-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
ναι, το ιδιο λεμε το ευρος που παιζει ειναι το 7-7.5Θυμάμαι πολύ καλά στο 1400 με τα 90 άλογα που ειχα και 5 σχέσεις ότι ειχα 4500 στροφές κοντά στα 150
Εσύ θα έχεις πολύ λιγότερες κι αυτό έίναι το κέρδος
Πάνως αυτό το 7αρι το εχω δει και σε λεον.... καει ακόμα και στην πόλη λιγότερο
Μεχρι τη γωνία να πας εβαλε 4η.... -
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνει -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνειΣε ποσες ωρες;
-
με την αλλαγή της ώρας?
-
Φυσικα!
-
Στοιχεία εντός πόλης για το Κλιό 1.4 16V:
7,84 lt το πρώτο ρεζερβουάρ, 8,04 το δεύτερο και 8,05 το τρίτο. Λόγω δουλειάς κάνω διαδρομές ~100km κάθε πρωί μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με μακρύτερους προορισμούς τις ΒΙΠΕ Καλοχωρίου, Ωραιοκάστρου και Σίνδου. Κάθε μέρα εργασίας κάνω περί τις 20 στάσεις (σβήσε - άναψε), τρώω αρκετό μποτιλιάρισμα στη μάπα και κουβαλάω προς το παρόν 115 kg μάζας συναδέλφου, ο οποίος θέλει να οδηγάω και σαν τον Σόλμπεργκ για να μη βαριέται. Το 1ο και το μισό 2ο ρεζερβουάρ είχε και ~70 kg πέτρας και φλούδας πεύκου.
Το αυτοκίνητο έχει 116Κ, οπότε σε 4Κ (δηλαδή περίπου 2 μήνες) θα περάσει και μεγάλο σέρβις, ενώ στα επόμενα γεμίσματα τα 115kg θα μας αφήσουν. Πιστεύω ότι με λίγο πιο οικονομική οδήγηση θα είμαι κάτω από το 7,5 εύκολα.
Πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένος γιατί περίμενα 9-9,5 τουλάχιστον με τέτοια μεταχείριση, κυρίως τις απανωτές στάσεις και το επί 4ωρο τουλάχιστον μποτιλιάρισμα. Ο drdino είδε μια μέρα τι τραβάω.
Με ένα Prius ή ένα Insight τι θα πετύχαινα άραγε; Με smart 1.0 mhd; Γιατί το δικό μου είναι και 8ετίας πλέον, με ντίζα γκαζιού κλπ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στοιχεία εντός πόλης για το Κλιό 1.4 16V:7,84 lt το πρώτο ρεζερβουάρ, 8,04 το δεύτερο και 8,05 το τρίτο. Λόγω δουλειάς κάνω διαδρομές ~100km κάθε πρωί μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με μακρύτερους προορισμούς τις ΒΙΠΕ Καλοχωρίου, Ωραιοκάστρου και Σίνδου. Κάθε μέρα εργασίας κάνω περί τις 20 στάσεις (σβήσε - άναψε), τρώω αρκετό μποτιλιάρισμα στη μάπα και κουβαλάω προς το παρόν 115 kg μάζας συναδέλφου, ο οποίος θέλει να οδηγάω και σαν τον Σόλμπεργκ για να μη βαριέται. Το 1ο και το μισό 2ο ρεζερβουάρ είχε και ~70 kg πέτρας και φλούδας πεύκου.
Το αυτοκίνητο έχει 116Κ, οπότε σε 4Κ (δηλαδή περίπου 2 μήνες) θα περάσει και μεγάλο σέρβις, ενώ στα επόμενα γεμίσματα τα 115kg θα μας αφήσουν. Πιστεύω ότι με λίγο πιο οικονομική οδήγηση θα είμαι κάτω από το 7,5 εύκολα.
Πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένος γιατί περίμενα 9-9,5 τουλάχιστον με τέτοια μεταχείριση, κυρίως τις απανωτές στάσεις και το επί 4ωρο τουλάχιστον μποτιλιάρισμα. Ο drdino είδε μια μέρα τι τραβάω.
Με ένα Prius ή ένα Insight τι θα πετύχαινα άραγε; Με smart 1.0 mhd; Γιατί το δικό μου είναι και 8ετίας πλέον, με ντίζα γκαζιού κλπ.
με ένα diesel όμως?
-
Με ένα ντίζελ θα κέρδιζα σίγουρα στον έξω δρόμο, με τον τρόπο που οδηγώ, αφού δεν το σκίζω με 150αρες. Στην πόλη, πόσο καλύτερα θα μπορούσε να πάει;
Σμαρτ 1.0 mhd θα ήθελα να δω ρε γμτ...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ναι, το ιδιο λεμε το ευρος που παιζει ειναι το 7-7.5
Θυμάμαι πολύ καλά στο 1400 με τα 90 άλογα που ειχα και 5 σχέσεις ότι ειχα 4500 στροφές κοντά στα 150
Εσύ θα έχεις πολύ λιγότερες κι αυτό έίναι το κέρδος
Πάνως αυτό το 7αρι το εχω δει και σε λεον.... καει ακόμα και στην πόλη λιγότερο
Μεχρι τη γωνία να πας εβαλε 4η....και αν στριψεις απο την γωνια σου πεταξε και την 7η . Πολλες φορες την εχω δει και απο τα 60 χιλιομετρα
στα 150 πρεπει να εχω 3100 αν θυμαμαι καλα με 7η παντα
@famas
και στο vw forum εχω δει διαφορους να ισχυριζονται τετοιες αυτονομιες ακομα και μεσα στη πολη , εμενα μου φαινεται δυσκολο, γιατι δεν μπορεις να κρατηθεις να μην πατας το γκαζι , αλλα οχι ακατορθωτο. βγαινει 6,7 η καταναλωσηΠροσωπικα εχω δει μεχρι και 4.3 σε χαλαρους ρυθμους (πρεπει να την εχω ποσταρει την φωτογραφια και εδω)
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνειναι ειναι και δικος μου φιλος με 122αρι μαμα (βεβαια να πουμε οτι το προγραμμα σε νορμαλ ρυθμους δεν ανεβαζει ουσιαστικα την καταναλωση) πηγαινε με 5.8 αθηνα-χαλκιδικη
δε ρουφανε τα τουρμπο λεμεεεε!!!
(εκτος αν ειναι του gruppo για να πω και καμια εγκαθετιλα )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνειναι ειναι και δικος μου φιλος με 122αρι μαμα (βεβαια να πουμε οτι το προγραμμα σε νορμαλ ρυθμους δεν ανεβαζει ουσιαστικα την καταναλωση) πηγαινε με 5.8 αθηνα-χαλκιδικη
δε ρουφανε τα τουρμπο λεμεεεε!!!
(εκτος αν ειναι του gruppo για να πω και καμια εγκαθετιλα )
Nαι σωστά, αν κάνεις τη διαίρεση θα δεις ότι βγαίνει να έχει κάψει 50 λίτρα και του μένουν κι άλλα 5 μέχρι να αδειάσει εντελώς το τεπόζιτο, απλά για να καις τόσο, δεν πας γρήγορα( ο koutsan είχε 13,5 l/100 αλλά με 125 μ.ο.), οπότε κι οι σαλ μένουν χαμηλά, μήπως δεν είχε μπει σε λειτουργία το τουρμπο;
-
60αρι ρεζερβουαρ εχουν τα γκολφοειδη με ρεζερβα να αναβει στα 7 λιτρα αν δε κανω λαθος
ο φιλος μου παντως δεν πηγαινε γρηγορα το ειχε λιγο καιρο τοτε..μεχρι 140-150 το πολυ
ο koutsan τι εχει και του εκαψε 13.5? 13.5 εχω καψει εγω σε s3 κανοντας τριπολη-χαιδαρι σε 50 λεπτα
και με νορμαλ χλμ ειμαι το πολυ στο 10, ο father εχει κανει και 8.5 -
55 Λίτρα λέμε για Golf V
http://www.autocar.gr/index.php?option= ... &Itemid=29
Ο koutsan είπαμε έχει Ιταλικό.Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μετά από ακριβώς 6.5 ώρες διαδρομή, 125 km/h average speed (από το γκαράζ του σπιτιού στο ξενοδοχείο) και 13.5 lt/100 km κατανάλωση έφτασα στο Hotel Alexander στη Ν. Χιλή, 2-3 χλμ έξω από την Αλεξανδρούπολη... -
αα δε ξερω τι κανουν αυτα... δε μιλαω γιατι θα με πειτε παλι εγκαθετο
ο 1.4 με τα 155 μπορει να ειναι οικονομικος παντως , αλλα θελει σχετικη προσοχη..
ο 1.75 απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να ειναι ρουφηχτραδεν κρατηθηκα
-
εμ αν θέλεις να ξεπεράσεις τους tfsi σε απόλυτα νούμερα ροπής από το καλημέρα, πρέπει να σηκώσεις overboost από το ρελαντί... και αυτό κοστίζει σε κατανάλωση είτε scavenging είτε non-scanenging
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνειΣε ποσες ωρες;
4 ώρες κ 10 λέπτα στο πήγαινε.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
4 ώρες κ 10 λέπτα στο πήγαινε.
τέτοια κατανάλωση 6.1λτ/100 έχω πετύχει στην ίδια διαδρομή με corolla VVti 1,4 (98hp), με σταθερά 90-100χαω την ώρα και λάστιχο 165/70/14
εκπληκτική κατανάλωση για το Tsi
-
Για να κάνει τόσο πολύ ώρα πρέπει να πήγαινε πολύ αργά οπότε σαν 1400άρι και αζόριστο είναι αναμενόμενο να κάψει πολύ λίγο. Τον υπολογίζω να πήγαινε στην Εγνατία με 90-110 (αν είναι δυνατόν....) και ακόμα πιο χαλαρά πχ 70 μετά... Λόγω λίγης κίνησης και σταθερής ροής γίνεται.
-
-Πατρα αθηνα: 5.8 l/100km , μεση ταχυτητα: 76 km/h
-Aθηνα Πατρα: 6.4 l/100km , μεση ταχυτητα: 88 km/h
-Αυτοκινητο: Punto T-jet
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι;
Φίλος με TSi με τα 122, πρόγραμμα Overload ανεβασμένο στα 158 κ μεγαλύτερη εξάτμιση εκανε Θεσ/νίκη- Διδ/χο με ε/φη (820 χλμ) με ένα τεπόζιτο. Το τεπόζιτο είναι 55ρι. Ο φίλος δεν είναι παραμυθάς, αλλά είαν ιδυνατό να παίξει τέτοια κατανάλωση; Δλδ και με 6 λ/100 να πήγαινε πάλι, δύσκολα βγαίνειO αδερφος μου(Golf TSI 140) εχει κανει Αθηνα Πατρα 4.7 l/100km με μεση ταχυτητα κατω απο 70 km/h.
Nαι το ξερω ειναι μουρλοςΑυτο ειναι το καλο με τα καινουργια τουρμπατα , οτι με τη σωστη οδηγηση πετυχαινεις φοβερες καταναλωσεις , κατι που δυσκολα θα εκανες με ενα π.χ. 2λιτρο (οχι οτι δεν γινεται)
Έρευνα Κατανάλωσης