-
Ο παππούς είναι ο ΘΕΟΣ...
mirage και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται οι ζάντες της φωτό είναι οι EVOCorse SANREMO 17''.
Mερικές φωτό ακόμα..
[/b]
-
Φίλε rally μάλλον μπαίνεις και εσύ στο
http://www.forum-auto.com/les-clubs/sec ... 382065.htm
-
**Limited edition Clio keeps top honour for Renaultsport 19/02/2008 **
Clio Renaultsport 197 F1 Team R27 has claimed a major honour in being voted Track and Race Car magazine’s Hot Hatch Track Day Car of the Year 2007, taking top spot in the nominations of two judges. Mégane Renaultsport 230 Renault F1 Team R26 was also a leading contender, voted in first place by the third of the three judges.
It is the second year a Clio has scooped the award from the track day focused publication, after the New Clio Cup race car took the honours in 2006. Now the limited edition road-going version of the hot hatch has blown away the competition from Honda, Peugeot and Vauxhall.
The car features Cup chassis as standard, with the stiffer springs and lower ride height improving handling on track. Recaro bucket seats and anthracite alloys accentuate the racy look and feel of the exclusive model.
While the 2.0-litre engine and six-speed gearbox are described as “superb,” for TRC’s John Hayman the chassis made the greatest impact. Hayman said: “Putting the engine aside, it’s the chassis that puts the Clio into another league compared to the others on this test. It has that race and track honed feel about it and that automatically makes you feel so at home in the driving position. The Clio was built and designed to go around a race circuit.”
TRC Editor Keith Wood notes that: “It’s a breath of fresh air, it can do two jobs – have you lap quickly or have you in fits of laughter! Every manufacturer should take note of what Renault has achieved with the braking systems on both the Mégane and particularly the Clio because there’s nothing else on the market that can compete with them.”
Both Hayman and Wood summed up the Clio R27 in glowing terms, Hayman saying: “Without doubt it’s a non-compromised track car, and it shows and rewards for being so. That’s why it’s the unquestioned winner for me.” Wood added: “It’s head and shoulders above everything else here for pure track day fun.”
TRC’s Technical Editor Andy Dawson placed the Mégane R26 at the top of the 10 cars present at the group test, while Wood had it fourth and Hayman sixth. With its limited slip differential as standard, Mégane R26 easily set the quickest lap time of all round the test track drawing praise for its “unflappable brakes,” combined with “almost perfect damping,” and “astonishing grip.”
Mégane R26’s time of 1min 24.93s was comfortably ahead of the rest of the field, with only Clio 197 R27 able to get within two seconds of its blistering pace with a 1min 25.51s. The best of the rest was the Honda Civic Type R at 1min 26.97s, while the Mazda 3 MPS SAK and Peugeot 207 Gti tied on 1min 27.03s.
The other entries and lap times were VW Golf Gti Edition30 (1min 27.50s), Vauxhall Corsa VXR (1min 27.75s), Seat Leon Cupra (1min 27.78s), Vauxhall Astra VXR (1min 27.89s), Volvo C30 T5 R-design (1min 29.44s) and the Mitsubishi Colt Black Hawk (1min 31.52s)
Only a quirk of the testing procedure prevented Mégane R26 scoring more highly, with Wood pointing out that: “The Mégane R26 is an amazing car but it’s bizarrely just too good, almost too perfect to have fun in. If this test had been all about a combined effort with a road test then things would have been a different story.”
Καλά λόγια ακούω και τόσο πιο πολύ αγχώνομαι για το τι θα πάρω όταν ο καιρός θα είναι εγγύς.
-
Μόνο μην του βάλουν το κακάσχημο καπώ των υπολοίπων εκδόσεων τώρα με το faceDROP...
-
Θα ήταν πολύ κρίμα να καταστρέψουν αισθητικά αυτή την αυτοκινητάρα,αλλά εκεί που το πάει σχεδιαστικά το πράγμα η Renault, το φοβάμαι το επερχόμενο...
-
Εμένα μου αρέσουν οι μάσκες των νέων Renault (που θυμίζουν αυτές προ 2001), οπότε δεν θα με χαλάσει. Αρκεί η υλοποίηση να είναι μελετημένη.
-
Τι να σας πω ρε παιδιά, εγώ χαίρομαι που ακόμα δεν πούλησε το νέο Laguna... Αισθητικά δε μου'ρχεται καλά.
-
Ε, δεν νομίζω ότι είναι και για να εντυπωσιαστεί κανείς...οδηγικά και μάλιστα με όλες τις ρόδες του είναι το θέμα να αξίζει...
-
Τι έρωτας αυτά τα RS της Ρενώ (και το Κλιό και το Μεγκάν)!
-
Πάντως, έφαγε πολύ ξύλο το Clio RS Cup από το Corsa OPC 888 στην πίστα (τρέχον αγγλικό EVO). Αν θυμάμαι καλά, 53.1 για το Opel και 54.κάτι για το γαλλικό. Η Lancia Integrale EVO 2 γύρναγε στο 55.5...
Την ταπείνωσαν και τα δύο... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πάντως, έφαγε πολύ ξύλο το Clio RS Cup από το Corsa OPC 888 στην πίστα (τρέχον αγγλικό EVO). Αν θυμάμαι καλά, 53.1 για το Opel και 54.κάτι για το γαλλικό. Η Lancia Integrale EVO 2 γύρναγε στο 55.5...
Την ταπείνωσαν και τα δύο...λιγο διαφορετικές εκδόσεις αλλα ...
-
sorry αλλα επειδη ειδα κορσα opc με προγραμμα το αμαξι
εβγαλε 15αλογα πανω αφου απο την μανα του εχει πολυ πιεση ψηλααλλα εκει που μαμα ειχε μια γραμμικη αποδοση που θυμιζε διλιτρο ατμοσφαιρικο μετα σου εκανε ενα ξεσπασμα 4500 και κραταγε ως κοφτη πανω απο το 80-90% της ισχυος
δηλαδη στο δρομο ηταν απο απαραδεκτο εως επικινδυνο σε στροφιλικι...
σε ευθεια οκ σκοτωνε.οποτε δεν απορω πως καταφερε ενα ...βοξολ να περασει ενα ...γαλλικο σε αγγλικο τεστ
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
the Mazda 3 MPS SAK and Peugeot 207 Gti tied on 1min 27.03s.Ιδιο χρόνο το 3 '260 και μπλοκέ' με το 207 '175 αλλά γάλλος'?
Μήπως ήταν λίγο στενή η πίστα?
-
Μη μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα!
Δεν ξέρω τι σημαίνουν οι χρόνοι σε πίστες, δεν τα παίρνω και πολύ υπ'όψη...εμένα με νοιάζει να σε κάνει το αυτοκίνητο να θέλεις να το πας βόλτα...
-
Αυτά σε μένα τα λες Λάζαρε?
-
Σε εσενα τα λεει, βολτα δεν εννοει στο μπουρναζι....σε καμαι στροφοδιαδρομη λεει!
-
Δεν τα λέω σε κάποιον συγκεκριμένο, απλά αναφέρω ότι οι χρόνοι σε πίστες (ακόμα και στην ίδια πίστα, με ακριβώς ίδιες συνθήκες, ίδιο οδηγό και την ίδια ώρα ), μου φαίνονται πολύ ρευστοί και δεν μπορώ να πω ότι με νοιάζουν ιδιαίτερα.
Που λέει ο λόγος, μια στροφή να χρειάζεται 2α σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα άλλο 3η, για 1 km/h διαφορά, αυτομάτως καταστρέφει οποιαδήποτε σύγκριση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Την ταπείνωσαν και τα δύο...οι συγκεκριμενες μετρησεις που ειδες στο εν λογω περιοδικο(EVO Issue 115) και που αναφερεις ειναι μετρησεις στην πιστα Cadwell Park Woodland(δεν θα κανω αναλυση για τη συγκεκριμενη πιστα..αλλα προσωπικα δεν την εχω και σε μεγαλη υποληψη...) απο την EVO hot hatch group test(καλα...και εγω απο αυριο αστροναυτης!) δεν νομιζω-και χωρις παρεξηγηση ως προς το προσωπο σου- οτι 7 δεκατα θεωρουνται και...πολυ ξυλο απεναντι στο RS 197...και μαλλον δεν ελαβες-'ζυγισες' καν υποψιν οτι το Opc διαθετει 222hp/225 ps(με χρονο εντος 0.53.3) εναντι του Clio RS 197 με τα 194hp/197 ps(με χρονο 0.54.1)...θα μπορουσα ευλογα να πω, και νομιζω ειναι οφθαλμοφανες, το Opc εφαγε οχι απλα 'πολυ ξυλο'...κατευθειαν για Α' ορθοπεδικη ηταν...διοτι αναλογικα αν το δεις η διαφορα στην ιπποδυναμη μεταξυ των 2 σε σχεση με τα 7 δεκατα του δευτερολεπτου διαφορα χρονου εντος πιστας ειναι μαλλον ΜΗΔΑΜΗΝΑ εως ανυπαρκτα!μιλαμε για σχεδον 30 αλογα διαφορα...και να σκεφτεις οτι για να ανοιγοκλεισεις τα ματια σου θες 3 χιλιοστα του δευτερολεπτου!ας ερθει το 197 στα 225 αλογα(και ας μεινει ατμοσφαιρα..δεν το θελω τουρμπο) και αν δεν το αφησει το Opc για μπουγατσα στη γωνια να κοιταει..εγω απεταξαμην την αγαπη μου για τα Renault και παιρνω ποδηλατο!
-
Βρε ευλογημένε, όχι 7 χιλιοστά, αλλά 7 **δέκατα **του δευτερολέπτου! Και μάλιστα, 7 δέκατα στα 53 δευτ., άρα σε μια πίστα μεγαλύτερου μήκους, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Αν σκεφτείς ότι οι Σέρρες είναι σχεδόν διπλάσια σε χρόνο πίστας, εκεί το OPC θα έριχνε πάνω από 1 δευτ.! Ε, αυτό λέγεται ξύλο, γιατί το Clio θεωρείται πολύ πιο καλοστημένο.
Αν ήταν για 7 χιλιοστά, ποιος θα ασχολιόταν;
Και βέβαια, το πολύ ξύλο κι η απομυθοποίηση ήταν για την Integrale, πάνω στην οποία ασέλγησαν και τα τρία hatch backs. Αλλά αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο topic... -
ενταξει μαστορα!!!!!!!!εκανα ενα 'τρεχον' λαθος με τις υποδιαιρεσεις...παραλληλα 'εκοβα' και μια μετρηση για μια και το πηρα κλιμακα χιλιοστων και σεων...συγνωμη δεν θα ξαναγινει..το διορθωσα..αλλα και παλι ειναι μηδαμηνα...καλοστημενο η μη..παλι τα 28 αλογα ειναι διαφορα σε σχεση με το χρονο...επιμενω....anyway!
Renault Clio RS 197