-
εγώ πάντως .... είμαι ακριβώς στον μέσο όρο σύμφωνα με το spritmonitor.de
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... h=1&page=2
-
Εγώ στους 55 νοματέους που βγάζει ότι έχουν καταγραφές έχω την 13η θέση από το τέλος.
Απλά οι συνθήκες στο εξωτερικό είναι γενικώς καλύτερες από ότι στην Ελλάδα. Μέτα το θέμα είναι τι εννοούν και πόλη στο εξωτερικό. Κάποιοι Αμερικανοί θεωρούν ως πόλη τη κίνηση με 30 χιλιόμετρα την ώρα σε τεράστιους δρόμους χωρίς φανάρια εντός αστικών περιοχών.
Το πρόβλημα φυσικά εστιάζεται στις συνθήκες κίνησης. Στη πόλη είναι και κάποιος από τις Σέρρες (παράδειγμα) αλλά εγώ προσωπικά θα το θεωρούσε επαρχιακό δρόμο. Ακόμα και στην Αθήνα τα πράγματα αλλάζουν. Άλλο Α.Ο. άλλο φανάρια στο κέντρο με πορείες....
ΥΣ. Και η ποιότητα του καυσίμου παίζει ρόλο. Άλλο 95+ πραγματικά οκτάνια και άλλο 93~95 οκτάνια....
-
εγώ είμαι στον Μ.Ο. ... αλλά μια κατηγορία πάνω (1,6-110)
στην δικιά μου κατηγορία (1,3-86) χτυπάω κορυφή
πάντως τα 5,5-6 που βλέπω σε σχέση με τα δικά μου 7,5-8 δεν μου κάθονται κ πολύ καλά
-
επειδη εχω οδηγησει το δικο σε πολλες και διαφορετικες συνθηκες, που πολλες απο αυτες θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ιδανικες για μικρη καταναλωση, τα νουμερα που βλεπω ειναι μαλλον απιθανο να τα πιασει καποιος.
γιαυτο λεω οτι μαλλον ειναι θεμα βενζινης.
-
Ας συνεχίσω κι εγώ με το αντίστοιχο στατιστικό στοιχείο για Peugeot 307 1,6 βενζίνης με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
Σε σύνολο 31 αυτοκινήτων που έχουν καταγράψει στοιχεία, με μέση κατανάλωση από 7,11 έως 10,34, εγώ βρίσκομαι στην 26η θέση με 9,29l/100km και ο drdino στην 18η με 8,32 l/100km. -
Με το 406, Αθήνα-Θεσσαλονίκη 7,5 λίτρα στα 100...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με το 406, Αθήνα-Θεσσαλονίκη 7,5 λίτρα στα 100...εσύ ή οι γονείς σου;;
έχει διαφορά
-
O father...
-
Έχει κανείς εμπειρία από Micra 1.2; Από κατανάλωση τι έχει παρατηρήσει; Ρωτάω γιατί διαπίστωσα ένα τρελό νούμερο (προς τα κάτω...)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O father...Μην το λες αυτό αναγκαστικά. Στην ίδια διαδρομή (ελεγμένο αρκετές φορές) εγώ πετυχαίνω και μεγαλύτερη ΜΩΤ και χαμηλότερη κατανάλωση από τον πατέρα μου. Πηγαίνω πιο στρωτά, παρατηρώ μακριά και προβλέπω τις κινήσεις των άλλων, διατηρώ ένα περίπου σταθερό ρυθμό και εκμεταλλεύομαι τις κλίσεις του δρόμου.
Παρ'όλα αυτά εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν ξέρω να οδηγώ καλά!
-
Αυτό λέω, περίμενα να έχει χαμηλότερη κατανάλωση... Εκτός αν δεν πήγαινε τόσο σιγά (120 max) όσο μου είπε.
Παρένθεση, τα πήρα άσχημα όταν μου είπε ότι έβαλε V-power στην αθήνα. Γιατί τον ρώτησα, γιατί του είπε ο βενζινάς το γνωστό παραμύθι. Φυσικά μετά του έριξα ένα briefing. -
Αθηνα- βολος, μεση ωριαια ταχυτητα 120 , καταναλωση 9 , με 2 ατομα και κλιμα ανοιχτο
**θα ηθελα να δω και την καταναλωση της clk που πρεπει να επιασε καμια 250+χιλιομετρα στην ευθεια της θηβας, προκειμενου να μην την ξαναπροσπερασω οπως εγινε στις στροφες λιγο πριν , -πρεπει να στατιστηκε πολυ ο τυπος-
-
Επεσα κι άλλο στο 8,66!!!!, Αθήνα Ιτεα-Αθήνα. Ο Ψυχρός καιρός βοηθάει τον κινητήρα (χρήση ac κάναμε γιατί αλλιως θολώνουν κιόλας).
-
-
-
Καλά, τους ξένους δεν τους πιστεύω πλέον. Μου φαίνεται ότι ξεχνάνε να περάσουν στο spritmonitor τα 20€ βενζίνης που βάζουν οι γυναίκες τους όταν τα παίρνουν για ψώνια.
Κάτι είπα τώρα ε? Γυναίκα να θυμάται ότι πρέπει να βάλει βενζίνη...
-
Καλησπέρα,
Όσο πάει σταθεροποιείται η κατανάλωση, με νέα μέτρηση έχω σχεδόν τα ίδια:
770ΚΜ - 48Λ - 6,23Λ/100ΚΜ
με οδήγηση 55% πόλη, 35% Αυτ/δρομο & 10% επαρχιακό, όλα με σβέλτη οδήγηση & το Start-Stop OFF.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Όσο πάει σταθεροποιείται η κατανάλωση, με νέα μέτρηση έχω σχεδόν τα ίδια:
770ΚΜ - 48Λ - 6,23Λ/100ΚΜ
με οδήγηση 55% πόλη, 35% Αυτ/δρομο & 10% επαρχιακό, όλα με σβέλτη οδήγηση & το Start-Stop OFF.....Προτείνω, με τη σειρά μου, οι πετρελαιάκηδες να φτιάξουν δικό τους, ξεχωριστό θέμα !! Άκου εκεί 6,67 η μέγιστη κατανάλωσή σου (στην πόλη) !!
Πέρα από την πλάκα, μήπως φίλε μας μπορείς να μας διαφωτίσεις; Τι το ΤΟΣΟ πολύ διαφορετικό έχουν οι γενικές συνθήκες (από ποιότητα καυσίμων μέχρι τα μποτιλιαρίσματα) στον 'πολιτισμό', που δεν επιτρέπουν στους ιθαγενείς αυτής της μέλλουσας ερημοποιημένης γης, να πετύχουν τις μέσες καταναλώσεις των εκεί οδηγών ;
-
Έκπληξη! Ούτε εγώ είμαι τελευταίος στο spritmonitor.de!
Υπάρχει και χειρότερος! Κρατώ περήφανα την ...προτελευταία θέση, απέχοντας παρασάγγας βεβαίως από τους υπόλοιπους!
ΙδούΚάτι που δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει, είναι πως οι βόρειοι, χρησιμοποιούν και χειμερινά ελαστικά, που είναι στενότερα μεν, αλλά λογικά με μεγαλύτερο συντελεστή τριβής και κύλισης υποθέτω... Επίσης, σαφώς και ο κρύος καιρός κάνει καλό στην κατανάλωση, πχ οι δικές μας καταναλώσεις είναι το καλοκαίρι συνήθως με το A/C ανοιχτό, που σε μικρά αυτοκίνητα, σαφώς και ανεβάζει την κατανάλωση ~1λτ/100 σε συνθήκες πόλης...
-
Εγώ εξακολουθώ και είμαι τελευταίος
Οι 2 τελευταίες καταναλώσεις πάντως είναι με λάδι 5W40 και είναι κι αυτές ενθαρρυντικές, αν υπολογίσω τη φουλ χρήση A/C που δε λειτουργούσε εδώ και 3 μήνες.
Έρευνα Κατανάλωσης