-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Άλλα:
Να βάλουμε τα κωλόπαιδά μας να δουλεύουν τα καλοκαίρια. Γκαρσόνια, μάζεμα αγροτικών προϊόντων, ό, τι βρεθεί.
Να πείσουμε τους φοιτητές μας ότι δεν κάνουν διακοπές στα Πανεπιστήμια. Και ότι η θεωρία δίχως πράξη είναι άχρηστη.Να τσακίσουμε τους «δασκάλους» που δεν μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα το πρωί στα σχολεία, για να τους τα «μάθουν» το απόγευμα.
Ή αντι να τους 'τσακισεται' να κανετε αυτο που κανει ο Προεδρος Μπους εδω με το προγραμα 'υψηλοι βαθμοι = μπονους'. Να βασισεται, μεχρι ενος σημειου, την μισθωση των δασκαλων, στην βαθμολογια των παιδιων σε εθνικες εξετασεις.
Σάββα, δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης.
Σωστα.
Κανεις δεν ειναι τεμπελης εκ γεννητης. Γινετε τεμπελης οταν αυτο προωθει η κουλτουρα και τροπος σκεψης της κοινωνιας που ζει. Και μιλαω για την αμεση κοινωνια (αρχιζει απο την οικογενοια, παει στην γειτονια, κτλ) Το αντιθετο φυσικα ειναι επισης δυνατον.
Επίσης, τα σπαράγγια θα τα μαζεύουμε για λίγο, δεν θα το κάνουμε επάγγελμα.
Exactly! It's called 'a part-time side-job' στις ΗΠΑ. Ασχημα ειναι ακομη 300 δολλαρια τον μηνα, εαν εχω χρονο? Γιατι δηλαδη η 30 φραπεδες δεν ειναι αρκετοι και πρεπει να εχω 65 φραπεδες τον μηνα?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι;Τι ακριβώς πιστεύετε πως προσφέρει η δουλειά σε ένα φοιτητή (σε άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του); Πέρα από τα πρακτικά (χαρτζηλίκι και 'εκτίμηση' των χρημάτων)
Γιατί το θεωρείτε τόσο σημαντικό;
Excellent question.
Το αλλο καιριο και κυριο που προσφερει ειναι το τι ισουτε το παραπανω στην γενικη οικονομια της περιοχης και περεταιρω χωρας. Εδω στις ΗΠΑ π.χ αυτοι που δουλευουν στα φασφουνταδικα ειναι κατα πλειοψηφια παιδια του Γυμνασιου. Οταν μπορεις ως εργοδοτης να προσλαμβανεις παιδια του Γυμνασιου, εννοητε οτι θα μπορεσεις να τα πληρωσεις λιγοτερο απο οτι εαν εναν 35αρη π.χ. Και ετσι το ολικο σου κοστος παροχης υπερεσιων πεφτει δραματικα. Και αρα μπορεις να πουλας το προιον σου σε χαμηλοτερη τιμη και να εχεις περισσοτερα κερδη το οποια στις ΗΠΑ χρισημοποιουντε για επεκταση της εταιριες με διαφορους τροπους.
Μετα αυτο ισουτε και αλλες εμεσες αλλαγες. Πως? Οταν ο 35αρης βλεπει οτι δεν μπορει να παει να δουλεψει στα φασφουνταδικα διοτι η πληρωμη ειναι χαμηλη για αυτον και το στυλ ζωης που προτιμα, αυτοματα 'βλεπει πιο ψηλα'. Αυτοματα ανεβαζει τους στοχους του. Λεει, δεν ειναι δυνατον να δουλεψω για τα ΜακΝτοναλντς. Πρεπει να δουλεψω ως...π.χ. Marketing Analyst σε μια σοβαρη εταιρια που πληρωνει καλα. Για να δουλεψω εκει τι χρειαζομε? Πτυχιο, προυπηρεσια, κτλ, κτλ, κτλ. Και αυτοματα he improves himself διοτι ολο το παραπανω ισουτε μια πιο ανταγωνιστικη κοινωνια.
Good things bring more good things. Bad things bring more bad things.
Βρισκεις τον εαυτο σου ειτε σε εναν φαυλο κυκλο, ή σε εναν κυκλο προοδου και θετικων αποτελεσματων απο ολες τις πλευρες. That's how a free, democratic and capitalistic society works.
Αρα η παραπανω, σοβαρη για μενα, αλλαγη κουλτουρας ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΒΑΣΗ, εκανε μια σημαντικη και οφθαλμοφανης διαφορα στην ολικη οικονομια της χωρας γενικα. Think how powerful small 'tuning' changes like these are for a country! That's how you build a better country. [/u]
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θέμα νοοτροπίας ή 'τόπου σκέψης', που λέει κι ο Γαβριήλ.
Ανταλλαγή: Κάνει αυτός τη βρωμοδουλειά του άκοπα και με λίγα έξοδα, μαθαίνω κι εγώ το κατιτίς μου. Προοδεύει αυτός, προοδεύω κι εγώ. Του ζητάω τα μαλλιοκέφαλά μου, μένουμε κι οι δυο στάσιμοι. Θέμα προοπτικής.Pretty much....
Again, bad things bring more bad things. Nothing good ever came from consistent bad practice on financial matters. That's why corruption is always bad.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι;
Τι ακριβώς πιστεύετε πως προσφέρει η δουλειά σε ένα φοιτητή (σε άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του); Πέρα από τα πρακτικά (χαρτζηλίκι και 'εκτίμηση' των χρημάτων)
Excellent question.
Το αλλο καιριο και κυριο που προσφερει ειναι το τι ισουτε το παραπανω στην γενικη οικονομια της περιοχης και περεταιρω χωρας. Εδω στις ΗΠΑ π.χ αυτοι που δουλευουν στα φασφουνταδικα ειναι κατα πλειοψηφια παιδια του Γυμνασιου. Οταν μπορεις ως εργοδοτης να προσλαμβανεις παιδια του Γυμνασιου, εννοητε οτι θα μπορεσεις να τα πληρωσεις λιγοτερο απο οτι εαν εναν 35αρη π.χ. Και ετσι το ολικο σου κοστος παροχης υπερεσιων πεφτει δραματικα. Και αρα μπορεις να πουλας το προιον σου σε χαμηλοτερη τιμη και να εχεις περισσοτερα κερδη το οποια στις ΗΠΑ χρισημοποιουντε για επεκταση της εταιριες με διαφορους τροπους.
Μετα αυτο ισουτε και αλλες εμεσες αλλαγες. Πως? Οταν ο 35αρης βλεπει οτι δεν μπορει να παει να δουλεψει στα φασφουνταδικα διοτι η πληρωμη ειναι χαμηλη για αυτον και το στυλ ζωης που προτιμα, αυτοματα 'βλεπει πιο ψηλα'. Αυτοματα ανεβαζει τους στοχους του. Λεει, δεν ειναι δυνατον να δουλεψω για τα ΜακΝτοναλντς. Πρεπει να δουλεψω ως...π.χ. Marketing Analyst σε μια σοβαρη εταιρια που πληρωνει καλα. Για να δουλεψω εκει τι χρειαζομε? Πτυχιο, προυπηρεσια, κτλ, κτλ, κτλ. Και αυτοματα he improves himself διοτι ολο το παραπανω ισουτε μια πιο ανταγωνιστικη κοινωνια.
[/u]Νομίζω πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας σε 'σοβαρές εταιρίες που πληρώνουν καλά'....
Να μην αναφερθώ στους εργοδότες που δεν πρόκειται να ρίξουν τις τιμές των προϊόντων τους, αν βρουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Αντί να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί, θα προτιμήσουν να βάλουν τη διαφορά στην τσέπη...
-
Για να καταλαβω gavriil. Μιλάς για μια οικονομία 'δύο ταχυτήτων' .
Εφόσον υπάρχουν νέοι ανειδίκευτοι, θα τους πάρω στη δουλειά μου, με τα 2/3 ή και λιγότερο από αυτά που θα έδινα σε εναν 35 άρη, σωστά;;
Και να ρωτήσω εγώ κάτι, , ο 35άρης που για χ λόγους δεν έχει σπουδάσει (δεν γίνεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες) τι κάνει; Γίνεται κλέφτης για να βγάλει το ψωμί του ή δουλευεί για 550 ευρώ το μήνα χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να μεγαλώσει τα δικά του παιδιά, να τα σπουδασει κ.ό.κ ; Αρα η πολιτεία όχι μόνο δεν τον προστατευει, αλλά τον ωθεί και στην παρανομία για να συντηρηθεί!!!
Συγνώμη που θα στο πώ, αλλά βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ καπιταλιστικό ή μάλλον καθόλου ανθρωπιστικό.
Από την άλλη δεν σκέφτεσαι ότι οι σπουδές και η κατάρτιση δεν πρέπει να έχουν σαν **άμεσο **στόχο την επαγγελματική καταξίωση (να παω να σπουδάσω για να βρω δουλεια) αλλά όλα τα πνευματικά θετικά που σου δίνει αυτή η γνώση μιας επιστήμης...
Παρατηρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει η λογική αυτή (τελειωνε μια σχολή, κάνε και ενα μεταπτυχιακο να εχεις το χαρτί- όπου να ναι το μεταπτυχιακο- αρκεί ναπαρεις το χαρτι ) και με δυσαρεστεί παρα πολύ να βλέπω ανθρώπους νέους σαν και εμένα να μπαίνουν σε ένα σύστημα τόσο κλειστό, τώρα, στα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής/καρριέρας τους.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Got to go...later.Με διαφορα το πιο απολαυστικο ποστ σου,αρχ...αγγελε!!!
Υ.Γ. Μηπως πρεπει να μπει κανονας για το overquoting???
-
Να ρωτήσω κάτι;
Τι ακριβώς πιστεύετε πως προσφέρει η δουλειά σε ένα φοιτητή (σε άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του); Πέρα από τα πρακτικά (χαρτζηλίκι και 'εκτίμηση' των χρημάτων)
Excellent question.
[/u]Νομίζω πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας σε 'σοβαρές εταιρίες που πληρώνουν καλά'....
Να μην αναφερθώ στους εργοδότες που δεν πρόκειται να ρίξουν τις τιμές των προϊόντων τους, αν βρουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Αντί να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί, θα προτιμήσουν να βάλουν τη διαφορά στην τσέπη...
Ισως τοτε πρεπει να ξανακοιταχτουν οι αριθμοι των εισακτεων/αποφοιτων που υπαρχουν στις ανετερες ανωτατες σχολες.
Δεν χρειαζεται να το κανουν ολοι(να γινουν ανταφωνιστικοι). Αν ενας δυο ριξουν τις τιμες για να φερουν την πελατεια μεσα τοτε και οι υπολοιποι θα πρεπει να το κανουν.
Νικος
-
Προσπάθω να φτιάξω την φορολογική δήλωση και μου γίνεται σαφές για μία ακόμα φορά γιατί αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μα ποτέ μπροστά....
Μόνο να μετρήσεις πόσους πόντους είναι το σκατό σου δεν ρωτάνε... άσε που πρέπει να βρείς μόνος του συντελεστές....
Τόσο χρόνια στο UK δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση....
Γι' αυτό οι μισοί ελληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι μισοι λογιστές
και δικηγόροι.... και άλλα παρασιτικά επαγγέλματα... -
Πιθανοτατα απ’ ολα οσα συζητησαμε, πολλά ν’ αποτελούν κομματια του προβλήματος της ελληνικής οικονομιας.
[Περα από το προφανές οτι δεν ακολουθουμε το ΗΠΑμερικανικο μοντελο ]
Γι’ αυτο που ειμαι σίγουρος ειναι, πως οι μεθοδοι σαν την ακόλουθη ΔΕΝ ειναι η ενδεδειγμενη λύση, αν και ειναι αυτή που, κατα βάση, ακολουθείται πλεον και.... προωθείται. Ή μηπως υπάρχει κανείς αφελής που πιστεύει ότι στόχος ειναι η ευημερια όλων των ελλήνων πολιτών;(προσεξτε το κομματι που περιγραφει τις συνθηκες εργασίας στο ATTICA)
-
Παρατήρηση γενική και προς όλους.
Μην μπερδεύετε την τεμπελιά με τον στ@ρχιδισμό.
Η τεμπελιά, όχι μόνο είναι καλό πράγμα, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα κινητοποιείται από αυτήν (σκοπός μας δεν είναι -υποτίθεται- η βελτίωση των όρων ζωής και η εξασφάλιση περισσότερου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ χρόνου; ). Είναι άκρως επικίνδυνη η δυτικόφερτη νοοτροπία του ανθρώπου-μηχανής, που εργάζεται τόσο όσο χρειάζεται για να μην σκέπτεται. Μην την ταϊζετε άθελά σας... Αλοίμονο αν υπόδειγμα εργαζόμενου είναι κάποιος που δουλεύει 12ωρα ή/και Σαββατοκύριακα!
Η γαϊδουριά, η αδιαφορία προς το διπλανό, ο εγωισμός και ο 'παρτακισμός' δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με τα παραπάνω.Και βέβαια τα παραπάνω τα λέει ένας άνθρωπος που δουλεύει 11 με 12 ώρες καθημερινά, σε θέση ευθύνης.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μην μπερδεύετε την τεμπελιά με τον στ@ρχιδισμό.
Η τεμπελιά, όχι μόνο είναι καλό πράγμα, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα κινητοποιείται από αυτήν (σκοπός μας δεν είναι -υποτίθεται- η βελτίωση των όρων ζωής και η εξασφάλιση περισσότερου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ χρόνου; ). Είναι άκρως επικίνδυνη η δυτικόφερτη νοοτροπία του ανθρώπου-μηχανής, που εργάζεται τόσο όσο χρειάζεται για να μην σκέπτεται. Μην την ταϊζετε άθελά σας... Αλοίμονο αν υπόδειγμα εργαζόμενου είναι κάποιος που δουλεύει 12ωρα ή/και Σαββατοκύριακα!
Η γαϊδουριά, η αδιαφορία προς το διπλανό, ο εγωισμός και ο 'παρτακισμός' δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με τα παραπάνω.Πανω στην τεμπελιά βασίστηκε η αναπτυξη των επιστημών στην αρχαία Ελλάδα.Ομως θα πρεπει να διευκρινησουμε οτι δεν μιλάμε για την τεμπελιά κατα την οποία το ατομο κατοικοεδρεύει στα σφαιριστήρια και τις καφετέριες, αλλα για τον ελευθερο χρονο και την αξιοποίηση του για διαφορες αναγκες και την βελτιωση του 'τεμπέλη' ως ατομο.
Επισης,προσωπικα πιστευω οτι το ατομο που δουλευει πολλες ωρες την ημερα αναποφευκτα θα γινει πιο παρτακιας και εγωιστης,γιατι οταν αυτος σκιζεται ειναι αναμενομενο να μην ειναι διατεθειμενος να κανει παραχωρησεις για τους ολους.
-
Θεέ μου, τέλειωσα τις δουλειές μου προχθές και σήμερα δεν έχω τι να κάνω! Θα βελτιώσω τον εαυτό μου!
-
Να ρωτήσω κάτι;
Excellent question.
...
Ο λογος που δεν υπαρχουν σοβαρες εταιριες ειναι λογο του λαθος τροπου σκεψης για το παραπανω και διαφορα αλλα σχετικα ομως. ΟΠως ειπα ειναι φαυλος κυκλος. Ή το αντιθετο.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Για να καταλαβω gavriil. Μιλάς για μια οικονομία 'δύο ταχυτήτων' .
Οχι. Μιλαω για ΙΣΧΥΡΗ, υγιεις οικονομια.
Εφόσον υπάρχουν νέοι ανειδίκευτοι, θα τους πάρω στη δουλειά μου, με τα 2/3 ή και λιγότερο από αυτά που θα έδινα σε εναν 35 άρη, σωστά;;
Οχι. Ο 35αρης δεν θελει την δουλεια που παρεχω (flipping burgers or being a cashier at the register) διοτι δεν ειναι δουλεια με μελλον. Αρα αυτοι που θελουν την δουλεια μου ειναι χαμηλομισθοι. Αρα πεφτει το κοστος μου και αρα η τιμη του προιοντως/υπηρεσιας που παρεχω.
It's all about demand and supply of goods and services.
Και να ρωτήσω εγώ κάτι, , ο 35άρης που για χ λόγους δεν έχει σπουδάσει (δεν γίνεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες) τι κάνει;
Ο 35αρης που παει και βγαζει παν/μιο εαν ειναι επιστημονας τοτε εγω ειμαι Αινσταιν. Σορρυ.
Γίνεται κλέφτης για να βγάλει το ψωμί του ή δουλευεί για 550 ευρώ το μήνα χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να μεγαλώσει τα δικά του παιδιά, να τα σπουδασει κ.ό.κ ; Αρα η πολιτεία όχι μόνο δεν τον προστατευει, αλλά τον ωθεί και στην παρανομία για να συντηρηθεί!!!
Μιλωντας για λαθος τροπου σκεψεως...
Συγνώμη που θα στο πώ, αλλά βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ καπιταλιστικό ή μάλλον καθόλου ανθρωπιστικό.
Συγνώμη που θα στο πώ, αλλά βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ hippie like
Από την άλλη δεν σκέφτεσαι ότι οι σπουδές και η κατάρτιση δεν πρέπει να έχουν σαν **άμεσο **στόχο την επαγγελματική καταξίωση (να παω να σπουδάσω για να βρω δουλεια) αλλά όλα τα πνευματικά θετικά που σου δίνει αυτή η γνώση μιας επιστήμης...
Τα πνευματικα θετικα ερχοντε με το τσουβαλι οταν ζεις σε μια χωρα με ισχυρη και υγιεις οικονομια. Study your world please.
Παρατηρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει η λογική αυτή (τελειωνε μια σχολή, κάνε και ενα μεταπτυχιακο να εχεις το χαρτί- όπου να ναι το μεταπτυχιακο- αρκεί ναπαρεις το χαρτι ) και με δυσαρεστεί παρα πολύ να βλέπω ανθρώπους νέους σαν και εμένα να μπαίνουν σε ένα σύστημα τόσο κλειστό, τώρα, στα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής/καρριέρας τους.
Συμφωνω.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Προσπάθω να φτιάξω την φορολογική δήλωση και μου γίνεται σαφές για μία ακόμα φορά γιατί αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μα ποτέ μπροστά....Μόνο να μετρήσεις πόσους πόντους είναι το σκατό σου δεν ρωτάνε... άσε που πρέπει να βρείς μόνος του συντελεστές....
Τόσο χρόνια στο UK δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση....
Γι' αυτό οι μισοί ελληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι μισοι λογιστές
και δικηγόροι.... και άλλα παρασιτικά επαγγέλματα... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Παρατήρηση γενική και προς όλους.Μην μπερδεύετε την τεμπελιά με τον στ@ρχιδισμό.
. -
Εχω μια απορια. Απο την εποχη του Γεωργιου Παπανδρεου ακουγοταν η λεξη 'ελλειμα'. Σημερα, τοσα χρονια μετα οι εκαστοτε κυβερνησεις εξακολουθουν να μιλανε για ελλειματα. Τελικα τί συμβαινει;
Εχω μια ερωτηση/προκληση. Ας ερθει το κυβερνον κομμα, η αντιπολητευση και οποιο αλλο κομμα θελει να πει την αποψη του, με οσα στελεχη επιθυμει να κατσει οσο καιρο θελει, μεσα σε λογικα πλαισια φυσικα και να μας πει ΠΟΤΕ θε ειναι σε θεση να δει ο πολυς κοσμακις ασπρη μερα στο πορτοφολι του; Οταν λεω ΠΟΤΕ εννοω το εξης απλο. Παρτε τους δεικτες του πληθωρισμου, των ελλειματων, ΦΠΑ, περιθωρια κερδους και οτι αλλους δεικτες σας βολευει και να μας πειτε: ' ετσι ειναι η κατασταση στην οικονομια, σε Χ χρονια θα την εχουμε παει στο Ψ ετσι ωστε η κατωτατη συνταξη να ειναι 800 ευρω και βασικος μισθος 1000, που θα επιτρεπουν σε ολους τους πολιτες να τα βγαζουν περα, ας πουμε...Ειναι δυνατον να γινει αυτο;
-
Θα σπυ απαντησω με μια προταση.
Τα εσοδα του κρατους ειναι 40 δις ευρώ το χρονο, οι πληρωμες των τοκων των δανειων ειναι 31 απο αυτα.
Με τα υπολοιπα πρεπει να πληρωσεις μισθους ΔΥ και να κανεις κοινωνικη πολιτικηΑρα εδω και πολλα χρονια ζουμε με δανεικα
Η λυση ποια ειναι???? χρειαζονται ριζικες αλλαγες σε ολα....οποιος εχει τα καρυδια θα τις κανει..απο τα υπαρχοντα ατυχηματα προφυλακτικων Καραμαλοπαπανδρεικα ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
-
Ναι... τα δανεικά μαζευόνται.. κάποια αποληρόνονται..
Μπορεί καποίος από τους εργοδότες να μου απαντήσει 1-2 πράγματα.
α) Εαν εχω 1 υπάλληλο που του δίνω 1000 καθαρά, εμένα σαν εργοδότη
πόσο μου κοστίζει ; μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές κτλ τκλ
στα 1500, 2000 ?β) Εαν έχω μια παραγωγική εταιρία, που αγοραζώ και πουλάω, τότε κανω συμψηφισμό στο ΦΠΑ και δίνω το παραπάνω.
Εαν όμως εξάγω, δεν πάιρνω ΦΠΑ. άρα δεν με συμφέρει να εξάγω και πολλάω στο εξωτερικό. Υπάρχει κάτι που να αντισταθμίζει αυτή την χασούρα ;; -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ναι... τα δανεικά μαζευόνται.. κάποια αποληρόνονται..Μπορεί καποίος από τους εργοδότες να μου απαντήσει 1-2 πράγματα.
α) Εαν εχω 1 υπάλληλο που του δίνω 1000 καθαρά, εμένα σαν εργοδότη
πόσο μου κοστίζει ; μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές κτλ τκλ
στα 1500, 2000 ?β) Εαν έχω μια παραγωγική εταιρία, που αγοραζώ και πουλάω, τότε κανω συμψηφισμό στο ΦΠΑ και δίνω το παραπάνω.
Εαν όμως εξάγω, δεν πάιρνω ΦΠΑ. άρα δεν με συμφέρει να εξάγω και πολλάω στο εξωτερικό. Υπάρχει κάτι που να αντισταθμίζει αυτή την χασούρα ;;Δεν ειμαι εργοδοτης αλλα μπορω να σου απαντησω.
α) Οι εργοδοτικες εισφορες ειναι ~ 28% επι του μικτου μισθού δλδ ενας υπαλληλος των 1000ε σου κοστιζει συνολικα 1280ε το μηνα
β)Υπαρχει ΦΠΑ ενδοκοινοτικων συναλλαγων, αρα και με τις εξαγωγες το καθεστως ΦΠΑ παραμενει μεσες ακρες το ιδιο απλα αλλαζει η διαδικασια εισπραξης -πληρωμης.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;