-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Το κατάλαβα βρε - No offense ! -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Γαβρηιλ τι γορταζουμε στις 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου καθε χρονο και γιατι ?
Ελληναρα μου εσυ!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ επετρεψε μου να σου πω οτι εισαι σιδεροστοκος
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Ελληναρα μου εσυ!!
Μου αρέσει που εδώ μέσα πάνω από ολα είμαστε ευγενικοί!!!!
-
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση της ΕΕ των «15», τόσο σε συνολικές δαπάνες όσο και στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την καινοτομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.
Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, η χώρα μας βρίσκεται τρεις φορές κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη και μεταξύ των 25 κρατών-μελών, η Ελλάδα παραμένει ουραγός, (21η στη συνολική δαπάνη αλλά και στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα).
Σημειώνεται ότι με την Συμφωνία της Λισαβόνας τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι το 2010, οι επενδύσεις τους για έρευνα και ανάπτυξη θα φθάσουν το 3% του ΑΕΠ κάθε κράτους, από τα οποίο τα 2/3 πρέπει να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα δαπανεί μόλις το 0,58% του ΑΕΠ για καινοτομία και έρευνα, ενώ η συμμετοχή των βιομηχάνων -σε πλήρη αντίθεση με τη Συμφωνία της Λισαβόνας- είναι κάτω του ενός τρίτου.
....Και ψάχνεστε για 1002 άσχετα πράγματα...
-
ΚΑΙ αυτά λέμε funky Μου !
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση της ΕΕ των «15», τόσο σε συνολικές δαπάνες όσο και στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την καινοτομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, η χώρα μας βρίσκεται τρεις φορές κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη και μεταξύ των 25 κρατών-μελών, η Ελλάδα παραμένει ουραγός, (21η στη συνολική δαπάνη αλλά και στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα).
Σημειώνεται ότι με την Συμφωνία της Λισαβόνας τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι το 2010, οι επενδύσεις τους για έρευνα και ανάπτυξη θα φθάσουν το 3% του ΑΕΠ κάθε κράτους, από τα οποίο τα 2/3 πρέπει να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα δαπανεί μόλις το 0,58% του ΑΕΠ για καινοτομία και έρευνα, ενώ η συμμετοχή των βιομηχάνων -σε πλήρη αντίθεση με τη Συμφωνία της Λισαβόνας- είναι κάτω του ενός τρίτου.
....Και ψάχνεστε για 1002 άσχετα πράγματα...
Φανκι αυτο ειναι ενα απο αυτα που προσπαθω να πω τοσες σελιδες τωρα.
Οτι οι δυο τελευταιες κυβερνησεις εχουν δωσει γη και υδωρ σε οτι μαλακια τους εχει ζητησει ο ΣΕΒ, χωρις να εχουν απο πριν εξασφαλισει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ως ανταλλαγμα. Ουτε το οτι οι επιχειρησεις θα παραμεινουν στην Ελλαδα ουτε οτι θα χρηματοδοτησουν ερευνα ουτε οτι θα εξασφαλισουν στοιχειωδεις απολαβες στους εργαζομενους (μπας και κυκλοφορησει λιγο χρημα παραπανω) ουτε τιποτα.Και φυσικα η εργοδοσια δεν ειναι μαλακες. Αφου δεν τους υποχρεωνει κανεις και αυτοι κανουν επενδυσεις σε Καγιεν.
-
Δεν πήγαινε σε κανέναν από τους δυο σας!
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Ελληναρα μου εσυ!!
Λεγε οτι θες λεγε..
Λεγε οτι θες λεγε..
Λεγε οτι θες λεγε εγω θα σ'αγαπω...(ειναι τραγουδι)(αν γνωριζεις και την απαντηση ριχτην)
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Ελληναρα μου εσυ!!
Δημήτρη, με προσβολές και ειρωνίες δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Καλό θα ήταν να κρατάμε ένα επίπεδο στην σύζήτηση.
Φιλικά πάνταΑλλωστε, αυτό που ρωτάς δεν έχει σημασία, γιατί ακόμα και 'γνήσιοι' Ελληνάρες δεν ξέρουν *τι *γιορτάζουμε τις ημερομηνίες που ρώτησες . Δεν έχεις παρά να δεις τηλεοραση στις εθνικές αυτές επετείους!!!
Διαφωνω μαζι σου για το πρωτο σκελος διοτι απευθυνεται προσωπικα σε ενα ατομο το οποιο με ειρωνευεται ασταματητα. Απο οτι βλεπω ομως εχει βρει καμποσους δικηγορους..... Εσυ εχεις διαβασει τις προηγουμενες σελιδες του διαλογου μου με τον Γαβρηιλ ?
Συμφωνω απολυτα μαζι σου για το δευτερο σκελος. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι Ελληνες που νομιζουν οτι ο καραισκακης ειναι ενα απλο σταδιο...
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα.
Για αρχή, μπορούμε να πείσουμε τον φίλτατο
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω :
εσεις μπορει να θελετε να δημιουργησετε κολοσσους και να τρανες επιχειρησεις , εγω γινεται να κατσω σε μια γωνια και να μη πειραζω κανενα? 1-2 καφεδακια να πινω τη μερα και ενα μεσημεριανο να τρωω
ότι στην ηλικία του άλλα πρέπει να σκέπτεται; Πως, πχ, θ' αρπάξει τον πιό βαρβάτο ταύρο απ' τα κέρατα;
Ή πως θα μπορούσε να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του, ώστε τελειώνοντας τη θεωρητική εκπαίδευση να έχει και πρακτική εμπειρία;Θα τον μαλώσουμε μαζί τον Βαγγέλη μου φένεται (ελπίζω να θυμάμαι το όνομα σωστά )
Δεν ξέρω κατα πόσο εννοούσε αυτά που έγραψε , πάντως εδώ παίζει και ρόλο η ΕΛληνική νοοτροπία του να μένουν τα παιδία με τους γοννείς τους μέχρι μεγάλη ηλικία και να συντηρουνται απο αυτούς. (αν και ο Βαγγέλης αν δεν κάνω λάθος μένει στην Αθήνα μόνος του , παρ'όλα αυτά ώς Έλληνας φοιτητής .. ..) -- εδώ νομίζω ζηλεύω λίγο )
Αναγνωρίζω οτι είναι μία κατάσταση που οφείλεται εν μέρη σε οικονομικούς λόγους περισσότερο και λιγότερο στους πολύ δυνατούς οικογενιακούς δεσμούς. Έχει και τα θετικά του βέβαια.
Πάντως το σίγουρο είναι οτι ο άνθρωπος αλλάζει πολύ στις απόψεις του οταν πρωτοδημιουργεί κάτι με τη δική του εργασία και αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του
Φιλικά,
ΔημήτρηςΩραιο point, μερος της αλλαγης τροπου σκεψεως και γενικα κουλτουρας.
Στις ΗΠΑ, τα παιδια αρχιζουν και δουλευουν τα καλοκαιρια και οταν δεν ειναι στο σχολειο απο τα 16. Οχι στην δουλεια 'του μπαμπα'. (Ο μπαμπας ετσι κι αλλιως δουλευει συνηθως σε corporate δουλεια)
Και αυτο γινετε no matter ποσα λεφτα εχει η οικογενεια.
Ετσι αρχιζουν και εκτιμουν τα χρηματα απο μικρα.
Στην Ελλαδα θυμαμαι ακομη και τους δικους μου αλλα και γενικα οι περισσοτεροι: 'σιγα ρε να μην στειλω εγω το παιδι μου για δουλεια απο τα 17!'.
'Σιγα το παιδι σου ρε σουπερ περηφανε Ελληνα πατερα! Ο Βασιλιας το παιδι σου Να του φερουμε και να του φορεσουμε τις παντοφλες?'
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ε....................
Εχω ειρωνικο υφος και ζητω συγνωμη για αυτο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που παθιαζεται με οτι ασχολειται και δυσκολα βγαινει εκτος ελεγχου, αλλα εχω γραψει τοσα πραγματα πανω σε αυτο το θεμα και κανενας δεν τα διαβαζει.
Και παλι, μιλαω μονος μου με 5 Αμερικανους και ολοι οι αλλοι (Ελληνες) ασχολουνται με το αν ειναι καλυτερο το SKODA απο κατι αλλο δεν ξερω κι εγω τι. (ενταξει οχι ολοι )
...................Δημήτρη, κατά καιρούς έχουν γίνει Ομηρικές μάχες στο Φόρουμ. Μέχρι σημείου παρεξήγησης. Με την συμμετοχή πολλών.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς εγκατέλειψαν την προσπάθεια.
Ο Γαβριήλ δυστυχώς εχει κάποιες παγιες απόψεις. Liberal, Αμερικανική Οικονομία, Τρομοκρατία κλπ κλπ
Και απαντήσεις με γελάκια, απαξίωση και ειρωνεία (που βεβαίως έχει εισπράξει και ο ίδιος αρκετή από άλλους χρήστες) δεν βοηθούν στο να ξεκινήσει κάποιος (ξανά) την επιχειρηματολογία.Το να αντιλαμβάνεσαι οτι κάπου δεν είσαι τόσο καλός μέχρι να θεωρείς πως οτιδήποτε κάνεις είναι τέλειο έχει διαφορά.
Πας μη δεξιός=κουμουνιστής!Οπότε η συμμετοχή έπεσε.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....
Απλα στην χωρα μας κυριως μεσω των ΜΜΕ εχει περαστει η ιδεα οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες και οτι οι Ελληνες ειναι αγραμματοι και αλλα τετοια ωραια.
Αποτελεσμα: αρκετοι εδω στο φορουμ να το πιστευουν και να το αναπαραγαγουν σαν παπαγαλοι διχως να διαθετουν δικη τους κριση.Πως ειναι δυνατον συμφωνα με μια προσφατη ερευνα οι ΕΛληνες να δουλευουν τις περισσοτερες ωρες της Ε.Ε. μαζι με τους Αγγλους και να θεωρουνται τεμπεληδες ?
Πως ειναι δυνατον επειδη ενας ρεπορτερ ρωτησε εναν μαθητη τι γιορταζουμε στις 25 Μαρτιου και αυτος δεν ηξερε να βγαινει το συμπερασμα οτι οτι οι Ελληνες ειναι αγραμματοι ?
Πως ειναι δυνατον νεα παιδια να πιστευουν οτι τιποτα δεν παει καλα και οτι τιποτα δεν προκειται να παει καλα στο μελλον ?Με ενοχλει αφορητα το παραπανω και ειλικρινα θα κανω μεγαλη προσπαθεια να το αλλαξω σε οσο περισσοτερους μπορω.
Δεν ειναι δυνατον να μην πιστευουμε στον εαυτο μας πλεον.
Δεν ειναι δυνατον ο να προσφερεται στον Ελληνα μια διαστρεβλωμενη πραγματικοτητα η οποια να του κοβει τα φτερα και να τον βυθιζει στη μιζερια.
Πλεον ουτε αυτοπεποιθηση στο να ριξουν μια κοπελα δεν εχουν παρα πολλοι.
ΕΛΕΟΣ!!! Προσπαθω με αποδειξεις να δωσω το τι εχει φταιξει και οτι δεν υπαρχει μια αορατη δυναμη που δεν μας επιτρεπει να προκοψουμε. Ειλικρινα μπορω να γραψω πολλα παρα πολλα παραδειγματα ακομα.
Δεν προκειται να παρεξηγησω κανεναν παντως σε οτιδηποτε και να μου πει. -
Προσωπικά δούλευα όλα τα καλοκαίρια μέχρι και την δευτέρα λυκείου από την πρώτη γυμνασίου και ξέρω φίλους μου που έκαναν κάτι αντίστοιχο. Επίσης πολλοί φοιτητές στα Γιάννενα δουλεύουνε..
-
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.
Ετσι γινεται σε ολες τις κοινωνιες. Παντου θα πεσουν να σε φανε φιλε παντου. Δεν τη γλιτωνεις οπου και να ζεις
^ Αλλο παραπδειγμα του λαθος τροπου σκεψης και ψυχολογιας γενικα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... στην Αγγλια που γνωριζω οπου σε παρα πολλες εταιρειες δουλευουν παιδακια 16-22 τρεις,τεσσερις φορες την εβδομαδα και ετσι και εμπειρια αποκτουν για το μελλον και η εταιρεια επωφελειται με φτηνο δυναμικο.
Κι εδώ μπορεί να γίνει, αλλά όχι να πάει το δικό μου το παιδί για δουλειά. Ξέρεις ποιος είμ' εγώ, ρε;
..
Ακριβως!
-
Δημητρη το θεμα δεν ειναι το οτι ολα ειναι αλληλοσυνδεομενα στον πλανητη. Το θεμα ειναι οτι μερικοι μπαινουν για να γραψουν το κοντο και το μακρυ τους και να εκδηλωσουν τον αντιαμερικανισμο τους. Που φυσικα δεν εχει καμμια σχεση με το παρον θεμα.
Νικος
Αυτο καταλαβες εσυ τοσην ωρα που μιλαμε εδω τοσα ατομα?(προφανως δεν εναφερεσαι σε εμενα)
Ολοι ζηλευουν τον ισχυρο(η αυτους που ζουν σε μια 'καλυτερη χωρα') σωστα ?
Ο ισχυρος ομως οφειλει να κραταει ψηλα το επιπεδο και να μην γινεται ισος με τους υπολοιπους.
(οπως πολυ ομορφα εκανε ο dimitrios2004)
Παντα ο ισχυρος πρεπει να ειναι ταπεινοφρων και να εχει το κεφαλι σκυμμενο εστω μονο και μονο για διπλωματικους λογουςΤο κεφαλι ειναι κατω. Μεχρι που κανει καποιος 'τον μαγκα' απο οποιαδηποτε πλευρα. Μετα το κεφαλι και αλλα διαφορα σηκωνοντε και ξερεις τι γινετε μετα ετσι?
-
Το 'γραψα και χθες Δημήτρη, ότι κουράστηκα να διαβάζω 11+ σελίδες, και δεν είμαι σίγουρος για το ποιός ξεκίνησε πρώτος - αν και δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, να παραμένουμε στο ύψος μας !
Και βέβαια, ούτε σου κάνω παρατήρηση ούτε σε κατηγορώ. Φιλική κουβέντα για την καλύτερη εξέλιξη του διαλόγου μας ...
ΦιλικαΔημητρης
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.
Ετσι γινεται σε ολες τις κοινωνιες. Παντου θα πεσουν να σε φανε φιλε παντου. Δεν τη γλιτωνεις οπου και να ζεις
^ Αλλο παραπδειγμα του λαθος τροπου σκεψης και ψυχολογιας γενικα.
Και επειδη δεν τη γλιτωνεις κοιτας να εισαι ο καλυτερος ετσι ωστε να μην το αμφισβητει κανεις και να μην μπορει να σε κουνησει κανεις ? Επρεπε να το γραψω και αυτο,σορυ γιατην παραλειψη. Στην Αμερικη αληθεια τις προαγωγες πως τις διεκδικουν ? Χωρις προπαγανδα για τον εαυτο τους και μερικες φορες υπερ των αλλων ?
Ειναι μια περιπτωση που συμβαινει σπανια αλλα συμβαινει.
Ισως Γαβρηιλ μου να εχεις την τελεια δουλεια με τον τελειο μανατζερ και ολα γυρω σου να ειναι τελεια. Και αυτο συμβαινει αλλα ειναι εξισου σπανιο -
Γαβρηιλ αστο αγορι μου μην το παλευεις αλλο...
Παμε 4-4-2 τωρα.η Ισπανια ? Αστο παμε 3-5-1
αληθεια ποσο αμερικανικη ειναι η εταιρεια τηλεπικοινωνιων που τοσο καλα γνωριζεις ?Εγω παντως δεν ειμαι αντιαμερικανος,το αντιθετο μαλιστα.
Ειναι οφθαλμοφανες οτι εσυ το παλευεις Τα επιχειρηματα για μενα ειναι effortless διοτι ειμαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο εσενα (σχολειο vs real corporate world for 12 years).
Οσο για την Ισπανια, δεν εχω ιδεα γιατι δεν σ'αρεσει το παραδειγμα. Διοτι δεν ειναι βολικο για τα επιχειρηματα σου? (or lack thereof that is)
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Wo, hold on a sec,
Εγω πηγα σε Αμερικανικο ('ιδιωτικο') κολλεγιο στην Ελλαδα (αφου τελειωσα Δημοτικα, Γυμνασιο, Λυκειο) και οι γονεις μου δεν ηταν πλουσιοι.
Deree?
Good guess, but no.
To Deree δεν δουλευε γιατι δεν δινανε αναβολη. Τουλαχιστον στις μερες μου.
Νικος
Και το δικου μου δεν δουλευε διοτι δεν δινανε αναβολη στις μερες μου. Την πηρα νομιμα αλλιως ομως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αμερικανικό Κολλέγιο; Όχι ότι με νοιάζει, αλλά τα δίδακτρα είναι εξωφρενικά υψηλά.Ναι ηταν και ειναι. Και?
Ξανα, οι γονεις μου 'πλουσιοι' (με την Ελληνικα εννοια) δεν ηταν ποτε.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;