-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τστστστσ......!!!Ποσο αργοσχολος θεε μου!!!
Copy - paste εκανα!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τστστστσ......!!!Ποσο αργοσχολος θεε μου!!!
Copy - paste εκανα!
Copy - paste σε translator? κ μετα δεν τα επεξεργαστηκες?
Sorry για το -
http://services.innoetics.com/Greeklish/Service.aspx
Tωρα βγαζει σφαλμα...
-
-
Κάνω ανασκαφή......
Γνωρίζει κανείς τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση διπλώματος νέου τύπου;;;
Διότι είμαι στο τσάκ να τους κάνω αίτηση για αποζημείωση...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Κάνω ανασκαφή......Γνωρίζει κανείς τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση διπλώματος νέου τύπου;;;
Διότι είμαι στο τσάκ να τους κάνω αίτηση για αποζημείωση...
max 1 μήνα και στο χαρτί που σου δώσανε λέει ότι προβλέπεται αποζημίωση αν το ξεπεράσουν
-
Καλησπέρα.
Ξέθαψα κι εγώ αυτό το θέμα διότι έχω αρχίσει να χάνω την υπομονή μου, και ψάχνοντας στο ίντερνετ, κατέληξα εδώ.
Πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης την Παρασκευή 25 Ιουλίου '09. Παρ'όλα αυτά ακόμη δεν έχω πάρει το δίπλωμα στα χέρια μου, κι ο δάσκαλος όταν του τηλεφώνησα είπε ότι αυτό τον καιρό παραλαμβάνει τα διπλώματα του Μαΐου! Με αυτή τη λογική, θα έχω το δίπλωμα μου καλό Νοέμβρη.α) Είναι λογικό, τόσο μεγάλος χρόνος αναμονής? Πιο πάνω διάβαζα για αναμονή μιάς εβδομάδας, μέγιστο ενός μήνα.
β) Μέχρι τότε μπορώ να οδηγώ? Αν με σταματήσουν για έλεγχο, τι γίνεται?
γ) Επειδή χρειάζομαι λίγο άμεσα να πάρω αυτοκίνητο, η ασφάλεια με καλύπτει χωρίς δίπλωμα στα χέρια μου?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
-
Ο χρήστης Daphne έγραψε:
Καλησπέρα.
Ξέθαψα κι εγώ αυτό το θέμα διότι έχω αρχίσει να χάνω την υπομονή μου, και ψάχνοντας στο ίντερνετ, κατέληξα εδώ.
Πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης την Παρασκευή 25 Ιουλίου '09. Παρ'όλα αυτά ακόμη δεν έχω πάρει το δίπλωμα στα χέρια μου, κι ο δάσκαλος όταν του τηλεφώνησα είπε ότι αυτό τον καιρό παραλαμβάνει τα διπλώματα του Μαΐου! Με αυτή τη λογική, θα έχω το δίπλωμα μου καλό Νοέμβρη.α) Είναι λογικό, τόσο μεγάλος χρόνος αναμονής? Πιο πάνω διάβαζα για αναμονή μιάς εβδομάδας, μέγιστο ενός μήνα.
β) Μέχρι τότε μπορώ να οδηγώ? Αν με σταματήσουν για έλεγχο, τι γίνεται?
γ) Επειδή χρειάζομαι λίγο άμεσα να πάρω αυτοκίνητο, η ασφάλεια με καλύπτει χωρίς δίπλωμα στα χέρια μου?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
όχι,δεν είναι λογικός τόσος χρόνος αναμονής...
Επίσης,ΔΕΝ πιστεύω ότι τώρα παραλαμβάνει τα διπλώματα του Μάη...
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
όχι,δεν είναι λογικός τόσος χρόνος αναμονής...
Επίσης,ΔΕΝ πιστεύω ότι τώρα παραλαμβάνει τα διπλώματα του Μάη...
+100000
Δεν το συζητάμε...κατά μέσο όρο περίπου κάνουν 1 μήνα...όχι και 3μηνα...
(εγώ έτυχε και το πήρα την επόμενη μέρα εντομεταξύ ) -
Είπα να μην τρέξω από εδώ και από εκεί για να πάρω το δίπλωμα νέου τύπου, αλλά 60€ που ζητάνε οι σχολές οδηγών για την εξυπηρέτηση αρκετά δεν είναι; 30€ δεν είναι τα παράβολα?
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Είπα να μην τρέξω από εδώ και από εκεί για να πάρω το δίπλωμα νέου τύπου, αλλά 60€ που ζητάνε οι σχολές οδηγών για την εξυπηρέτηση αρκετά δεν είναι; 30€ δεν είναι τα παράβολα?Τοτε το κανεις μονος σου και σου μενουν τα 30€ στην τσεπη.
-
Δεν είναι αυτό το θέμα.. Αλλά χρεώνουν γενικά τόσο ή έπεσα σε 2-3 'έξυπνους'?
-
Τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις που χρειάζονται μπορείς να βρεις εδώ. (Δες τις εγκυκλίους).
Το παράβολο είναι 30 €, πας σε μια Εθνική Τράπεζα και το κόβεις μόνος σου.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Δεν είναι αυτό το θέμα.. Αλλά χρεώνουν γενικά τόσο ή έπεσα σε 2-3 'έξυπνους'?Δες το αλλιώς...τα παράβολα έχουν 30€ (λεφτά που παίρνει το κράτος).
Αυτός θα χάσει μία μέρα (ήτοι ένα μεροκάματο πες) για να σου βγάλει το δίπλωμα...
Τώρα...30€ μεροκάματο δεν παίρνει πλέον ούτε ο αλβανός εργάτης, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι ζητάει και πολλά.Θα σου πρότεινα να πας να το κάνεις ο ίδιος.τσάμπα τα 30€ επιπλέον που θα δώσεις...Και 10€ και 20€ να ήταν και πάλι αυτό θα σου έλεγα...
Τη δουλειά σου δεν την κάνεις ΚΑΙ με το 'παλιό'?Έχω ταξιδέψει το 2006 και 2007 σε Ελβετία-Γερμανία-Αυστρία-Γαλλία-Ιταλία με το παλιό δίπλωμα οδήγησης (αυτό το ροζ τρίπτυχο που ξέρουμε όλοι) και σε όλες τις χώρες μου έκαναν έλεγχο (οδηγούσα εγώ ως επί το πλείστον ή ο φίλος μου ο οποίος επίσης έχει δίπλωμα σαν το δικό μου).Ποτέ δε μας είπαν τίποτα.Έβγαλαν μόνο ένα βιβλιαράκι που είχε πολλές σελίδες.Σε κάποια από όλες είχε κάτι σαν φωτοτυπία του δικού μας διπλώματος, μόνο που αντί να γράφει τη λέξη 'επώνυμο', έγραφε την αντίστοιχη 'δική τους' λέξη (για το επώνυμο πάντα), οπότε αυτός έκανε απλή αντιπαραβολή των στοιχείων (αν ήξερε να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες γιατί και το όνομά μου στα ελληνικά είναι γραμμένο ). Δεν έλειψαν τα τραγελαφικά βέβαια που έγραψαν λάθος το όνομά μου και στον κωδικό διπλώματος έβαλαν την ημερομηνία έκδοσης οπότε γλίτωσα και 1 κλήση.
-
υπηρχε γενικο θεμα με τα χαρτια των διπλωματων τουλαχιστον εως τελη αυγουστου...αποτι φαινεται δεν εφτιαξε η κατασταση ακομα..
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δες το αλλιώς...τα παράβολα έχουν 30€ (λεφτά που παίρνει το κράτος).
Αυτός θα χάσει μία μέρα (ήτοι ένα μεροκάματο πες) για να σου βγάλει το δίπλωμα...
Τώρα...30€ μεροκάματο δεν παίρνει πλέον ούτε ο αλβανός εργάτης, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι ζητάει και πολλά.Θα σου πρότεινα να πας να το κάνεις ο ίδιος.τσάμπα τα 30€ επιπλέον που θα δώσεις...Και 10€ και 20€ να ήταν και πάλι αυτό θα σου έλεγα...
Τη δουλειά σου δεν την κάνεις ΚΑΙ με το 'παλιό'?Έχω ταξιδέψει το 2006 και 2007 σε Ελβετία-Γερμανία-Αυστρία-Γαλλία-Ιταλία με το παλιό δίπλωμα οδήγησης (αυτό το ροζ τρίπτυχο που ξέρουμε όλοι) και σε όλες τις χώρες μου έκαναν έλεγχο (οδηγούσα εγώ ως επί το πλείστον ή ο φίλος μου ο οποίος επίσης έχει δίπλωμα σαν το δικό μου).Ποτέ δε μας είπαν τίποτα.Έβγαλαν μόνο ένα βιβλιαράκι που είχε πολλές σελίδες.Σε κάποια από όλες είχε κάτι σαν φωτοτυπία του δικού μας διπλώματος, μόνο που αντί να γράφει τη λέξη 'επώνυμο', έγραφε την αντίστοιχη 'δική τους' λέξη (για το επώνυμο πάντα), οπότε αυτός έκανε απλή αντιπαραβολή των στοιχείων (αν ήξερε να διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες γιατί και το όνομά μου στα ελληνικά είναι γραμμένο ). Δεν έλειψαν τα τραγελαφικά βέβαια που έγραψαν λάθος το όνομά μου και στον κωδικό διπλώματος έβαλαν την ημερομηνία έκδοσης οπότε γλίτωσα και 1 κλήση.
Το παλιό δε μου κάνει για 2 λόγους:
α) λόγοι πρακτικότητας. Το καινούριο είναι σκληρότερο οπότε δεν τσαλακώνεται κλπ. Βολεύει και στο πορτοφόλι (ας κάνουν έτσι και τις ταυτότητες )
β) Τα Χριστούγεννα θα πάω μέσω Ιταλίας μέχρι την Πολωνία. Οπότε θα ήθελα να έχω το καινούριο, απλά και μόνο για ψυχολογικούς λόγους.
Οπότε η αλλαγή θα γίνει. Επειδή δεν τα πάω καλά με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με την Εθνική στην Αθήνα (μένω και στο Παγκράτι οπότε φαντάζεσαι πόση ώρα κάνει κάθε εύστροφος ... ηλικιωμένος για να πάρει τη σύνταξη του και πόσοι (αριθμητικά) είναι αυτοί ), οπότε θα έδινα κάποιο λογικό ποσό για να μου το κάνει αυτός. Αλλά τα 30€ είναι πάρα πολλά. Όχι σε απόλυτο νούμερο, αλλά σαν ποσοστό. Είναι πράγματι μόλις το μισό μεροκάματο ενός εργάτη, αλλά ας μαζέψει πολλά διπλώματα και ας πάει (και ας με ενημερώσει ότι θα καθυστερήσει Χ μέρες). Αλλά εφόσον κανείς δεν έχει υπόψη κανένα φτηνότερο μάλλον θα χάσω 1 μέρα από τη δουλειά μου ή από τη σχολή για να το τακτοποιήσω. -
Να ξέρεις ότι η δουλειά μπορεί να γίνει στα ΚΕΠ, τα οποία είναι ανοιχτά μέχρι νομίζω τις 19:00. Πιο πολύ θα τρέξεις για φωτογραφίες+παράβολο παρά για την ίδια την αίτηση.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Να ξέρεις ότι η δουλειά μπορεί να γίνει στα ΚΕΠ, τα οποία είναι ανοιχτά μέχρι νομίζω τις 19:00. Πιο πολύ θα τρέξεις για φωτογραφίες+παράβολο παρά για την ίδια την αίτηση.Η κατάθεση των αιτήσεων, παράβολου, φωτογραφίας και παλιού διπλώματος γίνεται στα ΚΕΠ και όχι στο συγκοινωνιών?!
Επίσης αν γνωρίζει κάποιος για τον καιρό που δεν έχω δίπλωμα, μου δίνουν κάποιο χαρτί για να κυκλοφορώ το οποίο αναγνωρίζεται? Ή μπορώ να βγάλω μια επικυρωμένη φωτοτυπία ή κάτι άλλο; -
Γίνεται σίγουρα στα ΚΕΠ, το έκανε φίλος. Δεν ξέρω αν μπορείς να πας κατευθείαν στο Συγκοινωνιών. Πάντως λόγο να το κάνεις δεν έχεις..
Μέχρι να πάρεις τη νέα άδεια, σου δίνουν αυτοί στα ΚΕΠ μια φωτοτυπία της παλιάς, σφραγισμένη κατάλληλα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Γίνεται σίγουρα στα ΚΕΠ, το έκανε φίλος. Δεν ξέρω αν μπορείς να πας κατευθείαν στο Συγκοινωνιών. Πάντως λόγο να το κάνεις δεν έχεις..Μέχρι να πάρεις τη νέα άδεια, σου δίνουν αυτοί μια φωτοτυπία της παλιάς, σφραγισμένη κατάλληλα.
Αν γίνεται στα ΚΕΠ, έφυγα τώρα να το κάνω .
Τα ΚΕΠ δεν είναι πρόβλημα (ακόμα και τώρα με τον Α.Μ.Κ.Α.) και κάποια όπως λες είναι ανοιχτά μέχρι τις 19.00
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ