-
Σε λίγο θα παω Γερμανια για 2 χρόνια για σπουδές...
1)Μπορώ να πάρω και το αυτοκίνητο μου μαζι?
2)Για να αγορασω μεταχειρισμενο αυτοκίνητο εκει είναι απλη η διαδικασία?
-
-
-
Φυσικά μπορείς να το πάρεις! Η οδήγηση στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία.
Πριν από χρόνια είχα πάει Βέλγιο για σπουδές με ένα σαραβαλάκι που είχα τότε. Το ταξίδι ήταν πολύ πιο εύκολο απ ότι φανταζόμουν. Βασικά αρκεί να έχεις ένα σχετικά αξιόπιστο αυτοκίνητο και έναν γεωγραφικό άτλαντα. -
Το μονο που πρεπει να ψαξεις ειναι οσον αφορα την πρασινη καρτα της ασφαλιστικης σου.Εχω την εντυπωση οτι μερικες ασφαλιστικες δινουν μονο για 1 ή 3 μηνες.Καποιος ποθ γνωριζει ακριβως τι ισχυει ,ας μας ενημερωσει.Βασικα δεν ξερω αν χρειαζεται πρασινη καρτα για χωρες εντος Ε.Ε
-
Πηγαινε και αγορασε στη Γερμανια... Μπορεις να αγοράσεις κάτι αρκετα καλο και να το ευχαριστηθείς εκεί..
Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω κάτι στη Σουηδία που θα είμαι για 1,5 χρόνο.
-
Ο αδερφος μου στην Ιταλια πηγε με αυτοκινητο απο εδω. Ενω ηταν ευκολο και παμφθηνο να αγορασεις εκει, το κοστος ασφαλισης ηταν δυσαναλογα υψηλο σε σχεση με την αξια κτησης του αυτοκινητου.
Εβγαζε λοιπον απο εδω πρασινη καρτα για ενα χρονο (δωρεαν), εκανε και επεκταση της καλυψης κλοπης για το εξωτερικο και ηταν ολαΥΓ: Αυτα βεβαια (ετησια πρασινη καρτα και συνεχη καλυψη κλοπης στο εξωτερικο) οι περισσοτερες ασφαλιστικες τα κανουν μονο για καλους πελατες ή αν εχεις καποια ακρη.
-
Λογικά θα έχω ένα X-trail! πα μαλ!
Ήξερα πως μέχρι 6 μήνες δεν τρέχει τίποτα! Απλά εγώ θα κάτσω 2 χρόνια... -
sthn UK που ημουνα ειχα ανεβασει αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες και ηταν η καλυτερη φαση γιατι λογο του οτι ειναι εκτος συν8ηκης Segen δεν μπορουν να σου κοψουν κληση ειδικα απο την στιγμη που εχεις ελληνικο διπλωμα...απλα σου κανουν συσταση να μετατρεψεις το ελληνικο σε british driving licence...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
sthn UK που ημουνα ειχα ανεβασει αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες και ηταν η καλυτερη φαση γιατι λογο του οτι ειναι εκτος συν8ηκης Segen δεν μπορουν να σου κοψουν κληση ειδικα απο την στιγμη που εχεις ελληνικο διπλωμα...απλα σου κανουν συσταση να μετατρεψεις το ελληνικο σε british driving licence...Αυτό εάν είναι κάτι απλό.... γιατί εαν κάνει κάτι χοντρό π.χ 200+ στην εθνική, πας αυτόφωρο, και σου αλλάζουν υποχρεωτικά το δίπλωμα σε British και στο δίνουν πίσω έτοιμο με τους πόντους.
Εχει συμβεί σε πολύ καλό φίλο -
δεν το αμφισβητω
ισως εγω ημουνα πιο τυχερος και δεν μου εκατσε τετοια φασηπεριπτωση παντως κυπριου φιλου κατα την οποια με οριο τα 30 μιλια το φωτορανταρ εδειξε 77 ηρ8ε η κληση σπιτι ετσειλε ο φιλος επιταγη για να πληρωσει το προστιμο μαζι με την αδεια αυτοκινητου και το διπλωμα (κυπριακο) και του τα εστειλαν πισω με εγραφη επιπληξη να αλλαξη το συντομωτερο το ιπλωμα του σε αγγλικο γιατι ετσι δεν μπορουν να προβουν σε καμια ενεργεια
-
Εμενα τρακαρε ενας φιλος μου στην αγγλια (με ελληνικες πινακιδες ) χωρις να εχει πρασινη καρτα και η ασφαλιστικη του ,καλυψε τα παντα.Ειναι δυνατον αυτο?.Παντως σχεδον ολα τα συμβολαια που εχω δει αναγραφουν οτι ισχυουν σε ολη την ευρωπαικη ενωση.Θελει ψαξιμο το πραγμα.Παντως αν μαθω κατι θα ενημερωσω ,μιας και με ενδιαφερει αμεσα το ζητημα.
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Σε λίγο θα παω Γερμανια για 2 χρόνια για σπουδές...1)Μπορώ να πάρω και το αυτοκίνητο μου μαζι?
- NAI!
Αμαρτία να ΜΗΝ πας με το αμάξι!!!
Πρώτον είναι ωραία οδηγική εμπειρία (πάρε και κανένα φίλο μαζί και στείλτον πίσω με το αεροπλάνο, λέει!!), και δεύτερον μπορείς να κουβαλήσεις όλα τα πράγματα που θα σου χρειαστούν. Τότε είχα κάνει την ανοησία να μην πάρω ούτε ένα μαχαίρι, και ψιλοταλαιπωρήθηκα μέχρι να μάθω ΠΟΥ μπορώ να τα βρώ!!!
Εγώ τότε έμεινα 6 μήνες μόνο, ΑΛΛΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δε με ρώτησε πότε ήρθα, ΟΥΤΕ πότε μπήκε το αμάξι στη Γερμανία!!! Οπότε ΟΠΟΙΑ στιγμή και να σε ρωτήσουν χαλαρά και μόλις το έφερες από Ελλάδα (τόσο καιρό την έβγαζες και καλά ποδαράτος!! )
Φίλος τελειώνει τον Ιούνιο διδακτορικό στο Μόναχο, 4 χρόνια το ελληνικών πινακίδων του αμάξι ήρθε Ελλάδα μόνο ΚΑΠΟΙΑ καλοκαίρια!- Για ΕΞαγωγή από τη Γερμανία είναι πανεύκολο!!! Για εκεί χρήση ίσως όσι και τόσο... Θα πρέπει να δηλωθείς στο εκεί δημαρχείο, με διεύθυνση και συμβόλαιο του ιδιοκτήτη που σου νοικιάζει σπίτι, να έχεις κάποιο ΑΦΜ κλπ, γενικώς σκέψου τι χαρτιά θες στην Ελλάδα, και πόσο εύκολο είναι να τα συλλέξεις σαν αλλοδαπός φοιτητής (σαν αλλοδαπός Ευρωπαίος, όχι από Ζιμπάμπουε φυσικά! )
Επίσης όπως προειπώθηκε τα ασφάλιστρα είναι μάλλον τραγικά...
Στην Ελβετία το πήρα στο όνομα της κοπέλας μου (για να αποφύγω τη χαρτούρα που λέγαμε, αλλά και γιατί έχει μπόνους μάλους μόλις 3!!!) , και πληρώνω για μια Σπορτβάγκον 2400 τουρμποντήζελ περίπου 1200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, με πολύ καλή κάλυψη όμως!! Αν πλήρωνα με δικό μου συμβόλαιο θα ήταν στα 3.000 ευρώ ετησίως...
- NAI!
-
Γουστάρω!
Σπουδες στο εξωτερικο και αυτοκινητο...