-
Συμφωνούμε ως προς τον ορισμό.
Γι' αυτό και μίλησα για κίνητρα και έδωσα το παράδειγμα του ΕΣΠΑ. Από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, πρέπει με κάποιον τρόπο να ωθήσει αρκετούς (ειδικά νέους ή όσους έχουν χρήματα να επενδύσουν) να δημιουργήσουν κάτι δικό τους δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
αλλά εγώ για κάποιο λόγο παραμένω αισιόδοξοςTo λένε και άγνοια... (αστειεύομαι βέβαια)
Απλά τα πράγματα... Για να ξεκολλήσουμε πρέπει να πάρουν μπρος οι επενδύσεις ή ο τουρισμός. Ο τουρισμός άμεσα αποκλείεται, εκτός κι αν γίνει θαύμα. Τώρα, οι επενδύσεις ακόμα και αύριο να βγει κάποιο ευνοϊκό νομοσχέδιο θέλουν κάποια χρόνια ν' αποδώσουν... Άρα μιλάμε για χρόνια...
Σαφώς βέβαια και το χθεσινό βήμα ήταν σημαντικό, αλλά επαναλαμβάνω, είναι βραχυπρόθεσμο... για να μπαλώσουμε κάποιες τρύπες άμεσα. Το τι θα γίνει σε 1,2,3,4,5 χρόνια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πως σκέφτομαι ότι δουλεύει ως τώρα το όλο θέμα...1)Αναλαμβάνει το πατσοκ το τιμόνι
2)Παρουσιάζει μια κατάσταση 'μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί'
3)Επέρχεται μια συμφορά με επιτόκια, spreads
4)Εν μέσω της όλης συμφοράς επιβάλει 'γενναία' μέτρα, άνθρωποι του μόχθου κλπ
5)Επανερχόμαστε στην κατάσταση ως ήταν στο στάδιο 1) και ξαφνικά νιώθουμε ότι το στάδιο 4 είχε όντως νόημα
Άρα τι έγινε στην τελική; Μια τρύπα στο νερό. Κάναμε 2 βήματα πίσω, 2 βήματα μπρος, είμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο που ξεκινήσαμε αλλά έχει σφίξει το ζωνάρι, έχουν μπει οι βάσεις για ακόμα πιο θαυμαστά έργα (...) και φυσικά ο giorgio είναι ο ήρωας μας.
Τώρα που βρέθηκε ο πραγματικός ένοχος για την κατάσταση (η κακιά ΝΔ, οι κερδοσκόποι των Βρυξελλών και ο μισθωτός που τόλμησε να έχει δικό του σπίτι και αμάξι των 2000 κυβικών) ανοίγουν οι προοπτικές για φρέσκο πράσινο αίμα στην κρατική μηχανή.
**Το καλό της όλης υπόθεσης για μένα είναι βγήκαν πααααάρα πολλά άπλυτα που ούτε φανταζόμασταν οτί υπήρχαν και αυτό είναι ένα καλό της κυβέρνησης που πρέπει να αναγνωρίσουμε. **
Το τι θα γίνει με αυτά τα άπλυτα είναι άλλο θέμα...Για να δεις ποσο καλο παιδι ειμαι
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!Και θα παω κι ενα βημα παραπερα:
Τωρα που το καλο ΠΑΣΟΚ με τον γιγαντα Γιωργακη κουρσεψαν το καστρο της Βρυξελλας και γ@μησαν τις κορες, τις γυναικες και τις μαναδες των κερδοσκοπων ερχεται η σειρα του Ιδιωτικου Τομεα.
Το αλλοθι αυτη τη φορα θα λεγεται 'ανταγωνιστικοτητα'.Μεχρι τωρα καταζητειται εστω ενα σοβαρο μετρο εναντιον της σπαταλης του Δ.χρηματος, και εναντιον της φοροδιαφυγης.
-
Κοίτα να δεις, αυτό ήταν το πρελούδιο του έργου 'Ο Γιωργάκης και το καταραμένο φίδι'. Τώρα θα κριθεί η κυβέρνηση. Αν μείνει σε αυτό (δηλαδή στην τρύπα στο νερό) θα φάει μεγάλο Χ επειδή έχει ανοίξει κατά πως φαίνεται το κουτί της Πανδώρας του δημοσίου και ο κόσμος έχει αρχίσει να μαθαίνει.
Αν καταφέρει και κάνει έστω και λίγα βήματα εμπρός σε ότι αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας έχει κλειδώσει την εξουσία για τα επόμενα 20 χρόνια...Βασικά ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει και με αξιοποίηση ιδεών ή έστω τεχνογνωσίας απ' όξω. Η επιδότηση αν χρειάζεται μπορεί να προκύψει σε 2ο ή 3ο στάδιο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Συμφωνούμε ως προς τον ορισμό.Γι' αυτό και μίλησα για κίνητρα και έδωσα το παράδειγμα του ΕΣΠΑ. Από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, πρέπει με κάποιον τρόπο να ωθήσει αρκετούς (ειδικά νέους ή όσους έχουν χρήματα να επενδύσουν) να δημιουργήσουν κάτι δικό τους δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας.
Αφου εβαλαν το ΓΓ κάποια στιγμή νομίζω τον Ιανουάριο... τώρα υπάρχει από τον Μάρτιο κάποια ροή χρημάτων στον ΕΣΠΑ... δεν ξέρω εαν θα φτάσουν τους στόχους τους....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Συμφωνούμε ως προς τον ορισμό.
Γι' αυτό και μίλησα για κίνητρα και έδωσα το παράδειγμα του ΕΣΠΑ. Από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, πρέπει με κάποιον τρόπο να ωθήσει αρκετούς (ειδικά νέους ή όσους έχουν χρήματα να επενδύσουν) να δημιουργήσουν κάτι δικό τους δημιουργώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας.
Αφου εβαλαν το ΓΓ κάποια στιγμή νομίζω τον Ιανουάριο... τώρα υπάρχει από τον Μάρτιο κάποια ροή χρημάτων στον ΕΣΠΑ... δεν ξέρω εαν θα φτάσουν τους στόχους τους....
Πού την έχεις δει τη ροή αυτή ;
Εμείς στην εταιρία γιατί δεν τη βλέπουμε και πολλές εκατοντάδες προσφορές είναι στην αναμονή εδώ και 6 μήνες... απλά έχουν νεκρώσει τα πάντα μιας και όλοι περιμένουν τα ΕΣΠΑ...
-
@ ΕDDIE147
Ας διορισει πρωτα προεδρους στα Νοσοκομεια (που αποτελουν τη μεγαλυτερη ισως τρυπα στο πυθο των Δαναϊδων που ριχνουμε τα λεφτακια μας) και βλεπουμε για την εικοσαετια.Τοσο θα κυβερνουσε κι ο χοντρος το 2004 αν θυμασαι.
Οσον αφορα το ΕΣΠΑ τωρα.Ποσο στοιχημα πας οτι θα καταληξει στις ιδιες τσεπες που κατεληξαν τα προηγουμενα 'πακετα' και ο Γιωργακης θα παρει χαμπαρι ακριβως με τον ιδιο τροπο που πηρε ο Καραμανλης τα εργα και τις ημερες των εμπιστων του??
Τελος σε οτι αφορα την αναπτυξη:Οι Ευρωπαιοι ξερουν τι εστι βερυκοκο (=τροπος ασκησης εξουσιας στην Ελλαδα), οι Κινεζοι εχουν εμπειρια απο Κατσελεια λογικη, οι Αμερικανοι εχουν τα δικα τους προβληματα, οι Ρωσοι χορτασαν απ'τον αγωγο Μπουργκας Αλεξανδρουπολης και οι Ελληνες το καλυτερο που εχουν να επειδειξουν ειναι ο Λαναρας ο Ψωμιαδης κι ο... Μπατατουδης.
Εκτος κι αν η αναπτυξη θα ερθει απο τα υποκαταστηματα των σουπερ μαρκετ και απο τα ρουμς του λετ του ελλενιτ και του τσιμεντολιθου. -
Εγώ πάντως καλού κακού θα γραφτώ στη Δράση...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ πάντως καλού κακού θα γραφτώ στη Δράση...Ποιος στη χαρη σου...
Εσυ, ο Στεφανος Μανος κι ο Μαρκουλακης... -
-
-
το μεγαλύτερο όπλο στην οικονομία είναι η ψυχολογία και ο Έλληνας με τη μεσογειακή ψυχοσύνθεση της υπερβολής κινείται βάσει αυτής. Αν δεν χρεωθείς (σορτάρεις) πως θα τρέξεις παραπάνω, άρα ανταγωνισμός, άρα ανάπτυξη.
Απεναντίας με την ανακοίνωση και μόνο νέων μέτρων αυξήθηκε η επισφάλεια των δανείων κατά 100% + την μείωση των διαθεσίμων + την υποβάθμιση, κατέληξαν, οι τράπεζες, σε 3 μήνες να κάνουν στροφή 180° στην πολιτική χορηγήσεων. (ήσουν καλός πελάτης και πριν να κλείσει η τρέχουσα χρήση βγαίνεις μη καλός!!!)
Όσο εύκολα 'πέφτει' η ψυχολογία της αγοράς τόσο γρήγορα μπορεί και να 'ανέβει'.
Πιστεύω ότι σύντομα και αφού περπατήσει το πολυσυζητημένο σχέδιο να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στην Αθήνα αλλά περισσότερο στη Θεσσαλονίκη για το λόγο ότι ανοίγει η αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, εν όψει ένταξής τους στην Ευρώπη και όχι μόνο. Οι εκτιμήσεις για το τέλος της παγκόσμιας κρίσης (αβεβαιότητας) τον επόμενο χρόνο, με γρήγορη ανάπτυξη σε μεγάλες αγορές (+6% Ρωσία, +9,5 Κίνα, +4 ΗΠΑ κλπ) αφήνει ένα υπολογίσιμο παράθυρο για την ανανέωση του τουριστικού κλάδου στη χώρα.
Βέβαια το ερώτημα παραμένει για το ποιος θα αντέξει τα 3 επόμενα δύσκολα χρόνια μέχρι οι προοπτικές και οι ευχές να συναντηθούν. -
Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δρυφορικών εικόνων του Google Εarth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων
[...]
κ. Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Οσοι κατέχουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Πιστεύω ότι σύντομα και αφού περπατήσει το πολυσυζητημένο σχέδιο...
TO ΠΟΙΟ????
...να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στην Αθήνα αλλά περισσότερο στη Θεσσαλονίκη για το λόγο ότι ανοίγει η αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, εν όψει ένταξής τους στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Θα γυρισουν πισω οι επιδοτημενες (επι Σημητη) εταιρειες που πηγαν σε Βουλγαρια Σκοπια Ρουμανια??
Και μιας και μιλαμε για Θεσσαλονικη βρες μου ΕΝΑΝ λογο ωστε να επενδυσει καποιος στη Β.Ελλαδα και οχι στην (εντος ΕΕ) Βουλγαρια ή Ρουμανια.Οι εκτιμήσεις για το τέλος της παγκόσμιας κρίσης (αβεβαιότητας) τον επόμενο χρόνο, με γρήγορη ανάπτυξη σε μεγάλες αγορές (+6% Ρωσία, +9,5 Κίνα, +4 ΗΠΑ κλπ) αφήνει ένα υπολογίσιμο παράθυρο για την ανανέωση του τουριστικού κλάδου στη χώρα.
Μονο που τα ιδια (ή μηπως πολυ καλυτερα??) ξενοδοχεια υπαρχουν σε Τουρκια (εκτος ευρω) Ισπανια, Ν.Ιταλια...
Βέβαια το ερώτημα παραμένει για το ποιος θα αντέξει τα 3 επόμενα δύσκολα χρόνια μέχρι οι προοπτικές και οι ευχές να συναντηθούν.
Το ερωτημα εχει απαντηθει:
Θα αντεξουν οσοι ξεκοκκαλισουν το ΕΣΠΑ, το Carrefour τα Lidl και η Aldi... -
το χουμε καταλαβει οτι βγαζεις σπυρια με το πασοκ αλλα οτι και να λες η κυβερνηση παπανδρεου ειναι πολυ πιο σοβαρη απαυτην του μητσουτακη .
στην εξωτερικη πολιτικη πετυχε και θα πετυχει και εδω μεσα.ειμαι σιγουρος και πιστευω οτι ο παπανδρεου θα κανει τις απαραιτητες κινησεις ωστε να υπαρξει επιτελους αναπτυξη .
αμα καταφερει και διαλυσει αυτο το γραφειοκρατικο συστημα που κανει τους επενδυτες να φοβουνται η να απελπιζονται και στο τελος να την κανουν ,τοτε θα υπαρξουν πολλοι απαυτους,δεν με ενδιαφερει ποιοι θα επενδυσουν αρκει να να μπει χρημα . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειμαι σιγουρος και πιστευω οτι ο παπανδρεου θα κανει τις απαραιτητες κινησεις ωστε να υπαρξει επιτελους αναπτυξη .
αμα καταφερει και διαλυσει αυτο το γραφειοκρατικο συστημα που κανει τους επενδυτες να φοβουνται η να απελπιζονται και στο τελος να την κανουν ,τοτε θα υπαρξουν πολλοι απαυτους,δεν με ενδιαφερει ποιοι θα επενδυσουν αρκει να να μπει χρημα .Εγω θελω ο Γιωργακης να καταφερει κατι πολυ πιο απλο:
Να σε κανει να κοβεις αποδειξεις!!!!!
-
το ξερω οτι σε ποναει που το πασοκ ειναι κυβερνηση.
παρε μια ασπιρινη -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το ξερω οτι σε ποναει που το πασοκ ειναι κυβερνηση.
παρε μια ασπιρινηΝαι ναι ξερεις πως ποναω εγω....
Ελα να μου πεις τι θα παρω κατα τον Οχτωβρη... -
Θα συνεισφέρετε στον Τραπεζικό Λογαριασμός Αλληλεγγύης???
italakia τι ποσό έδωσες για να πιάσει τόπο;
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
ειμαι σιγουρος και πιστευω οτι ο παπανδρεου θα κανει τις απαραιτητες κινησεις ωστε να υπαρξει επιτελους αναπτυξη .
αμα καταφερει και διαλυσει αυτο το γραφειοκρατικο συστημα που κανει τους επενδυτες να φοβουνται η να απελπιζονται και στο τελος να την κανουν ,τοτε θα υπαρξουν πολλοι απαυτους,δεν με ενδιαφερει ποιοι θα επενδυσουν αρκει να να μπει χρημα .Εγω θελω ο Γιωργακης να καταφερει κατι πολυ πιο απλο:
Να σε κανει να κοβεις αποδειξεις!!!!!
Μην αγχώνεσαι, όταν ψηφιστεί ο νόμος που με τη 2η φορά που σε πιάνουν να μην κόβεις απόδειξη σου αφαιρούν την άδεια θα υπάρξουν κάποιοι 'άτυχοι' που θα τους κοπεί ο βήχας...
Θα είμαι από τους πρώτους πάντως που θα δώσω στεγνά όποιον δεν κόβει απόδειξη... κάτι που έχω ξανακάνει στο παρελθόν!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;