελευταίο χρόνο οδηγάω συχνά πυκνά ένα ΙΧ αγροτικό Τουότα 2.200 πετρέλαιο (D4D).
Μέσα νταξ' δεν έχεις πρόβλημα, αλλά όταν είσαι έξω, και λόγω της δουλειάς μου συμβαίνει συχνά να κατεβαίνω από το αυτοκίνητο χωρίς να σβήσω (για να επιβλέπω διάφορες εργασίες), δεν μπορείς να σταθείς. Επίσης στο ξεκίνημα το πρωί γαυγίζουν όλα τα σκυλιά της γειτονιάς.
Η βρώμα από την εξάτμιση, όταν φρενάρεις και έχεις ανοιχτά τα τζάμια ορισμένες φορές μπαίνει μέσα στην καμπίνα, επίσης όταν κάνεις μανούβρες, ή παρκάρεις, ή είσαι σε κλειστό πάρκινγκ, και απλά ΔΕΝ παλεύεται. Είναι να μην σε πάρει το σύννεφο.
Και να φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι απόλυτα σύγχρονος euro 4, μπαίνει αυτούσιος και σε άλλα ΙΧ της εταιρείας, δεν είναι φορτηγίσιος δηλαδή, και είναι και βραβευμένος σε κάποια καλλιστεία του στυλ κινητήρας της χρονιάς κ.α.
Μόνο την οικονομία σε λίτρα σημειώνω ως θετικό, τίποτα άλλο δεν ζηλεύω. Βενζίνα και πάσης ελλάδος άμα λάχει ναούμ. -
δεν είναι βμβ ρε φιλαράκι λέμε
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εμένα κυρίως δύο πράγματα δεν μου αρέσουν στο πετρέλαιο, ο ήχος του κινητήρα και η βρώμα της εξάτμισης. Τον τελευταίο χρόνο οδηγάω συχνά πυκνά ένα ΙΧ αγροτικό Τουότα 2.200 πετρέλαιο (D4D).
Μέσα νταξ' δεν έχεις πρόβλημα, αλλά όταν είσαι έξω, και λόγω της δουλειάς μου συμβαίνει συχνά να κατεβαίνω από το αυτοκίνητο χωρίς να σβήσω (για να επιβλέπω διάφορες εργασίες), δεν μπορείς να σταθείς. Επίσης στο ξεκίνημα το πρωί γαυγίζουν όλα τα σκυλιά της γειτονιάς.
Η βρώμα από την εξάτμιση, όταν φρενάρεις και έχεις ανοιχτά τα τζάμια ορισμένες φορές μπαίνει μέσα στην καμπίνα, επίσης όταν κάνεις μανούβρες, ή παρκάρεις, ή είσαι σε κλειστό πάρκινγκ, και απλά ΔΕΝ παλεύεται. Είναι να μην σε πάρει το σύννεφο.
Και να φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι απόλυτα σύγχρονος euro 4, μπαίνει αυτούσιος και σε άλλα ΙΧ της εταιρείας, δεν είναι φορτηγίσιος δηλαδή, και είναι και βραβευμένος σε κάποια καλλιστεία του στυλ κινητήρας της χρονιάς κ.α.
Μόνο την οικονομία σε λίτρα σημειώνω ως θετικό, τίποτα άλλο δεν ζηλεύω. Βενζίνα και πάσης ελλάδος άμα λάχει ναούμ.Ρίξε μια ματιά σε ένα σύγχρονο EU5 diesel με DFP και άμα δεις μαύρη εξάτμιση εσύ δείξε τη και σε εμένα.....
-
εχω δει εγω mondeo ολοκαινουργιο ενος ετους με κινητηρα tdci να βγαζει καπνα χειροτερη απο φορτηγο και καθε φορα που ανεβαζε ή κατεβαζε ταχυτητα γινοταν χειροτεραη η κατασταση... αυτη η σειρα αυτοκινητων δεν ειχε standard to dpf? ή εφταιγε το καυσιμο... ;;;
-
Επίσης, μετά από πρόχειρο υπολογισμό και με βάση τα δεδομένα που έδωσα στο προ-προηγούμενο post μου, δηλαδή αυτά:
Εν κατακλείδι, η AR 159TBi έχει κόστος ανά χιλιόμετρο χρήσης (αποκλειστικά μόνο με υπολογισμό της κατανάλωσης), 0,1782€/ΚΜ......η Ε90 320d έχει 0,0768€/ΚΜ
μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε πως η διαφορά των 10.000€ υπέρ της AR 159 TBi, καλύπτεται μετά από 98.619ΚΜ***** χρήσης και μετά αρχίζει το κέρδος για την 320d.
*****: Δεν υπολογίζεται το επιπλέον κόστος των Τ.Κ και τυχόν διαφορές στο κόστος (και συχνότητα) των service.
-
Ρίξε μια ματιά σε ένα σύγχρονο EU5 diesel με DFP και άμα δεις μαύρη εξάτμιση εσύ δείξε τη και σε εμένα.....
σε καταστάσεις πλήρους φορτίου , και όταν το μίγμα τείνει να γίνει στοιχειομετρικο μια χαρα καπνά βγάζει...
Αν σου αρέσει το καρκινογόνο ντουμανι σου , οκ ...
Μακριά Απο το κέντρο να μείνουν και ας καίνε και το μισό -
Ομολογουμένως αυτή η συνεχής προσπάθεια επικράτησης έχει αρχίσει να γίνεται κάπως κουραστική...
-
Ρίξε μια ματιά σε ένα σύγχρονο EU5 diesel με DFP και άμα δεις μαύρη εξάτμιση εσύ δείξε τη και σε εμένα.....Η κάπνα υπό συνθήκες ζει και βασιλεύει. Φυσικά δεν δημιουργεί προπέτασμα, αλλά απόλυτα μηδενική δεν είναι, ακόμα και με DPF.
-
Να πω και εγω τη γνωμη μου, συγκρινοντας καταναλωσεις μεταξυ** ιδιων μοντελων**, αλλα με διαφορετικο κινητηρα:
BMW 320i Comfort
Τιμή: 36900 €
Μικτός Κύκλος: 6.1l/100KmBMW 320d Comfort
Τιμή: 41400€
Μικτός Κύκλος:4.8l/100KmΗ 320i ειναι φθηνοτερη κατα 4500€.
Με αυτα τα χρηματα, ειναι μονιμα φουλαρισμενη με βενζινη για περιπου 52000χλμ ,
(με τις τρεχουσες τιμες βενζινης και ΜΟ τιμης 1,41€, λαμβανοντας υποψιν την καταναλωση μικτου κυκλου ου ανακοινωνει η εταιρια)
Για καποιον που κατα μεσο ορο κανει 15000χλμ ετησιως, θα κινειται για 3,4 χρονια μεχρι να ξοδεψει σε βενζινες τα € που θα εδινε για την 320d.Χιλιομετρικα:
(ΜΟ τιμης πετρελαιου 1,2€ - βενζινης 1,41€)Για 20000χλμ
Diesel 960l , 1152€
Βενζινη: 1220l , 1720€
Για 40000χλμ
Diesel 1920l , 2304€
Βενζινη: 2440l , 3440€
Για 60000χλμ
Diesel 2880l , 3456€
Βενζινη: 3660l , 5160€Απο εδω και περα, αρχιζει το 'κερδος' για τον πετρελαιοκινητηρα.
(Η Βενζινη μεχρι εδω ταξιδευε με τα 4500€ διαφορας απο την τιμη αγορας).
Οσο πιο γρηγορα καλυψει κανεις 60000χλμ, τοσο πιο γρηγορα αποκτα νοημα η αποκτηση ενος diesel.Και μη μου πει κανεις οτι ειμαι offtopic γιατι μιλαω με € αντι για λιτρα. Εαν δε μας ενδιαφερει με ποσα € καλυπτει το αμαξι μας δεδομενα χλμ, τοτε ποιος ο λογος να μετραμε καταναλωσεις?
Επισης, σχετικα με το ντιζελ, αποτρεπτικοι παραγωντες για μενα ειναι:
η απαγορευση του σε συγκεκριμενες πολεις
η ευαισθησια του στην ποιοτητα πετρελαιου
ο θορυβος
ο τροπος που αποδιδει τη δυναμη τουΥ.Γ.
Η αναφορα της 159 ειναι ατυχης. Οποιος την αγορασε και μετραει καταναλωσεις τακτικα, μαλλον εκανε λαθος αγορα. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ομολογουμένως αυτή η συνεχής προσπάθεια επικράτησης έχει αρχίσει να γίνεται κάπως κουραστική...τι εννοείς???
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ομολογουμένως αυτή η συνεχής προσπάθεια επικράτησης έχει αρχίσει να γίνεται κάπως κουραστική...Μην ντρεπεσαι να το πεις ...
Μας τα έχει κανει τσουρέκια με την κατανάλωση... -
Επίσης, μετά από πρόχειρο υπολογισμό και με βάση τα δεδομένα που έδωσα στο προ-προηγούμενο post μου, δηλαδή αυτά:Εν κατακλείδι, η AR 159TBi έχει κόστος ανά χιλιόμετρο χρήσης (αποκλειστικά μόνο με υπολογισμό της κατανάλωσης), 0,1782€/ΚΜ......η Ε90 320d έχει 0,0768€/ΚΜ
μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε πως η διαφορά των 10.000€ υπέρ της AR 159 TBi, καλύπτεται μετά από 98.619ΚΜ***** χρήσης και μετά αρχίζει το κέρδος για την 320d.
*****: Δεν υπολογίζεται το επιπλέον κόστος των Τ.Κ και τυχόν διαφορές στο κόστος (και συχνότητα) των service.
Η διαφορά υπέρ της 159 είναι πάνω από 13.000Ε.
Μην ντρέπεσαι να το πεις... -
έχουμε παραλείψει να αναφέρουμε τη γερμανία στο παρόν τόπικο
Έρευνα Κατανάλωσης