-
δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα σεμι ... για κάθε μέρα ....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
???? σορρυ alla καθε μερα ημισλικ δε θα εβαζα με τη καμια
κοπαναει τραγικα το αμαξι
κανουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ
σε νερολακουβες εισαι βοηθα παναγιαγενικα ειναι τραγικα για καθημερινη χρηση ενω τους μειωνεις τη διαρκεια ζωης και την αποδοση
το ιδανικο ειναι μια 2η τετραδα με ζανταρισμενα τα ημισλικ για πιστες και μικρα διαστηματα χρησης στο δρομο ....
αντε και μετα θα εισαι ο δευτερος ανωμαλος που εχω γνωρισει (μετα απο μενα) που εχει μαμα ζαντες για το δρομο και δευτερο σετ με ουλτρα λεγγερα και σεμι για πιστα
Eγω ειχα μαμα ζαντες με R888 για πιστα κ superleggera με πολιτικα λαστιχα για το δρομο.
Λεω ειχα,γιατι τα toyo εφυγαν κ πλεον οι μαμα ζαντες κατοικουν σε exaltoII για πιστα.Τα R888 δεν ηταν τοσο τραγικα παντως για χρηση δρομου..Εκαναν θορυβο μεν,κοπανουσε περισσοτερο,ηθελε προσοχη σε βροχη,αλλα μεχρι εκει.
-
Τα 888 σου τα εχει φιλαρακι μου σε κλιο 172
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τα 888 σου τα εχει φιλαρακι μου σε κλιο 172Τα δικα μου ειναι....
-
Aυτό λεω
-
Ξερει κανεις αν υπαρχει clio rs με ρυθμιζομενο τιμονι μεσα-εξω κι αν υπαρχει μπορει κανεις να το βαλει εκ των υστερων,γιατι δεν μπορω να βολευτω καθολου με το μαμα τιμονι,το να βαλει κανεις after market μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα γιατι εχει ενα σωρο πραγματα πανω το τιμονι.
ΥΓ.Οι ultraleggera μπηκαν και αν και 2 κιλα περιπου η 1 ελαφρυτερες δεν καταλαβα καμια διαφορα,anyway εγινε ομως πολυ racing.Τωρα παω για εξατμιση ολοκληρη με καταλυτη μαλλον milltek κι ελπιζω να παρω και λιγη εξτρα δυναμη.
-
Ξεθάβω το θέμα γιατί μόλις πληροφορήθηκα από την quaife ότι διαθέτει μπλοκέ για το 197.
Επειδή έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά, θα ήθελα τη γνώμη σας, κυρίως όσων έχουν εμπειρία από προσθιοκίνητα με μπλοκέ, για το αν αξίζει η τοποθέτησή του σε αυτό το αυτοκίνητο.
Θέλω να πιστεύω ότι λόγω έλλειψης υπέρμετρης δύναμης και ροπής (συγκριτικά με τον τούρμπο ανταγωνισμό), δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα από torque steering (λόγω επίσης και του ψαγμένου μπροστινού - τύπου revo knuckle).Από την άλλη, υπάρχει η άποψη ότι εξαιτίας της ήδη πολύ καλής πρόσφυσης του αυτοκινήτου, δεν θα δω ιδιαίτερες διαφορές, αν και η υποστροφή δεν λείπει στα κλειστά γλιστερά με δευτέρα (και εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι οι φουρκέτες είναι η αδυναμία μου. )
Παρακαλώ τις γνώμες των εδικών...
-
Φαντασου οτι θα πατας γκαζι αρκετα νωριτερα στη στροφη απο οτι τωρα
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Φαντασου οτι θα πατας γκαζι αρκετα νωριτερα στη στροφη απο οτι τωραΜήπως ξεκολλάει πιο απότομα όμως μετά το όριο ?
-
Κοιτα, στα προσθιοκινητα το μπλοκε ειναι περιεργο θεμα.
α) μπορει να μην λειτουργησει (τις πιο πολλες φορες λογω του οτι ο οδηγος οδηγει οπως πριν, σα να μην εχει μπλοκε)
β) μπορει να τραβας αναποδο και να συνεχιζει την πλαγιολισθηση λες και ειναι πισοκινητο
γ) οταν ξεκολησει, γινεται με πιο πολλα χλμ, οπότε αντιδρα πιο βιαια.
δ) με μπλοκε σε μεγαλο ποσοστο εμπλοκης, μπορει να κανεις μεχρι και μπουκα καταλαθος, απο 'τραβηγμα'Το θεμα ειναι τι ειδους χρηση κανεις και κατα ποσο σου χρειαζεται.
-
Απλα θα γλιτωσεις το χαζομουριασμα(torque steer) που ειχαν ανεκαθεν ολα τα Renault(ιδιαιτερα τα ΙΙαρια),το οποιο βεβαια στο RS 197 ειναι σε ελαχιστες ποσοτητες,πλην ομως δεν παυει να υπαρχει.
Εκτος αυτου,το τιμονι σου θα αλλαξει αρδην αισθηση προς το καλυτερο.
Γενικα,ναι,αξιζει και με το παραπανω. -
Ευχαριστώ παιδιά
Αν υπάρχουν κι άλλες γνώμες, είναι ευπρόσδεκτες
-
Στο clio RS facelift εγιναν καποιες βελτιωσεις στον κινητηρα η ιπποδυναμη του απο τα 197 αλογα ανεβηκε στα 200 και κατι αλογα ομως η ελαφρα αυτη αυξημενη ιπποδυναμη αποδιδεται σε πιο χαμηλες στροφες . Απο ενω τα πρωτα clio rs απεδιδαν 197 hp στις 7250 στροφες τωρα αποδιδουν 200 και κατι αλλα 150 στροφες χαμηλοτερα στις 7100 ακομα βελτιωμενη ειναι και η καταναλωση καυσιμου στο μεικτο κυκλο απο 8,9 λιτρα επεσε στα 8,2 λιτρα. Πραγαμτικα ειναι αξιοπροσεκτο πως η renault εχει καταφερει να βγαλει απο διλιτρο κινητηρα 200 αλογα με τοσο χαμηλο οριο περιστροφης
-
βασικα, εχει μια πολυ ευκολη εξηγηση: καμια δυναμομετρηση δεν εχει δειξει 185, 197 ή 200 αλογα
-
αυτες οι δυναμομετρησεις που λες ειναι στο στροφαλο η στον τροχο;
-
στροφαλο φυσικα.
-
δηλ η renault παραμυθιαζει για τα 200 αλογα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βασικα, εχει μια πολυ ευκολη εξηγηση: καμια δυναμομετρηση δεν εχει δειξει 185, 197 ή 200 αλογαΛαθος αυτες ειναι τροχο!
-
Πολύ λίγα ατμοσφαιρικά έχουν δείξει την ονομαστική τους ισχύ και στον τροχό. Οπότε γιατί να παραμυθιάζει η Renault για τα 200 άλογα?
-
Το δικό μου TypeR (EP3) έβγαζε στο Mustang στον τροχό 175 άλογα στις 8000 και αν θυμάμαι καλά το Clio RS έβγαζε στο ίδιο δυναμόμετρο 166 στις 7-τόσες.
Μην ξεχνάμε ότι Δύναμη = Ροπή χ Στροφές οπότε για να αυξήσεις τη δύναμη είτε τη ροπή πρέπει να αυξήσεις είτε τις στροφές, δεν υπάρχει μαγική συνταγή...
Οπότε, αν λόγω παρόμοιας διάταξης μετάδοσης (εγκάρσιος κινητήρας & κιβώτιο) και διαστάσεων ελαστικών (205/45/17 το TypeR και νομίζω 215/45/17 το Clio) έχουν παρόμοιες απώλειες, δε βλέπω πως γίνεται το Clio να έχει τα ίδια άλογα στο στρόφαλο με το παλιό TypeR
Renault Clio RS 197