-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η απόδειξη είναι από εδώ. Το 325 είναι τρίλιτρο.Αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, σε λίγο θα κόβω εγώ τέτοιες αποδείξεις για να τα βγάλω πέρα με την εφορία.
Moνο που εγω δεν το βρισκω καθολου μα καθολου αστειο και ας μην εχω 325. Να εχεις πληρωσει 'χρυσο' ενα αυτοκινητο (μεσω χρηματοδοτησης) και οι αρχικλεφτες (που πηραν αναδρομικοτατα και αλλη αυξηση λογω της υποθεσης με τους δικαστικους) να σε αναγκαζουν να το πουλησεις. Ο,τι χειροτερο.- Οι συνεπειες μιας τετοιας αποφασης θα ειναι αλυσιδωτες. Κατα τα αλλα τα τεκμηρια ειχαν κριθει ως αντισυνταγματικα. Τελικα παντως ο πρασινος κλεφτης Ελληνα σε αφησε να παρεις εστω ενα αμαξακι. Ο μπλε ληστης ομως θα σε στειλει πιο πισω και απο εκει που ξεκινησες. Περαστικα...
-
Μέχρι να δω λεπτομέρειες για την περίπτωση μου, είμαι αποφασισμένος να το γελάω ώστε να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία. Μετά βλέπουμε. Μπορεί και να προβώ στο απονενοημένο διάβημα και να αποσυρθώ από τα εγκόσμια σε κανένα μοναστήρι με 17χρονες καλόγριες...
-
Μέχρι να δω λεπτομέρειες για την περίπτωση μου, είμαι αποφασισμένος να το γελάω ώστε να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία. Μετά βλέπουμε. Μπορεί και να προβώ στο απονενοημένο διάβημα και να αποσυρθώ από τα εγκόσμια σε κανένα μοναστήρι με 17χρονες καλόγριες...Kαι εσύ με αντιγράφεις ρε;
-
Που σε σπρώχνει ο κακούργος ο Αλογοσκούφης, στοματικό για €25.
Τι να γίνει ρε Χρήστο, θα τα καταπιείς κι αυτά. -
Χωρις 325 ομως, θα ισχυσει το γνωστο ανεκδοτο...
Δεν γ...... Πατηρ Ευτυχιε εσυ και τα λουκουμια σου;;; -
Να μου κάνεις την χάρη. Στα 17άχρονα έχω master.
-
Εγω που εχω την 325 με τα 2.500cc λετε να τα βγαζω περα με ενα απλο ιεραποστολικό;
-
Να μου κάνεις την χάρη. Στα 17άχρονα έχω master.Δεκτό, αλλά η λύση του μονάσματος είναι δικιά μου.
-
Μολονότι το 2003 είχε καταργηθεί ως αναποτελεσματικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση επαναφέρει από το 2009 το τεκμήριο διαβίωσης για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, προσθέτοντας νέα φορολογικά βάρη στους πολίτες.
Aπό το 2004 τα τεκμήρια διαβίωσης για την κατοχή αυτοκινήτων ουσιαστικά καταργήθηκαν καθώς η Εφορία εξετάζει το εισόδημα των ιδιοκτητών τους μόνο στην περίπτωση που η εργοστασιακή αξία των οχημάτων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ. Με βάση όμως τα τιμολόγια των εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι σήμερα τα οχήματα τα οποία πωλούνται με εργοστασιακή αξία άνω των 50.000 ευρώ. Σχεδόν το σύνολο των οχημάτων πωλείται με εργοστασιακή τιμή η οποία δεν ξεπερνάει τις 30.000- 35.000 ευρώ.
Tο τεκμήριο κατοχής ΙΧ λειτουργεί παράλληλα ως αντικίνητρο για την αγορά μεγαλύτερου κυβισμού ΙΧ, ενώ απαγορεύει ουσιαστικά και την αγορά ΙΧ από νέους (φοιτητές κ.λπ.), οι οποίοι δεν εργάζονται, και για την κατοχή και χρήση ενός αυτοκινήτου θα πρέπει κάθε χρόνο να καταβάλουν φόρο για τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο όμως δεν αποκτούν.
Μετά την ουσιαστική κατάργηση του τεκμηρίουτο 2003, η αγορά αυτοκινήτου και κυρίως το καταναλωτικό πρότυπο της οικογένειας αναφορικά με το ΙΧ άλλαξε άρδην.
Οπως δήλωσε στο «Βήμα» την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ.Αλογοσκούφης, πέραν των άλλων θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων (μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών κ.ά.) και οι δαπάνες που πραγματοποιούν για τη συντήρηση των οχημάτων τους, των σκαφών αναψυχής, για την πληρωμή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά τους κτλ.
Την τελευταία πενταετία πολλές οικογένειες, απαλλαγμένες από την παγίδα του τεκμηρίου, απέκτησαν και δεύτερο ΙΧ, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αντικατέστησαν το ΙΧ τους με υψηλότερου κυβισμού αυτοκίνητα (τζιπ κ.λπ.) και πολλοί φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα διότι δεν εργάζονται, απέκτησαν ΙΧ με δωρεές χρηματικών ποσών από συγγενικά πρόσωπα.
Με την επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα φόρο που το ύψος του θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το τεκμήριο.
Για την εφαρμογή του τεκμηρίου κατοχής και χρήσης ΙΧ μπορεί να εφαρμοστεί ως κριτήριο είτε η αξία του είτε ο κυβισμός του είτε ένας συνδυασμός και των δύο.
Για παράδειγμα, για την κατοχή και χρήση ενός Ι.Χ. κυβισμού 2.000 κ.εκ., το τεκμαρτό εισόδημα μπορεί να ορισθεί στα 20.000 ευρώ. Στον μισθωτό που θα δηλώσει το 2009 εισόδημα 18.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος εισοδήματος 1.500 ευρώ.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης, θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 20.000 ευρώ και θα καταβάλει φόρο εισοδήματος 2.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ περισσότερα από αυτά που πραγματικά του αναλογούν.
Newsroom ΔΟΛ
Τωρα τι κανουμε παιδες????????
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eκείνο που με ανησυχεί εμένα ΔΕΝ είναι ότι θα επανέλθουν τα τεκμήρια.**Μακάρι τα όρια που θα εφαρμοστούν να είναι όπως και την εποχή πρό της κατάργησης.**Ούτως ή άλλως τα μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι από 1400 μέχρι 1600 κυβικά εκατοστά.
Εκείνο που με απασχολέί είναι ότι τώρα θα βρούν ευκαιρία να τα αναπροσαρμόσουν ΟΠΩΣ ακριβώς τους βολεύει οπότε πολύ φοβάμαι ότι η μπάλα θα πάρει ακόμα και όσους έχουν 1600άρια...
Εκτός κι αν το βλέπεις υπό αυστηρά προσωπική σκοπιά το όλο θέμα, θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν το πιστεύεις το παραπάνω [με bold].
Η λογική ενός τέτοιου συστήματος, που συνδέει το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και όχι τη ΧΡΗΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ με το βιοτικό επιπεδο του ιδιοκτήτη του που το αγόρασε και το δικαιολόγησε χωρίς πρόβλημα (μέσω πόθεν έσχες), είναι 100% ΛΑΘΟΣ.-
Από εκεί και πέρα το θεωρώ απολύτως φυσικό να την πληρώνουν και άτομα που δε φταίνε σε τίποτα. Δυστυχώς, εφόσον υποστηρίζουν τέτοιου είδους συστήματα, είναι άξιοι της μοίρας τους.Δεν πιστεύω ότι θα περάσει έτσι εύκολα όμως. Πρώτα θα γίνει ρεζίλι η χώρα, θα μεταβιβαστούν ένα σωρό αμάξια σπουδαστών [και όχι μόνο] σε γονείς, παπούδες, κλπ, θα πάει κόσμος στο δικαστήριο επειδή δε θα δέχεται να πληρώσει κερατιάτικα για χρήματα που πραγματικά δε βγάζει, θα πέσουν οι πωλήσεις μεγάλων αυτ/των και μαζί τα έσοδα του κράτους από τα τέλη ταξινόμησης και τα (παράλογα υψηλά από 2000cc και πάνω) τέλη κυκλοφορίας, θα κλείσουν αντιπροσωπείες, θα πέσουν γκαζάκια στο Υπουργείο, τα πσοστά της ΝΔ θα κατρακυλίσουν στο βούρκο, και μετά θα έρθει η 'καταξίωση'. Έχουμε δρόμο μπροστά μας....
-
Μπορεί και να προβώ στο απονενοημένο διάβημα και να αποσυρθώ από τα εγκόσμια σε κανένα μοναστήρι με 17χρονες καλόγριες...O «αυτοκτονικός ιδεασμός» θα μπορούσε να βοηθήσει και αυτός ενδεχωμένος ή ισχύει μόνο για εργατολόγους κλπ κλπ ;;;;
-
Δεν κατάλαβα καν τι θέλεις να πεις. Σπάστο και ξαναρίχτο.
-
Μπορεί και να προβώ στο απονενοημένο διάβημα και να αποσυρθώ από τα εγκόσμια σε κανένα μοναστήρι με 17χρονες καλόγριες...Να μου κάνεις την χάρη. Στα 17άχρονα έχω master.
Δεκτό, αλλά η λύση του μονάσματος είναι δικιά μου.
Mη μαλωνετε Χριστιανοι.Θα παω εγω στη θεση σας.
-
εγω λέω να πάρουμε 325 cabrio κοινό και να εχουμε και την ίδια γκόμενα... ετσι τα 70Κ τεκμήριο θα τα μοιραζόμαστε...
Σκέφτηκα, (σκέφτηκα σημαίνει ότι ακούστηκε και ήχος από γρανάζια ....)
πόσο θα πέσουν τα έσοδα από ΦΠΑ που δε θα αγοράζουμε μεγάλα αμάξια? αλλά μικρά με μικρή αξία και μικρό ΦΠΑ?
-
Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν αυτό το σκέφτηκε κανένας από τους φωστήρες του υπουργείου. Εκτός αν το σχέδιο τους είναι να καταργούν τα τεκμήρια για λίγα χρόνια ώστε να παρασύρεται κόσμος και να αγοράζει και μετά να τον πηδάνε.
-
πρωινές γκαυλίστες βλέπω.... 10:04!!!!
Ε δε θα πήγες από τις 9:30....????
-
Σκεφτόμουν τον Αλογοσκούφη αποβραδίς...
-
Εγώ θα θεωρούσα ως τεκμήριο διαβίωσης για ένα αυτοκίνητο κάθε χρονιά
Το 15% της αξίας λιανικής του +- Τα τέλη κυκλοφορίας του
- Την ασφάλεια του
- Τα καύσιμα του για 12-15,000χλμ το χρόνο
- και ένα ποσο για φθορες - service
Τι σήμερον ημέρα αυτό μπορεί να υπολογιστει εκ των προτέρων με καλή ακρίβεια για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Γιατί δεν το κάνουν να είναι πιο δίκαιο?
έτσι σε Golf GTI
θα έβγαζα τεκμήριο διαβίωσης
αξία €4,500
τέλη €400
ασφάλεια €1,000
καύσιμα €1,800
αναλώσιμα €500Σύνολο τεκμηρίου διαβίωσης € 8,200
-
Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν αυτό το σκέφτηκε κανένας από τους φωστήρες του υπουργείου. Εκτός αν το σχέδιο τους είναι να καταργούν τα τεκμήρια για λίγα χρόνια ώστε να παρασύρεται κόσμος και να αγοράζει και μετά να τον πηδάνε.+1
Αυτό ακριβώς κάνουν οι πρασινοι αβαντάρουν τους μπλε και αντιστρόφως. Και για να μην παρεξηγηθώ και δεν το θέλω και ΟΛΑ τα άλλα χρώματα βοηθούν (κατ'εμέ) συνειδητά ώστε να πετυχαίνουν οι Πράσινοι και οι Μπλε... αυτό που θυμάμαι απο παιδί: σεξ, σεξ, σεξ με εμάς από κάτω... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ θα θεωρούσα ως τεκμήριο διαβίωσης για ένα αυτοκίνητο κάθε χρονιά
Το 15% της αξίας λιανικής του +- Τα τέλη κυκλοφορίας του
- Την ασφάλεια του
- Τα καύσιμα του για 12-15,000χλμ το χρόνο
- και ένα ποσο για φθορες - service
Τι σήμερον ημέρα αυτό μπορεί να υπολογιστει εκ των προτέρων με καλή ακρίβεια για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Γιατί δεν το κάνουν να είναι πιο δίκαιο?
έτσι σε Golf GTI
θα έβγαζα τεκμήριο διαβίωσης
αξία €4,500
τέλη €400
ασφάλεια €1,000
καύσιμα €1,800
αναλώσιμα €500Σύνολο τεκμηρίου διαβίωσης € 8,200
Bγάλε την 'αξία λιανικής' του, που την πλήρωσες ήδη, βγάλε και τα χιλιόμετρα, που άλλος μπορεί να κάνει 30.000 το χρόνο όλα από την τσέπη του, άλλος μόνο 3000 (δικαίωμά του) και άλλος 10.000 που του τα πληρώνει όλα η εταιρεία που δουλεύει ως 'petty cash' (το κάνουν πάρα πολλές) και μέσες-άκρες με βρίσεις σύμφωνο.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!