-
Αυτό για τους φοιτητές είναι ενδιαφέρον και αφορά φίλο μου. Είναι φοιτητής σε δεύτερο πτυχίο οπότε πάνω από 25 ετών, σε άλλη πόλη, και οικογενειάρχης και προφανώς συντηρείται από τους γονείς του οι οποίοι του αγόρασαν ένα αυτοκίνητο που έκριναν κατάλληλο και ασφαλές (μεγάλο, ψηλό, SUV) με αρκετά κυβικά. Αυτός έχει ελπίδα σωτηρίας... ??
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό για τους φοιτητές είναι ενδιαφέρον και αφορά φίλο μου. Είναι φοιτητής σε δεύτερο πτυχίο οπότε πάνω από 25 ετών, σε άλλη πόλη, και οικογενειάρχης και προφανώς συντηρείται από τους γονείς του οι οποίοι του αγόρασαν ένα αυτοκίνητο που έκριναν κατάλληλο και ασφαλές (μεγάλο, ψηλό, SUV) με αρκετά κυβικά. Αυτός έχει ελπίδα σωτηρίας... ??Απορω πως δεν εχει αυτοκτονησει ακομα!!!!
-
επειδη δεν εχω παρακολουθησει καθολου το θεμα επαναφορα τεκμηριων,μπορει καποιος να μου εξηγησει κατι?
Εγω εχω ενα octavia 1.8 Τ που το αγορασα το 2002 με δανειο και το ξεπληρωσα το 2006.Εμενα θα με πιασει το τεκμηριο?και τι ακριβως επιπτωση θα εχει στην τσεπη μου? -
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Πέρα από το ότι δεν θα χρησιμοποιήσω το ύφος σου (π@π@ριές;; ), θα σου πω ότι πρώτον χωρίς οργανωμένη αντίδραση με νομική υπόσταση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, δεύτερον δεν συμφωνώ, όπως και πολλοί άλλοι** με διαδηλώσεις και λοιπά γραφικά **πλέον, διότι έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, και τρίτον ουδέποτε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες, χωρίς να προηγηθεί οργάνωση υπό τη σκέπη κάποιου συλλόγου, διότι οι οδηγοί δεν είναι συμπαγής κοινωνική ομάδα, αλλά προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και αυτόκλητα δεν τους ενώνει τίποτα.Οι διαδηλώσεις κλπ γραφικά φίλε μου είναι ο μόνος τρόπος δράσης-πίεσης που έχει ο πολίτης και ο μόνος λόγος που διατηρείς ακόμη κάποια στοιχειώδη δικαιωματα.
Τώρα, το ότι υπάρχουν 1 εκατομμύριο σύλλογοι μάλλον δε σου λέει τίποτα, αλλά σίγουρα κάτι λέει για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί άλλος ένας μερικών 100άδων(?) άντε 1.000άδων ανθρώπων, καθώς και για τη γραφικότητά τους.
Να δω πάντως ποια θα είναι η αντίδρασή σας, θα παραδώσετε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό?? -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
επειδη δεν εχω παρακολουθησει καθολου το θεμα επαναφορα τεκμηριων,μπορει καποιος να μου εξηγησει κατι?
Εγω εχω ενα octavia 1.8 Τ που το αγορασα το 2002 με δανειο και το ξεπληρωσα το 2006.Εμενα θα με πιασει το τεκμηριο?και τι ακριβως επιπτωση θα εχει στην τσεπη μου?Γιατί να μη σε πιάσει? Αν μπει φυσικά και θα σε 'πιάσει'...Τεκμήριο διαβίωσης είναι όχι 'τεκμήριο δαπάνης κτήσης περιουσιακών στοιχείων', κοινώς πόθεν έσχες...
Όταν δώσουν τα ακριβή στοιχεία - και αν μπει τεκμήριο στα 1,8 - θα ξέρεις την επίπτωση...Τώρα ουδείς γνωρίζει...
Θα σου πει πχ η εφορία το 1.8 (- παλαιότητα ) ισοδυναμεί με εισόδημα πχ 15.000 ευρώ το χρόνο...Αν έχεις παραπάνω κανένα πρόβλημα, αν έχεις λιγότερο θα φορολογηθείς σαν να είχες 15.000 ευρώ εισόδημα... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Πέρα από το ότι δεν θα χρησιμοποιήσω το ύφος σου (π@π@ριές;; ), θα σου πω ότι πρώτον χωρίς οργανωμένη αντίδραση με νομική υπόσταση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, δεύτερον δεν συμφωνώ, όπως και πολλοί άλλοι** με διαδηλώσεις και λοιπά γραφικά **πλέον, διότι έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, και τρίτον ουδέποτε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες, χωρίς να προηγηθεί οργάνωση υπό τη σκέπη κάποιου συλλόγου, διότι οι οδηγοί δεν είναι συμπαγής κοινωνική ομάδα, αλλά προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και αυτόκλητα δεν τους ενώνει τίποτα.
Οι διαδηλώσεις κλπ γραφικά φίλε μου είναι ο μόνος τρόπος δράσης-πίεσης που έχει ο πολίτης και ο μόνος λόγος που διατηρείς ακόμη κάποια στοιχειώδη δικαιωματα.
Τώρα, το ότι υπάρχουν 1 εκατομμύριο σύλλογοι μάλλον δε σου λέει τίποτα, αλλά σίγουρα κάτι λέει για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί άλλος ένας μερικών 100άδων(?) άντε 1.000άδων ανθρώπων, καθώς και για τη γραφικότητά τους.
Να δω πάντως ποια θα είναι η αντίδρασή σας, θα παραδώσετε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό??Έστω ότι έχεις δίκιο, μπορείς να μου πεις με ποιο τρόπο θα πείσεις τους οδηγούς να διαδηλώσουν και πως θα τους οργανώσεις, χωρίς τη σκέπη κάποιου σωματείου; Διότι μια τέτοια διαδήλωση, για να έχει αποτέλεσμα, δεν έχει νόημα να γίνει από μερικές δεκάδες, ή εκατοντάδες, αλλά απαιτούνται χιλιάδες. Αυτές οι χιλιάδες λοιπόν, γνώμη μου πάντα, αντί να διαδηλώσουν στους δρόμους προκαλώντας δυσφορία στους άλλους πολίτες, μπορεί να κάνουν πάρα πολλά άλλα, και νόμιμα μάλιστα, πράγματα.
-
Mα εγώ δεν είπα να πείσω τους οδηγούς μόνο για να διαδηλώσουν ως οδηγοί.
Και δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα ήταν αποτελεσματικό. Είπα ότι πρέπει να συνταχθούν και αυτοί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και γενικότερα με τους θιγμένους και να απαιτήσουν δικαιότερη αντιμετώπιση γενικότερα.Τώρα, για το σωματείο οδηγών, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου πως θα θα ήταν καλό σαν κίνηση, αλλά χωρίς δραστικά μέτρα θα αντιμετωπιστείτε σαν γραφικοί, όπως και οι περισσότεροι σύλλογοι όταν ζητούν κάτι από την πολιτεία.
Ας κατεβάσουμε μια βδομάδα όλοι τα ΙΧ μας στο κέντρο με αίτημα την ακύρωση των νέων 'μέτρων' να παραλύσει το σύμπαν, να δούμε μετά αν θα περάσουν..
Έχω πραγματικά περιέργεια, ωστόσο, να μάθω τους νόμιμους τρόπους αντίδρασης που σκέφτηκες. -
@dimgr
Αμα ακριβήνει η φέτα, τι θα κάνω για να αντιδράσω; Θα φτιάξω σύλλογο mana_akrivine_i_feta;
Το οτι πλήττεται το αυτοκίνητο είναι αποτέλεσμα συνολικής επίθεσης. Αμα τα τεκμήρια δεν εφαρμοσθουν στα αυτοκίνητα αλλα στα φροντιστήρια και στα ιατρικά έξοδα (λέω ένα παράδειγμα)είμαστε οκ δλδ; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@dimgr
Αμα τα τεκμήρια δεν εφαρμοσθουν στα αυτοκίνητα αλλα στα φροντιστήρια και στα ιατρικά έξοδα (λέω ένα παράδειγμα)είμαστε οκ δλδ;Συμφωνω κ εγω οτι το αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι το ποιο σημαντικο προβλημα ..(οπως εχω ηδη πει διαφωνω με πασης φυσης τεκμηρια).
Aυτο το μπουρ....ο κρατος , δεν κανει τιποτα για την παιδεια , την υγεια και χαρατσωνει και τον πολιτη που προσπαθει να εξασφαλισει τα ποιο σημαντικα αγαθα (παιδεια,υγεια,στεγη)..
Αυτο το κρατος ομως συντηρειται απο ολους εμας ,που μας πεταει ενα ξεροκομματο οταν ερθει η ωρα να τους ψηφισουμε και εμεις 'τσιμπαμε'...Μην τσιμπησουμε λοιπον αυτη τη φορα ..ας δαγκωσουμε ..
-
Νέα αναδίπλωση χθες του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος στο επίμαχο ζήτημα των τεκμηρίων δηλώνει παρασκηνιακά ότι «θα είναι μετριοπαθή». Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου διευκρίνιζαν χθες ότι η επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης και η διεύρυνση του «πόθεν έσχες» θα αγγίξουν ορισμένες ομάδες φορολογουμένων, με μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, τονίζοντας πως μπορεί και να μην ισχύσουν για τα μικρά εισοδήματα ή τις μικρές περιουσίες (οχήματα, ακίνητα κ.λπ.).
-
Αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα χρόνια που οι μισθοί πήγαιναν κατά διαόλου, αλλά οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών ανέβαιναν σαν διάολοι (και τα μαύρα λεφτά 'κινούσαν την οικονομία', όπως παραδέχονταν ΟΛΟΙ), ούτε συλλόγους βλέπαμε, ούτε στενοχώριες.
Αφού πλήρωναν φόρους και αγαθά με διαρκώς συρρικνούμενο εισόδημα κατά κύριο λόγο οι 'βολεμένοι' μισθωτοί.Ίσως πρέπει να κάτσω να τα γράψω αναλυτικά ('ΟΧΙΙΙΙΙ') για να βοηθήσω την ασθενή μνήμη μερικών. Πχ για τα 'έξοδα' που δεν μέτραγαν ως εισόδημα (γιατί να φορολογούνται οι μισοί 100% για τα χρήματα που βγάζουν και πληρώνουν για ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα, ταβέρνες κλπ και άλλοι να τα περνάνε ως εταιρικά/επιχειρηματικά έξοδα; ), για τα επαγγέλματα που πρακτικά -παρανόμως ή μη- δεν φορολογούνται (ταξί, βενζινάδικα, φακελάκια σε γιατρούς, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες, σιδεράδες κλπ κλπ κλπ).
Ξαφνικά ανακαλύφθηκε η αδικία της φορολογίας. Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
http://www.enet.gr' target='_blankΝέα αναδίπλωση χθες του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος στο επίμαχο ζήτημα των τεκμηρίων δηλώνει παρασκηνιακά ότι «θα είναι μετριοπαθή». Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου διευκρίνιζαν χθες ότι η επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης και η διεύρυνση του «πόθεν έσχες» θα αγγίξουν ορισμένες ομάδες φορολογουμένων, με μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, τονίζοντας πως μπορεί και να μην ισχύσουν για τα μικρά εισοδήματα ή τις μικρές περιουσίες (οχήματα, ακίνητα κ.λπ.).
Και γιατι δεν μας τα λενε κ εχουν καταστρεψει την αγορα αυτοκινητου ,και γενικα εχουν φερει σε απογνωση τους ελληνες ....
Να ξερετε οτι η αρχη ειναι το ημισυ του παντος ..Αν τα επαναφερουν 'μετριοπαθη' ,τιποτα δεν τους εμποδιζει του χρονου να τα κανουν λιγοτερο 'μετριοπαθη και παει λεγοντας ...Επισης ειδαμε και με το θεμα της ΔΕΗ ποια θεωρουν μικρα εισοδηματα ..(αυτους που εχουν ετησιο εισοδημα 5650€ το χρονο!!!!) .
ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ,ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
βενζινάδικαΠοιός σου είπε οτι δέν φορολογούνται?
Το οτι τα βενζινάδικα δεν κόβουν απόδειξη δέν σημαίνει οτι δεν φορολογούνται. Απλά η φορολογία βγαίνει βάσει των τιμολογίων αγοράς μείον του αδιάθετου αποθέματος που βρίσκεται μέσα στις δεξαμενές τις οποίες μετρά κλιμάκιο του υπουργείου.
Ο μόνος τρόπος να γλιτώνεις τη φορολογία είναι αγοράζοντας λαθραία καύσιμα χωρίς τιμολόγια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα χρόνια που οι μισθοί πήγαιναν κατά διαόλου, αλλά οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών ανέβαιναν σαν διάολοι (και τα μαύρα λεφτά 'κινούσαν την οικονομία', όπως παραδέχονταν ΟΛΟΙ), ούτε συλλόγους βλέπαμε, ούτε στενοχώριες.
Αφού πλήρωναν φόρους και αγαθά με διαρκώς συρρικνούμενο εισόδημα κατά κύριο λόγο οι 'βολεμένοι' μισθωτοί.Ίσως πρέπει να κάτσω να τα γράψω αναλυτικά ('ΟΧΙΙΙΙΙ') για να βοηθήσω την ασθενή μνήμη μερικών. Πχ για τα 'έξοδα' που δεν μέτραγαν ως εισόδημα (γιατί να φορολογούνται οι μισοί 100% για τα χρήματα που βγάζουν και πληρώνουν για ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα, ταβέρνες κλπ και άλλοι να τα περνάνε ως εταιρικά/επιχειρηματικά έξοδα; ), για τα επαγγέλματα που πρακτικά -παρανόμως ή μη- δεν φορολογούνται (ταξί, βενζινάδικα, φακελάκια σε γιατρούς, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες, σιδεράδες κλπ κλπ κλπ).
Ξαφνικά ανακαλύφθηκε η αδικία της φορολογίας. Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου.Με 2 λόγια μας λες ότι 'παραγράφηκε' τρόπον τινά το (όποιο) δικαίωμα διαμαρτυρίας
Εφόσον μέχρι χτες δεν πολυμιλάγατε, μόκο τώρα...Pas malΨέγεις το αυτονόητο ότι δηλ. όλοι μας έχουμε κάποιες ανοχές σε κάποια καταπιεστική κατάσταση (άλλοι περισσότερες, άλλοι λιγότερες) και όταν αυτές ξεπεραστούν ξεσπάμε...Δεν ξεκινάς (συνήθως) διαμαρτυρία με το παραμικρό, παρά όταν σε πιέσουν πολύ...Γιατί δε μας λες και για τα παιδάκια στην Αφρική για τα οποία ομολογουμένως δεν 'διαμαρτυρόμαστε' ? Πολύ απλά λοιπόν αν τυχόν σου φαίνεται (γιατί δεν είναι απαραίτητα αλήθεια) ότι μόνο τώρα 'φωνάζουν' κάποιοι, είναι γιατί ξεχείλισε το ποτήρι και δεν αντέχουν άλλο...Αν πριν δεν έπιαναν οι κεραίες σου διαμαρτυρίες τι ακριβώς σημαίνει δηλ ? Ότι όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα μέχρι χθες περνάγαν ζωή και κότα και σήμερα συνειδοτηποίησαν ότι θα καταστραφούν από τον Αλογοσκούφη ?
Μήπως το δικαίωμα στα 'έξοδα' για τους μισθωτούς και τους εισοδηματίες δεν είναι και τόσο 'λογικό' όσο για τους ΕΕ και γι αυτό δεν διαμαρτυρόταν (σχεδόν) κανείς ? Σου πέρασε από το μυαλό αυτό ? Για τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι αληθεύει ότι κανείς δεν αντιδρούσε...
Και τώρα που φωνάζουν όλοι τι σημαίνει ? ΑΝ αυτό ισχύει ως φράση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να στο εξηγήσω και κυρίως δεν νομίζω ότι εσύ πρέπει να το ψέγεις με επιχείρημα το 'γιατί τώρα'? Ε τώρα πονέσαμε πολύ, τώρα φωνάζουμε...Δεν είναι δα και πολύ δύσκολο, ούτε παράλογο... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@dimgr
Αμα ακριβήνει η φέτα, τι θα κάνω για να αντιδράσω; Θα φτιάξω σύλλογο mana_akrivine_i_feta;
Το οτι πλήττεται το αυτοκίνητο είναι αποτέλεσμα συνολικής επίθεσης. Αμα τα τεκμήρια δεν εφαρμοσθουν στα αυτοκίνητα αλλα στα φροντιστήρια και στα ιατρικά έξοδα (λέω ένα παράδειγμα)είμαστε οκ δλδ;Mα εγώ δεν είπα να πείσω τους οδηγούς μόνο για να διαδηλώσουν ως οδηγοί.
Και δεν θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα ήταν αποτελεσματικό. Είπα ότι πρέπει να συνταχθούν και αυτοί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και γενικότερα με τους θιγμένους και να απαιτήσουν δικαιότερη αντιμετώπιση γενικότερα.Τώρα, για το σωματείο οδηγών, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου πως θα θα ήταν καλό σαν κίνηση, αλλά χωρίς δραστικά μέτρα θα αντιμετωπιστείτε σαν γραφικοί, όπως και οι περισσότεροι σύλλογοι όταν ζητούν κάτι από την πολιτεία.
Ας κατεβάσουμε μια βδομάδα όλοι τα ΙΧ μας στο κέντρο με αίτημα την ακύρωση των νέων 'μέτρων' να παραλύσει το σύμπαν, να δούμε μετά αν θα περάσουν..
Έχω πραγματικά περιέργεια, ωστόσο, να μάθω τους νόμιμους τρόπους αντίδρασης που σκέφτηκες.Τότε ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι τα τεκμήρια και κυρίως αυτά στα αυτοκίνητα (είμαστε αυτοκινητιστικό φόρουμ, όχι επί παντός επιστητού) και πάμε σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Δεν συζητάμε όμως αυτό, ούτε το θέμα του thread είναι αυτό. Το θέμα του thread είναι τα κατάφωρα άδικα και αδιανόητα τεκμήρια στα αυτοκίνητα.
Για όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί για κάτι άλλο, για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής κλπ., για τα υπόλοιπα τεκμήρια κλπ., υπάρχουν άλλα φόρουμ πολιτικής φύσεως, υπάρχουν ακόμα και τα πιο αρμόδια όλων, τα... κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι κάτοχοι και οδηγοί αυτοκινήτων λοιπόν μέχρι σήμερα είναι απροστάτευτοι και ανοργάνωτοι και εσείς αντί να υποστηρίζετε την προσπάθεια που γίνεται για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ δικαιώματα, βαράτε και από πάνω... Τι να πω τώρα, ας κρίνει ο κάθε αναγνώστης.
Φυσικά δεν συμφωνώ και με τα υπόλοιπα τεκμήρια, όμως το να φωνάζεις για όλους και για όλα δεν οδηγεί πουθενά, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
-
@koutsan:
Όχι καλέ, να διαμαρτύρεστε. Κάθε δικαίωμα έχετε. Και ο Βασιλεύς μπορεί να διαμαρτύρεται και να κλαίει διότι απώλεσε την περιουσία του, ο Βουλγαράκης να διαμαρτύρεται και να κλαίει διότι τον διασύρουν ενώ σκέφθηκε τα παιδιά του και δεν παρανόμησε, ο Πέτσος γιατί τον έβαλαν στο σημάδι ενώ δεν αποδείχθηκε καμιά παρανομία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ γιατί περιορίζονται τα κέρδη των βιομηχανιών επειδή οι καταναλωτές δεν έχουν αρκετά λεφτά (δεν ντρέπονται), η Shell γιατί μολονότι πτωχή πλην τίμια πολυεθνική καταδυναστεύεται από το αδηφάγο κράτος, η ΜΕΒΓΑΛ με τη ΔΕΛΤΑ γιατί δεν κατανοεί η κυβέρνησις ότι οι αγελάδες δεν παχαίνουν αρκετά στην Ελλάδα, κατεβάζουν δε λιγότερο γάλα γιατί είναι τεμπέλες και αναγκάζονται να προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα γάλα...εεεε...ξύγκι.................Τα έξοδα των Ε.Ε..... Ένα παράδειγμα: Ξέρεις τι ισχύει για το ελεύθερο των γιατρών στον δακτύλιο; Ότι απαγορεύεται να έχουν συνεπιβάτη, ακόμα κι άλλον γιατρό. Γιατί; Γιατί η διευκόλυνση παρέχεται όχι για να κόβουν βόλτες, αλλά για να κάνουν χρήση του ΙΧ τους ελεύθερα προκειμένου να πηγαίνουν σε ιατρικά περιστατικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.
Στους Ε.Ε. (εταιρείες, επιχειρηματίες) αυτό δεν ισχύει. Το ΙΧ οικιακής χρήσης (και το δεύτερο της γυναίκας και το τρίτο του τέκνου και το τέταρτο της αδελφής και το πέμπτο του πατέρα) μπαίνουν στα εταιρικά έξοδα. Αυτό είναι φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή; Αν γίνουν έλεγχοι και βρεθεί ότι το αυτοκίνητο το οδηγεί ο φαντάρος στον Έβρο, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται στα Ταμπούρια, θα επιβληθούν κυρώσεις;
Τα ίδια ισχύουν για κάθε περίπτωση περάσματος προσωπικών και οικιακών εξόδων στα εταιρικά.
ΟΚ, έχει πλάκα το δούλεμα, αλλά αυτά να τα πεις στον Αλογοτέτοιο και την εφορία, όχι σ' εμένα.Για τις διαμαρτυρίες: να κι αν διαμαρτύρονταν οι μισθωτοί, να κι αν δεν διαμαρτύρονταν. Και που διαμαρτύρονταν δηλαδή, τί έγινε; Ο μισθός έμεινε στα 600-700, οι Ε.Ε. και οι επιχειρήσεις δεν δίνανε παραπάνω γιατί δεν έβγαιναν. Τώρα, το πως δεν έβγαιναν ενώ πούλαγαν ακριβότερα από την Ευρώπη δίνοντας από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη, αυτό μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Αλλά τώρα φωνάζουν γιατί θα πάθουν μεγάλη συμφορά.
Δεν είναι νέα η ιστορία αυτή. Θυμάμαι παλιότερα που προσπαθούσαν γνωστοί μου (με παράδες καλούς) να δικαιολογήσουν με μουφοδωρεές και άλλα κόλπα αγορές ειδών που ενέπιπταν στα τεκμήρια. Συνήθως δεν τα κατάφερναν, οπότε είχαν επιλογή: είτε να ζήσουν πολύ πιο άσχημα από αυτό που μπορούσαν, είτε να πληρώσουν φόρους για να ζήσουν όσο καλά μπορούσαν.
Τα περί κεραιών που γράφεις τα ακούω λοιπόν βερεσέ. Ο κόσμος, έλεγαν, υποφέρει - όπως υποφέρουν και τα παιδιά στον τρίτο κόσμο, όπως λες. 'Ε, κρίμα και ντροπής πράγματα'. Ποιος κόσμος; Οι Ε.Ε.; Μια χαρά τους έβλεπα τους περισσότερους. Όχι ότι έβγαζαν όλοι παρά με ουρά, αλλά λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, τα έφερναν βόλτα - εκτός αν ήταν, όπως ξανάγραψα αλλού, γκαντέμηδες, άχρηστοι, άστοχοι στις επιχειρηματικές τους επιλογές. Το μέγα ζόρι το τράβαγαν οι μισθωτοί ΠΑΝΤΑ. Από τον 'αείμνηστο' Α. Παπανδρέου (αυτή η φράση ακούγεται πια ενιαία, σαν το Charles 'Lucky' Luciano) ως τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη.Ας δεχθώ όμως (όλο σκόντα κάνω σήμερα) ότι υπάρχει κρίση στην αγορά και ότι αυτά τα μέτρα χτυπάνε σοβαρά τους επιχειρηματίες. Θα ήθελα λύση στο ζήτημα της (ελπίζω να συμφωνείς) υπαρκτής φοροδιαφυγής. Για πες τι πρέπει να γίνει για να πληρώσουν οι επιχειρηματίες αυτά που δεν πληρώνουν σήμερα σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές περί της ισοδύναμης κατανομής των φορολογικών βαρών. Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σου.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
βενζινάδικα
Ποιός σου είπε οτι δέν φορολογούνται?
Το οτι τα βενζινάδικα δεν κόβουν απόδειξη δέν σημαίνει οτι δεν φορολογούνται. Απλά η φορολογία βγαίνει βάσει των τιμολογίων αγοράς μείον του αδιάθετου αποθέματος που βρίσκεται μέσα στις δεξαμενές τις οποίες μετρά κλιμάκιο του υπουργείου.
Ο μόνος τρόπος να γλιτώνεις τη φορολογία είναι αγοράζοντας λαθραία καύσιμα χωρίς τιμολόγια.
Τότε λοιπόν αρνούνται την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών από βίτσιο.
Ξέρεις τι λες;
Ότι μπορεί να φορολογηθεί κάθε εμπορική εταιρεία με βάση αυτό που προμηθεύεται από τους χονδρεμπόρους μείον αυτό που μένει αδιάθετο στις αποθήκες. Ανεξαρτήτως του πόσο το πουλάει στη λιανική.
Ότι αν προμηθευτεί το βενζινάδικο 100 τόνους βενζίνη από το διυλιστήριο με χονδρική 0,80 €, θα πουλάει με, ας πούμε, 1 € μάξιμουμ.Το λαθραίο καύσιμο το αντιπαρέρχομαι. Γίνονται τέτοια πράγματα;
-
Ρε Μάνο να πω πως κατάλαβα τι θες να πεις στο σεντονι θα πω ψέματα...
Προσπαθεις να αποδείξεις οτι στην Ελλάδα κλέβουν; Ε λοιπον
κλέβουν. Οτι η φοροδιαφεύγουν; Ε λοιπον φοροδιαφεύγουν.
Οτι ο μισθωτος πληρώνει τα σπασμένα; Οτι Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν όσα πρέπει;
(Πολύ σύντροφο σε βρίσκω..)Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με το πόσο ηλίθια είναι η λογική των τεκμηρίων;
Να μαζέψει λεφτά με βάση μια μέθοδο που θα διασφαλίσει δικαιωσύνη ρε φίλε. Οχι με τη λογική
α για να σε κοζάρω ..χμμ πλούσιος φαίνεσαι πέσε τόσα' . -
Έχω τοποθετηθεί: viewtopic.php?p=1308604#p1308604
Αυτό που ακούμε είναι ότι τα τεκμήρια είναι άδικο σύστημα. No shit?! Μήπως να το δούμε με ποδοσφαιρικά-διαιτητικά κριτήρια λοιπόν; 'Ένα λάθος κατά του ενός δεν επιτρέπεται να καλυφθεί με ένα λάθος κατά του άλλου'; Γιατί η μεγαλύτερη αδικία είναι να πληρώνουν τα πχ 100 δις ευρώ ετησίως κατά 50+% οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, που κατά τεκμήριο βγάζουν τα λιγότερα χρήματα. Λίγη ισορροπία δεν θα βλάψει, έστω και με 'ισότητα εν τη αδικία'.
Αλλά με αυτές τις αντιδράσεις που διαβάζω, είναι σαν να έπεσε βόμβα στο αγγελικά διαμορφωμένο φορολογικό σύστημα κατά μιας αγνής και νόμιμης κατηγορίας φορολογούμενων.
ΥΓ: Ποιος σου είπε ότι δεν είμαι 'σύντροφος'; Αυτός που σου είπε ότι η ΝΔ είναι δεξιά και το ΠΑΣΟΚ σοσιαλισμός;
Το δίκαιο, ή έστω το λιγότερο άδικο, έχει ιδεολογική χροιά; -
Τα τεκμήρια θα φέρουν κάποια ισορροπία;
Να με συμπαθάς Μάνο
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!