-
Δινετε προτεραιτοτητα στους πεζους και στα αυτοκινητα?
Αμα ζητηθει ευγενικα (φλας) γινομαι χαλι να με πατησεις (εκτος αν εχει ερθει απο λεωφορειολωριδα, η αλλη πονηριδικη σφηνα), πεζους, οποτε εχω περιθωριο να σταματησω σε διαβαση η στενο, δηλ. χωρις να με στουκαρει ο απο πισω, σταματαω.
Αμα βλεπω οδηγο να προσπαθει να κανει οποιαδηποτε μανουβρα με κινητο στο χερι ..... τον βριζω και αναλογα την περισταση τον αφηνω.
-
Αμα ζητηθει ευγενικα (φλας) γινομαι χαλι να με πατησεις (εκτος αν εχει ερθει απο λεωφορειολωριδα, η αλλη πονηριδικη σφηνα), πεζους, οποτε εχω περιθωριο να σταματησω σε διαβαση η στενο, δηλ. χωρις να με στουκαρει ο απο πισω, σταματαω.
Αμα βλεπω οδηγο να προσπαθει να κανει οποιαδηποτε μανουβρα με κινητο στο χερι ..... τον βριζω και αναλογα την περισταση τον αφηνω.
-
-
Δεν υπάρχει κανόνας, ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να είσαι τελευταίος σε μία ουρά που προσπαθεί άλλος οδηγός να την 'κόψει'. Εκεί γιατί να του δώσεις. Να περιμένει να περάσεις και μετά ο δρόμος θα είναι ανοικτός. Το ίδιο και στους πεζούς. Για άτομα με ανάγκες δεν το συζητώ, όπως επίσης και στις μαμάδες με καροτσάκια.
Σε μποτιλιαρίσματα, δίνω σε όλους, όπως και για αλλαγή λωρίδας (σε μποτιλιάρισμα). Εγωιστκά δεν δίνω αν τον κόβω για 'θρασύ μαλακάκο' (έχει περάσει από το πλάι σε φανάρι με κόκκινο και στην επόμενη διαστάυρωση ζητάει οίκτο να χωθεί ).
-
Δίνω προτεραιότητα, αλλά μόνο για ένα αυτοκίνητο τη φορά, παραπάνω δεν αφήνω, ειδικά όταν έρχονται από στενάκια-καβάτζες. Για πεζό, δεν το συζητάμε, ειδικά αν εμπίπτει σε κάποια ειδική κατηγορία.
Όταν ζητάω προτεραιότητα, πάντα κοιτάω τον άλλο και κάνω νόημα, όποτε αν μου κάνουν το ίδιο, παραχωρώ πάντα. Όταν με ευχαριστούν κιόλας, νιώθω καλύτερα.
-
αν καποιος αναψει φλας τοτε θα περασει , αν δεν αναψει και προσπαθησει να χωθει μαυρο φιδι που τον εφαγε.....
οι πεζοι εχουν προτεραιοτητα μονο στις διαβασεις και στα φαναρια......
-
Διαφωνώ, πλην αυτοκινητοδρόμων. Ο πεζός μπορεί να μην έχει προτεραιότητα τυπικά, ωστόσο καλύτερα να περάσει υπό την ανοχή σου (αλλά να περάσει το δρόμο και να μην εκτίθεται σε κίνδυνο), παρά να ανοίγουμε thread στο Forum, 'πάτησα πεζό, αλλά δεν είχε προτεραιότητα. Τι να κάνω;'...
Το Σάββατο μια μεσήλικη κυρία που περνούσε τη Β. Όλγας με σταματημένα τα αυτοκίνητα όχι από σημείο διάβασης, γλίτωσε δυο φορές μέσα σε τρία δευτερόλεπτα από δυο διαφορετικά μηχανάκια. Παρά το γεγονός ότι εξεπλάγην με την γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία του Κυρίου προς το πρόσωπό της (γιατί πέρασε μια λωρίδα με το κεφάλι κάτω, στο κενό την κόρναρε το πρώτο μηχανάκι, τρόμαξε, ξανακατέβασε το κεφάλι, πέρασε από μπροστά μου, και πάλι στο κενό την κόρναρε το δεύτερο μηχανάκι και ΞΑΝΑκατέβασε το κεφάλι για να περάσει το υπόλοιπο του δρόμου), σκέφτηκα σε τι μπελάδες θα έβαζε όλους τους υπόλοιπους αν δεν εξαντλούσε όλα Του τα χαρίσματα.
-
παντα προσεχω οσο μπορω.
το να πω 'δινω παντα προτεραιοτητα' (αυτο ψηφισα) δεν λεει κατι.
το θεμα ειναι να εχεις παντα το μυαλο σου στο δρομο και σε οτι κινειται εκει πανω, ειτε εχει ροδες ειτε οχι. -
Γενικά ισχύουν τα παραπάνω που γράφετε. Επίσης δίνω προτεραιότητα σε οχήματα που εκτελούν περίεργες μανούβρες. Για παράδειγμα, όταν είναι κάποιος που περιμένει να ξεπαρκάρει από θέση κάθετη στο δρόμο με όπισθεν και ψάχνει να βρει κενό στη ροή των οχημάτων, συνήθως σταματάω και τον αφήνω να κάνει τη μανούβρα άνετα (μπας και μου κάνουν και εμένα το ίδιο αν το χρειαστώ στο μέλλον).
-
Πάντα προσπαθώ να προσέχω τους πεζούς και να τους παραχωρώ προτεραιότητα όταν μπορώ(χωρίς να πατήσω και κανένα απότομο φρένο και καρφωθεί ο πίσω μου).
Όταν θέλω να στρίψω σε διασταύρωση και ΔΕΝ υπάρχει κίνηση αυτοκινήτων αλλά υπάρχει πεζός, θα ανάψω το φλας για να δει ΠΟΥ θέλω να πάω(άσε που το φλας το ανάβω έτσι και αλλιώς, ακόμα και στην έρημο που λέει ο λόγος).Ναι, παραχωρώ αρκετά συχνά την προτεραιότητά μου σε άλλους οδηγούς, όταν εγώ κρίνω ότι είναι ασφαλές(για εμένα και αυτούς που κινούνται στο ρεύμα μου) να το κάνω.
Δεν θα καρφωθώ στα φρένα απ' τα 60 για να παραχωρήσω προτεραιότητα, αν είναι δυνατόν, αλλά αν πάω αργά-αργά μέσα σε μποτιλιάρισμα, θα το κάνω(ειδικά αν δω τον άλλον να περιμένει αρκετή ώρα σε μποτιλιάρισμα και κανένα ζώο να μην του δίνει άδεια για να περάσει). -
Ως οδηγός και αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, έχω μάθει να παραχωρώ προτεραιότητα σε όλους. Όταν οδηγείς μηχανή τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα και πρέπει να είσαι 100 φορές πιο προσεκτικός όσον αφορά και εσένα αλλά και τους άλλους...
-
Μια φορα τολμησε να κανει να περασει πεζος ελπιζοντας για προτερεοτητα και αναγκαστηκε να δει ποσο μακρυα πηδαει απο τη διαβαση για να μην χασει κανα ποδι!
-
Χμ... προτεραιότητα... για να δούμε:
-
Στους πεζούς, δίνω ακόμα και όταν δεν υπάρχει διάβαση, και ειδικά αν πρόκειται για σερβιτόρο με δίσκο, μαμά με παιδιά, παππού, γιαγιά κλπ. Εξαίρεση, αν είμαι τελευταίο αυτοκίνητο σε ουρά, οπότε μετά από μένα θα περάσει άνετα έτσι κι αλλιώς.
-
Στις μηχανές, προσπαθώ πάντα να αφήσω χώρο να περάσουν, αν κινούνται στο ίδιο ρεύμα με εμένα. Εξαίρεση, αν ακούσω μηχανάκι να περνάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα κορνάροντας. Στις διασταυρώσεις, ότι λένε τα σήματα.
-
Στα αυτοκίνητα, ότι λένε τα σήματα. Εξαίρεση το μποτιλιάρισμα, αφήνω ΕΝΑΝ να περάσει. Τον επόμενο, ας τον αφήσει ο επόμενος
-
Στο μποτιλιάρισμα, ΠΟΤΕ προτεραιότητα σε όποιον αλλάζει συνεχώς λωρίδες για να προχωρήσει 10 μέτρα πιο μπροστά. Αν δεν καταλαβαίνει ότι έτσι επιβαρύνει την κίνηση, πρόβλημά του
-
ΠΟΤΕ προτεραιότητα στα ΖΩΑ που πηγαίνουν σε ΛΕΑ ή λεωφορειόδρομο και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μπουν σε κανονική λωρίδα κυκλοφορίας εκεί που τελειώνει η ΛΕΑ ή μόλις δουν περιπολικό/τροχονόμο στο λεωφορειόδρομο
-
ΠΟΤΕ προτεραιότητα σε όποιον έχει την απαίτηση να πάει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τη λωρίδα επιτάχυνσης στην αριστερή.
-
ΠΑΝΤΑ νόημα 'ευχαριστώ' σε όποιον παραχωρεί προτεραιότητα και μπινελίκι (έστω και από μέσα μου) σε όποιον δε λέει ευχαριστώ όταν του δίνω εγώ.
Κάφρος?
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάφρος?Όχι.
Τα ίδια κάνω κι εγώ. -
Πάντα προτεραιότητα στους πεζούς σε διάβαση, ειδικά στην Κύπρου απέναντι από το πεντάγωνο είναι σημείο must επίσης σε όλους όσους οδηγούν αμυντικά και όχι επιθετικά, βγάζουν φλας, οδηγούν μερακλίδικη καλοδιατηρημένη alfa ή άλλο ιστορικό όχημα αλλά ποτέ στους γύφτουλες-kings of the road με τα Τζιποειδή, μερσεντικά και λοιπά εμπόδια...
Αλήθεια στο βενζινάδικο δίνετε προτεραιότητα στα μηχανάκια όταν έχει ουρά; (καλή ερώτηση ε?)
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Αλήθεια στο βενζινάδικο δίνετε προτεραιότητα στα μηχανάκια όταν έχει ουρά; (καλή ερώτηση ε?)
Όχι; Ποιός ο λόγος; Ο καθένας στη σειρά του!
-
οδηγούν μερακλίδικη καλοδιατηρημένη alfa ή άλλο ιστορικό όχημα
αλλά ποτέ στους γύφτουλες-kings of the road με τα Τζιποειδή, μερσεντικά και λοιπά εμπόδια... -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Κάφρος?
Όχι.
Τα ίδια κάνω κι εγώ.Ακριβώς τα ίδια και εγώ! Με ιδιαίτερη βαρύτητα στους πεζούς που έχουν περάσει το ένα ρεύμα και βρίσκονται στην μέση του δρόμου. Τότε σταματάω πάντα!
-
Αλήθεια στο βενζινάδικο δίνετε προτεραιότητα στα μηχανάκια όταν έχει ουρά; (καλή ερώτηση ε?)Το βενζιναδικο δεν ειναι προβλημα, εχει τοσους διαδρομους και το μηχανακι κανει 10 δευτερολεπτα να γεμισει το ρεζερβουαρ του. Στα διοδια ομως ειναι πολυ καφριλα να χωνεται το μηχανακι μπροστα σου, και μετα να κανει μιση ωρα ο αναβατης του να βγαλει τα ψιλα απο την τσεπη του.
Προτεραιοτητα