-
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
*Αρθρο του Αλέξη Παπαχελά *Πολλοί ξένοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το... μυστήριο ελληνικό κράτος αναρωτιούνται τι φταίει για την έλλειψη επαγγελματισμού και σοβαρότητας.
A! More sampling...
-
Ο χρήστης Nicholas Van Orton έγραψε:
*Αρθρο του Αλέξη Παπαχελά *...
Πρακτικά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί μια χώρα με διαλυμένο κράτος και χωρίς ανθρώπους που αξίζουν να χειρίζονται υποθέσεις του κράτους, είναι μια χώρα ανοχύρωτη και ευάλωτη στην πρώτη μεγάλη κρίση. Εκεί που δεν μετράει η επικοινωνία αλλά μόνο η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός!
Για αυτό πάμε κατά διαόλου
Και εδω δηχνει ρηχος και typical με τα Ελληνικα δεδομενα.
Για να 'προοδεψει' ο τοπος οικονομικως, το κρατος δεν ειναι αυτο που πρεπει να 'δηξει τον δρομο'. Ειναι συνυπευθηνο, οχι εντελως ή κατα πλειοψηφια υπευθηνο.
Ξανα, το παραπανω ειναι παλι ενα δηγμα του ποσο λαθος αντιλαμβανονται την οικονομικη/χρηματοοικονομικα πραγματικοτητα του πλανητη οι Ελληνες.
Το κρατος δεν θα σου λυσει το προβλημα απο μονο του...
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Παίδες, είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι !Σωστα. Ομως πως? Ξερει κανεις? Και ρωτω ολους τους Ελληνες.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
εγω πιστευω πως φταινε τα 400 χρονια σκλαβιας.. -
Η κουλτούρα μας είναι μια χαρά Γαβριήλ, η εφαρμογή της πάσχει. Θα θέλαμε να είμαστε σαν τη Σουηδία (όσον αφορά την κρατική οργάνωση και τις κοινωνικές παροχές), αλλά το κάνουμε σαν κάτοικοι του Μπαγκλαντές.
-
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο καθένας θέλει να 'ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ' όσο πιο γρήγορα και εύκολα μπορεί...κανένας δεν πουλάει 50% πιο πάνω από ότι αγοράζει αλλά 200%+ στον τελικό πελάτη, λες και ο πελάτης μπορεί να κάνει ίδιες χρεώσεις αν δεν είναι άλλο από υπάλληλος(ιδιωτικός - δημόσιος).
Δεν κόβουμε τις μ@λ@κίες λέω εγώ; Όλοι ξέρουν πιο είναι το πρόβλημα, η νοοτροπία της 'ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ'...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η κουλτούρα μας είναι μια χαρά Γαβριήλ, η εφαρμογή της πάσχει. Θα θέλαμε να είμαστε σαν τη Σουηδία (όσον αφορά την κρατική οργάνωση και τις κοινωνικές παροχές), αλλά το κάνουμε σαν κάτοικοι του Μπαγκλαντές.Το παραπανω δεν κανει νοημα απο καμια πλευρα. ΣΟρρυ.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο καθένας θέλει να 'ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ' όσο πιο γρήγορα και εύκολα μπορεί...κανένας δεν πουλάει 50% πιο πάνω από ότι αγοράζει αλλά 200%+ στον τελικό πελάτη, λες και ο πελάτης μπορεί να κάνει ίδιες χρεώσεις αν δεν είναι άλλο από υπάλληλος(ιδιωτικός - δημόσιος).Δεν κόβουμε τις μ@λ@κίες λέω εγώ; Όλοι ξέρουν πιο είναι το πρόβλημα αλλά, η νοοτροπία της 'ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ'...
Δεν ειναι το μονο κακο η νοοτροπια της 'γρηγορης κονομας'. Σιγουρα ειναι ενα απο τα προβληματα ομως δεν ειναι το μονο πρβλημα νοοτροπιας.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η κουλτούρα μας είναι μια χαρά Γαβριήλ, η εφαρμογή της πάσχει. Θα θέλαμε να είμαστε σαν τη Σουηδία (όσον αφορά την κρατική οργάνωση και τις κοινωνικές παροχές), αλλά το κάνουμε σαν κάτοικοι του Μπαγκλαντές.
Το παραπανω δεν κανει νοημα απο καμια πλευρα. ΣΟρρυ.
Φυσικά, αφού σκέπτεσαι με τρόπο τελείως διαφορετικό. 300 ώρες να στο εξηγούσα, δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις. Γι' αυτό δεν θα το επιχειρήσω.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δεν ειναι το μονο κακο η νοοτροπια της 'γρηγορης κονομας'. Σιγουρα ειναι ενα απο τα προβληματα ομως δεν ειναι το μονο πρβλημα νοοτροπιας.
Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση του 75% της οικονομίας της χώρας στην Αθήνα και η ερήμωση της περιφέρειας. Θα έπρεπε να δώσουν μεγάλες ποινές και αντικίνητρα σε όσους ζουν στην Αθήνα και ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να φύγει από εκεί. Καταμερισμός τμημάτων της πολιτικής εξουσίας ανά την περιφέρεια: τι στον Π$^&^ γυρεύει το υπουργείο Αιγαίου στην Αθήνα; Το Υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα; Το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα(και όχι...στην Κρήτη);
Αν δεν ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ(καθώς και πληθυσμιακά) τουλάχιστον γύρω στις 10 πόλεις 'κατά μήκος' της περιφέρειας, η Ελλάδα δεν θα αναπτυχθεί ποτέ σωστά.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Το κυριότερο είναι η συγκέντρωση του 75% της οικονομίας της χώρας στην Αθήνα και η ερήμωση της περιφέρειας. Θα έπρεπε να δώσουν μεγάλες ποινές και αντικίνητρα σε όσους ζουν στην Αθήνα και ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να φύγει από εκεί. Καταμερισμός τμημάτων της πολιτικής εξουσίας ανά την περιφέρεια: τι στον Π$^&^ γυρεύει το υπουργείο Αιγαίου στην Αθήνα; Το Υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα; Το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα(και όχι...στην Κρήτη);
Αν δεν ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ(καθώς και πληθυσμιακά) τουλάχιστον γύρω στις 10 πόλεις 'κατά μήκος' της περιφέρειας, η Ελλάδα δεν θα αναπτυχθεί ποτέ σωστά.
+1
και το χειροτερο ολων ειναι οτι αυτη η ταση της υπερσυγκεντρωσης στην Αθηνα συνεχιζει ακαθεκτη...
-
Πολύ σημαντική παρατήρηση Β.Αλέξανδρε!
-
Πως να μη συμβαίνει αυτό στην περιφέρεια, αφού εκεί οι επιχειρηματίες είναι ακόμα πιο φίλοι της αρπαχτής από τους Αθηναίους; Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, με τεράστια ανεργία, τα ξενυχτάδικα, οι καφετέριες και οι ταβέρνες στενάζουν. Οι δε επιχειρηματίες είναι για τα μπάζα. Άπλωσα το χέρι να πάρω ένα βαζάκι μέλι ή μαρμελάδα 'Χαΐτογλου' και ήταν εισαγόμενο! Στη Θεσσαλία θα φυτεύουν βαμβάκια μέχρι να πεθάνουν από την πείνα γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα κονδύλια των ΚΠΣ για αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Στην Κοζάνη κλαίνε τώρα για τα καπνά τους που μένουν απούλητα γιατί 'το κράτος δεν κάνει κάτι': αυτό το άκουσα προχθές από αγρότη στην τηλεόραση. Και τι να κάνει ρε μάστορα το κράτος; Να τα αγοράσει, να τα στρίψει και να τα μοιράσει στους φαντάρους όπως γινόταν το 1920; Από κλάψα είματε πρώτοι, από ενεργητικότητα και πρωτοβουλία βράστα.
Δείτε πχ μια λαμπρή εξαίρεση, τους Κρητικούς. Εκτός του ότι χρησιμοποίησαν τα λεφτά της ΕΕ που πήγαν εκεί κάτω κυρίως επί Παπανδρέου, έχτισαν βαρβάτες ξενοδοχειακές μονάδες, έστησαν υπερσύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες (Creta Farm) και το τελευταίο που μου άρεσε: δεν λειτουργούσαν τα καράβια και κινδύνευσαν να πάθουν μεγάλη οικονομική καταστροφή. Ναύλωσαν λοιπόν αλλοδαπών συμφερόντων καράβι και έκαναν τη δουλειά τους. Κι άσε τους άλλους να γκρινιάζουν για το κράτος.
-
Το προβλημα της ελληνικης οικονομιας ειναι ενα με δυο λεξεις:
Φουκαρας μικρομεσαιος.....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Mπα, δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε αρκετά, απλώς αποκτήσαμε κακές συνήθειες από μικροί.
Συνηθίζουμε λίγο χαβαλέ στο σχολείο, λίγο κοπάνα από τη σχολή, λίγο λούφα στο στρατό, λίγο κλειστόν-λόγω-χιονιά και λίγο δεν-είμαι-εγώ-υπεύθυνος.
Tο αποτέλεσμα είναι οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες NOMIZOYME ότι δουλεύουμε πολύ και είμαστε και σούπερ παραγωγικοί σαν τους Γιαπωνέζους -άρα δικαίωμά μας είναι να είμαστε ο πλουσιότερος λαός στην Eυρώπη και κάποιοι κακοί μας εμποδίζουν.
Δεν φταίμε εμείς, ούτε γεννημένοι τεμπέληδες είμαστε... απλά είναι θέμας κακιάς συνήθειας ...Περισσοτερα κλισέ εδω. Αντι απαντησης θα σου δωσω ενα παραδειγμα:
Βαλε 2 εργατες να οργωσουν ενα χωραφι για 12 ωρες και ενα τρακτερ για 6 ωρες. Ποιος θα εχει δουλεψει περισσοτερο; Ποιος θα εχει κουραστει περισσοτερο; Ποιος θα εχει παραξει περισσοτερο;Οταν η εργοδοσια τσιγγουνευεται εν ονοματι της ιερης Καγιεν να επενδυσει σε ερευνα ή καινοτομια, επειδη ελεγχει ΚΑΙ τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης, περναει στον κοσμο οτι αυτο που φταιει τελικα ειναι η ραθυμια του ελληνα και η κακη νοοτροπια του.
Λυπαμαι αλλα δεν τρωω. Ισως στην 1000στη ερευνα που θα λεει οτι δε φταινε αυτα (κυριως) αλλα η ληστρικη νοοτροπια της εργοδοσιας να πειστουν ολοι...
Ίσως έχεις δίκιο, κάποια έρευνα πρέπει επί τέλους να δείξει ότι το εργατικό δυναμικό στην Eλλάδα είναι άριστα εκπαιδευμένο και έχει ατέλειωτη όρεξη για δουλειά.
Tο έλεγα εγώ στον φιλαράκο μου που άνοιξε επιχείρηση σε πόλη 3000 κατοίκων και δουλεύει ο ίδιος 18ωρα επειδή δεν βρίσκει κανένα νεαρό άτομο που να μπορεί να ξυπνήσει στις 8 το πρωί, να απαντήσει στο τηλέφωνο σε κατανοητά αγγλικά και να χειριστεί επαρκώς ένα PC. Eίναι η ληστρική νοοτροπία του φιλαράκου μου, η διαπλοκή του με τα MME εν ονόματι της ιερής Kαγιέν και βέβαια η άρνησή του να επενδύσει σε τεχνολογία, αφού αν έβαζε Aσύρματο Ψηφιακό Ξεμπερδευτήρα Tαυτόχρονης Πολυγλωσσικής Eισαγωγής Δεδομένων θα φαινόταν αμέσως ποιός είναι παραγωγικός και και ποιός όχι. -
Σε ποια πόλη αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Tο έλεγα εγώ στον φιλαράκο μου που άνοιξε επιχείρηση σε πόλη 3000 κατοίκων και δουλεύει ο ίδιος 18ωρα επειδή δεν βρίσκει κανένα νεαρό άτομο που να μπορεί να ξυπνήσει στις 8 το πρωί, να απαντήσει στο τηλέφωνο σε κατανοητά αγγλικά και να χειριστεί επαρκώς ένα PC.
Μήπως όμως ο φιλαράκος σου έψαχνε κάποιον νεαρό που θα ξυπνάει στις 8π.μ. και θα φεύγει στις 8 μ.μ.,θα ξέρει αγγλικά (και γαλλικά και γερμανικά μάλλον)για να απαντήσει στο τηλέφωνο,θα ξέρει να χειριστεί ένα PC (μάλλον θα έχει και πιο σύνθετες γνώσεις πληροφορικής) ΑΛΛΑ ο φιλαράκος σου έχει σκοπό να του δίνει 500€ το μήνα ΟΠΟΤΕ φιλοτιμηθεί να του τα δώσει (γιατί οι καιροι είναι δύσκολοι κτλ...) με απλήρωτες υπερωρίες και θα πρέπει να του πει και ένα μεγάλο ευχαριστώ και να μην πώ και τι άλλο να του κάνει;;;;Μήπως λέω....;;;;
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Tο έλεγα εγώ στον φιλαράκο μου που άνοιξε επιχείρηση σε πόλη 3000 κατοίκων και δουλεύει ο ίδιος 18ωρα επειδή δεν βρίσκει κανένα νεαρό άτομο που να μπορεί να ξυπνήσει στις 8 το πρωί, να απαντήσει στο τηλέφωνο σε κατανοητά αγγλικά και να χειριστεί επαρκώς ένα PC.
Μήπως όμως ο φιλαράκος σου έψαχνε κάποιον νεαρό που θα ξυπνάει στις 8π.μ. και θα φεύγει στις 8 μ.μ.,θα ξέρει αγγλικά (και γαλλικά και γερμανικά μάλλον)για να απαντήσει στο τηλέφωνο,θα ξέρει να χειριστεί ένα PC (μάλλον θα έχει και πιο σύνθετες γνώσεις πληροφορικής) ΑΛΛΑ ο φιλαράκος σου έχει σκοπό να του δίνει 500€ το μήνα ΟΠΟΤΕ φιλοτιμηθεί να του τα δώσει (γιατί οι καιροι είναι δύσκολοι κτλ...) με απλήρωτες υπερωρίες και θα πρέπει να του πει και ένα μεγάλο ευχαριστώ και να μην πώ και τι άλλο να του κάνει;;;;Μήπως λέω....;;;;
Δεν υπάρχει KANENAΣ ντόπιος που να μιλάει ανεκτά ΔYO ξένες γλώσσες.
Tα Aγγλικά όλων είναι τύπου προ-προ-lower και αντανακλούν, υποθέτω, το επίπεδο σοβαρότητας του τοπικού σχολείου αλλά και του ιδιωτικού φροντιστηρίου.
Tο επίπεδο γνώσης PC είναι ανάλογο. Oλίγο word, και ολίγο σερφάρουμε internet...
O 'φιλαράκος' ήδη απασχολεί μια κοπέλλα 40 ώρες την εβδομάδα (μέσα στις οποίες μιλάει στο κινητό της πουλώντας και λίγο για τη δουλειά του μπαμπά της), παίρνει βασικό και IKA και πληρώνεται πάντα την πρώτη του μήνα.
Eπίσης απασχολεί 3-4 εξειδικευμένους (και ανάλογα αμοιβόμενους) υπαλλήλους που ήρθαν από την Aθήνα και άλλη γειτονική πόλη(!!!), και ακόμη (χρυσο)πληρώνει τις υπηρεσίες τοπικών προμηθευτών και συνεργείων.
Πίστεψέ με, ο φίλος μου δεν είναι 'κατασκευασμένος' αλλά υπαρκτό πρόσωπο, με καταγωγή από την Aθήνα, που παλεύει σκληρά σε πόλη που δεν μπορώ να ονομάσω. Aκούγονται τόσο εξωπραγματικές οι συνθήκες ώστε να σου φαίνεται ψέμα αυτό που έγραψα; -
Μερικές παρατηρήσεις σε όσα έγραψαν οι φίλοι παραπάνω.
Κατ' αρχήν τι το κακό έχει η γρήγορη κονόμα; Αν έχεις ένα ανταγωνιστικό προιόν ή υπηρεσία τι το κακό έχει να γίνει γρήγορα επιτυχία; Γιατί όλα πρέπει να γίνονται με τον δύσκολο τρόπο; Και δεν εννοώ εδώ κακής ποιότητας δουλειά και αρπακολισμό αλλά περισσότερο γρήγορες αντιδράσεις και πρόβλεψη των αναγκών της αγοράς! Οπότε, υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις.
Περί εργασιακών. Που τελικά θέλουμε να πάμε; Έχει χυθεί αίμα για 8ωρα και εργασιακά, και το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε όλα να καταρέουν, να πάμε σε ελαστικά ωράρια, ημιαπασχόληση κλπ. Είναι καλό αυτό; Δηλαδήγ το ζητούμενο είναι να δουλεύουμε περισσότερο; Ήδη οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους. Και είναι αλήθεια, για τον ιδιωτικό τομέα. Στην προηγούμενη εργασία μου δούλευα 12 ώρες την ημέρα, και μάλιστα μερικές φορές (4-5 σε 1,5 χρόνο που κάθισα εκεί) έφυγα και εγώ και άλλοι συνάδελφοι ξημερώματα. Σου δίνουν έναν τίτλο manager (και καλά) και μετά σε σκίζουν. Ζούσα μόνο Σαββατοκύριακα, οι καθημερινές ήταν δουλειά - σπίτι - φαι - ύπνος. Εκεί θέλουμε να φτάσουμε; Εκεί είναι το ιδανικό; Δεν νομίζω.
Δεν θα πρέπει να τα βάζουμε με τους Δημόσιους. Τα παίρνω στο κρανίο που δεν δουλεύουν, αλλά οι παροχές που έχουν ΔΕΝ πρέπει να χαθούν, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να τις αποκτήσουν!
Περί τεχνολογίας και Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εγώ θα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου και είμαι πρόθυμος να πάρω και τα ρίσκα μου. Αλλά με τι αρχικό κεφάλαιο βρε παιδιά; Με τους μισθούς πείνας που παιρνουμε; Και οι επιχειρηματίες (με τους οποίους μιλώ καθημερινά -επειδή είμαι σύνβουλος επιχειρήσεων- κοιτάνε περισσότερο πως θα πάρουν καμμιά επιδότηση της τσέπης τους παρά να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους με τα λεφτά που παίρνουν από επιδοτήσεις ή από τα κέρδη της ίδιας της επιχείρησης.
Περί παιδείας. Υπάρχει τεράστια αναντιστοιχία αυτή την στιγμή σε σύγκριση των γνώσεων που χρειάζεται η αγορά σε σχέση με την γνώση που παρέχουν τα πανεπιστήμια τόσο σε ότι αφορά στις ειδικότητες όσο και σε ότι αφορά στην καθημερινή πρακτική.
Περί οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων. Εγώ, εργάζομαι μία δεκαετία, με συνεχή ανοδική πορεία και βγάζω 15Κ τον χρόνο. Βλέπω γύρω μου αυτοκίνητα των 50-100Κ, για να αγοράσεις ένα ψιλοκαλό σπίτι θες 150-200Κ και σκέφτομαι τί διάολο γίνεται, αφού εγώ δεν τα φτάνω αυτά να τα αγοράσω αν θέλω να ...τρώω κιόλας . Εγώ τελικά είμαι μ6&%%^& και άχρηστος και δεν βγάζω όσα λεφτά χρειάζεται; Έλα που όμως και οι περισσότεροι γνωστοί μου τα ίδια και λιγότερα βγάζουν. Οπότε αυτοί που αγοράζουν τα αυτοκίνητα και τα σπίτια (και δεν μιλώ για κάτι φοβερό παιδιά, για νορμάλ καταστάσεις μιλάμε) τι κάνουν; Πως πορεύονται στην ζωή; Ακούω και διάφορα, λαμογιές κλπ, κάνω και τις υποθέσεις μου και όποιον πάρει ο διάολος. Πως μετά να είμαι εγώ νομοταγής; Όπου με παίρνει ΘΕΛΩ και ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να την κάνω την λαδιά μου. ΛΑΘΟΣ μου μέγιστο, αλλά δεν μπορώ πλέον να φέρομαι σαν ΜΛΚΣ! Και στον στρατό πήγα κανονικά, και φόρους πληρώνω και θέλω να είμαι by the book σε όλα μου, και περύφανος είμαι και δεν καταδέχομαι να κάνω λαδιές, αλλά κοιτάω το αυτοκίνητό μου που είναι 12ετίας, είμαι στο νοίκι σε γκαρσονιέρα 35μ2 και βλέπω και γύρω μου και τα παίρνω στο κρανίο.
Περί 'κράτους δικαιου'. Κουτσοί, στραβοί, ανάπηροι, πολύτεκνοι και αναξιοπαθούντες έχουν περισσότερες ελπίδες και μέλλον από τον μέσο άνθρωπο. Έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο. ΟΚ, πρέπει να βοηθηθούν, αλλά ο μοναχογιός και αρτιμελής πρέπει να πάει να πεθάνει; Και δεν αναφέρομαι εδώ σε θέση στο Δημόσιο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, από τα πανεπιστήμια, μέχρι τις προσλήψεις, μέχρι τις διακοπές, μέχρι την μόρφωση και σε όλα τα άλλα που βλέπουμε μπροστά μας.
Μπορώ να λέω και να γράφω ατελείωτες ώρες για αυτά, συγνώμη αν κούρασα, και για την σύνταξή μου που είναι βιαστική, αλλά όλα τα παραπάνω βγαίνουν σαν χείμαρος κάθε φορά που τα σκέφτομαι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η χρηση νεας τεχνολογιας μπορει να λυσει πολλα προβληματα μας,αλλα σε οτι αφορα την ανεργια,ναι θα την μεγαλωσει.Γιατι τωρα πχ στην ΔΕΗ δουλευουν κατι χιλιαδες ανθρωποι,αμα δειτε εργοστασια στην ΕΕ οπου το απογευμα ειναι ενας ανθρωπος υπευθυνος και αυτος ειναι σπιτι του με κατι σαν beeper,θα καταλαβετε τι εννοω...Αυτό μπορεί να στέκει αλλά εν μέρη μόνο. Κοίτα για παράδειγμα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασήλειο και την Ιαπωνία. Αυτα τα τρία κράτη (και ειδικά το τελευταίο) είναι πολύ μπροστά σε θέματα τεχνολογίας κι' όμως... η ανεργία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;