-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν είναι κουβάδεες φυσικά. Το Altea και το πρώην Toledo με το φινιστρίνι δεν βλέπονται. Τα άλλα είναι αρκετά όμορφα
Δε σου κανει δηλαδη εντυπωση πως τοσα χρονια δεν εχουν ενδιαφερθει καν να φτιαξουν ενα μοντελο στο μεγεθος του octavia και του superb? Αφου παλια ειχαν σ αυτη την κατηγορια...
Απλα αφησαν τον ανταγωνισμο στην Skoda... Η ετσι τους ειπαν οι Γερμανοι να κανουν...
Ναι η Skoda δέχτηκε περισσότερη ''αγάπη'' από τον όμιλο. Η Seat ψιλοαφέθηκε. Προφανώς είδαν ότι η Skoda έχει πιο πολλές προοπτικές από τη Seat.
πως το έκριναν αυτό;
όταν η σεατ μοσχοπουλούσε λεόν1 και τολεδο2 η σκοντα είχε τον ταρίφα μόνο.
προφανώς και έδωσαν προτεραιότητα στην σκοντα, μπαμ κάνει.το αλτεα είναι άσχημο, οκ! αλλά ποιο είναι όμορφο σε αυτή την κατηγορία; για πολυμορφικά μιλάμε.
Το Touran για να μείνω στον όμιλο. Ή αλλιώς Mazda 5
Γιατί όμως έδωσαν προτεραιότητα στη Skoda ; Με πια λογική; Στην τύχη; -
ξέρω γω...
πάντως από τα μοντέλα φαίνεται.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πόσο παρεξηγησιάρης είσαι ??
χαλάρωσε λίγη πλάκα κάναμε...
στην τελική είναι αστείο να λες οτι είναι τέρας αξιοπιστίας επειδή δεν τρίζει στα 30.000km ... με τις ανάλογες εκφράσεις θαυμασμού...
Κανείς δεν παρεξηγήθηκε.
Έκανα το λάθος και έγραψα ασυναίσθητα, χωρίς να λάβω υπόψιν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χώρου.
Λάθος δικό μου.
Μάλλον φταίνε τα crestor. Γεράματα βλέπεις. -
λεμε για σκοντα και σεατ οτι ειναι χαλια σαν εμφανιση,δηλαδη η μαμα vw μηπως ζει στιγμες ιταλικου ντιζαιν και δεν το βλεπω εγω?? δειτε διπλα διπλα το golf 5 και μετα το 6 η ακομα καλυτερα το passat...ελεος!!! αυτο που φαινεται ειναι οτι γενικα ο ομιλος οσο παει τα κανει χειροτερα...οσο για την νεα σχεδιαστικη ταυτοτητα της σεατ που αντικατοπριζεται στα νεα ιμπιζα και τολεδο δεν μπορω να πω οτι ειναι το κατι το ωραιο αλλα ουτε και τοσο αποθιτικο(προηγουμενο τολεδο)αλλα περα απο το προηγουμενο αυτο χαλι(τολεδο)δεν πιστευω οτι αν σιγκρινουμε σεατ και σκοντα οτι σχεδιαστικα ειναι πισω η σεατ,ποιο αντικειμενικα ειναι ποιο ωραιο?το φαμπια η το ιμπιζα??το λεον η το οκταβια?? η μηπως το σουμπερ ειναι ομορφο αυτοκινητο?
-
Για την παπουδιλα που στοχευουν μια χαρα ειναι τα octavia και τα superb. Αλλα δε πιστευω οτι ειναι η παραμελημενη του ομιλου η Seat... Στο κατω κατω αν θεωρουνται καλοστημενα τα αμαξια του ομιλου το οφειλουν στην seat γιατι δικοι τις μηχανικοι παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο στο στησιμο ενος αμαξιου στο group.
Και η audi για παραδειγμα δε πουλαει οσο η Skoda, ειναι παραμελημενη?
Απλα κανανε ενα κολπακι με τις κατηγοριες. Ισως δε τους αρεσε, και το αλλαζουν παλι. Εμενα δε με χαλαει καθολου μια εταιρια να εχει και 2 ή 3 μοντελα αρκει αυτα να ειναι ποιοτικα και να ανταποκρινονται στις αναγκες του κοσμου.
Το να φτιαξει 10 μοντελα παρε κοσμε να χεις, και να ειναι τα μισα ιδια μεταξυ τους με αλλο ονομα, δε λεει κατι.Η Seat στοχευσε στο νεανικο κοινο γι αυτο και τα Ibiza και τα Leon πουλανε ακομα μια χαρα μετα απο 4-5 χρονια!
Η Skoda στοχευσε στους μεγαλυτερους και επισης πουλαει μια χαρα το octavia για παραδειγμα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Δεν είναι κουβάδεες φυσικά. Το Altea και το πρώην Toledo με το φινιστρίνι δεν βλέπονται. Τα άλλα είναι αρκετά όμορφα
Δε σου κανει δηλαδη εντυπωση πως τοσα χρονια δεν εχουν ενδιαφερθει καν να φτιαξουν ενα μοντελο στο μεγεθος του octavia και του superb? Αφου παλια ειχαν σ αυτη την κατηγορια...
Απλα αφησαν τον ανταγωνισμο στην Skoda... Η ετσι τους ειπαν οι Γερμανοι να κανουν...
γιατι το EXEO στα 4.66 μια χαρα 10 ποντους μεγαλυτερο του Οκταβια ειναι...
http://www.whatcar.com/car-reviews/seat ... absection3
δεν εβαλα 4 τροχους μπας και με πουνε προβοκατορα
-
downgrade για το FR του 2012. Ούτε ιδιαίτερες ζάντες ούτε καμια ιδιαίτερη πινελιά πχ καθρέπτες...
Θα τα κρατάνε όλα για το κούπρα λογικά....
Ελαφρώς ωραία βελτιωμένο δείχνει το εσωτερικό. Ελαφρώς διαφορετικό ταμπλό οργάνων, ελαφρώς διαφορετικό design sτο clima, περίεργος λεβιές ταχυτήτων Μπορεί να είναι πιο εργονομικός
http://www.seat.de/content/de/brand/de/models/ibiza-sc/versions/FR.htmlΑπαράδεκτο το exeo που το αφήσανε έτσι πίσω
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Για την παπουδιλα που στοχευουν μια χαρα ειναι τα octavia και τα superb. Αλλα δε πιστευω οτι ειναι η παραμελημενη του ομιλου η Seat... Στο κατω κατω αν θεωρουνται καλοστημενα τα αμαξια του ομιλου το οφειλουν στην seat γιατι δικοι τις μηχανικοι παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο στο στησιμο ενος αμαξιου στο group.
Και η audi για παραδειγμα δε πουλαει οσο η Skoda, ειναι παραμελημενη?
Απλα κανανε ενα κολπακι με τις κατηγοριες. Ισως δε τους αρεσε, και το αλλαζουν παλι. Εμενα δε με χαλαει καθολου μια εταιρια να εχει και 2 ή 3 μοντελα αρκει αυτα να ειναι ποιοτικα και να ανταποκρινονται στις αναγκες του κοσμου.
Το να φτιαξει 10 μοντελα παρε κοσμε να χεις, και να ειναι τα μισα ιδια μεταξυ τους με αλλο ονομα, δε λεει κατι.Η Seat στοχευσε στο νεανικο κοινο γι αυτο και τα Ibiza και τα Leon πουλανε ακομα μια χαρα μετα απο 4-5 χρονια!
Η Skoda στοχευσε στους μεγαλυτερους και επισης πουλαει μια χαρα το octavia για παραδειγμα.Η Audi πουλάει πολύ περοσσότερο από τη Skoda.
-
Ισχύει ...
Για το 2011 στην ευρώπη (EU27 + EFTA) πουλήθηκαν:
AUDI ____________679.812
SEAT ____________305.469
SKODA ___________494.478
VOLKSWAGEN _____1.683.247 -
Ας ληφθεί υποψιν και η πληρότητα και ποσοτητα στις γκαμες και των 4 εταιριών.
Ισως αυθαίρετο συμπέρασμα αλλα με μαχημα μοντέλα απο Seat MONO το Ibiza και το Leon νομίζω ότι έχει πολύ καλά νούμερα. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
downgrade για το FR του 2012. Ούτε ιδιαίτερες ζάντες ούτε καμια ιδιαίτερη πινελιά πχ καθρέπτες...
Ελαφρώς ωραία βελτιωμένο δείχνει το εσωτερικό. Ελαφρώς διαφορετικό ταμπλό οργάνων, ελαφρώς διαφορετικό design sτο clima, περίεργος λεβιές ταχυτήτων Μπορεί να είναι πιο εργονομικός
http://www.seat.de/content/de/brand/de/models/ibiza-sc/versions/FR.htmlΑπαράδεκτο το exeo που το αφήσανε έτσι πίσω
γενικά ελαφρώς
Δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω κάτι σε σχέση με το δικό μας.
Σε κάνα χρόνο θα το δώσω κι ολας οπότε -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας ληφθεί υποψιν και η πληρότητα και ποσοτητα στις γκαμες και των 4 εταιριών.
Ισως αυθαίρετο συμπέρασμα αλλα με μαχημα μοντέλα απο Seat MONO το Ibiza και το Leon νομίζω ότι έχει πολύ καλά νούμερα.Πες τα χρυσοστομε αυτο λεω 3 σελιδες τωρα...
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
γενικά ελαφρώς
Δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω κάτι σε σχέση με το δικό μας.
Σε κάνα χρόνο θα το δώσω κι ολας οπότεwhy?
Γιατί δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το dsg είναι ένα εξαιρετικό κιβώτιο και το αμάξι σχετικά καλά στημένο αλλά προσωπικά δεν το πολυγουστάρω όταν το καβαλάω.
Είναι και το εσωτερικό του που δεν το χώνεψα και απλός έκανα παραχώρηση λόγο όλων των άλλων λόγον που με κάλυπταν.
Ίσως και να μην το δώσω εν τέλη αλλά σίγουρα δεν είναι και το αμάξι που με καθήλωσε. Περισσότερο διασκέδαζα με το μίκρα που φορούσε το challenge kit με τα 100 ιπάκια του παρά με αυτό.
Δεν λέω ανοίγω και πατάω τα διπλά από ότι πατούσα με το μίκρα αλλά δεν έχει την ίδια κ@ύλα Κάνω τα μισά σαν οδηγός και τις μόνες φορές που το ευχαριστιέμαι είναι όταν αλλάζω με τα puddles και τη βλέπω λίγο Σούμι
Εκτός των άλλων η μέση κατανάλωση μου είναι στο 10,5 κι αυτό λόγο των ταξιδιών γιατί στην πόλη βαράω 11, κάτι που δεν βολεύει την τσέπη μου -
Από την άλλη εγώ το έχω βολευτεί πάρα πολύ. Μόνο που έχει άσπρα φώτα στο ταμπλό μου αρκεί, το υπόλοιπο εσωτερικό αδιάφορο
Βασικά ήθελα ένα σβέλτο με dsg οπότε καλά είμαι. Το επόμενο όταν με το καλό κανα γκάμπριο
(καις, όλο με το S είσαι; )Για το επόμενο λεόν μπορεί να μου τρέχουν τα σάλια που θα είναι όπως το τρεντ της εποχής προς σουτινγκ μπρεικ κόψιμο, άκα σιρόκο
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
(καις, όλο με το S είσαι; )
-
Seat Ibiza 1400 100hp μοντέλο 2003
Το αγόρασε καινούργιο ένας ξάδερφος μου. Ενημερωτικά γράφω ότι το αμάξι ούτε κόντρες έκανε, ούτε το 'έσκιζε'. Νορμάλ πράγματα, σπίτι/δουλεια/σπίτι και μικρές εκδρομές στη Κρήτη μόνο. Απο τα 50000 χλμ ανακαλύπτει ότι το αμάξι καίει λάδια. Τώρα κοντεύει να φτάσει τα 100000χλμ και το αποκορύφωμα ποιό είναι? Όλα αυτά τα χρόνια πάντα ελέγχει τα λάδια και συμπληρώνει. Έτσι έκανε και την τελευταία φορά. Τσέκαρε, συμπλήρωσε και όλα καλά. Έτυχε να πάει στη Seat για service - όπως κάνει ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ - αφού είχε κάνει μόλις 1500χλμ απο τότε που συμπλήρωσε λάδια τελευταία φορά και τί του λένε?
'Στο τσάκ το πρόλαβες το αμάξι δεν είχε σταγόνα λάδι μέσα'
Το πρόβλημα δηλαδή χειροτερεύει!!!. Τους ρώτησε τί να κάνει και του είπαν να κάνει ρεκτιφιέ (γύρω στο χιλιάρικο).Και λέω τώρα εγώ. Μα είναι δυνατόν? 9 χρόνια σας φέρνει το αμάξι και το τσεκάρετε, του κάνετε service και τώρα πρέπει να βάλει από τη τσέπη του?
Διαρροή από το κάρτερ δεν υπάρχει, τα λάδια που του έβαζαν τόσο καιρό είναι κάτι divinol 10-40. Μήπως αν βάλει κάποιο άλλο λάδι δει άσπρη μέρα?
Η άλλη λύση που του πρότειναν είναι λέει ... άλλη μηχανή.
Αφήστε δηλαδή που το μπορντό μεταλλικό χρώμα - και καλά - του αυτοκινήτου ξεφτίζει με απίστευτους ρυθμούς. (Άσχετο με το θέμα μας αλλά το γράφω κι αυτό)
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Seat Ibiza 1400 100hp μοντέλο 2003
Το αγόρασε καινούργιο ένας ξάδερφος μου. Ενημερωτικά γράφω ότι το αμάξι ούτε κόντρες έκανε, ούτε το 'έσκιζε'. Νορμάλ πράγματα, σπίτι/δουλεια/σπίτι και μικρές εκδρομές στη Κρήτη μόνο. Απο τα 50000 χλμ ανακαλύπτει ότι το αμάξι καίει λάδια. Τώρα κοντεύει να φτάσει τα 100000χλμ και το αποκορύφωμα ποιό είναι? Όλα αυτά τα χρόνια πάντα ελέγχει τα λάδια και συμπληρώνει. Έτσι έκανε και την τελευταία φορά. Τσέκαρε, συμπλήρωσε και όλα καλά. Έτυχε να πάει στη Seat για service - όπως κάνει ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ - αφού είχε κάνει μόλις 1500χλμ απο τότε που συμπλήρωσε λάδια τελευταία φορά και τί του λένε?
'Στο τσάκ το πρόλαβες το αμάξι δεν είχε σταγόνα λάδι μέσα'
Το πρόβλημα δηλαδή χειροτερεύει!!!. Τους ρώτησε τί να κάνει και του είπαν να κάνει ρεκτιφιέ (γύρω στο χιλιάρικο).Και λέω τώρα εγώ. Μα είναι δυνατόν? 9 χρόνια σας φέρνει το αμάξι και το τσεκάρετε, του κάνετε service και τώρα πρέπει να βάλει από τη τσέπη του?
Διαρροή από το κάρτερ δεν υπάρχει, τα λάδια που του έβαζαν τόσο καιρό είναι κάτι divinol 10-40. Μήπως αν βάλει κάποιο άλλο λάδι δει άσπρη μέρα?
Η άλλη λύση που του πρότειναν είναι λέει ... άλλη μηχανή.
Αφήστε δηλαδή που το μπορντό μεταλλικό χρώμα - και καλά - του αυτοκινήτου ξεφτίζει με απίστευτους ρυθμούς. (Άσχετο με το θέμα μας αλλά το γράφω κι αυτό)
λοιπον,για τη καταναλωση πες του να βαλει motul xcess 5w-40 και θα δει μεγαλη διαφορα στη καταναλωση λαδιου(δοκιμασμενο)...δε θα σταματησει να 'καει' αλλα θα μειωθει αισθητα..σιγουρα αυτο που αναφερω,πες του να το κανει και θα με θυμηθεις...(τα πιο φθηνα που θα βρεις 15Ε το 2λιτρο http://www.c-service.gr/el/eshop-antala ... uct_id=863)
- οτι ειναι συνθετικα και θα μπορει να τα αλλαζει καθε 10,000+χλμ...ειμαι σιγουρος οτι τα divinol τα πληρωνει πιο ακριβα στην αντιπροσωπεια σε σχεση με τα motul και ειναι και κλασεις κατωτερα...τα motul ειναι συνθετικα ενω τα αλλα ειναι ημισυνθετικα.
για το χρωμα δε φταει μονο η seat...αν το πλενει μια φορα το χρονο ή αν δε το χει περασει ποτε μια αλοιφη γυαλισματος ή κερωμα που και που...
- οτι ειναι συνθετικα και θα μπορει να τα αλλαζει καθε 10,000+χλμ...ειμαι σιγουρος οτι τα divinol τα πληρωνει πιο ακριβα στην αντιπροσωπεια σε σχεση με τα motul και ειναι και κλασεις κατωτερα...τα motul ειναι συνθετικα ενω τα αλλα ειναι ημισυνθετικα.
-
σορυ,για 50000χλμ,του καιει λάδια και δεν έχει κάνει τίποτα??? Για τους συγκεκριμένους κινητήρες σε όλο το γκρουπ υπήρχε το πρόβλημα,μάλιστα μηχανικός σε σκοντα μου είχε αναφέρει οτι στα πρώτα ηλεκτρόγκαζα 1400 101,7 στα 10 μοτερ είχανε αυτο το πρόβλημα,κάποια και απο τα 20000χλμ.Το πρόβλημα ήταν στα ελατήρια των πιστονιών που είχαν ελάχιστα χιλιοστα μικρότερη διάμετρο,απο το κανονικό και ηταν κατασκευής τουρκίας αν θυμάμαι καλά.Οσα ήταν στην εγγύηση,οντως τους αλλάζανε κινητήρα με καινούργιο.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
σορυ,για 50000χλμ,του καιει λάδια και δεν έχει κάνει τίποτα??? Για τους συγκεκριμένους κινητήρες σε όλο το γκρουπ υπήρχε το πρόβλημα,μάλιστα μηχανικός σε σκοντα μου είχε αναφέρει οτι στα πρώτα ηλεκτρόγκαζα 1400 101,7 στα 10 μοτερ είχανε αυτο το πρόβλημα,κάποια και απο τα 20000χλμ.Το πρόβλημα ήταν στα ελατήρια των πιστονιών που είχαν ελάχιστα χιλιοστα μικρότερη διάμετρο,απο το κανονικό και ηταν κατασκευής τουρκίας αν θυμάμαι καλά.Οσα ήταν στην εγγύηση,οντως τους αλλάζανε κινητήρα με καινούργιο.Tί να έκανε αν ανακάλυψε ότι το αμάξι καίει λάδια μετά που η εγγύηση είχε λήξει? Το πρόβλημα που αναφέρεις του το εξήγησαν στη SEAT από τη πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στο αμάξι. Απλά το πήρε απόφαση ότι πρέπει μια ζωή να τσεκάρει λάδια και να συμπληρώνει. Έτσι σκέφτηκε, έτσι έπραξε. Άλλο όμως να συμπληρώνεις λάδια 2-3 φορές το χρόνο και άλλο κάθε μήνα!!!
Πολύ θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες πάντως για τα motul που αναφέρθηκαν πριν. Αν έχει και κάποιος άλλος άποψη για τα συγκεκριμένα θα το εκτιμούσα.
-
χαλαρα
εγώ πήρα το δικό μου στα 55 χλδ χλμ, τώρα έχω 198χλδ χλμ. συμπληρώνω κάθε μήνα, με λάδι που παίρνω από το λιντλ. η κατανάλωση λαδιού δεν έχει ανεβει (300-400 ml/1000χλμ). καυσαερια- καταλύτης μια χαρά*
ουστιαστικά δεν αλλάζω λάδια (αλλάζω κάθε 18 μήνες) αφού με το συμπληρωμα αλλάζουν μόνα τους- με τα παραπάνω δεν υπερασπίζομαι τη σεατ αφού το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καιει τοσα πολλά λάδια το αμάξι. από την άλλη, κ πεζώ που είχαμε έκαιγε (σε κίνηση πόλης) κ γιαπωνέζικο σουιφτ που είχαμε, κ τογιοτα πιο πριν (αυτο έκαιγε τα αντερα του). ρε λες να φταίμε εμείς?
SEAT FORUM