-
Πότε ακριβώς έγινε αυτή η αλλαγή; Οι υπολογιστές έχουν έρθει εδώ και πολλά χρόνια στις εφορίες.
Εννοείς μήπως από το 2003 και την κατάργηση των τεκμηρίων;Αν θέλεις, εξήγησέ μας πότε έγινε ό,τι...κι αν αυτό!
-
Και που ήρθαν, τους άγγιζε κανείς; Έχεις ακούσει (όπως εγώ ο ίδιος με τα αυτάκια μου) διευθύντρια ΔΟΥ να γκρινιάζει που πρέπει να μπαίνουν οι εφοριακοί στους υπολογιστές κάθε φορά που έρχεται πολίτης για υποθέσεις του; (Για την ακρίβεια είπε 'Να μπαίνουν στο σύστημα 100 φορές για 100 πολίτες;' 'ΝΑΙ', της απάντησα, '100 φορές για 100 πολίτες' και κάκιωσε απίστευτα. )
Ενώ 'τώρα' (το 'τώρα' ήταν το 2005) έρχεται με ένα φάκελο δικαιολογητικά, κάθεται δίπλα στον υπάλληλο και του τα δίνει όταν του ζητηθούν χωρίς 'προβλήματα' (όπου προβλήματα ήταν το ότι μπορεί να χρειαζόταν κάποια επεξήγηση ας πούμε)! Μάλιστα κύριε! Αυτός είναι ο πολίτης: ένας μαλάκας που κουβαλάει έγγραφα για να μη χρειαστεί να ταλαιπωρείται στις οθόνες ο υπάλληλος.
Οι υπολογιστές είναι μόνο για να μπαίνουν μέσα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων και για να βγαίνουν τα εκκαθαριστικά. Έλεγχοι, διασταυρώσεις και άλλα τέτοια ζόρικα κόλπα υπάρχει απαίτηση να γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο: με προσωπική επαφή. (:shifty:)Λοιπόν, αν έχεις στοιχεία για την κατανομή των φορολογικών βαρών ας πούμε ως και το 2002 (που ίσχυαν τα τεκμήρια), δώσε τα να δούμε τι συνέβαινε τότε και να το συγκρίνουμε με το τώρα. Τότε επιβαρύνονταν τόσο πολύ οι μισθωτοί ή όχι; ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ρωτάω για να μάθω.
-
Συνεχίζεται η μ@λ@κία, όντως.
Καλά, να καταθέσεις ένα κάρο χαρτια στο Μητρώο για να κάνεις έναρξη.
Στον ΚΒΣ για να θεωρήσεις βιβλία γιατί να ζητούν ακριβώς τα ίδια;
Μήπως δεν είναι προσβάσιμα όσα στοιχεία καταχωρούνται στον Η.Υ;
Ή μήπως θα μπορούσες να πάρεις την έναρξη αν δεν τα έδινες;
Αλλά εντάξει, αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά σε άλλα -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Tο υπουργείο επιμένει στη θέση του ότι η θέσπιση των τεκμηρίων διαβίωσης θα γίνει σε «ρεαλιστική βάση» και θα αφορά μόνο σε εκείνους που οι δηλώσεις φορολογίας εισοδημάτων απέχουν σημαντικά από τα **πραγματικά **τους εισοδήματα.'[/color][/i]Τα 'πραγματικά', όχι τα 'τεκμαρτά', έτσι κύριοι?....
Aφου τους ξερουν γιατι δεν του πιανουν και αδικουν αυτους που τα δηλωνουν ...?
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ..Μας δουλεουν ομως , οπως και με την βενζινη ,την ακριβεια ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ...
Αλλωστε βλεπετε τι γινεται , ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΣΚΑΔΑΛΑ , και ΣΚΑΝΔΑΛΑ ..
Δεν μας κυβερνουν πολιτικοι , αλλα ΜΑΦΙΑ ..(και εννοω τουλαχτισοτν την μιση βουλη ,προεδρους ΔΕΚΟ,Υπουργειων κ.λ.π). -
Εγω περιμενα ηδη απο την ενωση αντιπροσωπειων αυτοκινητων , να μας πει το ποσο θα χασει τελικα το κρατος απο το **ΦΠΑ ,τελος ταξινομησης ,ανταλλακτικα,φορο καταναλωσης,τελος κυκλοφοριας ,θεσεις εργασιας κ.λ.π ** απο τα τεκμηρια στα αυτοκινητα..
Με λιγα λογια αν το κρατος δει οτι τελικα χανει του χρονου τι θα κανει , αν ισχυουν τα τεκμηρια ??? δεν θα αναγκαστει να αυξησει το τεκμαρτο εισοδημα ???Ε ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΑΑΛΛΑΑΑΑ!!
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Εγω περιμενα ηδη απο την ενωση αντιπροσωπειων αυτοκινητων , να μας πει το ποσο θα χασει τελικα το κρατος απο το **ΦΠΑ ,τελος ταξινομησης ,ανταλλακτικα,φορο καταναλωσης,τελος κυκλοφοριας ,θεσεις εργασιας κ.λ.π ** απο τα τεκμηρια στα αυτοκινητα..
Με λιγα λογια αν το κρατος δει οτι τελικα χανει του χρονου τι θα κανει , αν ισχυουν τα τεκμηρια ??? δεν θα αναγκαστει να αυξησει το τεκμαρτο εισοδημα ???Ε ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΑΑΛΛΑΑΑΑ!!
γιατι θα χαθουνε θεσεις εργασιας απο τα τεκμηρια???θα απολυθουνε οι πακιστανοι που πλενουνε τα πολυτελη αυτοκινητα στα βενζιναδικα??
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
γιατι θα χαθουνε θεσεις εργασιας απο τα τεκμηρια???θα απολυθουνε οι πακιστανοι που πλενουνε τα πολυτελη αυτοκινητα στα βενζιναδικα??Κοντά είσαι. Πάλεψέ το λίγο ακόμα, θα σου 'ρθει.
Με τα υπόλοιπα υποθέτω συμφωνείς. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Με λιγα λογια αν το κρατος δει οτι τελικα χανει του χρονου τι θα κανει , αν ισχυουν τα τεκμηρια ??? δεν θα αναγκαστει να αυξησει το τεκμαρτο εισοδημα ???Όχι,
να ετοιμαζόμαστε όμως για ξέσκισμα στα ακίνητα.
**ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.**
-
Τι περιμένεις από βουλευτές γιατρούς,δικηγόρους, κοινωνιολόγους(Γιωργάκης;) και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Όλοι κοιτάνε την κονόμα και μερικοί πετάνε κάνα ψίχουλο και σε μας. Γι'αυτό και φοροδιαφεύγει ο κόσμος και γι'αυτό έχασε τις εκλογές ο Σημίτης. Μας έταζε λαγούς και πετραχήλια για να μπούμε στο ευρώ ( καθήστε να σας τον πιάσω κτλ) και μετά μας έφερε την κατραπακιά του ασφαλιστικού.Ούστ ,να πάνε όλοι στα παλατάκια τους και να δώσουν το management στις Βρυξέλλες ή στον Ερντογάν. Ο κεφαλικός φόρος ήταν στο 10% κάποτε.
-
Ναι, επιτέλους βρήκαμε τους φταίχτες, κατά τον mousato πάντα! 'Γιατρούς, Δικηγόρους, Κοινωνιολόγους' και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες θα προσέθετα που σε ένα κράτος - 'κλέφτη' (43% φορολογία πάνω από κάποια όρια δηλωθέντος εισοδήματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση), αμύνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: την κλοπή! Αναρωτιέμαι σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου (μπορεί και να υπάρχει) το κράτος είναι τόσο απρόκλητα, συνέταιρος. Βέβαια, εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τη διάθεση κοινωνικών πόρων, ΕΜΕΙΣ, ξέρετε οι υπόλοιποι, δεν τυχάνουμε στην καθημερινότητα μας αντιμετώπισης άξιας όπως αυτής που απορρέει από ένα Κράτος Πρόνοιας. Ρωτάω λοιπόν, 1ον, αν είχαμε μία 'λογική φορολόγηση' της τάξης του 20% για παράδειγμα, 2ον, επαρκή ελεγκτικό μηχανισμό και 3ον αν μας ανταποδιδόταν κοινωνικά, κάθε φορά που χρειαζόμασταν την αρωγή του Κράτους, η απόδοση των φόρων, τότε πιστεύετε πως θα υφίστατο φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή?
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Ναι, επιτέλους βρήκαμε τους φταίχτες, κατά τον mousato πάντα! 'Γιατρούς, Δικηγόρους, Κοινωνιολόγους' και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες θα προσέθετα που σε ένα κράτος - 'κλέφτη' (43% φορολογία πάνω από κάποια όρια δηλωθέντος εισοδήματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση), αμύνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: την κλοπή! Αναρωτιέμαι σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου (μπορεί και να υπάρχει) το κράτος είναι τόσο απρόκλητα, συνέταιρος. Βέβαια, εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τη διάθεση κοινωνικών πόρων, ΕΜΕΙΣ, ξέρετε οι υπόλοιποι, δεν τυχάνουμε στην καθημερινότητα μας αντιμετώπισης άξιας όπως αυτής που απορρέει από ένα Κράτος Πρόνοιας. Ρωτάω λοιπόν, 1ον, αν είχαμε μία 'λογική φορολόγηση' της τάξης του 20% για παράδειγμα, 2ον, επαρκή ελεγκτικό μηχανισμό και 3ον αν μας ανταποδιδόταν κοινωνικά, κάθε φορά που χρειαζόμασταν την αρωγή του Κράτους, η απόδοση των φόρων, τότε πιστεύετε πως θα υφίστατο φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή?Για τους βουλευτες μιλαει ο Μουσατος,απο οτι καταλαβα εγω.
-
ακριβώς.
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Ναι, επιτέλους βρήκαμε τους φταίχτες, κατά τον mousato πάντα! 'Γιατρούς, Δικηγόρους, Κοινωνιολόγους' και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες θα προσέθετα που σε ένα κράτος - 'κλέφτη' (43% φορολογία πάνω από κάποια όρια δηλωθέντος εισοδήματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση), αμύνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: την κλοπή! Αναρωτιέμαι σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου (μπορεί και να υπάρχει) το κράτος είναι τόσο απρόκλητα, συνέταιρος. Βέβαια, εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τη διάθεση κοινωνικών πόρων, ΕΜΕΙΣ, ξέρετε οι υπόλοιποι, δεν τυχάνουμε στην καθημερινότητα μας αντιμετώπισης άξιας όπως αυτής που απορρέει από ένα Κράτος Πρόνοιας. Ρωτάω λοιπόν, 1ον, αν είχαμε μία 'λογική φορολόγηση' της τάξης του 20% για παράδειγμα, 2ον, επαρκή ελεγκτικό μηχανισμό και 3ον αν μας ανταποδιδόταν κοινωνικά, κάθε φορά που χρειαζόμασταν την αρωγή του Κράτους, η απόδοση των φόρων, τότε πιστεύετε πως θα υφίστατο φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή?Ναι.
-
Πραγματικά εμπνευσμένο το σύστημα με τα τεκμήρια.. Δηλ εγώ που έχω φορολογητέο και πραγματικό εισόδημα 55000€ ενώ θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω δυο ΚΙΑ Sorento 3.3 μέσα στο ίδιο έτος αφού έχει τιμή κάτω απο 30000€ δεν θα μπορούσα να συντηρήσω ούτε το ένα κατα την εφορία μιας και το τεκμήριο ήταν 75000€. Και πάλι μπράβο σε αυτόν που το σκέφτεται να το επαναφέρει!
-
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες...
Προ μηνός πήρα στην κατοχή μου ένα αμάξι με αξία αγοράς 8000 € ενώ δε διαθέτω εισόδημα. Με τα ως τότε δεδομένα λόγω του αφορολογήτου θα μου έκαναν αν χρειαζόταν οι γονείς μου μια δωρεά αντίστοιχου ποσού και θα μπορούσα να το δικαιολογήσω.
Με τα νέα δεδομένα τι γίνεται; Αν δεν κάνω λάθος παύει να υφίσταται το αφορολόγητο, σωστά; Θα πρέπει να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο στον πατέρα μου; Αν το κρατήσω στην κατοχή μου θα πρέπει να πληρώσω φόρο 10%, δηλαδή 800 €; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες...Προ μηνός πήρα στην κατοχή μου ένα αμάξι με αξία αγοράς 8000 € ενώ δε διαθέτω εισόδημα. Με τα ως τότε δεδομένα λόγω του αφορολογήτου θα μου έκαναν αν χρειαζόταν οι γονείς μου μια δωρεά αντίστοιχου ποσού και θα μπορούσα να το δικαιολογήσω.
Με τα νέα δεδομένα τι γίνεται; Αν δεν κάνω λάθος παύει να υφίσταται το αφορολόγητο, σωστά; Θα πρέπει να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο στον πατέρα μου; Αν το κρατήσω στην κατοχή μου θα πρέπει να πληρώσω φόρο 10%, δηλαδή 800 €;Προς το παρόν δεν κάνεις τίποτε. Το αφορολόγητο για εσένα ισχύει, γιατί δεν έχεις έσοδα, μιας και δεν εργάζεσαι. Θα ανησυχήσεις, αν τελικά μπουν τεκμήρια.
(Θα περιμένω και σχόλια για το φορολογικό της κυβέρνησης... )
-
Δεν είναι σίγουρο ότι το τεκμήριο του αυτοκινήτου είναι κάτω από 10.500 ευρώ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι σίγουρο ότι το τεκμήριο του αυτοκινήτου είναι κάτω από 10.500 ευρώ.Σιγά μη βάλουν το Cordoba για παραπάνω, αυτό πια θα είναι έγκλημα που ούτε ο Αλογοσκούφης δεν θα έκανε
-
από το http://www.in.gr
Δύο βασικά σενάρια για την επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά της Φοροδιαφυγής, εντός του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα του Σαββατοκύριακου:
Το πρώτο σενάριο προβλέπει άθροισμα τεκμαρτών δαπανών στα πρότυπα του συστήματος που ίσχυε έως το 2002 και οδηγούσε στην άδικη φορολόγηση των μισθωτών και κυρίως όσων τα τελευταία έτη αγόρασαν ΙΧ υψηλού κυβισμού.
Το δεύτερο προβλέπει άθροισμα δαπανών του φορολογουμένου που θα υπολογίζονται τεκμαρτά, αλλά θα προσεγγίζουν τις πραγματικές και στην ουσία θα οδηγήσουν σε σημαντική φορολογική επιβάρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που δεν φοροδιαφεύγουν.
Από την επαναφορά των τεκμηρίων και σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα.
Αυτό θα είναι αποτέλεσμα της υποχρέωσής τους να δηλώσουν ελάχιστο εισόδημα το οποίο όμως δεν αποκτούν κατ' ανάγκη και να πληρώσουν γι΄αυτό το εισόδημα φόρο από το πρώτο ευρώ.
Τα τεκμήρια που θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβληθούν είναι η κατοχή ΙΧ (από το πρώτο ΙΧ ανεξαρτήτως κυβισμού), μοτοσυκλέτας, πισίνας, η ετήσια δαπάνη για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστήρια, οικιακές βοηθούς, ασφαλίστρων, ενοικίου κύριας κατοικίας, δαπάνες χρήσης και συντήρησης κύριας κατοικίας άνω των 120 τ.μ., εξοχικής κατοικίας άνω των 80 τ.μ. και δαπάνες τοκοχρεωλυτικής απόσβεσης για δάνεια και πιστωτικές κάρτες ανεξαρτήτως των ειδών που αποκτήθηκαν με δανεισμό.
Επίσης, εξετάζεται και η θέσπιση τεκμηρίου για λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.
-
από http://www.enet.gr' target='_blank
1 Την ενεργοποίηση του τεκμηρίου διαβίωσης για τα αυτοκίνητα πολυτελείας και μάλιστα εργοστασιακής αξίας πάνω από 20.000 ή 30.000 ευρώ (σ.σ. μιλάμε για εμπορική αξία 40.000 με 50.000 ευρώ), καθώς και των ακριβών μοτοσικλετών. Το έτερο δυσμενέστερο σενάριο είναι της επαναφοράς της τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης για όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού. Εξέλιξη, που θα επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, ακόμα και τις ευπαθείς ομάδες των συνταξιούχων, των ανέργων και των χαμηλόμισθων.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!