Ο χρήστης citastak έγραψε:
Για να καταλαβω gavriil. Μιλάς για μια οικονομία 'δύο ταχυτήτων' .
Οχι. Μιλαω για ΙΣΧΥΡΗ, υγιεις οικονομια.
Εφόσον υπάρχουν νέοι ανειδίκευτοι, θα τους πάρω στη δουλειά μου, με τα 2/3 ή και λιγότερο από αυτά που θα έδινα σε εναν 35 άρη, σωστά;;
Οχι. Ο 35αρης δεν θελει την δουλεια που παρεχω (flipping burgers or being a cashier at the register) διοτι δεν ειναι δουλεια με μελλον. Αρα αυτοι που θελουν την δουλεια μου ειναι χαμηλομισθοι. Αρα πεφτει το κοστος μου και αρα η τιμη του προιοντως/υπηρεσιας που παρεχω.
It's all about demand and supply of goods and services.
Και να ρωτήσω εγώ κάτι, , ο 35άρης που για χ λόγους δεν έχει σπουδάσει (δεν γίνεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες) τι κάνει;
Ο 35αρης που παει και βγαζει παν/μιο εαν ειναι επιστημονας τοτε εγω ειμαι Αινσταιν. Σορρυ.
Γίνεται κλέφτης για να βγάλει το ψωμί του ή δουλευεί για 550 ευρώ το μήνα χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να μεγαλώσει τα δικά του παιδιά, να τα σπουδασει κ.ό.κ ; Αρα η πολιτεία όχι μόνο δεν τον προστατευει, αλλά τον ωθεί και στην παρανομία για να συντηρηθεί!!!
Μιλωντας για λαθος τροπου σκεψεως...
Συγνώμη που θα στο πώ, αλλά βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ καπιταλιστικό ή μάλλον καθόλου ανθρωπιστικό.
Συγνώμη που θα στο πώ, αλλά βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ hippie like
Από την άλλη δεν σκέφτεσαι ότι οι σπουδές και η κατάρτιση δεν πρέπει να έχουν σαν **άμεσο **στόχο την επαγγελματική καταξίωση (να παω να σπουδάσω για να βρω δουλεια) αλλά όλα τα πνευματικά θετικά που σου δίνει αυτή η γνώση μιας επιστήμης...
Τα πνευματικα θετικα ερχοντε με το τσουβαλι οταν ζεις σε μια χωρα με ισχυρη και υγιεις οικονομια. Study your world please.
Παρατηρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει η λογική αυτή (τελειωνε μια σχολή, κάνε και ενα μεταπτυχιακο να εχεις το χαρτί- όπου να ναι το μεταπτυχιακο- αρκεί ναπαρεις το χαρτι ) και με δυσαρεστεί παρα πολύ να βλέπω ανθρώπους νέους σαν και εμένα να μπαίνουν σε ένα σύστημα τόσο κλειστό, τώρα, στα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής/καρριέρας τους.
Συμφωνω.