-
Στο γυρισμό ήταν μεν κατηφόρα, αλλά τα παιδια κοιμόταν και... πήγαινα.
Στο πήγαινε πλακωμένος στην αρχή, αλλά με το που έφτανα το λεωφορείο του συλλόγου, μετα... 'κυρία' (είχα και κάτι 'ρουκετες' απο τα πιτσιρίκια, οπότε πολύ χαλαρα στις στροφές.
3 ατομα με πολλές αποσκευές γιατί τον μικρό το έπερνα πρωτη φορα και κουβάλησα και το σπίτι μαζί.Περιμένω να βγαλω τωρα καταναλώσεις απο τις γιορτές που το αυτοκίνητο 'βόγκηξε' απο το φόρτωμα
-
Καλησπέρα,
Νέο φουλάρισμα σήμερα, νέα μέτρηση:
BMW E90 320d (177HP)
Μικτή οδήγηση (Χαλαρά στην πόλη - Μέτρια στον επαρχιακό - Σβέλτα στους Autobahn)
Χλμ: 822
Λίτρα: 47
Λ/100ΚΜ: 5,71Board Computer
M.O Ταχύτητας: 66,9ΚΜ/Ω
M.O Κατανάλωσης: 5,9Λ/100ΚΜΠετρέλαιο φυσικά....
ΥΓ: Εάν είναι να αρχίσετε να βαράτε, ένας-ένας έτσι??
-
Πόσο πλήρωσες ανά 100χλμ.?
Επίσης νομίζω πρέπει να υπάρχει σημαντική διαφορά με ένα αυτοκίνητο στην Αθήνα με μέση ταχύτητα κίνησης ~30χλμ ανά ώρα.Τέλος τα ΕΛΠΕ δίνουν τη βενζίνη 25 λεπτά το λίτρο και το diesel 37 λεπτά το λίτρο. Το diesel δηλαδή είναι 67% ακριβότερο ως καύσιμο.
Αν το ανάγεις δηλαδή σε επίπεδο εθνικής οικονομίας πλέον το diesel σχεδόν δε συμφέρει! -
Oι καταναλώσεις απ το ταξίδι του γυρισμού, γιατί δε με πιάνει ύπνος απ την υπερένταση
Toyota Avensis 1,6, χειμερινά ελαστικά, φορτωμένο
80χλμ σε επαρχιακό στην Ελλάδα πριν το καράβι με το ποδι στο πάτωμα 9,4λ/100χλμ
600 χλμσε Ιταλία με 150-160, λίγο κίνηση στην Μπολόνια και κάποια χιλιόμετρα στην Ελβετία αυστηρά με τα όρια 8,6λ/100χλμ
250 χλμ σε Ελβετία με αυστηρή τήρηση των ορίων 6,6λ/100χλμ
400 χλμ σε Γερμανία πρακτικά με όσα πήγαινε το αυτοκίνητο 11,4λ/100χλμ.
Μένουν και τα τελευταία σε Γερμανία-Ολλανδία αλλά δε γέμισα μόλις έφτασα γιατί βαρέθηκα.
Ήταν το πιο γρήγορο ταξίδι που έχω κάνει μέχρι τώρα μακράν. Πέρα απ τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόβλημα. Ούτε ομίχλη, ούτε πάγος, ούτε βροχή (για πρώτη φορά), αλλά και πουθενά μποτιλιάρισμα.
Αν δεν έμπαινα στη Μπολόνια, μαζί με τις στάσεις θα έκανα περίπου 11:30 ώρες.
Μεγάλη βοήθεια μου προσέφερε ο φίλος που πήρα απο Ιταλία και οδήγησε στην καταραμένη Ελβετία. Αυτά τα χιλιόμετρα είναι πάντα τα χειρότερα του ταξιδιού μου, με πιάνει υπνηλία και μετά κουράζομαι προς το τέλος. Αυτή τη φορά έριξα έναν υπνάκο και ήμουν τζετΠιστεύω επίσης ότι χωρίς χειμερινά λάστιχα ακόμα θα ταξίδευα (ίσως και για κανα χωράφι ).
Μου έκανε εντύπωση ότι όταν σταμάτησα στη Γερμανία για βενζίνη με -10, πρόλαβαν και κρύωσαν, και ήθελαν προσοχή στην αρχή. -
Καλωσήρθες Παναγιώτη!
Και εγώ διαβάζω ακόμα και το πρωί έχω κλινική... αϋπνία... αλλά πως θα την παλέψω αύριο δεν ξέρω...
-
δες HOUSE!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
από PeterPan την 13/01/09 **4:25 **:yikes:
Καλωσήρθες Παναγιώτη!Και εγώ διαβάζω ακόμα και το πρωί έχω κλινική... αϋπνία... αλλά πως θα την παλέψω αύριο δεν ξέρω...
Ξέρεις ποιό είναι το φάρμακο για τις αυπνίες, να μην επαναλαμβανόμαστε
Ελπίζω να ένοιωσες σήμερα... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Oι καταναλώσεις απ το ταξίδι του γυρισμού, γιατί δε με πιάνει ύπνος απ την υπερέντασηToyota Avensis 1,6, χειμερινά ελαστικά, φορτωμένο
80χλμ σε επαρχιακό στην Ελλάδα πριν το καράβι με το ποδι στο πάτωμα 9,4λ/100χλμ
600 χλμσε Ιταλία με 150-160, λίγο κίνηση στην Μπολόνια και κάποια χιλιόμετρα στην Ελβετία αυστηρά με τα όρια 8,6λ/100χλμ
250 χλμ σε Ελβετία με αυστηρή τήρηση των ορίων 6,6λ/100χλμ
400 χλμ σε Γερμανία πρακτικά με όσα πήγαινε το αυτοκίνητο 11,4λ/100χλμ.
Μένουν και τα τελευταία σε Γερμανία-Ολλανδία αλλά δε γέμισα μόλις έφτασα γιατί βαρέθηκα.
==
Η τελευταία που περιλαμβάνει Γερμανία με τελικές, λίγα χιλιόμετρα σε Ολλανδία (καμιά 80αρα) με μωτ~140 και κάποια χιλιόμετρα μέσα στο Eindhoven, με κρύο ξεκίνημα.Σύνολο χλμ 310. Κατανάλωση 10.2λ/100χλμ
-
Golf tsi 122
Σταθερα με 160χλμ/ωρα κυριως χωρις cruise control γιατι ηταν αρκετα τα χλμ : 9,4/100
Σταθερα με 120χλμ/ωρα με cruise control 6,3λιτρα/100
Απο τα παραπανω φαινεται οτι ακομα και αν το πιεσεις παροτι ειναι τουρμπο καιει λιγοτερο ή το ιδιο με ενα 1,4 ατμοσφαιρικο.
Να σημειωσω οτι το trip computer μετραει τη πραγματικη ταχυτητα, δηλαδη αν πηγαινες με 120 μετραει περιπου 114 κτλ, αυτο το εχω παρατηρησει επειδη οταν παταω το speed warning αν ειμαι στα 120 αυτο βγαζει λιγοτερο. Οποιος εχει golf καταλαβαινει τι εννοω.
-
H κατανάλωση που έχεις στο spitmonitor είναι κυρίως σε πόλη?
-
Wtffffffffff
Έχεις πιο μακρυά 6η από εμένα που έχω το 140 Εγώ στις 3.000 της 6ης έχω ακριβώς 120km ενώ εσύ τα έχεις στις 2700 -
H κατανάλωση που έχεις στο spitmonitor είναι κυρίως σε πόλη?Οχι, τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω σε αυτοκινητοδρομο/περιφεριακη. Καθημερινα βεβαια κανω και 5-10χλμ εντος πολης αναλογως των περιστασεων. Θα ελεγα οτι κανω μικτη χρηση λοιπον, αλλα οπως ειναι λογικο οταν βγεις στον αυτοκινητοδρομο θα κανεις πολλα περισσοτερα χιλιομετρα με μικρη καταναλωση.
@ Neos πολυ περιεργο αυτο
ΥΓ. Η διαδρομη ηταν Θεσσαλονικη-Κατερινη.
-
Διάσταση τροχών ή ίδια?
Ρωτάω για την κατανάλωση γιατί εκεί είσαι στα 8,5...
-
Διάσταση τροχών ή ίδια?Ρωτάω για την κατανάλωση γιατί εκεί είσαι στα 8,5...
Ναι λαστιχα 205/55/16. Λογικο να ειναι 8,5 γιατι περιλαμβανονται και τα χιλιομετρα πολης. Στον αυτοκινητοδρομο συνηθως παω με 135χλμ/ωρα οπου εχω καταναλωση 7,5/100 την οποια θεωρω νορμαλ και δεν σε παιρνει και ο υπνος
-
Πόλη πρέπει να κυμαίνεσαι γύρω στο 10?
-
Πόλη πρέπει να κυμαίνεσαι γύρω στο 10?Μαγος εισαι ; Σε σταματα-ξεκινα περιπου 9-10λιτρα, σε πιο ανετες καταστασεις συνηθως καπου στα 8.
-
Tελικά τα σύγχρονα τουρμπάτα είναι πιο οικονομικά απ τα δικά μας, που ήταν και προσανατολισμένα στη οικονομία.
Είμαι περίεργος πόσο να καίει τερματισμένος στον αυτοκινητόδρομο -
Καλημέρα,
Νέο φουλάρισμα προχθές, νέα μέτρηση:
BMW E90 320d (177HP)
Μικτή οδήγηση (Πόλη 70% - Επαρχιακός 10% - Autobahn 20%)
Χλμ: 613
Λίτρα: 38
Λ/100ΚΜ: 6,31Board Computer
M.O Ταχύτητας: 46,9ΚΜ/Ω
M.O Κατανάλωσης: 6,3Λ/100ΚΜ
Start-Stop OFF.......
-
άνοιξέ το το ρημάδι το σταρτ-στοπ για οικονομία.
πολύ καις έτσι. -
Νοικιασα ενα polo 1.4 και εκανα τη διαδρομη Ηρακλειο - Ρεθυμνο και πισω, λιγο πριν φτασω στο Ηρακλειο γεμισα και ενω ειχα κανει 155 χιλιομετρα χρειαστηκα 9 λιτρα για να γεμισω..! Δηλαδη 5,8λιτρα/100.
Έρευνα Κατανάλωσης