Αυτό που είναι αντιφατικό και παρατηρείται όλο και συχνότερα [έχω υπόψη μου 2-3 συγκριτικές δοκιμές πρόσφατες], είναι να γίνεται η σύγκριση σε έναν προς έναν τους τομείς, το α να αποδεικνύεται καλύτερο του β σχεδόν σε όλους, και στο τέλος να επιλέγεται το β! Δεν υπάρχει φυσικά τίποτα πιο διπλωματικό, ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι.
Γνώμη μου: Αν θες να λέγεσαι αμερόληπτος, καθόρισε τα κριτηριά σου [όποια κι αν είναι αυτά, αλλά να είναι αποκρυσταλλωμένα], βγάζε πάντα νικητή και τεκμηρίωσε το γιατί. Συμπεράσματα του τύπου, 'ε με το χέρι στην καρδιά το β είναι η επιλογή μας', χωρίς καμία εξήγηση του τι σημαίνει 'με το χέρι στην καρδιά', ή 'εξαιρετικό το α, ίσως και καλύτερο του β, αλλά εμείς θα επιλέγαμε το β', δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά ως σοβαρά.
Απορώ πραγματικά με το σύμπερασμα αυτού του συγκριτικού.
Πώς είναι δυνατόν να επιλέγεται το Leon βάσει αίσθησης και μόνο, τη στιγμή που το Octavia RS έχει θεωρηθεί από πολλούς εφάμιλλο του GTi σε αίσθηση και από ορισμένους και καλύτερο!
Το Leon είναι ένα απλό Leon FSi σε ανάρτηση. Έχει αποδειχθεί και στην πίστα, ότι έχει στηθεί με προτεραιότητα την άνεση και το touring.
Κρίνω το συμπέρασμα της δοκιμής εντελώς ανυπόστατο, χωρίς καμία λογική.
Το Octavia υπερτερεί σε μετρήσιμα στοιχεία, σε αίσθηση [πιθανότατα και με βάση μαρτυρίες σοβαρών περιοδικών, π.χ. βρετανικό Autocar], δεν βλέπω το λόγο να μην ανακηρυχθεί εύκολα το καλύτερο από τα δύο.