-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
και κατι αλλο...
σε αυτες τις ιπποδυναμεις και ροπες, σε αυτες τις ταχυτητες δεν τιθεται θεμα 'φθαρμενο λαστιχο=fun'
no fun at all θα ελεγα. μπι τσερφουλ!Παράδειγμα έφερα Πέτρο. Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο 'fun to drive' είναι ένα αυτοκίνητο και το χρονόμετρο δεν είναι παρά ένας από αυτούς (αν και πολλοί θα είχαν αντίρρηση και εδώ!).
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
το θεμα ειναι οτι σε ενα οικογενιακο αυτοκινητο απλως ποτε δεν μπορει να εχεις αρκετο χωρο. και το octavia ειναι το καλυτερο της κατηγοριας.
E, βεβαια, αν εχεις το μισο πορτ-μπαγκαζ γεματο τουρμπινες, πολλαπλες, και δεν ξερω κι εγω τι αλλα κουβαλας μαζι σου.... λογικό να μην εχεις ποτε αρκετο χωρο!!
ναι, γιατι εσενα μηπως θα σε χαλαγε να ειχες 'κανονικου μεγεθους' νεσεσερ και οχι αυτο το 'survival kit' που χωραει στο μινι σου ?
nidosan πιστευω οτι οι περισσοτεροι αγοραστες του RS δεν θα το παρουνε για να τρεχουνε σε πιστες με τα χρονομετρα στα χερια.
δεν διαφωνω μαζι σου. απλα τα λαστιχα με 30+κιλα τουρμπισια ροπη παιζουνε πιο σημαντικο ρολο απο οτι σε αλλη περιπτωση. -
Αυτό που είναι αντιφατικό και παρατηρείται όλο και συχνότερα [έχω υπόψη μου 2-3 συγκριτικές δοκιμές πρόσφατες], είναι να γίνεται η σύγκριση σε έναν προς έναν τους τομείς, το α να αποδεικνύεται καλύτερο του β σχεδόν σε όλους, και στο τέλος να επιλέγεται το β! Δεν υπάρχει φυσικά τίποτα πιο διπλωματικό, ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι.
Γνώμη μου: Αν θες να λέγεσαι αμερόληπτος, καθόρισε τα κριτηριά σου [όποια κι αν είναι αυτά, αλλά να είναι αποκρυσταλλωμένα], βγάζε πάντα νικητή και τεκμηρίωσε το γιατί. Συμπεράσματα του τύπου, 'ε με το χέρι στην καρδιά το β είναι η επιλογή μας', χωρίς καμία εξήγηση του τι σημαίνει 'με το χέρι στην καρδιά', ή 'εξαιρετικό το α, ίσως και καλύτερο του β, αλλά εμείς θα επιλέγαμε το β', δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά ως σοβαρά.
Απορώ πραγματικά με το σύμπερασμα αυτού του συγκριτικού.
Πώς είναι δυνατόν να επιλέγεται το Leon βάσει αίσθησης και μόνο, τη στιγμή που το Octavia RS έχει θεωρηθεί από πολλούς εφάμιλλο του GTi σε αίσθηση και από ορισμένους και καλύτερο!
Το Leon είναι ένα απλό Leon FSi σε ανάρτηση. Έχει αποδειχθεί και στην πίστα, ότι έχει στηθεί με προτεραιότητα την άνεση και το touring.Κρίνω το συμπέρασμα της δοκιμής εντελώς ανυπόστατο, χωρίς καμία λογική.
Το Octavia υπερτερεί σε μετρήσιμα στοιχεία, σε αίσθηση [πιθανότατα και με βάση μαρτυρίες σοβαρών περιοδικών, π.χ. βρετανικό Autocar], δεν βλέπω το λόγο να μην ανακηρυχθεί εύκολα το καλύτερο από τα δύο. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ε βαλε ομως τη φωτο, σε παρακαλω!!
Με λίγο κόπο το βρήκα....
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 844#374844
Off topic αλλα....ποσοι, που και για τι διαστημα φυγατε και ησασταν ετσι φορτωμενοι?
-
vrax off topic αλλα ρε φιλε ετσι ειναι οι φαμιλιες.
υπαρχουνε δε και περιπτωσεις που γυναικες σκετες θα στο κανουνε ετσι το αμαξι κι ας μην εχεις και παιδια!!!
αναλογως τον χαρακτηρα και τον..καιρο -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 844#374844
Off topic αλλα....ποσοι, που και για τι διαστημα φυγατε και ησασταν ετσι φορτωμενοι?
Διάβασε λίγο παρακάτω στο link και θα δεις. Ταξίδι πάντως δεν κάνεις έτσι φορτωμένος. Μπήκα στο καράβι από Κρήτη και βγήκα Πειραιά. 12 χιλιόμετρα max!
-
Κι εγώ δεν έχω να του καταλογίσω πολλά του εν λόγω άρθρου. Πιθανότατα όπως λέει ο συνονόματος η διγλωσσία να είναι σκόπιμη, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι απλώς διαχωρίζει το κοινώς αποδεκτό (ότι το Skoda είναι ανώτερο βάσει προδιαγραφών) με το αυστηρά 'προσωπικό αισθητήριο' (ότι τους 'άρεσε' καλύτερα το Seat). Ουδέν μεμπτόν, εκτός ίσως του ότι θα έπρεπε να γίνει πιο ξεκάθαρο προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Από την άλλη, υπάρχει τρόπος και τα πράγματα να τα λες όπως έχουν και άποψη -και μάλιστα ενυπόγραφη- να βγάζεις, αλλά και αντικειμενικό συμπέρασμα - στο μέτρο του δυνατού.
Προσωπικά θεωρώ υποδειγματικό το μεγάλο συγκριτικό στα GTI της εποχής στο τεύχος Νοε. 1993 (http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=2543 - αν και δεν είναι ολόκληρο), μεταξύ Golf GTI 16v, Civic VTI, ZX 16S, Sunny GTI, R19 16v, Tipo 2.0 16v. Εκεί έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στην πίστα η οποία αποδώθηκε γλαφυρά και στα κείμενα (χωρίς περιστροφές), επιπλέον στο τέλος του άρθρου ενσωματώθηκαν οι προσωπικές απόψεις των δοκιμαστών (ξεχώριζε αν θυμάμαι καλά η άποψη του Κάγκα), όπου και πάλι χωρίς περιστροφές ο καθένας περιέγραψε τη δική του πραγματικότητα (εξίσου επιθυμητό).
Δυστυχώς, έκτοτε αρχίζουν οι 'εκπτώσεις' τόσο στο μέγεθος των συγκριτικών όσο και της άποψης, για να φτάσουμε στα συγκριτικά-πίτες των τελευταίων χρόνων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω (ή τέλος πάντων θέλω να πιστεύω) ότι -έστω δειλά- διαμορφώνεται και πάλι άποψη, ακόμη και κόντρα στην ψυχρή λογική. Σαν αναγνώστης θα ήθελα να την ξαναδώ - και ακόμη πιο έντονη και ακόμη κι αν διαφωνώ μαζί της (τόσο το καλύτερο, food for thought). Ελπίζω απλώς να είναι πραγματικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη, αν και ουσιαστικά δεν αμφιβάλλω για αυτό.
-
αν διαβάσετε το test προσεκτικά θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μπεπτό.
O καλύτερος χρόνος του octavia στην πίστα οφείλεται στην μεγαλύτερη ιπποδύναμη, που με τη βοήθείά της καταφέρνει να μαζέψει το χαμένο χρόνο στις στροφές.
Κάπως έτσι γράφει καλούς χρόνους το AstraOPC.... -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Προφανώς εννοούν ότι οι διαφορές δεν είναι άμεσα εντοπίσιμες κατά την οδήγηση ρε συ Πέτρο. Μήπως το έχετε πάρει πολύ πατριωτικά;
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι το περιοδικό. Δεν το αγοράζω σχεδόν ποτέ εξάλλου. Αλλά νομίζω ότι είστε ιδιαίτερα ευέξαπτοι επειδή πρόκειται για το Octavia. Αν ήταν ανάποδα τα πράγματα, ή αν το τεστ αφορούσε άλλα αυτοκίνητα, θα είχατε την ίδια ευαισθησία;
Ναι, είναι καλύτερο το Skoda. Αυτό το πράμα βγαίνει από το άρθρο. Το ότι οι δημοσιογράφοι προτιμούν το Leon, είτε από κόλλημα, είτε επειδή τα παίρνουν, είτε επειδή όντως τους άρεσε πιο πολύ, είναι στην κρίση του καθενός κατά πόσο θα τον επηρεάσει για την αγορά μεταξύ των δύο.
Mπορει οι 'Σκοντακηδες' να το εχουν παρει προσωπικα, αλλα εγω σαν 'SEATακιας', βλεπω μια εντελως λανθασμενη προσεγγιση του θεματος.
Το να σου φαινεται οτι ενα αυτοκινητο ειναι καλυτερο απο ενα αλλο, δεν ειναι κατι μεμπτο, αλλα οταν ερχονται τα νουμερα να σε διαψευσουν, τοτε απλα αναθεωρεις ή γραφεις κατι διαφορετικο.
Εγω προσωπικα το μονο που βλεπω ειναι απλως ενα κακογραμμενο αρθρο και μια -γνωστη- εμπαθεια για ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο. Κακα τα ψεμματα, ακομα και αν η καινουργια Octavia ηταν μακραν καλυτερη ή και ισαξια με ενα Golf GTI (που ειναι/ιδια μηχανικα μερη αλλα πολυ μεγαλυτερο το Skoda), σε καμμια περιπτωση δεν προκειτε να το γραφανε.
Αλλωστε για αυτους, οι παλιες 'καλες', 'παραδοσιακες' αξιες ποτε δεν ξεπερνιουνται, απο τη στιγμη που ειναι κολλημενοι στη δεκαετια του '60-'70, που οι Alfa σκουριαζανε και τα 'Μερκεντε' ηταν τα καλυτερα αυτοκινητα του κοσμου. -
Ο χρήστης -KOSTAS- έγραψε:
Προφανώς εννοούν ότι οι διαφορές δεν είναι άμεσα εντοπίσιμες κατά την οδήγηση ρε συ Πέτρο. Μήπως το έχετε πάρει πολύ πατριωτικά;
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι το περιοδικό. Δεν το αγοράζω σχεδόν ποτέ εξάλλου. Αλλά νομίζω ότι είστε ιδιαίτερα ευέξαπτοι επειδή πρόκειται για το Octavia. Αν ήταν ανάποδα τα πράγματα, ή αν το τεστ αφορούσε άλλα αυτοκίνητα, θα είχατε την ίδια ευαισθησία;
Ναι, είναι καλύτερο το Skoda. Αυτό το πράμα βγαίνει από το άρθρο. Το ότι οι δημοσιογράφοι προτιμούν το Leon, είτε από κόλλημα, είτε επειδή τα παίρνουν, είτε επειδή όντως τους άρεσε πιο πολύ, είναι στην κρίση του καθενός κατά πόσο θα τον επηρεάσει για την αγορά μεταξύ των δύο.
Mπορει οι 'Σκοντακηδες' να το εχουν παρει προσωπικα, αλλα εγω σαν 'SEATακιας', βλεπω μια εντελως λανθασμενη προσεγγιση του θεματος.
Το να σου φαινεται οτι ενα αυτοκινητο ειναι καλυτερο απο ενα αλλο, δεν ειναι κατι μεμπτο, αλλα οταν ερχονται τα νουμερα να σε διαψευσουν, τοτε απλα αναθεωρεις ή γραφεις κατι διαφορετικο.
κατσε ξαναδιαβασε το αρθρο....
Εγω προσωπικα το μονο που βλεπω ειναι απλως ενα κακογραμμενο αρθρο και μια -γνωστη- εμπαθεια για ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο. Κακα τα ψεμματα, ακομα και αν η καινουργια Octavia ηταν μακραν καλυτερη ή και ισαξια με ενα Golf GTI (που ειναι/ιδια μηχανικα μερη αλλα πολυ μεγαλυτερο το Skoda)
πολυ μεγαλυτερο το σκοντα???? που??? στο μηκος και στο πορτμπαγκαζ????
ισαξια με το γκολφ GTi???? το πιστευεις αυτο που λες ή απλα το πετας για να κανεις εντυπωση???
, σε καμμια περιπτωση δεν προκειτε να το γραφανε.
Αλλωστε για αυτους, οι παλιες 'καλες', 'παραδοσιακες' αξιες ποτε δεν ξεπερνιουνται, απο τη στιγμη που ειναι κολλημενοι στη δεκαετια του '60-'70, που οι Alfa σκουριαζανε και τα 'Μερκεντε' ηταν τα καλυτερα αυτοκινητα του κοσμου.κουκουρουκου
-
Γιαννάκο το νέο Octavia RS γράφεται απο σοβαρά ευρωπαικά περιοδικά, ότι είναι τουλάχιστον ισάξιο σε οδική συμπεριφορά με το Golf.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γιαννάκο το νέο Octavia RS γράφεται απο σοβαρά ευρωπαικά περιοδικά, ότι είναι τουλάχιστον ισάξιο σε οδική συμπεριφορά με το Golf.απο την στιγμη που υπαρχει τριτος και μεγαλος ογκος πισω δεν μπορει να ειναι το ιδιο.......
ισαξιο μπορει να ειναι απο την στιγμη που εχει ιδιο πατωμα, κινητηρα , αναρτηση....... αλλα σαν χαρακτηριστικα δεν μπορει να εχει πανομοιοτυπα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Στο μηκος και στο πορτ-μπαγκαζ;
Αμφιβαλεις;ισαξια με το γκολφ GTi???? το πιστευεις αυτο που λες ή απλα το πετας για να κανεις εντυπωση???
Το πιστευω. Τα εχω οδηγησει και τα δυο αρκετα και εχω γνωμη.
edit: Προσέχετε πώς μιλάτε στους άλλους παρακαλώ! [Krusenstern]
-
Στο μηκος και στο πορτ-μπαγκαζ;
Αμφιβαλεις;ισαξια με το γκολφ GTi???? το πιστευεις αυτο που λες ή απλα το πετας για να κανεις εντυπωση???
Το πιστευω. Τα εχω οδηγησει και τα δυο αρκετα και εχω γνωμη.
edit [Krusenstern]
αιντε και κρατιεμε..........
-
Γιαννάκο το νέο Octavia RS γράφεται απο σοβαρά ευρωπαικά περιοδικά, ότι είναι τουλάχιστον ισάξιο σε οδική συμπεριφορά με το Golf.
απο την στιγμη που υπαρχει τριτος και μεγαλος ογκος πισω δεν μπορει να ειναι το ιδιο.......
ισαξιο μπορει να ειναι απο την στιγμη που εχει ιδιο πατωμα, κινητηρα , αναρτηση....... αλλα σαν χαρακτηριστικα δεν μπορει να εχει πανομοιοτυπα
Tι σχέση έχει το μήκος ρε Γιαννάκη;
Είναι +30 πιο μακρύ, με ίδιο μεταξόνιο, ίδια μετατρόχια, ίδιο πάτωμα, ίδιες αναρτήσεις [με παρόμοια ρύθμιση], ίδιο μοτέρ, κοινό πάτωμα.
Ο επιπλέον πίσω πρόβολος ενδέχεται να επιδρά και θετικά στην οδ. του συμπεριφορά, δίνοντας καλύτερη κατανομή βάρους και -ίσως- μεγαλύτερη αρνητική άντωση. Εν πάση περιπτώσει η όποια διαφοροποίηση είναι μικρή.
Και περιοδικά τα οποία εμπιστεύομαι, γράφουν ότι σε αίσθηση είναι Golf GTi, αν όχι καλύτερο.
-
αρνητικη αντωση που ρε αγγελε???? στα 200???
οσο αναφορα για τον τριτο ογκο μπορει καλιστα να αποφορτιζει περισσοτερο το μπροστινο αξονα....... δεν ειναι κατα αναγκη η κατανομη βαρους......
-
αρνητικη αντωση που ρε αγγελε???? στα 200???οσο αναφορα για τον τριτο ογκο μπορει καλιστα να αποφορτιζει περισσοτερο το μπροστινο αξονα....... δεν ειναι κατα αναγκη η κατανομη βαρους......
Φορτίζει περισσότερο τον πίσω άξονα.
Οπότε υπάρχει πιο ισορροπημένη κατανομή βάρους και στους δύο άξονες.
Εν πάση περιπτώσει, είναι λίγο μπακαλίστικη η συζήτηση, χρειάζεται να εξετάσουμε το θέμα με μεγαλύτερη ακρίβεια. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γιαννάκο το νέο Octavia RS γράφεται απο σοβαρά ευρωπαικά περιοδικά, ότι είναι τουλάχιστον ισάξιο σε οδική συμπεριφορά με το Golf.Εδώ όμως έγραψαν ότι είναι πιο μαλακό από το Leon (4Tροχοί) για το οποίο έγραψαν ότι είναι ακόμα πιο μαλακό από το Golf GTi (Drive)...
-
edit [Krusenstern]
meco,
στην skoda εχουνε και υπερηφανευονται για τον τροπο που στησανε την αναρτηση,
καταφερνοντας παραλληλα να διατηρησουνε μεγαλη ανεση ενω το αμαξι παραμενει βεντουζα.
ειχα αναφερει απο παλια οτι η skoda θα βαλει τις πινελιες της στο RS, κι ας ειναι klopyright group vag οπως ολα.εγραψα και πιο πριν οτι ανεση και 18αρες κανονικα ειναι πολυ δυσκολος συνδιασμος,
και εδω εχουμε ενα αμαξι που το καταφερνει τελεια ή σχεδον τελεια και μας ξυνιζει κιολας..
ρε μπας και δεν εχετε ιδεα πως ειναι η καθημερινοτητα με μεγαλες ροδες? -
edit [Krusenstern]
Φίλε -KOSTAS- ξέρεις τον popol@ros από χθες και εκφράζεσαι έτσι?
Περιοδικο 4τ: you must be joking!