-
Στο τεύχος Μαρτίου των 4Τ.Αφού το διαβάσουμε τα λέμε...
-
-
-
Λογικα το Ρενο και το Οπελ πρεπει να πηγαινουν χερακι χερακι σε οτι αφορα τον τομεα αισθηση του γκαζιου και γερες δοσεις αδρεαναλινης και στις επιδοσεις. Το γεγονος οτι ειναι και τα δυο προσθιοκινητα(ειναι?) τα αναγκαζει να χανουν μερος της προσφυσης τους αλλα και να χρειαζονται ειδικη μεταχειριση λογω αυξημενου βαρους εμπρος. Το φορντακι με το γκολφακι απο την αλλη προσφερουν πιο ομοια χαρακτηριστικα οπως γερες δοσεις ταχυτητας αλλα και πιο φιλικα οδηγικα χαρακτηριστικα.
το φοκους μονο και μονο επειδη ειναι φορντ πρεπει να παει να το κοιταξει κανενας γιατρος πλαστικος αν υπαρχει διαθεσιμος γιατι ειναι τοσο ασχημο και ουδετερο που που σου δινει μια αισθηση παρενεργειας αντι-κουκου....
Το ρενο το ξερουμε και ειναι πολυ ωραιο.. Το ψηφιζω και θα το επαιρνα!
Το οπελ μου αρεσει λιγο αλλα και αυτο μου μιλαει στην καρδια οσο μου μιλαει ο Γιαννης ο μουγκος..
Το γκολφακι μου αρεσει παρα πολυ και το ψηφιζω και αυτο αλλα δεν θα το επαιρνα γιατι ειναι γκολφ.
Δεν βαρεθηκαν να κανουν συγκριτικα με τα ιδια και τα ιδια ? Βαλτε και κανενα μεγαλυτερο και δυνατοτερο μοντελο μεσα να δουμε τι ψαρια πιανουν τα μικρουλια... -
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ φαίνεται στο ... γυρολόγιο
-
αντε γραψτε τι λενε να μαθουμε και εμεις!
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Λογικα το Ρενο και το Οπελ πρεπει να πηγαινουν χερακι χερακι σε οτι αφορα τον τομεα αισθηση του γκαζιου και γερες δοσεις αδρεαναλινης και στις επιδοσεις. ...H αίσθηση του γκαζιού στο OPC δεν έχει προηγούμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα γνωστά και άριστα GTi. Είναι απλά από άλλο πλανήτη ... ! Θυμίζει βελτιωμένο turbo αυτοκίνητο (χωρίς βέβαια lag από μεγάλες τουρμπίνες, κλπ) που είναι βέβαια οδηγήσιμο ...
-
Το θέμα είναι ότι το Megane RS στον 1.5 χρόνο περίπου που κυκλοφορεί δεν έχει καταφέρει να γίνει δημοφιλές και αυτό λέει πολλά πράγματα... ! Βέβαια γιά να είμαστε δίκαιοι σε αυτό πιστεύω το αδικεί η τσιμπημένη τιμή του ...
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Το θέμα είναι ότι το Megane RS στον 1.5 χρόνο περίπου που κυκλοφορεί δεν έχει καταφέρει να γίνει δημοφιλές και αυτό λέει πολλά πράγματα... ! Βέβαια γιά να είμαστε δίκαιοι σε αυτό πιστεύω το αδικεί η τσιμπημένη τιμή του ...και το φοκους RS ειχε (υποτιθετε) τσιμπημενη τιμη αλλα τρεχανε και δεν προλαβαινανε.....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/515114
http://briefcase.pathfinder.gr/download/515115
http://briefcase.pathfinder.gr/download/515116Yπενθυμίζω ότι ο spy popol@ros είχε στην ουσία προαναγγείλει το test από τις 21/2
-
Μετά τρέχανε στα συνεργεία, απ' όσο έχω ακούσει.
-
θα μας πει κανενας τι λεει το περιοδικο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα μας πει κανενας τι λεει το περιοδικο?Να πας να το αγοράσεις βρε!!!!!
-
Γυρος πιστας Σερρων:
Megane 1.39.10
Astra: 1.40.30
Gti 1.40.45
St 1.41.70Μεγιστη ταχυτητα:
Megane 184,1
Astra 184,8
Gti 179,1
ST 178,6Μεγιστη επιβραδυνση:
Megane 1,26g
Astra 1,2 g
Gti 1,16g
ST 1,17g -
αντρεα , τι πρεπει τωρα να σχολιασουμε για τους χρονους?????
-
Αυτό που φοβόμουν.
Τα Astra και Megane κάνουν καλύτερο χρόνο από το Golf μιας και είναι πιο δυνατά.
Το focus γιατί δεν τα καταφέρνει????Δεν είναι καλοστημένο??? -
Τελευταίο το 2,5λιτρο 5κύλινδρο ST; Κάπου χάσανε τη μπάλα.
-
τελικα η μαχη των μαχων (best gti) που περιμεναμε ηταν φιλικος αγωνας
-
Μα έχει εξαντληθεί το θέμα πολλάκις στο παρελθόν, πάλι τα ίδια θα λέμε;
-
Ξέρω ότι μπορεί να φανεί πως χρωματίζω ελαφρώς τη συγκεκριμένη δημοσίευση με κάποιου είδους προσωπικού φανατισμού για τη Renault, αλλά διευκρινίζω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνο η πίστη σε μια μάρκα- προτιμώ να δοκιμάσω κάτι το διαφορετικό ως προσέγγιση παρά μια από τα ίδια. Έτσι, δε έδινα ένα megane για να πάρω ένα megane- το θεωρώ πολύ μακρινό από το δικό μου τρόπο σκέψης.
Εν τούτοις, χωρίς επ΄ουδενί να επιχειρηματολογώ ως προς το ότι το Megane RS είναι ντε και καλά καλύτερο, συνέβη το αναπάντεχο: Τα ανώτερα και υποψήφια ως τα καλύτερα 'καυτά hatchback' Golf GTI και Astra OPC, το πολυαναμενόμενο Focus ST που θα 'έκλεινε σπίτια', ως 'καταδικασμένο να πρωταγωνιστήσει'... έμειναν πίσω από το 'άσχημο', 'άσημο' και γενικά 'φτωχό συγγενή' των GTI για τα ελληνικά και διαδικτυακά δεδομένα, Megane RS, που κυκλοφόρησε 1.5 χρόνο πριν, άνευ τυμπανοκρουσιών και φανφαρολογιών περί καλύτερου καυτού hatch κτλ (στον ελληνικό τύπο πάντα).
Κατά συνέπεια, ας μη βγαζόμαστε να προβούμε σε αποφατικές κρίσεις για αυτοκίνητα που δεν έχουμε οδηγήσει, ούτε να φαντασιωνόμαστε πως επειδή επιλέξαμε το 1.4 ή 1.6 της Χ μάρκας, ντε και καλά η κορυφαία έκδοση είναι ο ορισμός του καυτού hatchback κτλ. Τα πάντα, όπως θα με συμπληρώσετε άλλωστε, φαίνονται στο δρόμο, και όχι στις φαντασιώσεις που αναπτύσσουμε για να δικαιολογήσουμε τις αγοραστικές μας επιλογές.
Και αντί να προβαίνουμε σε επικρίσεις κατά του ενός ή του άλλου αυτοκινήτου, ως κλασσικά συμπλεγματικοί Έλληνες (κάποιοι τουλάχιστον) που συνδέουμε το αυτοκίνητο με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς πέραν των αμιγώς αυτοκινητιστικών κριτηριών, ας δεχτούμε πως 'καλύτερο' και 'χειρότερο' απλά δεν υπάρχει. Καλύτερο για μένα, πιθανόν άθλιο για σένα.
Βέβαια, όχι ότι θα αλλάξει η προσέγγιση ορισμένων (αφού έχει ταμπελάκι OPC είναι καλύτερο, ή το all time favourite ο παππούς μου είχε kadett του '75 και το κράτησε 20 χρόνια), αλλά τα νούμερα καμιά φορά έχουν αρκετή πλάκα... ιδίως όταν μιλάμε για την κατηγορία κύρους των hatches- τα GTI δηλαδή.
Βέβαια, ουδείς αντιλέγει πως οι διαφορές είναι αμελητέες- και αλίμονο αν κάποιος επιλέξει αυτοκίνητο βάσει διαφοράς δεκάτων στην πίστα των Μεγάρων! Απλά, ήθελα να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, ως προς τις τυμπανοκρουσίες ορισμένων για το 'καλύτερο hot hatch', και τη βεβαιότητα τους ως προς αυτό. Focus ST αντί RS με 4000 ευρώ λιγότερο? Go for it!!!
FOCUS ST vs ASTRA OPC vs MEGANE SPORT vs GOLF GTi