-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το αυτό και στο Golf IV.Γι'αυτό έγραψα στα 'σύγχρονα'.
Μάλλον έχει σχέση με το αν το αμάξι έχει BC ή όχι γιατί σε ibiza με bc αναβόσβηνε ανάλογα ενώ στο Golf IV (που ήταν και πιο νέο μοντέλο ) που είχα, το λαμπάκι άναβε* μόνο όταν 'τελείωναν' τα λίτρα. -
Λοιπόν...ήρθε η ώρα (και όχι η στιγμή ) της (μεγάλης) αλήθειας.
Απολογισμός 2009:
Συνοπτικά αναφέρω:
μέση κατανάλωση: 10,567 lt/100km (not bad at all θα έλεγα για τη δύναμη και τον τρόπο οδήγησής μου )
συνολικά χρήματα που χρειάστηκα για βενζίνη: 2016,92€
συνολικά lt βενζίνης που κατανάλωσα: 1733,03 lt
συνολικά km: 16400,70km
συνολικά γεμίσματα: 58Για λόγους περισσότερο στατιστικούς αναφέρω ότι:
μέση τιμή βενζίνης (έβαζα μόνιμα 100στάρα): 1,167€/lt
ελάχιστη τιμή βενζίνης (πάντα για 100στάρα βενζίνη): 0,995€/lt (αρχές του 2009 σε EKO - κάνε οι καλές εποχές )Ορίστε και το γράφημα:
γύρω στο 10 με 11,5 κινούμαι περίπου.
Αρκετά σταθερός θα έλεγα. -
καλη ιδεα ο ετησιος απολογισμος:
μεση καταναλωση 7,88
max 11,19
min 6,24 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλη ιδεα ο ετησιος απολογισμος:Ακριβώς εκεί θα φανεί πόσο καίει το αμάξι σου με εσένα οδηγό, αφού δεν μπορείς επί 1 χρόνο να συγκρατείσαι ή να πηγαίνεις 'τάπα'.
(εκτός κι αν μιλάμε για κανα weekend car ) -
κάτι ξέρει ο τράγκας, κάτι ξέρει ο τράγκας,κάτι ξέρει ο τράγκας
τα τουρμπο καίνε....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κάτι ξέρει ο τράγκας, κάτι ξέρει ο τράγκας,κάτι ξέρει ο τράγκαςτα τουρμπο καίνε....
δεν το έπιασα το αστείο.
-
Γιωργο πολυ καλο το excelaki...το εχεις ευκαιρο
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
κάτι ξέρει ο τράγκας, κάτι ξέρει ο τράγκας,κάτι ξέρει ο τράγκας
τα τουρμπο καίνε....
δεν το έπιασα το αστείο.
εγω ΕΙΜΑΙ ο τράγκας.... !!!! και καλά ειμαι ενημερωμένος???? Δε θυμάσαι το Λαζόπουλο...?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Γιωργο πολυ καλο το excelaki...το εχεις ευκαιροΦυσικά.
Αν έχεις περάσει σε excel τις δικές του τιμές, μπορώ να τα φτιάξω πάνω στο δικό σου αρχείο.
Δεν είναι 10 λεπτά εργασία.Απλώς δείχνει ωραίο επειδή κάνει πάρα πολλούς υπολογισμούς και αυτόματα.έχει και γράφημα ανά μήνα για κάθε έτος
(αυτό θα είναι ενδιαφέρον μετά από κανα 2 χρόνια -τέλη 2011-)Το έχω φτιάξει μόνος μου.Ξεκίνησα να καταχωρώ μόνο τιμές.Μετά πρόσθεσα να βγάζει μέση κατανάλωση, μετά να βγάζει ανά μήνα κατανάλωση, μετά το γράφημα (που πόσταρα πιο πίσω) και στο τέλος ένα τελικό γράφημα που δείχνει ανά μήνα για κάθε έτος (όλα στο ίδιο γράφημα) την κατανάλωσή μου.Λέγεται κάψιμο...
Πραγματικά δεν είναι καθόλου δύσκολο! θα θέλει το πολύ...10 λεπτά ενασχόληση (έχοντας ήδη δεδομένα).Coyote:
Δυστυχώς όχι. -
Πάντως αν θα ήθελες να το μοιράσεις το excelάκι θα σου ήμουν υπόχρεος! (ως έχει, χωρίς εξηγήσεις και υποχρεώσεις, αυστηρά για ατομική μη εμπορική χρήση)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Φυσικά.
Αν έχεις περάσει σε excel τις δικές του τιμές, μπορώ να τα φτιάξω πάνω στο δικό σου αρχείο.
Δεν είναι 10 λεπτά εργασία.Απλώς δείχνει ωραίο επειδή κάνει πάρα πολλούς υπολογισμούς και αυτόματα.έχει και γράφημα ανά μήνα για κάθε έτος
(αυτό θα είναι ενδιαφέρον μετά από κανα 2 χρόνια -τέλη 2011-)Το έχω φτιάξει μόνος μου.Ξεκίνησα να καταχωρώ μόνο τιμές.Μετά πρόσθεσα να βγάζει μέση κατανάλωση, μετά να βγάζει ανά μήνα κατανάλωση, μετά το γράφημα (που πόσταρα πιο πίσω) και στο τέλος ένα τελικό γράφημα που δείχνει ανά μήνα για κάθε έτος (όλα στο ίδιο γράφημα) την κατανάλωσή μου.Λέγεται κάψιμο...
Πραγματικά δεν είναι καθόλου δύσκολο! θα θέλει το πολύ...10 λεπτά ενασχόληση (έχοντας ήδη δεδομένα).Βασικα δεν εχω καθολου στοιχεια Απλα θα ειχε ενδιαφερον να ξεκινησω να μετραω απο φετος...
-
pm sent.
ό,τι απορία έχετε, μην διστάσετε να ρωτήσετε!Γενικά στην λειτουργία του είναι πολύ απλό το excel-άκι.Θα τα πούμε και από pm βέβαια, μην βγαίνουμε άλλο offtopic.
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Βασικα δεν εχω καθολου στοιχεια Απλα θα ειχε ενδιαφερον να ξεκινησω να μετραω απο φετος...
κάθε αρχή και δύσκολη.
-
Συνοπτικά του 2009
διανυθέντα χλμ: 25,113
λίτρα : 2113
μέση κατανάλωση: 8,4
συνολικό κόστος 2564€ -
Δεν σημειώνω ημερομηνίες γμτ! Έχω καταναλώσεις κοντά 7 ετών στο 206, αλλά χωρίς ημερομηνίες, ενώ έχω να ενημερώσω το excelάκι μου καιρό...
Πολύ καλή ιδέα για όσα freaks σαν εμάς...
BTW προσπαθώ να σπάσω το φράγμα των 6 λίτρων με το 206 αυτές τις μέρες (ο θείος Σκρουτζ έχει ξυπνήσει για τα καλά μέσα μου ), αλλά χθες μου έτυχε ένα κωλομποτιλιάρισμα στον περιφερειακό επειδή τα ζώα σταματούσαν να κοιτάξουν ένα ατύχημα στο δικό μας ρεύμα (τα αμάξια ήταν στην άκρη και δεν ενοχλούσαν, αλλά όλοι μη χάσουν καμμιά λεπτομέρεια ) κι ένα στο απέναντι...
Μάλλον τον έχασα το στόχο...
Αυτόν τον καιρό με διακοπές κτλ ήταν διαμάντι ο περιφερειακός και δεν έχανες τη φόρα σου συχνά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν σημειώνω ημερομηνίες γμτ! Έχω καταναλώσεις κοντά 7 ετών στο 206, αλλά χωρίς ημερομηνίες, ενώ έχω να ενημερώσω το excelάκι μου καιρό...
Πολύ καλή ιδέα για όσα freaks σαν εμάς...Υπάρχει και το spritmonitor που είναι πολύ καλό αλλά άλλο είναι να έχεις το δικό σου!
Εγώ ενημερώνω το δικό μου τακτικά και κάθε τόσο και το sprit. -
το sprint ειναι πολυ καλό. δε χρειάζεται excel
-
τα εξάγεις σε csv και τελειώνει υπόθεση αν θες και επιπλέον επεξεργασία
-
Ναι, απλά ποτέ δεν ασχολήθηκα...
-
Συνοπτικά αποτελέσματα χρήσης ετών 2008-2009 (20,5 μήνες)
Διανυθέντα χλμ: 37,037
Λίτρα : 2235 Diesel
Μέση κατανάλωση: 6,03 λ/100ΚΜ
Συνολικό κόστος: 1803€
Κόστος ανά ΚΜ: 4,8 λεπτά (0,048€) -
Εξαμηνιαίος διαθέσιμος μόνο, αφού τα σημειώνω από τέλος Ιουνίου 2009.
Περίοδος 26/6/2009-24/12/2009
Αυτοκίνητο: Volkswagen Golf 1,4 TSI 122hp
Χρήση: πόλη (με την ευρύτερη έννοια = Λεκανοπέδιο Αττικής): ~ 85% / σε ταξίδια: ~15%
A/C χειμώνα/καλοκαίρι ανοιχτό συνέχεια (αισθάνομαι καλύτερα )
Κατανάλωση: 9,5 lt/100km
Διανυθέντα χιλιόμετρα: 8.003
Λίτρα βενζίνης (95άρα): 761
Κόστος: 795 EUR
Γεμίσματα: 20Μέση τιμή: 1,0447€/l
Υψηλότερη τιμή: 1,145€/l στην Ε.Ο. στην Λαμία
Χαμηλότερη τιμή: 0,989€/l ΕΤΕΚΑ Πέτρου Ράλλη (16/10/2009)Κόστος ανά χλμ: 0,0993€/ χλμ
Έρευνα Κατανάλωσης