-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι περισσότεροι homeless σίγουρα επέλεξαν να ζουν σε χαρτοκιβώτια, ενώ άλλοι επέλεξαν να τρώνε σε συσσίτια (38 εκατομμύρια είπαμε, έτσι; ).
Ρε τους μπαγάσες.Νομιζα οτι το super-lefty-liberal-ABC-Channel-News αρθρο εγραψε για 25 εκ. Εγιναν 38 αμεσως αμεσως, ή λαθος εκανα?
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Μπραβο σε ολα τα παιδια απο τις ΗΠΑ που τα αφεντικα τους ειναι καλυτερα και πιο πλουσια απο τα αφεντικα των εν Ελλαδι !!!
Ο αλλος αντι να μας πει τι αυτοκινητο εχει και τι εμπειρια εχει απο τον χωρο των επιχειρησεων μας λεει τι νουμερο κατω εσωρουχα φοραει...
ΜακρυααααααΦιλε Νικο απο ΗΠΑ σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για την εμβαθυνση που φαινεται οτι εχεις περι του θεματος
ΦΙλε Δημητρη, εχουμε 2 αυτοκινητα στην οικονγενια (εγω και η συζηγος), το κυριως δικο μου αυτοκινητο ειναι ενα 2001 Acura CL Type S και το κυριως της συζηγου ειναι ενα 2001 Lexus RX 300 Silversport. Για οσο αξιζει αφου φενεσαι τοσο περιεργος, ειμαι ετοιμος για αντικατασταση και των δυο, φετος μαλλον του Ακιουρα και του χρονου του Λεξους. Μηπως καπως βοηθαει αυτο σε σενα.
Ετσι διοτι θα αρωστησεις εαν δεν μαθεις και σε λυπαμαι
Τωρα τι εγινε? Ξαφνικα εφτιαξε η Ελληνικη οικονομια με το παραπανω?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε...
Δηλαδη λες οτι η 3Ε ειναι σοβαρη εταιρια στον τομεα της σε παγκοσμιο επιπεδο?
H 3E είναι σοβαρή. Επίσης μια άλλη σοβαρή ελληνική εταιρία είναι μια που εδρεύει στην Κρήτη και έχει εργοστάσια στην Λάρισα. Το όνομα δεν το θυμάμαι αυτη την στιγμή. Κατασκευάζει περιτιλίγματα προϊόντων και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Επίσης ακολουθεί την πολιτική που χρησιμοποιεί και η microsoft, stock options.
Αλήθεια, η Verizon πόσο μεγάλη και ισχυρή είναι; Γνωρίζω έναν τύπο που ο πατέρας του δουλεύει στην Verizon (υψηλόβαθμο στέλεχος) και έχει απίστευτα αυτοκίνητα...
Επηδει δεν εχω χρονο αυτη την στιγμη να σου δηξω ποσο μικρη ειναι η 3Ε, να σου απαντησω στο τελευταιο για την Verizon διοτι ειναι εταιρια που ξερω καλα:
Απο πλευρας μετοχικου κεφαλαιου η Βεράιζον ειναι νουμερο δυο απο αυτες που εινα λισταρισμενες στα χρηματιστηρια των ΗΠΑ και ειναι ΗΠΑμερικανικες. Η ΑΤΤ ειναι νουμερο ενα σε μ.κ.
Συγκεκριμενα για την Βεράιζον:
Verizon Communications Inc.
140 West Street
New York, NY 10007Full Time Employees: 216,704
Market Cap (intraday): 93.26B
Revenue (ttm): 75.11B
Total Cash (mrq): 3.27BVerizon Communications, Inc. provides broadband and other communication services to wireline and wireless customers worldwide. The company operates through three segments: Domestic Telecom, Domestic Wireless, and Information Services. The Domestic Telecom segment provides local telephone services, including voice and data transport, enhanced and custom calling features, network access, directory assistance, private lines, public telephones, digital channel service, and integrated services digital network. It also provides long distance services, customer premises equipment distribution, data solutions and systems integration, Internet access services, and inventory management services. The Domestic Wireless segment offers wireless voice and data services, as well as sells related equipment. The Information Services segment engages in print and online directory publishing, as well as provision of content for electronic communications products and services, and Web site creation services. The company also provides voice switching/processing services, end-user networking services, personal computer-based conferencing, internetworking, data transmission, network integration services, and network monitoring services. Verizon provides communication services to approximately 51.3 million voice and data customers in 28 states. Its international presence includes wireline and wireless communications operations and investments, primarily in the Americas and Europe. In addition, Verizon has teamed up with Yahoo! Inc. to launch a high-speed Internet service. The company was incorporated in 1983 under the name Bell Atlantic Corporation. It changed its name to Verizon Communications, Inc. in 2000. Verizon is based in New York City.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μπραβο σε ολα τα παιδια απο τις ΗΠΑ που τα αφεντικα τους ειναι καλυτερα και πιο πλουσια απο τα αφεντικα των εν Ελλαδι !!!
Ο αλλος αντι να μας πει τι αυτοκινητο εχει και τι εμπειρια εχει απο τον χωρο των επιχειρησεων μας λεει τι νουμερο κατω εσωρουχα φοραει...
ΜακρυααααααΦιλε Νικο απο ΗΠΑ σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για την εμβαθυνση που φαινεται οτι εχεις περι του θεματος
ΦΙλε Δημητρη, εχουμε 2 αυτοκινητα στην οικονγενια (εγω και η συζηγος), το κυριως δικο μου αυτοκινητο ειναι ενα 2001 Acura CL Type S και το κυριως της συζηγου ειναι ενα 2001 Lexus RX 300 Silversport. Για οσο αξιζει αφου φενεσαι τοσο περιεργος, ειμαι ετοιμος για αντικατασταση και των δυο, φετος μαλλον του Ακιουρα και του χρονου του Λεξους. Μηπως καπως βοηθαει αυτο σε σενα.
Ετσι διοτι θα αρωστησεις εαν δεν μαθεις και σε λυπαμαι
Τωρα τι εγινε? Ξαφνικα εφτιαξε η Ελληνικη οικονομια με το παραπανω?
Οχι φιλε Γαβρηιλ δεν ειχα σκοπο να ειρωνευτω το αυτοκινητο σου απλα θελω να σου πω πως εφοσον γνωριζεις τοσο πολυ καλα χρηματοοικονομικα και εφοσον ο τροπος σκεψης σου ειναι σωστοτερος απο το πληθος των Ελληνων επιχειρηματιων σου ευχομαι σε πεντε με εφτα χρονια απο τωρα να εχεις εκμεταλευτει τις γνωσεις σου, και να εχεις παρει μια εταιρεια [οποια θες εσυ:εφερες ενα παραδειγμα μια εταιρεια να φτιαχνει τα δικα της αναψυκτικα και να τα πουλαει μεχρι και τον Αρη)] και να την εχεις κανει κολοσσο ετσι ωστε να βρεθουμε καποια μερα στην Αμερικη και εσυ να εχεις ενα Viper και να κανουμε παντιλικα παρεα!
Και μην μου πεις οτι δεν γινεται -
woot thanks for the info Γαβριήλ!
-
...
-
- Σκληρη δουλεια
- Εξυπνη διαχειρηση ρισκου και κεφαλαιων.
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
- Consistency in providing very high levels of service
- Being socially responsible
Thousands more reasons and factors.
Προς Ελληνες:
Οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες πιστευετε οτι δεν ακολουθουν τα παραπανω ως καποιες απο τις βασικες αρχες αναπτυξης ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα επειδη οι δημοσιες εταιρειες διοικουνται απο λαμογια και ειναι κωλοχανεια(με εξαιρεσεις βεβαια)Ο gavriil γνωριζει απο καπου(του το ειπε ενα πουλακι) οτι δεν ειναι ετσι.
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ?Αγαπητέ μου συνωνοματε Δημήτρη,
αυτά που είπε ο Γαβριήλ και αποτελούν μερικά απο τα θεμελειώδη στοιχεία για να είναι βιώσιμη μία εταιρία δυστηχώς στατιστικά ΔΕΝ τα ακολουθουν οι Ελληνικές εταιρίες.
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Οι άνθρωποι λειτουργούν περισσότερο βασισμένοι σε πείρα και οχι σε γνώση. (Αυτο είναι το μεγαλύτερο στοιχείο ερασιτεχνισμού).
Η παροχή υπηρεσιών είναι σαφώς πολύ πίσω ως ανύπαρκτη.
To customer service είναι ανύπαρκτο Καθώς και Τα στοιχεία προστασίας του καταναλωτή απο την ίδια την εταιρία (και οχι απο το κράτος) είναι μηδαμινά.
Και όπως είχα πει κάποτε ξανά στο forum εδώ, δυστηχώς υπάρχουν πολλοί που είναι αυτο που λέμε εδώ idea killers.
Όλα αυτά που λέω ίσως ακούγονται σκληρά. Δεν θέλω να γενικεύσω. Προφανώς υπάρχουν εξερεσεις οι οποίες όμως άν και λίγες, εντοπίζονται κατα βάση σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και όχι σε μικρές, οι οποίες απαρτιζουν την Ελλαδα κατα βάση.
Αν υπάρξει σωστή προσπάθεια πιστεύω προσωπικά πιστεύω στο υγειές μέλλον της Ελλάδος, αλλα προς το παρόν τα πράγματα για την οικονομία εκεί δεν είναι καλα.
Αν και εχω πολυ καιρο να γράψω στο forum Και δυστηχώς είμαι πολύ πιεσμένος χρονικά για να το κάνω και τώρα, άν θέλεις να σου αναπτύξω κάτι απο τα παραπάνω περισσότερο θα προσπαθήσω να το κάνω.Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Ζητώ συγνωμη αν τα λόγια μου ακούγονται σκληρα, αλλά για να γίνουν βήματα μπροστά (κατι που ολοι το θέλουμε) , πρώτα πρέπει να δουμε κατάματα την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
- Σκληρη δουλεια
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
Προς Ελληνες:
Οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες πιστευετε οτι δεν ακολουθουν τα παραπανω ως καποιες απο τις βασικες αρχες αναπτυξης ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα επειδη οι δημοσιες εταιρειες διοικουνται απο λαμογια και ειναι κωλοχανεια(με εξαιρεσεις βεβαια)Ο gavriil γνωριζει απο καπου(του το ειπε ενα πουλακι) οτι δεν ειναι ετσι.
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ?Αγαπητέ μου συνωνοματε Δημήτρη,
αυτά που είπε ο Γαβριήλ και αποτελούν μερικά απο τα θεμελειώδη στοιχεία για να είναι βιώσιμη μία εταιρία δυστηχώς στατιστικά ΔΕΝ τα ακολουθουν οι Ελληνικές εταιρίες.
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Οι άνθρωποι λειτουργούν περισσότερο βασισμένοι σε πείρα και οχι σε γνώση. (Αυτο είναι το μεγαλύτερο στοιχείο ερασιτεχνισμού).
To customer service είναι ανύπαρκτο Καθώς και Τα στοιχεία προστασίας του καταναλωτή απο την ίδια την εταιρία (και οχι απο το κράτος) είναι μηδαμινά.
Και όπως είχα πει κάποτε ξανά στο forum εδώ, δυστηχώς υπάρχουν πολλοί που είναι αυτο που λέμε εδώ idea killers.
Όλα αυτά που λέω ίσως ακούγονται σκληρά. Δεν θέλω να γενικεύσω. Προφανώς υπάρχουν εξερεσεις οι οποίες όμως άν και λίγες, εντοπίζονται κατα βάση σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και όχι σε μικρές, οι οποίες απαρτιζουν την Ελλαδα κατα βάση.
Αν υπάρξει σωστή προσπάθεια πιστεύω προσωπικά πιστεύω στο υγειές μέλλον της Ελλάδος, αλλα προς το παρόν τα πράγματα για την οικονομία εκεί δεν είναι καλα.
Αν και εχω πολυ καιρο να γράψω στο forum Και δυστηχώς είμαι πολύ πιεσμένος χρονικά για να το κάνω και τώρα, άν θέλεις να σου αναπτύξω κάτι απο τα παραπάνω περισσότερο θα προσπαθήσω να το κάνω.Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Ζητώ συγνωμη αν τα λόγια μου ακούγονται σκληρα, αλλά για να γίνουν βήματα μπροστά (κατι που ολοι το θέλουμε) , πρώτα πρέπει να δουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Εκει στην Αμερικη γνωριζετε οτι η Ελλαδα εδω και πολλα χρονια βρισκεται στην Ευρωπαικη ενωση(στην Αγγλια πολλοι δεν το ξερουν) και οτι η Ελληνικη αγορα ειναι ανοιχτη σε οποιοδηποτε επιχειρηματικο κολοσσο ? Αυτο συνεπαγεται οτι οποιαδηποτε ελληνικη επιχειρηση απειλειται αμεσα απο αλλες μεγαλυτερες ευρωπαικες.
Οι μεγαλες Ευρωπαικες εταιρειες που ηδη δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα πιεζουν την ελληνικη κυβερνηση ετσι ωστε το περιβαλλον της αγορας να ειναι σωστο, και ανταγωνιστικο συμφωνα με τα αλλα Ευρωπαικα.
Νομιζετε οτι οι ελληνικες επιχειρησεις ειναι οπως οταν τις αφησαν οι γονεις σας η εσεις πριν χρονια ?
Γνωριζετε οτι πολλες φορες μεσα στο χρονο ερχονται νεες νορμες απο την Ε.Ε. οι οποιες αφορουν λογιστικα,θεματα υγιεινης και αλλα πολλα στις οποιες οι ελληνικες επιχειρησεις πρεπει να συμμορφωνονται αλλιως θεωρουνται παρανομες?(αυτο οσον αφορα την οργανωση και την ακριβεια)
Το customer service ειναι αυπαρκτο ? απο που το ειδες αυτο ? Ολες οι εταιρειες παρακαλανε τους πελατες και τους κανουν πιπες(σορυ) για να τους κρατησουν,προσφεροντας το καλυτερο δυνατο.
Το οτι ισως η πλειοψηφια των επιχειρησεων εχει επιχειρηματιες βασισμενους στην πειρα το δεχομαι αλλα σκεψου ποσοι απο τους παππουδες μας εζησαν μετα τον πολεμο του 40 για να στειλουν τα παιδια τους να σπουδασουν σε μια Ελλαδα μιση της μισης απο οτι ειναι σημερα?
Τα πραγματα εχουν αλλαξει μαγκες και αλλαζουν με ραγδαιους ρυθμους σε ολους τους τομεις της ελληνικης οικονομιας.Τι να πω... παντως η Αμερικανικη οικονομια και οχι η ελληνικη-ευρωπαικη περναει κριση. Η δικη των παληκαριων της Enron πως παει ?
-
- Σκληρη δουλεια
- Flawless execution
Προς Ελληνες:
Δεν υπάρχει οργάνωση.
Δεν υπάρχει ακρίβεια.
Εκει στην Αμερικη γνωριζετε οτι η Ελλαδα εδω και πολλα χρονια βρισκεται στην Ευρωπαικη ενωση(στην Αγγλια πολλοι δεν το ξερουν) και οτι η Ελληνικη αγορα ειναι ανοιχτη σε οποιοδηποτε επιχειρηματικο κολοσσο ? Αυτο συνεπαγεται οτι οποιαδηποτε ελληνικη επιχειρηση απειλειται αμεσα απο αλλες μεγαλυτερες ευρωπαικες.
Οι μεγαλες Ευρωπαικες εταιρειες που ηδη δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα πιεζουν την ελληνικη κυβερνηση ετσι ωστε το περιβαλλον της αγορας να ειναι σωστο, και ανταγωνιστικο συμφωνα με τα αλλα Ευρωπαικα.
Νομιζετε οτι οι ελληνικες επιχειρησεις ειναι οπως οταν τις αφησαν οι γονεις σας η εσεις πριν χρονια ?
Γνωριζετε οτι πολλες φορες μεσα στο χρονο ερχονται νεες νορμες απο την Ε.Ε. οι οποιες αφορουν λογιστικα,θεματα υγιεινης και αλλα πολλα στις οποιες οι ελληνικες επιχειρησεις πρεπει να συμμορφωνονται αλλιως θεωρουνται παρανομες?(αυτο οσον αφορα την οργανωση και την ακριβεια)
Το customer service ειναι αυπαρκτο ? απο που το ειδες αυτο ? Ολες οι εταιρειες παρακαλανε τους πελατες και τους κανουν πιπες(σορυ) για να τους κρατησουν,προσφεροντας το καλυτερο δυνατο.
Το οτι ισως η πλειοψηφια των επιχειρησεων εχει επιχειρηματιες βασισμενους στην πειρα το δεχομαι αλλα σκεψου ποσοι απο τους παππουδες μας εζησαν μετα τον πολεμο του 40 για να στειλουν τα παιδια τους να σπουδασουν σε μια Ελλαδα μιση της μισης απο οτι ειναι σημερα?
Τα πραγματα εχουν αλλαξει μαγκες και αλλαζουν με ραγδαιους ρυθμους σε ολους τους τομεις της ελληνικης οικονομιας.Τι να πω... παντως η Αμερικανικη οικονομια και οχι η ελληνικη-ευρωπαικη περναει κριση. Η δικη των παληκαριων της Enron πως παει ?
Ναι Δημήτρη , τυγχάνει να γνωρίζω οτι η Ελλάδα είναι στην EU. Παρα ταύτα εμένω στις απόψεις μου. Δεν ξέρω τι γνωστούς έχεις στη UK Που δεν το γνωρίζουν αυτό..
Το οτι έρχονται νέες νόρμες που λές δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Άς προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις.
Αν πιστεύεις οτι υπάρχει customer service , δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω Έχουμε διαφορετικές αποψεις προφανώς για το τι είναι customer service.
Όσον αφορα του παππούδες σου δεν καταλαβαίνω τη σχέση εχει.
Υπάρχουν παραδείγματα χωρών που βρίσκονται στο ίδιο σημειο με την Ελλάδα και σήμερα είναι πολύ ισχυρές οικονομίες, πράγμα που το πέτυχαν σε λιγότερο απο 15-20 χρόνια.
Οσον αφορά για τη κρίση που περνάει η Αμερικάνικη οικονομία δεν θα διαφωνήσω. Είναι μία κρίση στη Νο1 οικονομία στο κόσμο , η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει η Νο1 οικονομία. Και ΔΥΣΤΗΧΩΣ η Eυρώπη δεν βλέπω να είναι ανταγωνιστική για αρκετό καιρό με τα βήματα που ακολουθεί. (με εξέρεση μερικές βορειοΕυρωπαικές χώρες)Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. .άν θέλεις η συζήτηση να γίνει με ειρωνία, κρίνοντας απο το ύφος γραφής σου, τότε καλύτερα να μείνω εκτός.. ΠΡοσωπικά θέλησα να πώ την άποψη μου
-
Ναι Δημήτρη , τυγχάνει να γνωρίζω οτι η Ελλάδα είναι στην EU. Παρα ταύτα εμένω στις απόψεις μου. Δεν ξέρω τι γνωστούς έχεις στη UK Που δεν το γνωρίζουν αυτό..
Το οτι έρχονται νέες νόρμες που λές δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Άς προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις.
Αν πιστεύεις οτι υπάρχει customer service , δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω Έχουμε διαφορετικές αποψεις προφανώς για το τι είναι customer service.
Υπάρχουν παραδείγματα χωρών που βρίσκονται στο ίδιο σημειο με την Ελλάδα και σήμερα είναι πολύ ισχυρές οικονομίες, πράγμα που το πέτυχαν σε λιγότερο απο 15-20 χρόνια.
Οσον αφορά για τη κρίση που περνάει η Αμερικάνικη οικονομία δεν θα διαφωνήσω. Είναι μία κρίση στη Νο1 οικονομία στο κόσμο , η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει η Νο1 οικονομία. Και ΔΥΣΤΗΧΩΣ η Eυρώπη δεν βλέπω να είναι ανταγωνιστική για αρκετό καιρό με τα βήματα που ακολουθεί. (με εξέρεση μερικές βορειοΕυρωπαικές χώρες)Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. .άν θέλεις η συζήτηση να γίνει με ειρωνία, κρίνοντας απο το ύφος γραφής σου, τότε καλύτερα να μείνω εκτός.. ΠΡοσωπικά θέλησα να πώ την άποψη μου
Διδασκομαι τι ειναι το customer service και οφειλω να σου πω πως οι ελληνικες επιχειρησεις προσφερουν το μεγιστο δυνατο συμφωνα με τις δυνατοτητες τους παντα.Ολοι εχουν καταλαβει οτι ο πελατης πρεπει να ειναι ικανοποιημενος σε ολους τους τομεις... μην ανησυχεις απο την Αμερικη μαθαινουμε τον τροπο
Οι επιχειρησεις προσαρμοζονται σε αυστηροτατες νορμες(πρεπει να σου λεει κατι εφοσον λες οτι δεν υπαρχει οργανωση και ακριβεια) που επιβαλλει η Ε.Ε. και αυτο σημαινει οτι πλεον οι Ελληνικες επιχειρησεις εχουν σωστη οργανωση και ειναι αρκετα ακριβεις στους υπολογισμους τους.Αρα τερμα η καραμελα δεν υπαρχει οργανωση.Πρεπει να σου πω οτι αυτες οι νορμες αποτελουν ετοιμες λυσεις στην ουσια για τους ερασιτεχνες ελληνες επιχειρηματιες γιατι τους βαζουν στο σωστο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν ολοι
Δεν υπαρχει υποτυπωδες RnD βεβαια ωστε να βοηθησει την κατασταση.
Σορυ για την ειρωνια αλλα ζω την ελληνικη οικονομια και πρεπει να καταλαβετε ολοι οτι γινεται υπερπροσπαθεια απο ολους τους επιχειρηματιες οποτε δεν ανεχομαι ισοπεδωτικες αποψεις.
Ποιες χωρες ηταν σαν την Ελλαδα και πηγαν καλυτερα γιατι στο σταυρο που σου κανω τουτη την ωρα δεν μπορω να σκεφτω κατι?
Υ.Γ. 1 Δηλαδη θεωρεις οτι η Κινα με την αλματωδη αναπτυξη δεν ειναι συνενοχος στην πτωση της Αμερικανικης,Ευρωπαικης-Ελληνικης οικονομιας αυτο κανενας δεν το εχει αναφερει ως τωρα(ασχετο με την προσωπικη μας κουβεντα) ?
Υ.Γ. 2 Απλα πολλοι,παρα πολλοι Ευρωπαιοι συμφοιτητες αγνοουν οτι η Ελλαδα ειναι μελος της Ε.Ε. ισως να μην το ηξερες.
Υ.Γ. 3 Ας αφησω τους προγονους μας να αναπυτουν εν ειρηνη. -
Διδασκομαι τι ειναι το customer service και οφειλω να σου πω πως οι ελληνικες επιχειρησεις προσφερουν το μεγιστο δυνατο συμφωνα με τις δυνατοτητες τους παντα.Ολοι εχουν καταλαβει οτι ο πελατης πρεπει να ειναι ικανοποιημενος σε ολους τους τομεις... μην ανησυχεις απο την Αμερικη μαθαινουμε τον τροπο
Οι επιχειρησεις προσαρμοζονται σε αυστηροτατες νορμες(πρεπει να σου λεει κατι εφοσον λες οτι δεν υπαρχει οργανωση και ακριβεια) που επιβαλλει η Ε.Ε. και αυτο σημαινει οτι πλεον οι Ελληνικες επιχειρησεις εχουν σωστη οργανωση και ειναι αρκετα ακριβεις στους υπολογισμους τους.Αρα τερμα η καραμελα δεν υπαρχει οργανωση.Πρεπει να σου πω οτι αυτες οι νορμες αποτελουν ετοιμες λυσεις στην ουσια για τους ερασιτεχνες ελληνες επιχειρηματιες γιατι τους βαζουν στο σωστο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι δεν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν ολοι
Δεν υπαρχει υποτυπωδες RnD βεβαια ωστε να βοηθησει την κατασταση.
Σορυ για την ειρωνια αλλα ζω την ελληνικη οικονομια και πρεπει να καταλαβετε ολοι οτι γινεται υπερπροσπαθεια απο ολους τους επιχειρηματιες οποτε δεν ανεχομαι ισοπεδωτικες αποψεις.
Ποιες χωρες ηταν σαν την Ελλαδα και πηγαν καλυτερα γιατι στο σταυρο που σου κανω τουτη την ωρα δεν μπορω να σκεφτω κατι?
Υ.Γ. 1 Δηλαδη θεωρεις οτι η Κινα με την αλματωδη αναπτυξη δεν ειναι συνενοχος στην πτωση της Αμερικανικης,Ευρωπαικης-Ελληνικης οικονομιας αυτο κανενας δεν το εχει αναφερει ως τωρα(ασχετο με την προσωπικη μας κουβεντα) ?
Υ.Γ. 2 Απλα πολλοι,παρα πολλοι Ευρωπαιοι συμφοιτητες αγνοουν οτι η Ελλαδα ειναι μελος της Ε.Ε. ισως να μην το ηξερες.
Υ.Γ. 3 Ας αφησω τους προγονους μας να αναπυτουν εν ειρηνη.'Signomi e3arxis gia tous latinikous xaraktires sti dimosieush mou auth'
Dimitri an katalavainw apo to post sou katikeis ellada. An mou epitrepeis tin erwtisi xwris na 8elw na ginw adiakritos, etixe pote na ziseis se kapia allh xwra? Den 3erw pia einai ta kritiria sou gia to ti einai customer service, alla 8a kanw tin ipo8esh oti exoume telios diaforetika standards.
Vriskesai an epitrepeis sto panepistimio auth th stigmi i exeis kanei graduate kai exies idi kapia empiria sto xoro twn epixirisewn? Me ka8e eilikrinia den 8elw me tipota na 8i3w tin empiria sou, alla sigoura einai ena simantiko stixio auto gia to poso gnorizei kapios tin pragmatikotita. Mporw na sou dwsw ekatontades paradigmata tromeris elipsis organosis se epixiriseis stin Ellada. Den einai autos o skopos mou edw. H organosh exei para polles ptixes. Akoma kai to na einai listed online mia eteria se ena search engine kai na exei ena kalo website einai simantiko stixio organosis.
To oti den iparxei R&D stin Ellada auto leei polla apo mono tou. Alla den einai o vasikos logos pou i oikonomia exei provlimata.
Den vlepw pou eipo8ike kapia isopedotiki apopsh pantos. Nomizw oti tonisa oti den kanw genikeush. Isws na min katalaves to nohma autou pou eipa. Egrapsa oti iparxoun e3ereseis, kati pou sigoura den kanw to minima mou isopedotiko. Par'ola auta pros8esa oti oi arketoi einai idea killers. Exeis akousei ton oro auto? Apantise mou se parakalw an simfoneis panw se auto.
An 8eleis xwres san tin Ellada pou ta pigan poli kalitera, 8a se voh8hsw. Ireland. Mporw na sou dwsw kai alla paradigmata. TO 8ema einai oti YPARXOUN teties xwres. H Ireland simera 8ewreitai mia apo tis kaliteres xwres pagkosmios gia oikonomkes ependiseis. 8a mporousa na anaferw xwres pou anepti3an panisxires oikonomikes sinalages me alles xwres eidika gia offshore, opws px Panama, Netherlands etc... I list 8a ginei poli megalh.
I almatodis anapti3i stis Kinas ofiletai en merh se ependiseis tis USA kai tis EU ekei. Episis ofiletai kai sto SAR. Para tauta fisika kai epirreasei arnitika tin amerikaniki oikonomia. Auto omws den katalavainw giati na antiti8etai se auto pou sou egrapsa prin oti i americaniki oikonomia einai i No1 ston kosmo.
Distixos den gnorizw tous Europaious simfitites sou kai den mporw na krinw gia autous. Proswpika mou kanei entonh entipwsh na les oti 'polloi' Aggloi den gnorizoun oti i ellada einai stin EU.
Me ektimisi,
Dimitris -
Prin anafer8ika sto elipes customer service.
Den 8elw na analisw ti einai customer service alla 8a dwsw merika paradigmata...(a)
- Grama paraponwn pros mia eteria.. Px den minate ikanopoihmenoi me mia ipiresia tous. .
- I apantisi tous einai pi8anon anti na 3ekinaei me kati tis morfhs ' Zitoume Xilia signwmi pou den fanikame a3ioi twn prosdokiwn sas...' , 8a 3ekinaei me kati pou 8a epixirimatologei gia pio logo i eteria ekane apla to kalitero. Genika sta Ellinika.. 8a vgoune apo panw...
(b)
Prin ligo kairo diavaza edw sto forum kapio 8ema gia pistotikes kartes..- Kante mia dokimi na kanete dispute ta xrimata se mia sinallagh sas. H ennoia auth den iparxei se arketes ellinikes trapezes kai se autes pou uparxei den exoun mideniki eu8ini tou pelati akoma (tulaxiston apo oso gnorizw )
(c) Epistrofh proiontos giati den kalipse tis anagkes sas. Poses eteries 8a epistrepsoun ta leuta sas pisw xwris deuterh erwtisi? ...Ypo8etw metrimenes sta daxtila.
(d) gia hotels, restaurants , coffee places den to sizitw kan.. Ekei einai tragiki i e3ipiretisi Kai an auto einai off topic giati milame gia megales eteries isws, na 8imisw oti i ellada stirizetai sto tourismo. Kaki eikona = ligoterous touristes.
H list 8a mporouse na ginei megalh. Ta mikra kai isws aploika kai anousia (gia kapius) paradigmata pou proanefera pantos einai gegonota pou viosa egw proswpika stin Ellada. Ipo8etw ws mi katikos tis Elladas sto diastima pou vriskomai Ellada (pou einai pragmatika mikro) , an exw viosei antistixa paradigmata, mallon kapios monimos 8a vionei poli xirotera.
Apo ekei kai pera oson afora tin e3ipiretisi se epipedo epikinonias eteria me eteria ta pragmata einai episis asxima. Edw den 8a dwsw paradigmata , giati ta perissotera den einai viosima apo ton aplo politi se ka8imerini vash. Ws atomo omws pou eimai sto xwro twn epixirisewn exw distixos arnitiki apopsh gia to poso 'sinergasimi' 8a htan mia elliniki epixirisi kai 8a 'fovomoun' mia pi8ani sinergasia.
Me eilikrini ektimisi,
Dimitris -
Διαβασε 2- 3 σελιδες πιο πισω τι εχω γραψει για μενα αν δεν σου κανει κοπο γιατι το ειχε ρωτησει και αλλος φιλος.
Επειδη μου αρεσει πολυ η ιστορια και γνωριζω αρκετα:
Προσφατα εβλεπα ενα ντοκιμαντερ με τον Νοριεγκα τον Παναμα και τη CIA οποτε αστο το θεμα
The united kingdom of Great Britain and Northern Ireland λεει πολλα. Αγγλοι ειναι οι τυποι του Ireland.
και για ονομα του Θεου τι σχεση ειχαν η εχουν οι Benelux με την Ελλαδα ?
Εχεις παει Βρυξελλες η Αμστερνταμ ? Ποιος πατησε το ποδι του εκει να καταστρεψει κατι ?
Επισης μηπως ξεχνας οτι η Ελλαδα στο χαρτη βρισκεται διπλα στην Τουρκια και σε χωρες οπου η οικονομια καταστραφηκε.(Βουλγαρια,Αλβανια,Γιουγκοσλαβια,Ρουμανια,Ουκρανια κ.α.) που να πουλησεις ποσοτητες και πως να τα μεταφερεις?
Και δεν ξερω τι ειναι το idea killer πρωτη φορα το ακουω.
Οταν η Ελλαδα ηταν αποκλεισμενη λογω του Γιουγκοσλαβικου πολεμου αναπτυσσοταν ταχυτατα η ναυτιλια μας .
Αυτα δεν εχουν σημασια για την πορεια μιας οικονομιας και το ρυθμο αναπτυξης της ?
Σε παρακαλω δωσε μου μερικα παραδειγματα ετσι ωστε η κουβεντα να ξεφυγει απο τα ορια της γενικευσης -
Διαβασε 2- 3 σελιδες πιο πισω τι εχω γραψει για μενα αν δεν σου κανει κοπο γιατι το ειχε ρωτησει και αλλος φιλος.
Προσφατα εβλεπα ενα ντοκιμαντερ με τον Νοριεγκα τον Παναμα και τη CIA οποτε αστο το θεμα
The united kingdom of Great Britain and Northern Ireland λεει πολλα. Αγγλοι ειναι οι τυποι του Ireland.
Εχεις παει Βρυξελλες η Αμστερνταμ ? Ποιος πατησε το ποδι του εκει να καταστρεψει κατι ?
Επισης μηπως ξεχνας οτι η Ελλαδα στο χαρτη βρισκεται διπλα στην Τουρκια και σε χωρες οπου η οικονομια καταστραφηκε.(Βουλγαρια,Αλβανια,Γιουγκοσλαβια,Ρουμανια,Ουκρανια κ.α.) που να πουλησεις ποσοτητες και πως να τα μεταφερεις?
Οταν η Ελλαδα ηταν αποκλεισμενη λογω του Γιουγκοσλαβικου πολεμου αναπτυσσοταν ταχυτατα η ναυτιλια μας .
Αυτα δεν εχουν σημασια για την πορεια μιας οικονομιας και το ρυθμο αναπτυξης της ?
Σε παρακαλω δωσε μου μερικα παραδειγματα ετσι ωστε η κουβεντα να ξεφυγει απο τα ορια της γενικευσηςVre Dimitri epidi evlepes esi sti TV kati enimerotiko gia Panama prepei na to afisw to 8ema? Proswpika sou milaw ws ependitis kai oxi 8ewritika exontas dei kati sti TV.
Kai Brussels exw paei kai Amsterdam. To na rixnoume eu8ines sto oti prin polla xronia kapios itan kataktitis sti xwra mas einai to pleon eukolo.
Idea killer einai autos pou tou lene mia kalh idea , px epixirimatiki idea, kai i proth tou antidrash einai na tin skotosei exontas xiliades epixirimata na pei pou e3igoun tous logous pou DEN 8a litourgisei i idea.
Px sou lew egw.. na mia kalh idea na kaneis kai i prwth sou antidrash einai stigmiaia xwris na to skefteis...Den 8a litourgisei gia auton kai gia auton ton logo..
8a prospa8isw na epanel8w aurio an mou to epitrepsei o xronos. Distixos eimai poli piesmenos xronika.Me ka8e ektimisi,
Dimitris -
Den 8elw na analisw ti einai customer service alla 8a dwsw merika paradigmata...(a)
- Grama paraponwn pros mia eteria.. Px den minate ikanopoihmenoi me mia ipiresia tous. .
- I apantisi tous einai pi8anon anti na 3ekinaei me kati tis morfhs ' Zitoume Xilia signwmi pou den fanikame a3ioi twn prosdokiwn sas...' , 8a 3ekinaei me kati pou 8a epixirimatologei gia pio logo i eteria ekane apla to kalitero. Genika sta Ellinika.. 8a vgoune apo panw...
(b)
Prin ligo kairo diavaza edw sto forum kapio 8ema gia pistotikes kartes..- Kante mia dokimi na kanete dispute ta xrimata se mia sinallagh sas. H ennoia auth den iparxei se arketes ellinikes trapezes kai se autes pou uparxei den exoun mideniki eu8ini tou pelati akoma (tulaxiston apo oso gnorizw )
(c) Epistrofh proiontos giati den kalipse tis anagkes sas. Poses eteries 8a epistrepsoun ta leuta sas pisw xwris deuterh erwtisi? ...Ypo8etw metrimenes sta daxtila.
(d) gia hotels, restaurants , coffee places den to sizitw kan.. Ekei einai tragiki i e3ipiretisi Kai an auto einai off topic giati milame gia megales eteries isws, na 8imisw oti i ellada stirizetai sto tourismo. Kaki eikona = ligoterous touristes.
H list 8a mporouse na ginei megalh. Ta mikra kai isws aploika kai anousia (gia kapius) paradigmata pou proanefera pantos einai gegonota pou viosa egw proswpika stin Ellada. Ipo8etw ws mi katikos tis Elladas sto diastima pou vriskomai Ellada (pou einai pragmatika mikro) , an exw viosei antistixa paradigmata, mallon kapios monimos 8a vionei poli xirotera.
Apo ekei kai pera oson afora tin e3ipiretisi se epipedo epikinonias eteria me eteria ta pragmata einai episis asxima. Edw den 8a dwsw paradigmata , giati ta perissotera den einai viosima apo ton aplo politi se ka8imerini vash. Ws atomo omws pou eimai sto xwro twn epixirisewn exw distixos arnitiki apopsh gia to poso 'sinergasimi' 8a htan mia elliniki epixirisi kai 8a 'fovomoun' mia pi8ani sinergasia.
Me eilikrini ektimisi,
DimitrisΤωρα μαλιστα. Ετσι κουβεντιαζουμε πιο ομορφα.
Ο ελληνικος τουρισμος επεσε διοτι ανεβηκε η Κροατια,η Τουρκια και η Κυπρος εξ αιτιας των μειωμενων τιμων που προσφερουν. Τα ξενοδοχεια μας ειναι πολυ καλα και αρκετα συγχρονα. Απειρως καλυτερα απο βορειοευρωπαικα. ΑΛΛΑ το επιπεδο εξυπηρετησης πρεπει να αναβαθμιστει.Γραμμα παραπονων ??
Θελεις να δεις την απαντηση της τεραστιας British Gas σε παραπονο που τους εκανα ? Οι Ελληνες δεν παραπονουνται για την ποιοτητα των προιοντων.Η τιμη τους ενδιαφερει.Στον τομεα ιντερνετ ειναι πλεον ολοι υποχρεωμενοι να εχουν σελιδα και οι περισσοτερες εταιρειες κατασκευαζουν ιστοσελιδες.(νορμες ευρωπης)
Σαν καταναλωτης εχω γνωση του προιοντος που αγοραζω και μονο αν βρω καποιο λαθος θα δικαιωθω αλλιως αν εχω ψυχολογικα η εταιρεια δεν φταιει αν με πεισει πως εκανε το καλυτερο δυνατο!
Γενικα το να επιστρεψεις το προιον και να αποζημιωθεις γινεται(νορμες που σου ελεγα?).Και οντως οι εταιρειες που το κανουν ειναι λιγες οι οποιες ομως εχουν πανω απο 60% της αγορας ως πελατες.
Το τελευταιο που αναφερεις με εντυπωσιαζει που το γνωριζεις και οντως ειναι ετσι. Ειναι τραγικο που η ανασφαλεια,η πεινα και οι κακουχιες του παρελθοντος εχουν κανει τους επιχειρηματιες καχυποτους και μη συνεργασιμους μεταξυ τους,και πιστεψε με αν γινοταν συνεργασιακα βηματα θα υπηρχε τεραστια προοδος
Ηδη η ενωση chipita Δελτα δημιουργει εναν μεγαλο ομιλο στα βαλκανια.και επονται και αλλα. -
3exasa na pros8esw sto last post mou oti 8a diavasw Dimitri auta pou egrapses se prohgoumenes selides. Distixos diavasa mono ta last 2 pages prin apantisw. Isws polla na exoun siziti8ei pio prin.
Kapia 'apla kai sintoma' pragmata pou 8a voh8ousan isws tin oikonomia stin Ellada 8a htan an ginotan kati me ta sindikata katarxin. POlles eteries (kai o dimosios tomeas) vriskontai se apognosh logo sindikatwn.
H ellada na dimiourgisei eunohikous nomous gia foreign ependites. Na ginei oso einai efikto ena tax heaven me tautoxroni anapti3i nomwn wste na apofigei i kataxrisi. (3eplima xrimatos)
Pio apodotikoi kai amesoi nomoi gia epixiriseis. Eidika gia autesp ou antimetopizoun oikonomika provlimata. Einai adinohto na menoun epixiriseis kiriolektika klistes gia meres logo xreokopias i oikonomikwn provlimatwn !!!
OI an8rwpoi na ginoun pio amesoi (just do it ) , para na 8eorikologoun girw apo mia idea gia to pws prepei na ilopoih8ei. Se auto 8a voh8ouse ena katallila diamorfomeno ekpedeutiko sistima pou paragei ligotero '8ewritiko' epipedo skepshs.
Auta mou hr8an prwta apo ola sto mialo APo edw kai pera mporoume na mpoume se polla details .
Me ektimisi,
Dimitris -
(b)
Me eilikrini ektimisi,
DimitrisΤωρα μαλιστα. Ετσι κουβεντιαζουμε πιο ομορφα.
Ο ελληνικος τουρισμος επεσε διοτι ανεβηκε η Κροατια,η Τουρκια και η Κυπρος εξ αιτιας των μειωμενων τιμων που προσφερουν. Τα ξενοδοχεια μας ειναι πολυ καλα και αρκετα συγχρονα. Απειρως καλυτερα απο βορειοευρωπαικα. ΑΛΛΑ το επιπεδο εξυπηρετησης πρεπει να αναβαθμιστει.Γραμμα παραπονων ??
Θελεις να δεις την απαντηση της τεραστιας British Gas σε παραπονο που τους εκανα ? Οι Ελληνες δεν παραπονουνται για την ποιοτητα των προιοντων.Η τιμη τους ενδιαφερει.Στον τομεα ιντερνετ ειναι πλεον ολοι υποχρεωμενοι να εχουν σελιδα και οι περισσοτερες εταιρειες κατασκευαζουν ιστοσελιδες.(νορμες ευρωπης)
Σαν καταναλωτης εχω γνωση του προιοντος που αγοραζω και μονο αν βρω καποιο λαθος θα δικαιωθω αλλιως αν εχω ψυχολογικα η εταιρεια δεν φταιει αν με πεισει πως εκανε το καλυτερο δυνατο!
Γενικα το να επιστρεψεις το προιον και να αποζημιωθεις γινεται(νορμες που σου ελεγα?).Και οντως οι εταιρειες που το κανουν ειναι λιγες οι οποιες ομως εχουν πανω απο 60% της αγορας ως πελατες.
Το τελευταιο που αναφερεις με εντυπωσιαζει που το γνωριζεις και οντως ειναι ετσι. Ειναι τραγικο που η ανασφαλεια,η πεινα και οι κακουχιες του παρελθοντος εχουν κανει τους επιχειρηματιες καχυποτους και μη συνεργασιμους μεταξυ τους,και πιστεψε με αν γινοταν συνεργασιακα βηματα θα υπηρχε τεραστια προοδος
Ηδη η ενωση chipita Δελτα δημιουργει εναν μεγαλο ομιλο στα βαλκανια.και επονται και αλλα.Na parei... einai endiaferousa i kouventa kai prepei na figw -- vlepw ti ginaika mou na 8imwnei se ligo --
TO gramma sou pou eixe isws asximi katali3i einai kati pou den 8a eprepe na to afiseis etsi. Se ena kratos omws me kali e3ipiretisi politi an i eteria den endiafer8ei gia esena mporeis na kaneis report px se kapia eteria opws to BBB , i na to dimosieuseis se kapio forum me apixisi, i na epireaseis ranks .. Einai pragmata pou genika einai simantika gia na piesoun mia eteria na exei kalitero customer service.
Episis den 3erw kata poso oi ellines endiaferontai mono gia timi kai oxi tin piotita. AUto isws enai proektash oikonomikwn provlimatwn pou antimetopizoun, alla se va8os pisteuw oloi endiaferontai gia kalh poiotita.To na exei mia eteria selida sto internet den mou leei polla. Einai ranked i selida? Exei olo to aparaitito iliko? Einai san ta 5 stars hotels stin elalda pou sta xartia einai 5 stars giati tiroun prodiagrafes, (px analogia proswpikou pros pelati, 2 pisines etc ) alla stin pra3h oute gia 3 stars den einai polla.
Polles fores gia ena proion den xriazetai na vreis ena la8os. Pas spiti sou, metanioneis gia auto pou pires kai apla 8eleis na to pas pisw. Giati na prepei na vreis la8os kai giati na prpeei na mpeis sti 'diadikasia' tis dikaiosis? Otan 8a epistrepsw kati den 8elw kan na sizitisw me ton an8rwpo sto tamio! 'Egw simera agorasa 5 poukamisa kai kapies gravates, i know my size, den ta dokimasa.. An kapio den mou arese i den mu ekane apla 8a to pigaina pisw gia refund. '
Oson afora tis eteries pou to kanoun stin Ellada , apo proswpiki empiria sti thessaloniki prin ligo kairo, se mia apo tis eteries pou to kanoun, perasa apo anakrisi prin parw ta leuta mou pisw! (kai skepsou oti eixa kanei agora gia 2000 euro kai epestrepsa kati pou ekane 150 euro !!.. tulaxiston gia to poso kai mono pou tous afisa 8a eprepe na einai apsogoi)Oson afora to teleutaio distixos einai mia ali8ia. I prokatalipsh einai megalos antipalos gia ena kratos kai prokatalipsi iparxei. Makari na htan allios kai den dikaionw oute ton eauto mou , oute alla atoma me tin nootropia auth. Einai omws sto xeri twn Ellinwn (diladi kai emou mesa) na alla3ume tin katastash auth.
Twra pragmatika prepei na figw. Xarika para poli Dimitri gia ti sintomh auth kouventa mas (makari na min htan toso arga na eixame kai alles apopseis edw )
Me ektimisi,
Dimitris -
Σε παρακαλω δωσε μου μερικα παραδειγματα ετσι ωστε η κουβεντα να ξεφυγει απο τα ορια της γενικευσηςVre Dimitri epidi evlepes esi sti TV kati enimerotiko gia Panama prepei na to afisw to 8ema? Proswpika sou milaw ws ependitis kai oxi 8ewritika exontas dei kati sti TV.
Kai Brussels exw paei kai Amsterdam. To na rixnoume eu8ines sto oti prin polla xronia kapios itan kataktitis sti xwra mas einai to pleon eukolo.
Idea killer einai autos pou tou lene mia kalh idea , px epixirimatiki idea, kai i proth tou antidrash einai na tin skotosei exontas xiliades epixirimata na pei pou e3igoun tous logous pou DEN 8a litourgisei i idea.
Px sou lew egw.. na mia kalh idea na kaneis kai i prwth sou antidrash einai stigmiaia xwris na to skefteis...Den 8a litourgisei gia auton kai gia auton ton logo..
8a prospa8isw na epanel8w aurio an mou to epitrepsei o xronos. Distixos eimai poli piesmenos xronika.Me ka8e ektimisi,
DimitrisΤοτε γιατι 2 εκατομμυρια Ελληνες μεταναστευσαν απο την Ελλαδα σε Γερμανια,Αυστραλια,Αμερικη επειδη περνουσαν καλα μετα τον πολεμο ?
Ολοι οι μεταναστες ποσο εχουν συνεισφερει αραγε στο να γινει η Αμερικη νο1 οικονομια στον κοσμο ?
Σταματηστε επιτελους να μην βλεπετε την αληθεια στο Αμερικα γιατι δεν ειναι trendy και θα τα παρω και θα αρχισω να και να (πλακα κανω). Παντως ολα εχουν μια εξηγηση.
Πολλοι σαν εσενα γυρισαν πισω και εφαρμοσαν τις ιδεες που ειδαν στην Αμερικη και πλουτισαν.
Αληθεια εσυ γιατι δεν γυρνας πισω να εφαρμοσεις τις ιδεες σου και με τις εμπειριες σου να προσφερεις υπηρεσιες συμβουλου το κανουν πολλοι και να ξερεις οτι ατομα με εμπειρια εργασιας στο εξωτερικο ειναι σουπερ περιζητητα?
Ας σταματησει απο ολους επιτελους αυτη η γκρινια για το οτι τιποτα δεν δουλευει σωστα σε αυτη τη χωρα γιατι εχει γινει trendy και δεν λεει. Και γιατι οι γκομενες δεν γουσταρουν τους κλαψες.Η κουβεντα μας οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ επιμορφωτικη για εμενα τουλαχιστον.
-
makari na min htan toso arga na eixame kai alles apopseis edw
Δημοσιεύθηκε: 07/03/06 6:43 Θέμα δημοσίευσης:
3exasa na pros8esw sto last post mou oti 8a diavasw Dimitri auta pou egrapses se prohgoumenes selides. Distixos diavasa mono ta last 2 pages prin apantisw. Isws polla na exoun siziti8ei pio prin.
Kapia 'apla kai sintoma' pragmata pou 8a voh8ousan isws tin oikonomia stin Ellada 8a htan an ginotan kati me ta sindikata katarxin. POlles eteries (kai o dimosios tomeas) vriskontai se apognosh logo sindikatwn.
H ellada na dimiourgisei eunohikous nomous gia foreign ependites. Na ginei oso einai efikto ena tax heaven me tautoxroni anapti3i nomwn wste na apofigei i kataxrisi. (3eplima xrimatos)
Pio apodotikoi kai amesoi nomoi gia epixiriseis. Eidika gia autesp ou antimetopizoun oikonomika provlimata. Einai adinohto na menoun epixiriseis kiriolektika klistes gia meres logo xreokopias i oikonomikwn provlimatwn !!!
OI an8rwpoi na ginoun pio amesoi (just do it ) , para na 8eorikologoun girw apo mia idea gia to pws prepei na ilopoih8ei. Se auto 8a voh8ouse ena katallila diamorfomeno ekpedeutiko sistima pou paragei ligotero '8ewritiko' epipedo skepshs.
Auta mou hr8an prwta apo ola sto mialo APo edw kai pera mporoume na mpoume se polla details .
Me ektimisi,
DimitrisΛοιπον και εγω περιμενω πολλα ποστς και απο αλλους αργοτερα .
Ποιος να τα βαλει με τα συνδικατα-ψηφοφορους οι πολιτικοι μας ? Αυτο το δημοσιο ειναι για πεταμα τελειως. Απομειναρι του Τουρκικου πολιτισμου κατα την ταπεινη μου αποψη.
Και να γινει tax heaven η Ελλαδα τα wages-μισθοι ειναι αρκετα ψηλα σε σχεση με αλλες ανατολικοευρωπαικες χωρες οποτε αυτο ειναι ενα απο τα που βασικα στοιχεια στα οποια υστερουμε και ενας απο τους βασικοτερους λογους που δεν γινονται μεγαλες επενδυσεις στην Ελλαδα. Θα μπορουσε ομως να γινουν καποιες φορολογικες ελαφρυνσεις ωστε να κρατηθουν οι ηδη υπαρχουσες επιχειρησεις στην ελλαδα και να μην μετεγκατασταθουν στο εξωτερικο.
Ειναι αργα ομως για να γινει κατι τετοιο αφου πλεον πανω απο 5 δις. ευρω εχουν επενδυθει απο Ελληνες στα Βαλκανια. Παντως αυτο συζητιεται απο την κυβερνηση και εχεις πεσει μεσα αν δεν το ηξερες ηδη.Το εκπαιδευτικο μας συστημα εχει σχεδιαστει με βαση το γαλλικο(losers) και ειμαι 100% συμφωνος οτι ειναι απαραδεκτο, και οτι τροφοδοτει περισσοτερους 'συνδικαλιστες', απο οτι μελλοντικους επιχειρηματιες.
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι πολλα πλουσια ελληνοπουλα που εχω γνωρισει δεν πηγαν σε κανονικο δημοσιο σχολειο οπως το ξερουμε εμεις αλλα σε αγγλικου τυπου ιδιωτικα σχολεια στην Ελλαδα . Μακαρι να ειχα παει και εγω!Τωρα συγκρινεται αυτος ο τυπος(dimitrios2004) με κατι αλλους...(ξερετε ποιοι)??????
Αλλη παστα ανθρωπου γενικα -
Άλλες 6 ! Άιντε απ' την αρχή.
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσεις τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα; Και γιατι ξαφνικα ολοι αρχισαν να την συγκρινουν με την οικονομια των ΗΠΑ;...Τώρα δε θέλω αηδίες... Ο Γαβριήλ ξεκίνησε να συγκρίνει τις δυο οικονομίες και να ζητάει ... παραδείγματα. Κανένας δεν είπε ότι η Ελ. Οικ. είναι 'μπόμπα'. Δες τον τίτλο του θέματος...
Το 'οπως εγω' πηγε στο οτι εχεις καποιον που γεννηθηκε Ελλαδα και μεταναστευσε στις ΗΠΑ για καποιο λογο. Οχι στο οτι εγινα πλουσιος.
Jesus Christ, what's the matter with you people?Για άλλη μια φορά, η απάντησή σου δεν έχει σχέση με τις ερωτήσεις μου. Απολύτως καμία.
Επισης, πρεπει να κανεις σαν τον Κριεαζα και να μεγαλωνεις τα γραμματα Χ600 φορες για να το δουμε? Τι σε κανει να νομιζεις οτι χρειαζεται το παραπανω?
Είπα μήπως το πρόβλημα επικοινωνίας που έχουμε οφείλεται σε κακή ακοή. Λάθος έκανα, φαίνεται.
Πλάκα κάνω, 'ντάξ;...Παλι εσυ οπως και αλλοι το περνετε ετσι διοτι και παλι εγω ειμαι ο διαβολεμενος ΗΠΑμερικανος που γεννηθηκε Ελλαδα αλλα προδωσε την πατριδα. Κτλ, κτλ....
Όχι εγώ. Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Δεν πειράζει.
Για τον λογο γραφω και εγω. Ποσες φορες πρεπει να τον γραψω? Εγραψα οτι ειναι θεμα τροπου σκεψης και αντιληψης γενικα.
ΜΙΑ φορά, αρκούσε. σωστή, όμως. Αυτό που γράφεις είναι μια πρόταση που φαίνεται σοβαρή, αλλά δεν σημαίνει απολύτως τπτ.
Γιατι ρε συ Ηλια, γιατι να μην μπορει η 3Ε να φτιαξει τα δικα της αναψυκτικα και να τα πουλησει πρωτα στην Ελλαδα, μετα στην Ευρωπη, μετα στον υπολοιπο πλανητη και μετα στον Αρη με επυτυχια?
Γιατί μετά θα γινόταν κόκα κόλα, δλδ όχι Ελληνική, ούτε βέβαια Αμερικάνικη. Γιατί όποτε κάποιος ήθελε να φτιάξει μια μεγάλη εταιρία, πήγαινε στην πλουσιότερη αγορά, δλδ στις ΗΠΑ. Γιατί όλοι σήμερα πάνε προς την Κίνα - κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σημερινό άγχος των εταιριών με έδρα τις ΗΠΑ.
Μαθήματα οικονομίας της Α' Δημοτικού......
...
Ε ναι ντε. Ενωνονται ολοι εναντια του κοινου εχρθου. Δηθεν.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό φαίνεστε να κάνετε εσείς, μερικές φορές. Βεβαίως επίσης φαίνονται να το κάνουν και οι 'άλλοι'. Η αρχή πάντα γίνεται από ένα άσχετο ποστ του Γαβριήλ, ένα από τα 'δεν ξέρεις τι λες'.
Ο Νίκος ακολουθεί πάντα μετά τα μπινελίκια. Πάντως, σοβαρή κι εμπεριστατωμένη άποψη δεν παρατίθεται. Νίκο, διαβάζοντας τα ποστ του Γαβριήλ στο συγκεκριμένο θέμα, βγάζεις άκρη; Βρίσκεις σοβαρότητα, άποψη, συνοχή;
Ας πούμε, βγαίνει νόημα από την παρακάτω απάντηση στην ερώτηση «τι εννοείς τρόπος σκέψης;»ΠΑνεμορφη ερωτηση, ομως δυστυχως ειναι τεραστια η συζητηση απο την οποια πολλα απο αυτα που θα ειπωθουν απο μερος μου και αλλων που εχουν τις δικες μου εμπειριες απο τις ΗΠΑ, δεν θα σας αρεσουν, διοτι θα παρθουν λανθεσμενα ως μαθηματα απο τον ΤΟυρκαλα εχθρο Γαβριηλ και θα αρχισετε παλι την γνωστη επιθεση. Οχι οτι αλλαζει τιποτε με το παραπανω αλλα λεω...
Για δοκίμασε να τα βάλεις κάτω απλά, τεκμηριωμένα και με παραδείγματα.
How much would you pay me per hour for something like that?
Χρειάζεται σχόλιο;
Τωρα συγκρινεται αυτος ο τυπος(dimitrios2004) με κατι αλλους...(ξερετε ποιοι)??????
Αλλη παστα ανθρωπου γενικαΔεν συγκρίνω ανθρώπους, αλλά ο dimitrios2004 συζητάει. Τον ευχαριστώ γι' αυτό.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;