-
Βασικα , τυρια ειναι ολα.
Ο τυπος ειναι κασερι, ενταμ , γκουντα κτλΑρα εχουμε δικιο.
-
-
Α! και τον Αθανασιο Διακο τον σουβλισανε, δεν τον καλαμακωσανε.
-
Επειδή χρησιμοποίησαν σούβλα, όχι καλαμάκι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή χρησιμοποίησαν σούβλα, όχι καλαμάκι.Γιατι, θα τον πινανε?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Α! και τον Αθανασιο Διακο τον σουβλισανε, δεν τον καλαμακωσανε.Toν εβαλαν ομως κρεμμυδάκια ή δεν των είπανε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Α! και τον Αθανασιο Διακο τον σουβλισανε, δεν τον καλαμακωσανε.
Toν εβαλαν ομως κρεμμυδάκια ή δεν των είπανε;
Ε λογικα θα τονε βαλανε ρε καρντασι.
-
Άντρας γεννημένος τον Ιανουάριο του 1970. Υπηρέτησε στο στρατό - δε λέμε ποιό σώμα. Φέτος το καλοκαίρι βγήκε στην σύνταξη. Δεν θέλω να πώ πολλά γιατι είναι συγγενής μου. Θέλω μονο να πώ 2 πράγματα:
α) Η 'υπηρεσία' που υπηρέτησε δεν μπορούμε να την περιγράψουμε ώς μια υπηρεσία που οι στρατιωτικοί κάθονται όλη μέρα και τα ξύνουν. Έχει μεγάλους κινδύνους, απίστευτες δυσκολίες, κακουχίες, ταξίδια, εκπαιδεύσεις κλπ
β) Δεν έχω ακόμα καταφέρει να μάθω αν η σύνταξη που πήρε είναι πλήρης ή αν βγήκε νωρίτερα. Πάντως ο συγγενής μου κρατάει κάπως χαμηλό προφίλ, δεν φωνάζει ότι είναι συνταξιούχος πράγμα που εμένα προσωπικά με κάνει να υποπτέυομαι ότι και καλό εφάπαξ πήρε και καλό μηνιάτικο εξασφαλησε.Ποιά η άποψη σας? Συμφωνείτε με αυτη την πρακτική? Δημόσιος υπάλληλος συνταξιούχος πριν τα 40?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Άντρας γεννημένος τον Ιανουάριο του 1970. Υπηρέτησε στο στρατό - δε λέμε ποιό σώμα. Φέτος το καλοκαίρι βγήκε στην σύνταξη. Δεν θέλω να πώ πολλά γιατι είναι συγγενής μου. Θέλω μονο να πώ 2 πράγματα:
α) Η 'υπηρεσία' που υπηρέτησε δεν μπορούμε να την περιγράψουμε ώς μια υπηρεσία που οι στρατιωτικοί κάθονται όλη μέρα και τα ξύνουν. Έχει μεγάλους κινδύνους, απίστευτες δυσκολίες, κακουχίες, ταξίδια, εκπαιδεύσεις κλπ
β) Δεν έχω ακόμα καταφέρει να μάθω αν η σύνταξη που πήρε είναι πλήρης ή αν βγήκε νωρίτερα. Πάντως ο συγγενής μου κρατάει κάπως χαμηλό προφίλ, δεν φωνάζει ότι είναι συνταξιούχος πράγμα που εμένα προσωπικά με κάνει να υποπτέυομαι ότι και καλό εφάπαξ πήρε και καλό μηνιάτικο εξασφαλησε.Ποιά η άποψη σας? Συμφωνείτε με αυτη την πρακτική? Δημόσιος υπάλληλος συνταξιούχος πριν τα 40?
Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι ο μόνος τρόπος για να βγήκε τόσο νωρίς στη σύνταξη, είναι ότι υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις όπου τα χρόνια υπηρεσίας θεωρούνται διπλά.
Κατά τη γνώμη μου τέτοιες περιπτώσεις, όπως και μητέρων που βγήκαν στη σύνταξη με 16 χρόνια υπηρεσίας (σε τράπεζες και αλλού) λόγω ανηλίκου τέκνου, οδήγησαν τα ταμεία στη σημερινή κατάσταση. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έχει μεγάλους κινδύνους, απίστευτες δυσκολίες, κακουχίες, ταξίδια, εκπαιδεύσεις κλπΚοιτα,εκτος εαν πηγε να πολεμησει στην Βοσνια ή στο Αφγανισταν, αυτα που λες δεν παιζουν,οχι τοσο δραματικα οσο τα λες τουλαχιστον.Oσοι Ελληνες πανε σε πολεμο (μονο εθελοντικα γινεται νομιζω και υπαρχουν πολλοι ενδιαφερομενοι) παιρνουν καλα λεφτα.
Ποιά η άποψη σας? Συμφωνείτε με αυτη την πρακτική? Δημόσιος υπάλληλος συνταξιούχος πριν τα 40?
Προφανως κανεις δεν συμφωνει,αν αυτος ο ανθρωπος εχει μια Χ εμπειρια και ικανοτητα,γιατι θα επρεπε να γινει συνταξιουχος και οχι να αξιοποιηθει σε καταλληλο πόστο;Γιατι πχ θα επρεπε να εχουμε εκπαιδευτες και διοικητες στρατοπεδων ανθρωπους πολυ κατωτερους απο αυτον;
Τεσπα,ο στρατος εχει πολλες ιδιομορφιες,πχ τα Σκοπια που μας ζαλιζουν τον ερωτα δεν εχουν ουτε ενα φανταρο, την ωρα που εμεις ξοδευουμε πακτωλους εκατομμυριων μονο για τα καυσιμα των dogfights στο Αιγαίο με τους Τουρκους
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι ο μόνος τρόπος για να βγήκε τόσο νωρίς στη σύνταξη, είναι ότι υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις όπου τα χρόνια υπηρεσίας θεωρούνται διπλά.
Κατά τη γνώμη μου τέτοιες περιπτώσεις, όπως και μητέρων που βγήκαν στη σύνταξη με 16 χρόνια υπηρεσίας (σε τράπεζες και αλλού) λόγω ανηλίκου τέκνου, οδήγησαν τα ταμεία στη σημερινή κατάσταση.Για τις Ε.Δ. μπορεί να είναι έτσι, αλλά για τα Σώματα Ασφαλείας παίζουν και κάτι ξεγυρισμένες 25ετίες... Παλιός συμμαθητής μου, αλάνι από τα λίγα, μπήκε βυσματικά στο 'Σώμα' μόλις τελείωσε το σχολείο (όπως και όλη η οικογένειά του, βεβαίως-βεβαίως...). Τώρα, σχεδόν 25 χρόνια μετά, ετοιμάζεται για τη σύνταξη.
Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Και μια θεσούλα ηλεκτρονικού στην ΕΡΤ, δεν είναι και άσχημη, ντοντ γιου αγκρί?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για τις Ε.Δ. μπορεί να είναι έτσι, αλλά για τα Σώματα Ασφαλείας παίζουν και κάτι ξεγυρισμένες 25ετίες... Παλιός συμμαθητής μου, αλάνι από τα λίγα, μπήκε βυσματικά στο 'Σώμα' μόλις τελείωσε το σχολείο (όπως και όλη η οικογένειά του, βεβαίως-βεβαίως...). Τώρα, σχεδόν 25 χρόνια μετά, ετοιμάζεται για τη σύνταξη.Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Και μια θεσούλα ηλεκτρονικού στην ΕΡΤ, δεν είναι και άσχημη, ντοντ γιου αγκρί?
I do, I do!!!
-
Κατά τη γνώμη μου τέτοιες περιπτώσεις, όπως και μητέρων που βγήκαν στη σύνταξη με 16 χρόνια υπηρεσίας (σε τράπεζες και αλλού) λόγω ανηλίκου τέκνου, οδήγησαν τα ταμεία στη σημερινή κατάσταση.Για τις Ε.Δ. μπορεί να είναι έτσι, αλλά για τα Σώματα Ασφαλείας παίζουν και κάτι ξεγυρισμένες 25ετίες... Παλιός συμμαθητής μου, αλάνι από τα λίγα, μπήκε βυσματικά στο 'Σώμα' μόλις τελείωσε το σχολείο (όπως και όλη η οικογένειά του, βεβαίως-βεβαίως...). Τώρα, σχεδόν 25 χρόνια μετά, ετοιμάζεται για τη σύνταξη.
Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Και μια θεσούλα ηλεκτρονικού στην ΕΡΤ, δεν είναι και άσχημη, ντοντ γιου αγκρί?
Τυγχάνει να είμαι ηλεκτρονικός στην ΕΡΤ .......
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιά η άποψη σας? Συμφωνείτε με αυτη την πρακτική? Δημόσιος υπάλληλος συνταξιούχος πριν τα 40?
Προφανως κανεις δεν συμφωνει,αν αυτος ο ανθρωπος εχει μια Χ εμπειρια και ικανοτητα,γιατι θα επρεπε να γινει συνταξιουχος και οχι να αξιοποιηθει σε καταλληλο πόστο;Γιατι πχ θα επρεπε να εχουμε εκπαιδευτες και διοικητες στρατοπεδων ανθρωπους πολυ κατωτερους απο αυτον;
Δεν πειράζει που βγαίνουν αυτοί στη σύνταξη πριν τα 40.
Θα δουλεύουν οι άλλοι μέχρι τα 80+ και θα είναι μια χαρά. -
Ο στρατιωτικός που βγήκε σε σχετικά μικρή ηλικία στη σύνταξη θα μπορούσε να ήταν από αυτούς που παίζουν με 'διπλά' χρόνια υπηρεσίας, π.χ. πληρωμα υποβρυχίων, ή το πιο συχνό, πιλότος αεροσκαφών ή ε/π. Που να τους βάλεις αυτούς μετά να δουλέψουν; Κι ενοείτο ότι ψάχνουν θέσεις να χωθούν, μάλιστα έχω κι εγώ προσωπικό παράδειγμα ελικοπτερά, που τον έδιωχνε η γυναίκα του από το σπίτι(=δεν σε θέλω όλη μέρα στα πόδια μου) και τώρα δουλεύει πωλητής(μαύρα βεβαια) σε βιοτεχνία την οποία έχει 'απογειώσει' σε πωλήσεις.
-
Kαταρχήν όσοι είναι στρατιωτικοί, τα συντάξιμα χρόνια μετράνε από την ημέρα που μπήκαν στη σχολή και όχι από τότε που εντάχθηκαν στην ενεργό υπηρεσία.
Έτσι ένας 40χρονος στρατιωτικός συνταξιούχος, έχει καταρχήν 22 χρόνια υπηρεσίας από τα 18 του που μπήκε στη σχολή.
Εν συνεχεία μπορεί κάποια από τα χρόνια υπηρεσίας του να λογίζονται ως διπλά, αν ήταν σε επικίνδυνες υπηρεσίες όπως υποβρύχια, ελικόπτερα, ιπτάμενος στην αεροπορία, μονάδες εξόρυξης ναρκών κ.α.
Επίσης μπορεί να αποστρατεύτηκε πρόωρα για λόγους υγείας, τραυματισμού εν καιρώ ειρήνης κ.α.
Μερικά από αυτά είναι προκλητικά για τους υπόλοιπους, αλλά δεν βλέπω να αλλάζουν γιατί ισχύουν και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, από το οποίο παίρνουμε γραμμή.
Είναι σύνηθες ένας στρατιωτικός συνταξιοδοτούμενος να εργάζεται, παράλληλα με τη σύνταξή του. Ορισμένες φορές κρυφίως, ορισμένες φανερά. -
Ο χρήστης metro έγραψε:
Τυγχάνει να είμαι ηλεκτρονικός στην ΕΡΤ .......Είσαι και στη λίστα?
-
Είσαι και στη λίστα?
Όχι δεν είμαι στη λίστα. Στη λίστα ήταν μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων με σύμβαση(όχι τακτικό προσωπικό) στους οποίους έδιναν όσα ήθελαν. Όσοι απο το τακτικό προσωπικό ήταν στη λίστα ήταν κυρίως προιστάμενοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Στους διαδρόμους γενικά έπεφτε πολύ δούλεμα σε αυτούς που ήταν στη λίστα οι οποίοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι τα ποσά που έβλεπαν ήταν μικτά π.χ. 55000 και τα ποσά που έπαιρναν ήταν μετά τις κρατήσεις για ικα(βαρέα οι ηλεκτρονικοί),εφαπαξ,επικουρική,φμυ περίπου -40%, για άτομα κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Σας δίνω λίνκ για να κατεβάσετε το κανονισμό προσωπικού όπου φαίνονται τα πάντα http://www.ert.gr/ertae/etaireia/plaisio.asp
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Είσαι και στη λίστα?
Όχι δεν είμαι στη λίστα. Στη λίστα ήταν μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων με σύμβαση(όχι τακτικό προσωπικό) στους οποίους έδιναν όσα ήθελαν. Όσοι απο το τακτικό προσωπικό ήταν στη λίστα ήταν κυρίως προιστάμενοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Στους διαδρόμους γενικά έπεφτε πολύ δούλεμα σε αυτούς που ήταν στη λίστα οι οποίοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι τα ποσά που έβλεπαν ήταν μικτά π.χ. 55000 και τα ποσά που έπαιρναν ήταν μετά τις κρατήσεις για ικα(βαρέα οι ηλεκτρονικοί),εφαπαξ,επικουρική,φμυ περίπου -40%, για άτομα κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Σας δίνω λίνκ για να κατεβάσετε το κανονισμό προσωπικού όπου φαίνονται τα πάντα http://www.ert.gr/ertae/etaireia/plaisio.asp
Προφανώς και αστειευόμουν -εξ' ου και τα emoticons.
Τώρα, για το δούλεμα στους διαδρόμους, οι 'δουλευόμενοι' μπορεί να άκουγαν τα μύρια όσα από τους 'δουλεύοντες', αλλά... πόσο άραγε να τους νοιάζει?
Και κάτι άλλο. Πάντα ήμουν (και είμαι) υπέρ ενός καλού δημόσιου ΜΜΕ. Άλλωστε, η εν Ελλάδι πολυφωνία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι πλέον το πιο άνοστο και πρόστυχο ανέκδοτο. Και κατάπινα το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αλλά εδώ και κάτι χρονάκια, έχοντας πλέον μάθει κάτι καλές inside info για ενα-δυο 'ποιοτικά' στελέχη της ΕΡΤ, άρχισα να τρώγομαι. Και δε λέω, καλός και αξιοπρεπής είναι ο ΧΥ, αλλά -και στην τελική να τα τσεπώσει- αλλά πώς κοστολογούνται οι υπηρεσίες του? Ποια είναι τα κριτήρια?
Ας είναι -βαριέμαι τη γκρίνια... -
AΡΘΡΟ Σ. ΜΑΝΟΥ:Χρειάζεται θάρρος για περικοπή δαπανών
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στην αρρωστημένη νοοτροπία του πολιτικού συστήματος.
Διαδοχικές κυβερνήσεις και υπουργοί, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, ξόδευαν και ξοδεύουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, με μόνο κριτήριο την προσωπική τους βολή (να μην έχουμε φασαρίες), τις ψήφους, την ικανοποίηση των κομματικών συνδικαλιστών και κάθε άλλο σκοπό πλην της επιδίωξης του γενικού καλού.
Ολα αυτά είναι γνωστά. Σε όλους. Δανειζόμασταν για να ξοδεύουμε.
Ευτυχώς, οι δανειστές άρχισαν να αντιδρούν και να μας προειδοποιούν: Στο τέλος του 2010 –αν δεν αλλάξετε ρότα– μπορεί να δυσκολευτείτε να δανειστείτε και πάντως θα δανειστείτε πολύ ακριβά.
Η απάντηση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ότι θα προσπαθήσει με φορολογικές παρεμβάσεις να αυξήσει τα έσοδά της προκειμένου να μπορεί να ξοδεύει χωρίς να δανείζεται.
Αλλά θα συνεχίσει να ξοδεύει. Δεν αναφέρομαι τόσο στις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στις παλαβές δαπάνες που κληρονόμησε και δεν φαίνεται να θέλει να περιορίσει.
Καλώ τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τις μέσες απολαβές των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ το 2008 (το ποσό των απολαβών θα περιλαμβάνει κάθε ποσό που για οποιονδήποτε λόγο εισέπραξε ο εργαζόμενος).
Η δημοσιοποίηση θα είναι το έναυσμα για τον περιορισμό των δαπανών προσωπικού σε όλες τις ΔΕΚΟ.
Καλώ τον κ. Παπακωνσταντίνου να επεξεργαστεί με τους συναρμόδιους συναδέλφους του νομοσχέδιο που να προβλέπει πώς θα αποζημιώνονται εφεξής οι απολυόμενοι από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Αν υπήρχε σχετικός νόμος δεν θα χρειαζόταν να καταφύγει στις πρόσφατες άθλιες ρυθμίσεις ο πρόεδρος του ΟΛΠ. Οταν έγινε η χρυσοπληρωμένη εθελουσία του ΟΤΕ, ο διοικητής του ΟΤΕ έγραψε σε άρθρο του ότι κατέφυγε στην εθελουσία επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή του απαγόρευσε να προχωρήσει σε απολύσεις. Παλαιότερα, μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ η λέξη «απόλυση» δεν υπάρχει.
Αν ήμουν αξιολογητής της ελληνικής οικονομίας θα αρνιόμουν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας για όσο διάστημα η κυβέρνηση δεν κάνει το αυτονόητο: να περικόψει τις παλαβές απολαβές και τους υπεράριθμους και χαραμοφάηδες του Δημοσίου.
Η κακή πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας δεν οδηγεί μόνο σε ακριβότερο και δυσκολότερο δανεισμό, επηρεάζει άμεσα και την πιστοληπτική αξιολόγηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και πιο επικίνδυνα.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους περί τα 45 δισ. ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Αν αυτά δεν αναχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από πού θα αντλήσουν ρευστότητα; Ενα δεύτερο εργαλείο ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών είναι η τιτλοποίηση δανείων. Και εδώ όμως αξιολογείται η ποιότητα των δανείων προκειμένου οι τίτλοι να λειτουργήσουν ως αξιόπιστο ενέχυρο. Με τα σημερινά δεδομένα, ο κίνδυνος να μη μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα οι τράπεζες στο τέλος του 2010 φαντάζει πολύ μεγάλος. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί στην πραγματική οικονομία αν υπάρξει πρόβλημα αναχρηματοδότησης για ένα ποσό της τάξης των 60 δισ.
Η κοινή λογική λέει ότι καθήκον της πολιτείας πρέπει να είναι η με κάθε τρόπο δημιουργία θεσμών που προφυλάσσουν την ποιότητα των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες. Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που επιτάσσει η κοινή λογική: με τα περίεργης έμπνευσης νομοσχέδια για τις τράπεζες αυξάνει τους κινδύνους και συμβάλλει στην ακόμη πιο αρνητική πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών.
Προτείνω στον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει την άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων που φιλοδοξούν να ποδηγετήσουν το τραπεζικό σύστημα. Δεν χρειάζονται νέα νομοσχέδια για τις τράπεζες.
Το μόνο που χρειάζεται είναι το θάρρος για την περικοπή δαπανών.
*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή”
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;