-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πελάτης από την Ινδία μου είπε ότι θα περιμένει να πέσουν οι τιμές των προϊόντων μου για να αγοράσει. Είναι βέβαιος ότι θα γίνει, λόγω (λέει) της οικονομικής κατάστασης.Προμηθευτής από την Κορέα, δεν φορτώνει το container αν δεν του καταθέσω τα λ7 και τα δει στον λογαριασμό του. Παλιότερα φόρτωνε και τον πλήρωνα όταν μου έστελνε τα φορτωτικά έγγραφα.
2 προμηθευτές από την Ιταλία, το ίδιο. 'Δεν αρκεί το καταθετήριο', μου είπαν, 'περιμένουμε μέχρι να δούμε τα χρήματα στον λογαριασμό μας'.
Την ηλιθιότητα των πολιτικών, την πληρώνω εγώ σήμερα τοις μετρητοίς.
Σαν εμένα, υπάρχουν πολλοί. Πληρώνουμε προκαταβολικά, για εμπορεύματα που ίσως κ να πουλήσουμε και για τα οποία μπορεί και να πληρωθούμε στο (πολύ βαθύ) μέλλον. Και, με τις τράπεζες να μην δίνουν ούτε εκεί που είναι σίγουρα, περνάμε δύσκολες μέρες. Είναι βέβαιο ότι πολλές καλές κ βιώσιμες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά το επόμενο διάστημα, είναι σαφές ποιοί φταίνε γι' αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι γι' άλλη μια φορά οι μόνοι που θα πληρώσουν είναι αυτοί που έκαναν την μέγιστη για την Ελλάδα μαλακία, να μην κλέβουν κ να μην αποκρύπτουν εισοδήματα...
Πληρώνουμε όμως και τα λάθη και την υπεροψία των συνπολιτών μας. Άμα κάνουμε την αυτοκριτική μας, τους βλέπαμε τόσα χρόνια δίπλα μας να κάνουν τις λαμογιές τους, αλλά δεν μιλούσαμε, το κρατάγαμε μέσα μας!
Επειδη είσαι και εσύ από την Ηλεία κάποια στιγμή σε μερικές συζητήσεις που είχα άκουσα ανθρώπους που τα χωριά τους δεν κάηκαν, ότι πηγαν και πήραν τα 3,000άρα (μάλιστα κάποιοι από 2 και 3 τράπεζες)
Μιλάμε τρελάθηκα!
-Ρε παιδιά να τα πάτε πίσω δεν γίνεται αυτο!
Η απάντηση που πήρα ηταν
-Άσε μας ΡΕ, καλα μα@@@κας είσαι εσύ! -
...όσα κι αν γράφει πχ ο κ. Δελαστίκ...
Ημιάσχετο.
Αυτό το όνομα είναι το κανονικό του ή είναι ψευδώνυμο? Η μόνη ελληνική λέξη που ξέρω να τελειώνει σε -ίκ είναι το Βοτανίκ. -
Irrevocable L/C? Δεν συμφέρει με τπτ. Θα πλήρωνα μερικές μέρες αργότερα, αλλά τελικά θα κόστιζε περισσότερο.Καλά, εννοείται πανάκριβη λύση, αλλά βοηθάει σε ρευστότητα. Ίσως μία εγγυητική τραπέζης; (bank guarantee). Πολύ πιο φθηνό και συχνά το δέχονται χωρίς πρόβλημα...
-
Είδατε τι τραβάμε όλοι μας εξ' αιτίας κάποιων απατεώνων πολιτικών οι οποίοι, σημειωτέων, τώρα τρώνε τα κλεμένα στις βίλες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί και οι επιχειρηματίες που ωφελήθηκαν από αυτούς, είναι οι μόνοι που θα την βγάλουν βούτυρο στα επόμενα χρόνια.
Κανονικά έπρεπε να εφαρμόσουμε την μέθοδο που ίσχυε παλιά στην αμερική 'Πρώτα κρεμάμε και μετά δικάζουμε' αλλά αντί για αυτό εδώ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και για την εξεταστική η οποία φυσικά και δεν θα στείλει κανέναν στην φυλακή.
Θα την πληρώνει, λοιπόν, για χρόνια, ένας ολόκληρος λαός επειδή κάποιος φαλακρός, κάποιος κοντός και κάποιος χοντρός κάνανε μ@λ@κίες όταν κυβερνούσαν!!!
Τουλάχιστον να την πληρώσουν και αυτοί, μήπως και στρώσουν και οι επόμενοι...
Όσο για τους Ευρωπαίους βρίσκουν και κάνουν. Αν δουν μερικούς υπαίτιους πολιτικούς κρεμασμένους από τον λαό, θα το σκεφτούν σοβαρά να επιβάλουν τα επόμενα μέτρα σε αυτόν τον λαό. Αλλά εμείς μάλλον δεν είμαστε πλέον τέτοιος λαός. Μάλλον εκείνος ο λαός που π#δούσαν οι τούρκοι επί 400 χρόνια είμαστεΑλήθεια εκείνα τα 28 δις που πήραν οι τράπεζες για να κινήσουν την αγορά που πήγαν. Τα τσεπώσαν και δάνεια δεν δίνουν
Μήπως πρέπει κάποιος να τους πει δυο λογάκια (μεσιέ ΓΑΠ τι γίνεται με το θέμα αυτό οεο);
Εδώ συζητάμε να στήσουμε κ@λο στους Ευρωπαίους για 25 δις και δώσαμε 28 στις τράπεζές μας να τα χαίρονται Η μήπως και αυτά γίνανε βίλες μέσω των τραπεζών σε χοντρούς, κοντούς, φαλακρούς, αιγιαίτες προικοθήρες και βατοπεδινούς siemensάτους χρηματιστές... γιατί στον λαό και στον επαγγελματία δεν πήγαν!
Πού πήγαν Ε! ΟΕΟ! -
Το πρωι μιλαγε ο Τσιτουριδης στο θεμα radio και είχαν συζήτηση για το ασφαλιστικο.
Και η κουβέντα έφερε το πότε θα βγεί στη συνταξη ο Τσιτουριδης απο επαγγελματικη ενασχοληση. Αυτος χαλαρα αναφερει ότι εχει καιρο ακομη, καμια δεκαρια λεει χρόνια. Ο δημοσιογράφος του απανταει καν' τα 15-17 αν αλλαξει το ασφαλιστικο και απανταει ο Τσιτουρίδης ' εχω ακομη ορεξη να ασχοληθω με το επαγγελμα αλλα και με την πολιτικη αλλωστε παιρνω δύο συνταξεις (!!!)' λογω επειδη ήταν στην ευρωπαικη ενωση ( δεν θυμαμαι τι) αλλα και βουλευτική!!!Ελεος!!
και ζητανε απο τον απλο λαο να πληρωσει τα σπασμενα? Ποιοι? Αυτοι οι πολιτικοι μας που εχουν απομυζήσει τον εθνικό πλούτο? Ποιος αλλος ελληνας πληρωνετε δύο συνταξεις ( και ποσο μαλιστα του μεγεθους μερικων χιλιαδων) και περιμενει και τρίτη??? -
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η μοναδική διέξοδος είναι η ΧΟΥΝΤΑ.....καλώς να ρθει λοιπόν θα χαρώ τα μέγιστα
-
Πελάτης από την Ινδία μου είπε ότι θα περιμένει να πέσουν οι τιμές των προϊόντων μου για να αγοράσει. Είναι βέβαιος ότι θα γίνει, λόγω (λέει) της οικονομικής κατάστασης.Προμηθευτής από την Κορέα, δεν φορτώνει το container αν δεν του καταθέσω τα λ7 και τα δει στον λογαριασμό του. Παλιότερα φόρτωνε και τον πλήρωνα όταν μου έστελνε τα φορτωτικά έγγραφα.
2 προμηθευτές από την Ιταλία, το ίδιο. 'Δεν αρκεί το καταθετήριο', μου είπαν, 'περιμένουμε μέχρι να δούμε τα χρήματα στον λογαριασμό μας'.
Την ηλιθιότητα των πολιτικών, την πληρώνω εγώ σήμερα τοις μετρητοίς.
Σαν εμένα, υπάρχουν πολλοί. Πληρώνουμε προκαταβολικά, για εμπορεύματα που ίσως κ να πουλήσουμε και για τα οποία μπορεί και να πληρωθούμε στο (πολύ βαθύ) μέλλον. Και, με τις τράπεζες να μην δίνουν ούτε εκεί που είναι σίγουρα, περνάμε δύσκολες μέρες. Είναι βέβαιο ότι πολλές καλές κ βιώσιμες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά το επόμενο διάστημα, είναι σαφές ποιοί φταίνε γι' αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι γι' άλλη μια φορά οι μόνοι που θα πληρώσουν είναι αυτοί που έκαναν την μέγιστη για την Ελλάδα μαλακία, να μην κλέβουν κ να μην αποκρύπτουν εισοδήματα...
Αυτα ειναι...πληρωνουμε τις παπαριες του καθε λαοπλανου και μαθητευομενου μαγου...οι οποιοι μαγοι δεν ειναι εξαφανισμενοι,κατα καιρους βγαινουν στα ΜΜΕ και μας κουνανε το δαχτυλο αυστηρα,μας λενε τι πρεπει να γινει στην οικονομια,εξαιρουν το εργο τους και αποχωρουν.
-
Πάνω από μία συντάξεις παίρνει αρκετός κόσμος. Ανάλογα με τις κρατήσεις που του γίνονται για κάτι ταμεία πολιτικών υπαλλήλων και επικουρικά κλπ. Όχι βέβαια του επιπέδου των βουλευτικών κλπ.
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η μοναδική διέξοδος είναι η ΧΟΥΝΤΑ.....καλώς να ρθει λοιπόν θα χαρώ τα μέγισταΌπως είπα και πριν μερικές σελίδες σύντομα, από τις 16 Μαρτίου θα έχουμε μια ωραιότατη ευρωπαϊκή οικονομική δικτατορία.... αυτοί θα διατάζουν κι εμείς θα λέμε ναι (γιατί αν δεν πούμε θα μας πάρουν και τα σώβρακα). Ίσως όχι ό,τι καλύτερο, κι αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά σίγουρα καλύτερο από οτιδήποτε άλλο δημοκρατικά αποδεκτό θα μπορούσαμε να ελπίζουμε! Σίγουρα καλύτερο από ό,τι έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως είπα και πριν μερικές σελίδες σύντομα, από τις 16 Μαρτίου θα έχουμε μια ωραιότατη ευρωπαϊκή οικονομική δικτατορία.... αυτοί θα διατάζουν κι εμείς θα λέμε ναι (γιατί αν δεν πούμε θα μας πάρουν και τα σώβρακα). Ίσως όχι ό,τι καλύτερο, κι αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά σίγουρα καλύτερο από οτιδήποτε άλλο δημοκρατικά αποδεκτό θα μπορούσαμε να ελπίζουμε! Σίγουρα καλύτερο από ό,τι έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε...
Οχι δεν κατάλαβες,εννοώ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.
Αυτό που λες εσύ δεν είναι χούντα,θα πληρώσει τη νύφη ο απλός κοσμάκης και τα λαμόγια θα κρυφοκοιτάνε χαμογελώντας. -
[...] Και, με τις τράπεζες να μην δίνουν ούτε εκεί που είναι σίγουρα, περνάμε δύσκολες μέρες. Είναι βέβαιο ότι πολλές καλές κ βιώσιμες επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά το επόμενο διάστημα, είναι σαφές ποιοί φταίνε γι' αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι γι' άλλη μια φορά οι μόνοι που θα πληρώσουν είναι αυτοί που έκαναν την μέγιστη για την Ελλάδα μαλακία, να μην κλέβουν κ να μην αποκρύπτουν εισοδήματα..Σε 'σένα δεν δίνουνε ililia, γιατί κατά πάσα πιθανότητα έχεις ένα κοινό επώνυμο, όπως το υπόλοιπο 99% των κατοίκων της χώρας μας.
Αν εγώ σου πω δλδ, ότι στο ίδιο διάστημα που συζητάς, έχω 4-5 ονόματα που έχουν 'δανειοδοτηθεί' με παραπάνω από 1δις, σε ανύπαρκτες βιτρινο-εταιρείες, που το μόνο που κάνουν πέραν του να δανειοδοτούνται χοντρά είναι να τρέφουν με μεγάλους 6ψήφιους μισθούς τα εξίσου εικονικά 'στελέχη' τους [βλ. κάποιον δήθεν διευθ. συμβ. που έχει ορίσει η δανειοδοτούσα τράπεζα, κάποιον δήθεν οικονομικό διευθυντή κλπ], που 'όλοι' ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τπτ και ότι τα αντίστοιχα δάνεια μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων απλώς θα χαθούν, εσείς θα μου λέτε ότι 'ιδιωτικά μαγαζιά είναι, δικαίωμα του αφεντικού τους είναι να κάνει ό,τι γουστάρει τα χρήματα του' ε;
Γιατί κάτι τέτοια μου λέγατε...
-
Προφανώς και σε κάποιους έχουν πάει τα φράγκα δεν τίθεται θέμα, και προφανώς όχι στις επιχειρήσεις που τα έχουν ανάγκη.
Γνωστός του πατέρα μου, με μεγάλο τυροκομείο στην Αιτωλοακαρνανία, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να κλείσει για 100χιλιάρικα, δεν υπάρχει δεκάρα σε ρευστό, οι πιστωτές τον κυνηγάνε, και οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκο.
Και μιλάμε για επιχείρηση τζίρου πάνω από εκατομμύριο...τράπεζες
-
και δεν ειναι μονο το τυροκομειο...
Εκατονταδες αν οχι χιλιαδες, ειναι οι επιχειρησεις που βρισκονται ακριβος στην ιδια θεση που άλλες είτε θα εκελισαν είτε επεζησαν αλλα με μεγαλες απωλειες και φυσικα το μελλον δυσοίωνο!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανώς και σε κάποιους έχουν πάει τα φράγκα δεν τίθεται θέμα, και προφανώς όχι στις επιχειρήσεις που τα έχουν ανάγκη.Γνωστός του πατέρα μου, με μεγάλο τυροκομείο στην Αιτωλοακαρνανία, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να κλείσει για 100χιλιάρικα, δεν υπάρχει δεκάρα σε ρευστό, οι πιστωτές τον κυνηγάνε, και οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκο.
Και μιλάμε για επιχείρηση τζίρου πάνω από εκατομμύριο...τράπεζες
Αν η τραπεζα εδινε τα δικα σου 100.000 που ειχες στον τραπεζικο λογαριασμο 'για να τον σωσει',θα ησουν συμφωνος με κλειστά μάτια ή θα ήθελες να εξετάσεις την βιωσιμότητα της επιχείρησης και σε περίπτωση που δεν υπηρχαν προοπτικες να μην του δωσουν φραγκο;
-
ε?
δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται τί λέμε.Οι τράπεζες πήραν 28 δις για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, και αυτά τα λεφτά δεν έχουν στηρίξει απολύτως τπτ.
Επειδή είσαι μέσα στα πράγματα περισσότερο από μένα, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ξέρεις τί μανούρες έχουν γίνει.Πχ άτοκο δάνειο σε επιχειρήσεις που δεν τα είχαν ανάγκη, τα παίρναν, και τα κλείναν σε λογαριασμούς για να επωφελείται η τράπεζα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οι τράπεζες πήραν 28 δις για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις
είσαι σίγουρος;
για να στηρίξουν τον εαυτό τους δεν τα πήραν; -
Οι τραπεζες πηραν 28 δις για να μην κλεισουν και για να αγορασουν ομολογα του ελληνικου δημοσιου, και τωρα ζητανε και αλλα γιατι δεν τους φτανουν.
Προφανως επρεπε να δωθει ενας φιλολαϊκος τιτλος στην ολη ιστορια,οπως 'για την στηριξη των μικρομεσαιων επιχειρησεων'.
Λεφτα για να δανεισουν δεν εχουν παντως. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η μοναδική διέξοδος είναι η ΧΟΥΝΤΑ.....καλώς να ρθει λοιπόν θα χαρώ τα μέγισταΔυστυχώς δεν είσαι ο μοναδικός που θυμάται τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς.
Αν αύριο γίνει καμιά μ#$%#α και δούμε τεθωρακισμένα στους δρόμους οι πιο πολλοί θα πάνε από πίσω τους.
Γιατί οι περισσότεροι έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι η χούντα είναι η χλωρίνη της πολιτικής και της κοινωνίας.
Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι οι απατεώνες και τα λαμόγια βρίσκουν τρόπο να επιπλέουν σαν τα σκατά στη θάλασσα είτε φυσάει βοριάς είτε φυσάει νοτιάς...
Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου στη συνείδηση του πολίτη και η αγανάκτησή του για αυτά που βιώνει τον έχουν φτάσει στα όριά του και στα άκρα.
Αυτό που φοβάμαι πάνω από όλα είναι να μην αρχίσουν εκτεταμένα κρούσματα αυτοδικίας παντού.
_
-
Κατέφθασε γερμανική βοήθεια;
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/570887/Article.aspx -
Απο που μπορω να προμηθευτω τυφεκιο ατομικου εξοπλισμου για αυτοπροστασια?
Δεν ειμαι , για προστασια της οποιας περιουσιας και της φυσικης μου ακεραιοτητας το θέλω για τις μελλοντικες μέρες που είναι κοντά.!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μετά λύπης μου βλέπω ότι η μοναδική διέξοδος είναι η ΧΟΥΝΤΑ.....καλώς να ρθει λοιπόν θα χαρώ τα μέγιστα
Δυστυχώς δεν είσαι ο μοναδικός που θυμάται τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς.
Αν αύριο γίνει καμιά μ#$%#α και δούμε τεθωρακισμένα στους δρόμους οι πιο πολλοί θα πάνε από πίσω τους.
Γιατί οι περισσότεροι έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι η χούντα είναι η χλωρίνη της πολιτικής και της κοινωνίας.
Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι οι απατεώνες και τα λαμόγια βρίσκουν τρόπο να επιπλέουν σαν τα σκατά στη θάλασσα είτε φυσάει βοριάς είτε φυσάει νοτιάς...
Η πλήρης απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου στη συνείδηση του πολίτη και η αγανάκτηση του για αυτά που βιώνει τον έχουν φτάσει στα όριά του και στα άκρα.
Αυτό που φοβάμαι πάνω από όλα είναι να μην αρχίσουν εκτεταμένα κρούσματα αυτοδικίας παντού.
_
Ακριβώς φίλε μου,τα σκατά και οι φελλοί επιπλέουν σ αυτή τη χώρα.
Οι δημοκρατίες είναι γι άλλες χώρες,για χώρες όπου οι πολίτες σέβονται το συνάνθρωπό τους και γνωρίζουν ποιά είναι τα όρια της λογικής(σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα) κι όχι για λαούς που συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι και τσαμπουκάδες, απ το σβάρνισμα της καρέκλας το χυμαδαριό και τις φωνές σε μια ταβέρνα μέχρι την απόλυτη αλητεία σε πολιτικό επίπεδο.
Αυτό που κατάλαβα τόσα χρόνια είναι ότι τελικά ενάντια στη χούντα ήταν όσοι δεν μπορούσαν να κινηθούν με τη ταμπέλα της δημοκρατίας νόμιμα ληστεύοντας τα πάντα.
Αυτοί οι εθνοσωτήρες τελικά έκαναν μεγαλύτερη ζημιά απ ότι η χούντα και πολύ φοβάμαι ότι αν ήταν μέχρι σήμερα ο Παπαδόπουλος κυβέρνηση η Ελλάδα θα και θα ήταν εκτός ΕΟΚ και θα είχε μια πολύ καλή οικονομία καθώς επίσης θα ήταν αυτάρκης σε κατασκευές δημόσιων έργων όπως δρόμοι κλπ.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;