-
Γιάννη ευχαριστούμε για τη γρήγορη απάντηση.
Λογικές τις βρίσκω τις καταναλώσεις, στην πόλη τόσο μπορει να κάψει και το ραλί σε μποτιλιάρισμα. Τώρα που σε βρήκα όμως να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.
Οι καταναλώσεις που λες είναι για εθνική, όταν το κυνηγάς λίγο παραπάνω (ήτοι σε κάποιο στροφιλίκι) και δουλεύει ψηλά, πόσο σου καίει? -
Εγώ πάντως Πήλιο που ανεβοκατεβαίνω συχνά,2α-3η υπερωρία και αρκετό πλάκωμα οπου μπορώ βλέπω και 14άρια κατανάλωση Προσπαθώ πάντως να μην πολυκοιτάω το trip
για να μην μετριάσει το χαμόγελο της colgate -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Γιάννη ευχαριστούμε για τη γρήγορη απάντηση.
Λογικές τις βρίσκω τις καταναλώσεις, στην πόλη τόσο μπορει να κάψει και το ραλί σε μποτιλιάρισμα. Τώρα που σε βρήκα όμως να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.
Οι καταναλώσεις που λες είναι για εθνική, όταν το κυνηγάς λίγο παραπάνω (ήτοι σε κάποιο στροφιλίκι) και δουλεύει ψηλά, πόσο σου καίει?Καλημέρα,
Κοίτα δεν έχω μετρήσει σε σκίσιμο πόσο καίει γιατί συνήθως αυτό είναι σε διαδρομές όπως πχ προχτές από Νάουσα για 3-5 Πηγάδια αλλά αυτό είναι 16 χλμ που χάνονται μέσα στα 500 οπότε δεν μπορώ να σου πω ακριβώς αλλά νομίζω εαν το σκίζει κανείς για 100 χλμ και υπολογίσει μέση ωριαία πρέπει να είναι τρομερή υψηλή γιατί το αυτοκίνητο είναι πολύ βαρύ και δουλεύει μόνο ψηλά με τραγική έλλειψη ροπής χαμηλά οπότε λογικά θα δείς κανά κουφό νούμερο αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω υπολογίσει κάτι τέτοιο....Πολύ λογικό το 14 που λέει ο φίλος paul R27 σε τέτοιες συνθήκες
Φιλικά
Γιάννης -
Δεν αναφέρεται στο RS αλλά το δικό μου EP3 TypeR (αντίστοιχης φιλοσοφίας και παρόμοιου βάρους) είχε κάψει σε ταξίδι αεροπορία Γιάννενα-Καλαμπάκα 17 lt/100 Km
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν αναφέρεται στο RS αλλά το δικό μου EP3 TypeR (αντίστοιχης φιλοσοφίας και παρόμοιου βάρους) είχε κάψει σε ταξίδι αεροπορία Γιάννενα-Καλαμπάκα 17 lt/100 Kmπώς??
ο δρομος εκει ορεινος με στροφες ή κανονικη εθνικη? -
Πιο ευκολο ειναι να καψεις πολυ σε κλειστη ορεινη διαδρομη παρα σε εθνικη
-
Πηγα σημερα να ρωτησω για το clio R27,σχεδον ετοιμος να το κλεισω,και δεν υπαρχει ουτε ενα
ετοιμοπαραδοτο ανα την επικρατεια .Μονο παραγγελια και παραλαβη σε κανα τριμηνο. -
Ο χρήστης dum έγραψε:
Πηγα σημερα να ρωτησω για το clio R27,σχεδον ετοιμος να το κλεισω,και δεν υπαρχει ουτε ενα
ετοιμοπαραδοτο ανα την επικρατεια .Μονο παραγγελια και παραλαβη σε κανα τριμηνο.αρα προλαβαινεις!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πιο ευκολο ειναι να καψεις πολυ σε κλειστη ορεινη διαδρομη παρα σε εθνικηγια αυτο και τον ρωτησα πως ειναι ο δρομος απο κει.
σε ανοικτη και αδεια εθνικη(Τριπολη Αθηνα) ειχα κανει ταξιδι με 13,5 καταναλωση και πηγαινα σταθερα 170+
μου φαινεται αδυνατο να ξεπερασω το 14αρι -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ετοιμοπαραδοτο ανα την επικρατεια .Μονο παραγγελια και παραλαβη σε κανα τριμηνο.αρα προλαβαινεις!
Το κακο ειναι οτι θελω το αμαξι ετοιμοπαραδοτο και στην στην ερωτηση μου αν οντως προλαβαινω
μου απαντησε οτι δεν μπορει να μου υποσχεθει τιποτα λογο Αυγουστου συν οτι μαλλον δεν θα προλαβω
την προσφορα μειωσης του ΦΠΑ -
Ο χρήστης dum έγραψε:
Το κακο ειναι οτι θελω το αμαξι ετοιμοπαραδοτο και στην στην ερωτηση μου αν οντως προλαβαινω
μου απαντησε οτι δεν μπορει να μου υποσχεθει τιποτα λογο Αυγουστου συν οτι μαλλον δεν θα προλαβω
την προσφορα μειωσης του ΦΠΑμου φαινεται κουφο να θελει 3 μηνες να ερθει ενα αμαξι απο Γαλλια, σε εποχη που οι πωλησεις ειναι πεσμενες και δεν υπαρχει αναμονη.
εκτος αν του βαλεις πολλα εξτρα.
-
Ο χρήστης dum έγραψε:
την προσφορα μειωσης του ΦΠΑγιατί δεν ρωτάς και στις άλλες αντιπροσωπίες? μην επαναπαύεσαι ότι σου λένε χωρίς να κάνεις και εσύ μια έρευνα! ποτέ δεν ξέρεις!
-
Το καλύτερο αν είσαι Αθήνα είναι να περάσεις από όλες τις αντιπροσωπείες μια βόλτα. Στη Ρενηλ πχ υπήρχε μέχρι πρόσφατα ένα λευκό R27!
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
την προσφορα μειωσης του ΦΠΑγιατί δεν ρωτάς και στις άλλες αντιπροσωπίες? μην επαναπαύεσαι ότι σου λένε χωρίς να κάνεις και εσύ μια έρευνα! ποτέ δεν ξέρεις!
Σιγουρα θα κανω και εγω μια μινι ερευνα αν και μενω επαρχια,αλλα ο πωλητης εκει(ο οποιος ηταν εξυπηρετικοτατος και ευγενεστατος)εψαξε ο ιδιος σε καποιες αντιπροσωπιες στην αθηνα και μου ειπε οτι δεν βρισκει τιποτα.Μεχρι προχτες υπηρχε ενα λευκο στο τελωνειο με ηλιοροφη αλλα.....
Μαλλον με βλεπω να 'συμβιβαζομαι'' με ενα λευκο Corsa OPC το οποιο ειναι ετοιμο προς παραδοση στην
εδω αντιπροσωπεια.Μηπως φιλε samatistas μιλαμε για το ιδιο?
-
Δεν ξέρω. Δεν χάνεις τπτ να χτυπήσεις ενα τηλεφωνάκι. Μπορείς να το βρεις από την ιστοσελίδα της Renault.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Δεν ξέρω. Δεν χάνεις τπτ να χτυπήσεις ενα τηλεφωνάκι. Μπορείς να το βρεις από την ιστοσελίδα της Renault.Θα τους κανω ενα τηλεφωνακι αυριο μπας και το προλαβουμε το αμαξακι.Ευχαριστω πολυ και για την πληροφορια
-
Φίλε dum εμένα έκανε 50 μέρες περίπου με τις διακοπές των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς μέσα και έβαλα
και έξτρα εξοπλισμό.Ο πωλητής μου είχε δώσει χρόνο παράδοσης 45 μέρες και ήταν όντως τόσοΤώρα για την κατανάλωση,14 λίτρα ήταν μαζί με κατάβαση.Αν μετρήσω μόνο ανάβαση γύρω στα 30-35 χιλ. τότε πάμε και στα 17 λίτρα
-
εχει στη λαμδα σιγουρα ενα εκθεσιακό RS
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πιο ευκολο ειναι να καψεις πολυ σε κλειστη ορεινη διαδρομη παρα σε εθνικη
για αυτο και τον ρωτησα πως ειναι ο δρομος απο κει.
σε ανοικτη και αδεια εθνικη(Τριπολη Αθηνα) ειχα κανει ταξιδι με 13,5 καταναλωση και πηγαινα σταθερα 170+
μου φαινεται αδυνατο να ξεπερασω το 14αριO δρόμος είναι η Κατάρα μπορείς να πεις πως έχει πολλές στροφές και το στροφόμετρο δεν έπεσε κάτω από τις 6000 Αντίστοιχη κατανάλωση (ίσως και μεγαλύτερη) έχω δει σε πίστα...
170 δεν είναι σοβαρή ταχύτητα για εθνική αν θες να δεις μεγάλη κατανάλωση. Για δοκίμασε (δε συνιστάται να το κάνεις με το Turbo σου αλλά με ατμοσφαιρικό μπορείς ) να πας κανα τέταρτο με 240+ και θα δεις τι θα 'γράψει'
Τα πράγματα είναι απλά: η 'μαγκιά' του κατασκευαστή ως προς την κατανάλωση είναι στα 'μισά γκάζια', να μην καίει βενζίνη που δεν πρέπει να καίει. Οταν πηγαίνεις όμως τέρμα γκάζι, θα κάψεις όσο λένε τα άλογά σου (και τα κιλά σου, φυσικά). Δεν μπορεί να βγαίνουν και τα '200' άλογα στο δρόμο και να καις όσο καίς όταν βγάζεις μόνο 100-130 άλογα στο δρόμο: για να ταίσεις τόσα καθαρόαιμα θες πολύ σανό σε ότι κινητήρα και να τα έχεις.
Ετσι βγαίνουν κινητήρες όπως ο TSI οικονομικοί: γιατί συνήθως τους πάμε μισό γκάζι. Αν τους πας τέρμα γκάζι θα κάψουν για 170 άλογα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές σε αυτό, είναι απλή φυσική.
-
Μωρε και αυτο σχετικο ειναι....και εγω με 140 πονυ σε πίστα ή στον τυμφρηστο (πως σκατα γραφεται) ή στο πήλιο παρέα με άλλα 106 είχα κάψει τρελή βενζίνη, δυστηχως δεν την είχα μετρήσει, αλλά νόμιζα ότι ειχε τρυπησει το ντεπόζιτο Μιλαμε οτι το αμαξι δουλευε 5500-7250 συνεχεια.
Renault Clio RS 197