-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Για να μοιρασεις λεφτα στους γνωστους....πρεπει να υπαρχουν λεφτα.
Εδω το ΔΝΤ ψαχνει κατι ποσάκια που οι δικοι μας ουτε καταδεχονταν να τα δουν,γι αυτο ειμαι αισιοδοξος.
Ειδικα ο ΔΟΛ δεν νομιζω να υπαρχει σε κανα χρονο,δεν σωζεται με τιποτα,ο Μπομπολας ενταξει,μπορει να τα βρει μαζι τους και να παρει καμια εργολαβία αλλα οχι με τα ποσα που ηξερε.Λεφτα υπαρχουν δεν τιθεται θεμα.Θα βρεθουν απο τις περικοπες σε Υγεια, Παιδεια, Κοινωνικη Ασφαλιση κλπ παροχες του λεγομενου 'κοινωνικου κρατους'.Νασαι σιγουρος γιαυτο.
Εγω παντως επιμενω:
Πες μου ΜΙΑ χωρα στην οποια πηγε το ΔΝΤ και η ανωτερη/ανωτατη 'ταξη' βγηκε/ειναι φτωχοτερη, ή εστω αυτοι που κυρια ευθυνονται για τη κριση (πολιτικοι, λαμογιοεπιχειρηματιες) τιμωρηθηκαν.
Απλο το ερωτημα...Σε καμια περιπτωση δεν ξερω τι ακριβως εχει κανει το ΔΝΤ στην καθε χωρα που πηγε...και λιγοι το ξερουν.Οτι λεω ειναι βαση λογικης...οταν δηλαδη θα παρουσιασουν οι δικοι μας κονδυλι (που μαλλον δεν θα τολμησουν να παρουσιασουν καν) διαφημισης κρατικου εργου στον ΔΟΛ υψους 10 εκατομμυριων ευρω,τι λες οτι θα απαντησει το ΔΝΤ;Ναι το υπογραφουμε;No way.Ουτε τον ξερουν αλλωστε τον ΔΟΛ και ουτε θελουν να τον μαθουν.
Αντιθετα στην περιπτωση Μπομπολα..οταν θα παρει η Hochtief το Χ εργο και αν τον διαλεξει για υπεργολάβο...ναι μπορει να πεσει κανα ψιλο...οχι ομως αυτα που κανανε που σηκωνανε το κοστος 10 φορες πανω..αυτο θα χτυπαει καμπανακι
-
μια φορα πηγα σε ενα εργο δλδ μια πλατεια της πλακας και ειδα εναν προυπολογισμο στην ταμπελα 400.000.000δρχ.
και με χρυσαφι να την εφτιαχναν δεν θα κοστιζε τοσο.και υστερα μου λενε μερικοι εξυπνακιδες εδω μεσα για αποδειξεις κτλ.
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μια φορα πηγα σε ενα εργο δλδ μια πλατεια της πλακας και ειδα εναν προυπολογισμο στην ταμπελα 400.000.000δρχ.
και με χρυσαφι να την εφτιαχναν δεν θα κοστιζε τοσο.και υστερα μου λενε μερικοι εξυπνακιδες εδω μεσα για αποδειξεις κτλ.
Δραχμές διαβάζω, καμιά δεκαετία πριν θα εννοείς...
Και κοίτα σύμπτωση τώρα, που εκείνη τη χρονική περίοδο για τα έργα που αναθεματίζεις, στην εξουσία ήταν αυτοί που τους βάζεις και φωτο στο προφίλ σου.
Μετά λέμε πως θα πάμε μπροστά...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δραχμές διαβάζω, καμιά δεκαετία πριν θα εννοείς...
Και κοίτα σύμπτωση τώρα, που εκείνη τη χρονική περίοδο για τα έργα που αναθεματίζεις, στην εξουσία ήταν αυτοί που τους βάζεις και φωτο στο προφίλ σου.
Μετά λέμε πως θα πάμε μπροστά...
καλα αυτοι ειναι επαγγελματιες κλεφτες...
οπως τωρα που εχουμε κυβερνηση Σημιτη με βιτρινα τον Yorgo...και οι αλλοι ομως....προσπαθησαν και εμαθαν...
φυλακη και εξορια ΤΩΡΑ
-
κυβερνηση Σημιτη με βιτρινα τον Yorgo...
απτον τραγκα το ακουσες
δεν νομιζω παντως να ειχε καμια σχεση ο ανδρεας με τον σημιτη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Κοίτα να δεις, αυτός που τρώει 400.000.000 για να φτιάξει μια πλατεία που στοιχίζει 10.000.000, είναι μεγαλοκαρχαρίας. Αυτός που δεν κόβει αποδείξεις, είναι απλά ψιλικατζής
Σοβαρά τώρα, όταν οι άλλοι τρώνε με 50 μασέλες ΔΕΝ το βρίσκουμε δικαιολογία για να φάμε και μεις ό,τι μπορούμε, γιατί καταλήγουμε εδώ που καταλήξαμε... -
ελα μωρε τωρα ,ο καθενας οτι μπορει κανει
ο μεγαλος τρωει τα πολλα ο μικρος τα λιγα.
ο ΔΥ τρωει απο δω κι εκει ο ΙΔ .υπ κλεβει ταφεντικο του η κανει πως δουλευει,κιαυτο κλεψιμο ειναι.ολοι μια φαρα ειμαστε και αν ειμασταν στην θεση των μεγαλων τα ιδια θα καναμε.
καφενειο το καναμε το τοπικ.
-
το θετικό είναι ότι οι ορκωτοί που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα θα ψάχνουν μέχρι κωλοτρυπίδας τις δαπάνες με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ρεμούλα λόγω απειλής της καρέκλας.
οι τύποι με τις καμπαρντίνες και τα ντοσιέ είναι τόσο γάτες όσο οι τίγρεις στην ζούγκλα.
ζητάνε συγκεκριμένα παραστατικά από συγκεκριμένους λογαριασμούς και δεν ζητάνε ούτε καφέ για να μην θεωρηθεί ότι τα παίρνουνε....οι καρέκλες των προϊσταμένων θα τσιρίζουν... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
το θετικό είναι ότι οι ορκωτοί που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα θα ψάχνουν μέχρι κωλοτρυπίδας τις δαπάνες με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ρεμούλα λόγω απειλής της καρέκλας.οι τύποι με τις καμπαρντίνες και τα ντοσιέ είναι τόσο γάτες όσο οι τίγρεις στην ζούγκλα.
ζητάνε συγκεκριμένα παραστατικά από συγκεκριμένους λογαριασμούς και δεν ζητάνε ούτε καφέ για να μην θεωρηθεί ότι τα παίρνουνε....οι καρέκλες των προϊσταμένων θα τσιρίζουν...Το Βασικό πρόβλημα της Ελλάδος ειναι η διαφθορά... ότι πρόβλημα και να σκεφτείς έχει τις ρίζες του στην διαφθορά..
δυστυχώς το ΔΝΤ που χρηματοδοτεί και δικτάκτορες δεν ξέρω πόσο τους νοιάζει το τρελό πλιάτσικο που γίνεται στο Δημόσιο από τον υπουργό μεχρι τον τελευταίο υπάλληλο στο χωριό...
Εαν βάλουν όμως το κολοδάκτυλο στην διαφθορά τότε θα έχουμε θεαματικά αποτελεσματα στην ανάκαμψη της χώρας
-
Δεν ξερω αν πρέπει να ζαρώ ή όχι!!
Το σίγουρο είναι ότι θα δουλεψουν αρκετοι (ΔΥ)όπως δεν εχουν δουλεψει ποτε τους !
Επισης θα ήθελα να ξέρω αν τα κερδη απο την αποφυγη νεων σπαταλών-μιζών θα είναι περισότερα απο αυτά που θα 'κερδισουν' απο τις περικοπες των μισθων κλπ. -
http://www.youtube.com/watch?v=FxFVuWsE ... re=related
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εαν βάλουν όμως το κολοδάκτυλο στην διαφθορά τότε θα έχουμε θεαματικά αποτελεσματα στην ανάκαμψη της χώρας
Βεβαια, με τα δημοσιονομικα μετρα, το δαχτυλο θα μπει στον κ@λο πολλων. Η διαφθορα δεν ανθει μονο ... ψηλα και κατ' επεκταση επειδη την φωτια δυσκολα την ελεγχεις, μαζι με τα ξερα θα καουν πολλα χλωρα.
Μεχρι ποιου βαθμου εγκαυματα θα αντεξει καποιος αραγε ..Χρονιες σχεσεις αμοιβαιων συμφεροντων.
Κρατα να σε κρατω φαση ... -
οι τύποι (για συντομία) από τη στιγμή που βάζουν λεφτά του οργανισμού που εργάζονται τα ελέγχουν σαν δικά τους γιατί ενδιαφέρονται μόνο για την καριέρα τους και πάνω από όλα βάζουν αυτή.
κατά βάθος βλέπουν μόνο νούμερα αλλά επειδή τα παίζουν στα δάκτυλα οι ελεγχόμενοι σίγουρα θα στάζουν στον ιδρώτα. λείπει κάθε δικαιολογία που έχει να κάνει με δήθεν κοινωνική πολιτική, επείγουσα κατάσταση κλπ κλπ όπως πχ τα 45άρια των νομαρχιών....
όπως κυκλοφόρησε και στα ΜΜΕ δεν μασάνε ούτε από υπουργούς και γενικούς γραμματείς, τους βλέπουν όλους ως ελεγχόμενους και μόνο.
το αρνητικό είναι ότι η δουλειά τους θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο απ' ότι αν τους φέρναμε εμείς και όχι το ΔΝΤ. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Επισης θα ήθελα να ξέρω αν τα κερδη απο την αποφυγη νεων σπαταλών-μιζών θα είναι περισότερα απο αυτά που θα 'κερδισουν' απο τις περικοπες των μισθων κλπ.
λογικα θα υπαρχουν μιζες αλλα οχι υπερβολικες σπαταλες οπως ειχαμε τωρα! σημαντικο θα ταν να βλεπαμε τι θα κανει ο φοροεισπρακτικος μηχανισμος και πως θα αλλαξει γιατι εφορια ετσι οπως τη ξεραμε δεν θα εχουμε πλεον...
ολα αυτα με βαση οτι οι τοκογλυφοι που μας δωσανε τα δανεια θα θελουν τα λεφτα τους πισω στο ορισμενο χρονικο διαστημα...
-
Ευτυχως εχω ακομα αρκετο μαλλι για να χασω.
Μα καλα δεν αναρωτιεται κανεις γιατι αφου το ΔΝΤ σκοπο εχει την αναπτυξη ,την παταξη της φοροδιαφυγης και το συμμαζεμα,δεν επιλεγει να βοηθησει αναπτυσσομενες χωρες και επιλεγει ΜΟΝΟ χρεοκοπημενες
Ξεχνανε μερικοι οτι ο οργανισμος αυτος δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ιδιωτικη τραπεζα η οποια θα μας δανεισει μερικα δις με επιτοκιο 5% σε βαθος τριετιας.Μια χαρα κερδη θα βγαλει και για να τα διασφαλισει απλα θα επιβαλλει τους γνωστους ορους του. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Επισης θα ήθελα να ξέρω αν τα κερδη απο την αποφυγη νεων σπαταλών-μιζών θα είναι περισότερα απο αυτά που θα 'κερδισουν' απο τις περικοπες των μισθων κλπ.
λογικα θα υπαρχουν μιζες αλλα οχι υπερβολικες σπαταλες οπως ειχαμε τωρα! σημαντικο θα ταν να βλεπαμε τι θα κανει ο φοροεισπρακτικος μηχανισμος και πως θα αλλαξει γιατι εφορια ετσι οπως τη ξεραμε δεν θα εχουμε πλεον...
ολα αυτα με βαση οτι οι τοκογλυφοι που μας δωσανε τα δανεια θα θελουν τα λεφτα τους πισω στο ορισμενο χρονικο διαστημα...
Γιατι ρε παιδια ειναι τοκογλυφοι;
Πρεπει δηλαδη να μας τα δωσουν δωρεαν;
Εμεις οταν βαζουμε τα λεφτα στην τραπεζα θελουμε υψηλο επιτοκιο. Πως θα μας φαινότανε αν δεν μας δινανε τιποτα.
Στο κατω κατω δεν ηρθαν με την βια, εμεις τους φωνξαμε μια και ολα πανε φουντο.Νικος
-
θα μας δανεισει με επιτοκιο κατω απ 3% σε αντιθεση με τους γερμαραδες που θα μας δανεισουν με 5.5%
-
To ΔΝΤ απλα θα διευκολυνει την κατασταση ωστε να μην επελθει χρεωκοπεια με σκοπο να πληρωθει το χρεος σχετικα ομαλα. Αρα δουλευει για τους πιστωτες και οχι για την Ελλαδα.
-
αποδειχθηκαμε σαν κρατος ανικανο να διαχειριστουμε τα οικονομικα μας και οδευουμε (δεν εχει περασει ακομη ο κινδυνος) προς την χρεοκοπια.
το ΔΝΤ ειναι ο τελευταιος τροπος (ανορθοδοξος ισως) μηπως δεν βαλουμε οριστικα λουκετο στο μαγαζι.
θα πρεπει να περιμενουμε σκληρα μετρα τα οποια δυστυχως θα πληξουν ανθρωπους που πολυ δυσκολα τα βγαζουν περα.
δυστυχως ο ΓΑΠ δεν τολμησε να παρει τα απαραιτητα μετρα τα οποια θα επρεπε να ειναι σκληρα, αλλα θα μπορουσαν να ειναι στοχευμενα και να πληξουν λιγοτερο τους μη εχοντες, οποτε ουσιαστικα πεταξε το μπαλακι στους ξενους να τα επιβαλλουν αυτοι. Οχι οτι περιμενα κατι καλυτερο, αλλωστε το πραγμα βρωμαγε απο καιρο.
περαστικα μας.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;