-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
Τι βλακας ειμαι τοσην ωρα που συζηταω μαζι σου...
Και αν δηλαδη η Ελλαδα παει να σηκωσει κεφαλι και αναστημα νομιζεις οτι θα την αφησει ο Μπους και οι Αγγλοι ? Μεσα σε χρονο dt η Ελλαδα θα κατηγορειται για τρομοκρατια η για δεν ξερω και εγω τι.Τι σε κανει να νομιζεις οτι οτι γραφεις δεν τα ξερουν οι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα και σε ολον τον κοσμο ?
Εχεις αμαξι ? Εχεις δουλεψει ποτε ? ο πατερας σου τι δουλεια κανει ? ποιος σου τα εχει μαθει αυτα ρε φιλε ? ειμαι πολυ περιεργος!!!!!
Σ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;
Οπως εγραψα ξαστερα φιλε, η επιρροη του δωθηκε απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και χρηματοοικονομικη κατασταση των κολωσων των ΗΠΑ.
Και πως ακριβώς απέκτησαν την κατάσταση αυτή οι κολοσσοί των ΗΠΑ; Πχ στο Ιράκ μέχρι πριν 2 χρόνια υπήρχαν μόνο ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες. Σήμερα υπάρχουν μόνο ΗΠΑμερικάνικες. Τι είδους κεφάλια κατόρθωσαν αυτή την ανατροπή και με ποιες επιχειρηματικές μεθόδους [προσοχή: ο πόλεμος δεν θεωρείται επιχειρηματική μέθοδος και σίγουρα όχι μέθοδος που επιθυμούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν... Yeah, yeah
-
Ενα απο τα μαθηματα που χρειαζοντε απο το Λυκειο κιολας στα Ελληνικα σχολεια ειναι 'Η Ιστορια του Corporate America'.
Φυσικα κατι τετοιο δεν προκειτε να γινει ουτε σε 50 χρονια απο τωρα για πολιτικους λογους φυσικα. Και αυτο ειναι ενα αλλο παραδειγμα για τον λαθος τροπο σκεψης στην Ελλαδα για αυτα τα θεματα.
-
Αγορι μου ως τι τα λες αυτα ?
Εχεις καμια επαφη με οικονομια,πανεπιστημιο, επιχειρησεις,μαρκετινγκ,ιστορια, βιβλια?
Δεν εχω ξαναακουσει τετοιες αποψεις απο ενηλικα ανθρωπο...
(με βαζεις σε υποψιες για το αν εισαι ολα αυτα που λες )Ο Γαβρηιλ ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα της ισχυος των Αμερικανων. Η δυναμη τους ειναι ασυγκριτη στον επικοινωνιακο (brainwash)τομεα .Εχουν ενα ολοκληρο εθνος, του ρουφανε το αιμα, και στο τελος ειναι και ευχαριστημενοι.
-
Δημητρη εσυ τι επαφη εχεις με το αθλημα;
-
Αγορι μου ως τι τα λες αυτα ?
Εχεις καμια επαφη με οικονομια,πανεπιστημιο, επιχειρησεις,μαρκετινγκ,ιστορια, βιβλια?
Δεν εχω ξαναακουσει τετοιες αποψεις απο ενηλικα ανθρωπο...
(με βαζεις σε υποψιες για το αν εισαι ολα αυτα που λες )Ο Γαβρηιλ ειναι ενα πολυ απλο παραδειγμα της ισχυος των Αμερικανων. Η δυναμη τους ειναι ασυγκριτη στον επικοινωνιακο (brainwash)τομεα .Εχουν ενα ολοκληρο εθνος, του ρουφανε το αιμα, και στο τελος ειναι και ευχαριστημενοι.
I'll take the above as a compliment.
-
Τελειωνω business management στο Λονδινο του χρονου και με περιμενει παρα πολυ δυσκολο εργο σε πολυ ανταγωνιστικο επιχειρηματικο κλαδο στην Ελλαδα. (και ο στρατος )
Στο μεταξυ εχω την ευτυχια να εχω γνωρισει πολυ σημαντικους Ελληνες, επιχειρηματιες( οχι Κοκκαλη,Βαρδινογιαννη και τετοια) αλλα και μερικους πολυ δυνατους ξενους απο Βελγιο και Γερμανια.
Επισης εχω παρακολουθησει πολλα επιχειρηματικα σεμιναρια απο Αμερικανοφερμενους εισηγητες οι οποιοι εχουν δουλεψει ως συμβουλοι σε μεγαλες Αμερικανικες εταιρειες. Εχω δουλεψει αρκετα και σε διαφορετικες θεσεις,αλλα με αφεντικο τον πατερα μου(το παραδεχομαι).
Στο δημοσιο σχολειο δε ημουν πολυ καλος.
Αυτα και πολλα ειπα και νιωθω και ασχημα που τα λεω γιατι εχω την
εντυπωση οτι θα δωσω αφορμη για πικρα σχολια.Αυτο παει στον φιλο Aerandir που ρωτησε
-
Τελειωνω business management στο Λονδινο του χρονου και με περιμενει παρα πολυ δυσκολο εργο σε πολυ ανταγωνιστικο επιχειρηματικο κλαδο στην Ελλαδα. (και ο στρατος )
Στο μεταξυ εχω την ευτυχια να εχω γνωρισει πολυ σημαντικους Ελληνες, επιχειρηματιες( οχι Κοκκαλη,Βαρδινογιαννη και τετοια) αλλα και μερικους πολυ δυνατους ξενους απο Βελγιο και Γερμανια.
Επισης εχω παρακολουθησει πολλα επιχειρηματικα σεμιναρια απο Αμερικανοφερμενους εισηγητες οι οποιοι εχουν δουλεψει ως συμβουλοι σε μεγαλες Αμερικανικες εταιρειες. Εχω δουλεψει αρκετα και σε διαφορετικες θεσεις,αλλα με αφεντικο τον πατερα μου(το παραδεχομαι).
Αυτα και πολλα ειπα και νιωθω και ασχημα που τα λεω γιατι εχω την εντυπωση οτι θα δωσω αφορμη για πικρα σχολια.Γιατι?!!!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ωραια αρχιζεις με την ερωτηση σου στην αρχη, μετα το χαλας εντελως.
Κρίμα, παραλίγο όμως, ε; Που θα πάει, θα καταφέρω να κάνω ερωτήσεις τοιυ γούστου σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νίκο, είμαστε από τους πιο γκρινιάρηδες λαούς. Όταν όμως τα λένε άλλοι, σοβαρευόμαστε λίγο και τα λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.........
Δηλαδη λες οτι οι πρωτες 15 σελιδες ηταν απλως γκρινια; Και οταν μπηκε ο Γαβριηλ αμεσως σοβαρεψατε και τωρα λετε οτι η Ελληνικη οικονομια σε γενικες γραμμες ειναι υγειης;
Η απλως θε θελετε να ακουσετε τι λεει ο Γαβριηλ γιατι δεν σας αρεσει ο τονος του και το υφος του εστω και οτι λεει εχουν καποια μικρη βαση.
Αν πας στην πρωτη σελιδα του θεματος δεν βλεπω οτι απλως να ειναι γκρινια.
Δεν χρειαζεται να κανω πολλες παραθεσεις πολλα ποστ σαν του φιλου tiger που να πουμε το σωστο αν τα μισα ειναι αληθεια τα πραγματα δεν φαινονται πολυ ροδινα:
Μικρή αγορά-αρκετά απομακρυσμένη απο την υπολοιπη Ευρώπη.
Καταβαράθρωση έρευνας και τεχνολογίας,με συνυπευθυνότητα πανεπιστημιακων-αρπακτικών και κυβερνησης.
Δυσανάλογες δαπάνες στην άμυνα (μας περισσευουν και αγοραζουμε τανκς για να παίζουμε).
Ελλειψη ανταγωνιστικότητας.
Χαοτική νομοθεσία.
Δυσκίνητη αγορά εργασίας (δουλευω στην ιδια δουλεια απο τα 20, μεχρι να πεθανω εγώ ή επιχείρηση,επενδυω σε οτι επενδυσε και ο παππους μου κτλ).
Εσχατως μας προέκυψε και νεος βραχνάς: Ο πολεμος κατα της διαφθορας.Δηλαδη οτιδηποτε θα μπορουσε να χαρακτηριστεί μη σύννομο (δηλαδη τα πάντα) μπαίνει στο ψυγειο για καμια τριακονταετία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτα και πολλα ειπα και νιωθω και ασχημα που τα λεω γιατι εχω την εντυπωση οτι θα δωσω αφορμη για πικρα σχολια.Γιατι?!!!
Γιατι δυστηχως παντου υπαρχουν πολλοι που κρυβουν εναν χρονομετρη μεσα τους
Ετσι ειναι φιλε Kouk το λεει η εμπειρια των τελευταιων 10 ενσυνειδητων χρονων.
(παω για φαγητο επιστρεφω το βραδακυ) -
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;
Οπως εγραψα ξαστερα φιλε, η επιρροη του δωθηκε απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και χρηματοοικονομικη κατασταση των κολωσων των ΗΠΑ.
Και πως ακριβώς απέκτησαν την κατάσταση αυτή οι κολοσσοί των ΗΠΑ; Πχ στο Ιράκ μέχρι πριν 2 χρόνια υπήρχαν μόνο ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες. Σήμερα υπάρχουν μόνο ΗΠΑμερικάνικες. Τι είδους κεφάλια κατόρθωσαν αυτή την ανατροπή και με ποιες επιχειρηματικές μεθόδους [προσοχή: ο πόλεμος δεν θεωρείται επιχειρηματική μέθοδος και σίγουρα όχι μέθοδος που επιθυμούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν... Yeah, yeah
Ωραια αρχιζεις με την ερωτηση σου στην αρχη, μετα το χαλας εντελως.
Οκ, απάντησέ του στο 'ωραίο' μέρος της ερώτησης τότε, είμαι περίεργος...
-
-
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
Τι βλακας ειμαι τοσην ωρα που συζηταω μαζι σου...
Και αν δηλαδη η Ελλαδα παει να σηκωσει κεφαλι και αναστημα νομιζεις οτι θα την αφησει ο Μπους και οι Αγγλοι ? Μεσα σε χρονο dt η Ελλαδα θα κατηγορειται για τρομοκρατια η για δεν ξερω και εγω τι.Τι σε κανει να νομιζεις οτι οτι γραφεις δεν τα ξερουν οι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα και σε ολον τον κοσμο ?
Εχεις αμαξι ? Εχεις δουλεψει ποτε ? ο πατερας σου τι δουλεια κανει ? ποιος σου τα εχει μαθει αυτα ρε φιλε ? ειμαι πολυ περιεργος!!!!!
ΣΡε Γαβριηλ εχεις δουλεψει ποτε; Ο μπαμπας σου τι κανει; Ξερεις να οδηγας; Εχεις ποτε αγορασει τουτου που δεν το πληρωσε ο μπαμπας σου;
Τωρα πιο σοβαρα φιλε Δημητρη δεν ξερω απο που ερχονται οι ερωτησεις σου. Οσο τουλαχιστο ξερω τα παιδια που ειναι ΗΠΑ (και Καναδα κτλ) εχουν χρονια τελειωσει σχολεια μεταπτυχιακα κτλ και δουλευουν σε κανονικες δουλειες. Εγω ξερω προσωπικα που δουλεει ο Γαβριηλ θα τον αφησω να σου πει αυτος και ειναι πανευκολο να το βρεις και μονος σου. (ενα μικρο νυξη οτι ειναι η δευτερη μεγαλυτερη εταιρεια λογισμικου και απο τις πιο καλοδοιηκουμενες εταιρειες) Και φυσικα ειχε και εχει αυτοκινητα και ναι πιστεψε το και αυτος και εγω δεν εχουμε δει φραγκο απο τον μπαμπα μας για πολλα χρονακια (εγω προσωπικα για πανω απο 20 χρονια).
Κατα τα αλλα συγχαρητητρια γιατι αρχιζεις την καριερα σου με τοσα πολλα οπλα που θα σε βοηθησουν να σταδιοδρομησεις. Και πιστεψε με το πανεπιστημιο και ο στρατος ειναι παιχνιδακια μπροστα στην πραγματικη επαγγελματικη ζωη και καριερα. Και εσυ αν συνεχισεις να δουλευεις για τον πατερα σου ειναι ακομα πιο δυσκολο γιατι ολοι θα σε κοιτανε και ο πατερας σου πρωτος να δωσεις ενα συνεχες παραδειγμα το τι εμαθες και το τι κανεις.
Νικος
-
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ελα ντε
-
Ρε γαβριλο για πεσε μας και συ μερικα περι των γνωσεων σου τωρα..!
-
Ενα απο τα μαθηματα που χρειαζοντε απο το Λυκειο κιολας στα Ελληνικα σχολεια ειναι 'Η Ιστορια του Corporate America'.Φυσικα κατι τετοιο δεν προκειτε να γινει ουτε σε 50 χρονια απο τωρα για πολιτικους λογους φυσικα. Και αυτο ειναι ενα αλλο παραδειγμα για τον λαθος τροπο σκεψης στην Ελλαδα για αυτα τα θεματα.
Είναι γνωστό άλλωστε οτι το Υπουργείο Παιδείας ελέγχεται απο κύκλους των... Κομμουνιστών (ή μήπως των 'τρομοκρατών'; τα μπερδεύω αυτά)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ενα απο τα μαθηματα που χρειαζοντε απο το Λυκειο κιολας στα Ελληνικα σχολεια ειναι 'Η Ιστορια του Corporate America'.
Φυσικα κατι τετοιο δεν προκειτε να γινει ουτε σε 50 χρονια απο τωρα για πολιτικους λογους φυσικα. Και αυτο ειναι ενα αλλο παραδειγμα για τον λαθος τροπο σκεψης στην Ελλαδα για αυτα τα θεματα.
Είναι γνωστό άλλωστε οτι το Υπουργείο Παιδείας ελέγχεται απο κύκλους των... Κομμουνιστών (ή μήπως των 'τρομοκρατών'; τα μπερδεύω αυτά)
Tο ίδιο δεν ειναι αυτά τα δύο?
-
Θα ήθελα αν μπορούσε να μας εξηγήσει ο Γαβριήλ τι είναι αυτός ο περίφημος 'λανθασμένος τρόπος σκέψης'. Οχι παραδείγματα, κάτι πιο κοντά σε ορισμό...
Επειδή όμως εξαιτίας του προηγούμενου εξυπνακίστικου post μου δεν θα μου απαντήσει αν τον ρωτήσω εγώ (γιατί ρε γαμώτη;!) μπορεί να τον ρωτήσει κάποιος άλλος;
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;