-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Άλλες 6 ! Άιντε απ' την αρχή.Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσεις τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα; Και γιατι ξαφνικα ολοι αρχισαν να την συγκρινουν με την οικονομια των ΗΠΑ;...
Τώρα δε θέλω αηδίες... Ο Γαβριήλ ξεκίνησε να συγκρίνει τις δυο οικονομίες και να ζητάει ... παραδείγματα. Κανένας δεν είπε ότι η Ελ. Οικ. είναι 'μπόμπα'. Δες τον τίτλο του θέματος...
Το 'οπως εγω' πηγε στο οτι εχεις καποιον που γεννηθηκε Ελλαδα και μεταναστευσε στις ΗΠΑ για καποιο λογο. Οχι στο οτι εγινα πλουσιος.
Jesus Christ, what's the matter with you people?Για άλλη μια φορά, η απάντησή σου δεν έχει σχέση με τις ερωτήσεις μου. Απολύτως καμία.
Επισης, πρεπει να κανεις σαν τον Κριεαζα και να μεγαλωνεις τα γραμματα Χ600 φορες για να το δουμε? Τι σε κανει να νομιζεις οτι χρειαζεται το παραπανω?
Είπα μήπως το πρόβλημα επικοινωνίας που έχουμε οφείλεται σε κακή ακοή. Λάθος έκανα, φαίνεται.
Πλάκα κάνω, 'ντάξ;...Παλι εσυ οπως και αλλοι το περνετε ετσι διοτι και παλι εγω ειμαι ο διαβολεμενος ΗΠΑμερικανος που γεννηθηκε Ελλαδα αλλα προδωσε την πατριδα. Κτλ, κτλ....
Όχι εγώ. Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Δεν πειράζει.
Για τον λογο γραφω και εγω. Ποσες φορες πρεπει να τον γραψω? Εγραψα οτι ειναι θεμα τροπου σκεψης και αντιληψης γενικα.
ΜΙΑ φορά, αρκούσε. σωστή, όμως. Αυτό που γράφεις είναι μια πρόταση που φαίνεται σοβαρή, αλλά δεν σημαίνει απολύτως τπτ.
Γιατι ρε συ Ηλια, γιατι να μην μπορει η 3Ε να φτιαξει τα δικα της αναψυκτικα και να τα πουλησει πρωτα στην Ελλαδα, μετα στην Ευρωπη, μετα στον υπολοιπο πλανητη και μετα στον Αρη με επυτυχια?
Γιατί μετά θα γινόταν κόκα κόλα, δλδ όχι Ελληνική, ούτε βέβαια Αμερικάνικη. Γιατί όποτε κάποιος ήθελε να φτιάξει μια μεγάλη εταιρία, πήγαινε στην πλουσιότερη αγορά, δλδ στις ΗΠΑ. Γιατί όλοι σήμερα πάνε προς την Κίνα - κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σημερινό άγχος των εταιριών με έδρα τις ΗΠΑ.
Μαθήματα οικονομίας της Α' Δημοτικού......
...
Ε ναι ντε. Ενωνονται ολοι εναντια του κοινου εχρθου. Δηθεν.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό φαίνεστε να κάνετε εσείς, μερικές φορές. Βεβαίως επίσης φαίνονται να το κάνουν και οι 'άλλοι'. Η αρχή πάντα γίνεται από ένα άσχετο ποστ του Γαβριήλ, ένα από τα 'δεν ξέρεις τι λες'.
Ο Νίκος ακολουθεί πάντα μετά τα μπινελίκια. Πάντως, σοβαρή κι εμπεριστατωμένη άποψη δεν παρατίθεται. Νίκο, διαβάζοντας τα ποστ του Γαβριήλ στο συγκεκριμένο θέμα, βγάζεις άκρη; Βρίσκεις σοβαρότητα, άποψη, συνοχή;
Ας πούμε, βγαίνει νόημα από την παρακάτω απάντηση στην ερώτηση «τι εννοείς τρόπος σκέψης;»ΠΑνεμορφη ερωτηση, ομως δυστυχως ειναι τεραστια η συζητηση απο την οποια πολλα απο αυτα που θα ειπωθουν απο μερος μου και αλλων που εχουν τις δικες μου εμπειριες απο τις ΗΠΑ, δεν θα σας αρεσουν, διοτι θα παρθουν λανθεσμενα ως μαθηματα απο τον ΤΟυρκαλα εχθρο Γαβριηλ και θα αρχισετε παλι την γνωστη επιθεση. Οχι οτι αλλαζει τιποτε με το παραπανω αλλα λεω...
Για δοκίμασε να τα βάλεις κάτω απλά, τεκμηριωμένα και με παραδείγματα.
How much would you pay me per hour for something like that?
Χρειάζεται σχόλιο;
Τωρα συγκρινεται αυτος ο τυπος(dimitrios2004) με κατι αλλους...(ξερετε ποιοι)??????
Αλλη παστα ανθρωπου γενικαΔεν συγκρίνω ανθρώπους, αλλά ο dimitrios2004 συζητάει. Τον ευχαριστώ γι' αυτό.
Got it ilia!
Το τελευταιο ειναι αυτο με την περισσοτερη πλακα. 'Δεν συγκρινω ανθρωπους...' Αλλα απλως κανεις συγκριση
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Wo, hold on a sec,Εγω πηγα σε Αμερικανικο ('ιδιωτικο') κολλεγιο στην Ελλαδα (αφου τελειωσα Δημοτικα, Γυμνασιο, Λυκειο) και οι γονεις μου δεν ηταν πλουσιοι.
Deree?
-
Γαβρηιλ αστο αγορι μου μην το παλευεις αλλο...
Παμε 4-4-2 τωρα.η Ισπανια ? Αστο παμε 3-5-1
αληθεια ποσο αμερικανικη ειναι η εταιρεια τηλεπικοινωνιων που τοσο καλα γνωριζεις ?Εγω παντως δεν ειμαι αντιαμερικανος,το αντιθετο μαλιστα.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Οφείλω να πω ότι ο dimitrios2004, έδωσε άλλο επίπεδο στη συζήτηση, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν άλλον, απλά να υπενθυμίσω ότι με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς δεν πετυχαίνουμε τίποτα.
Indeed.
Το να μας ζητάει βέβαια ο συμπαθέστατος Gabriel να του υποδείξουμε Ελληνικές επιχειρήσεις που πρωτοστατούν διεθνώς, νομίζω ότι είναι όλιγον οξύμωρο, γιατί αν είχαμε να του υποδείξουμε ελλ.επιχειρήσεις τέτοιου βεληνεκούς παρόμοιες με αυτές που έχει κατα καιρούς αναφέρει , τότε δεν θα ειχε πρόβλημα η ελληνική οικονομία !
Μην το λες. Εαν υπηρχε ΜΙΑ...ή ΔΥΟ...αυτο δεν σημενει οτι το προβλημα δεν υπαρχει σε σημαντικο βαθμο.
Επισης καποιοι μιλανε για κριση στην οικονομια των ΗΠΑ...η οποια εχει τον μεγαλυτερο αριθμο τεραστιων κολλωσων στον πλανητη. Αρα....
Oh by the way, thanks for the compiment ('συμπαθεστατος'); ironic or not.
Συμφωνώ βεβαίως μαζί του όσον αφορά την νοοτροπία, τα διαφορετικά στάνταρντς ποιότητας (εδώ συμφωνούμε και με τον dimitrios2004) την άγνοια περί των επιχειρησιακών, το ευκαιριακό και πρόσκαιρο γρήγορο κέρδος και τόσα άλλα. Θέλω όμως παράλληλα να του πω, κατανοώντας εν μέρει και το 'μένος' του ΔΗΜΗΤΡΗ αλλά και χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την στάση μας και την γκρίνια μας, ότι αυτή η χώρα έχει υποφέρει τόσα και επιπλέον ΣΚΟΠΙΜΑ διατηρείται σε χαμηλό εκπαιδευτικό και μορφωτικό επίπεδο,ώστε να μην μπορεί να ορθοποδήσει.
-
Ξανα, εγω δεν πιστευω στον παραπανω τροπο σκεψης. Τα κλαμματα και τα παραπωνα δεν εχουν θεση στον χωρο του εμποριου και των επιχειρησεων. Αυτο ειναι μερος του σωστου τροπου σκεψης.
-
Εαν νομιζεις οτι ΣΚΟΠΙΜΑ η Ελλαδα 'κρατιεται' πισως τοτε διαφωνουμε 100%. Σε conspiracies δεν πιστευω.
ΠΑΝΤΩΣ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι είναι η νοοτροπία μας, ο 'ωχαδερφισμός' μας και ο εν γένει Ραγιαδισμός μας που άφησαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης. Ο Ελληνας σαφώς δεν ήταν έτσι, αλλά μετα από κάποιους αιώνες έχει τόσες προσμίξεις και αλλοιώσεις που τώρα κυκλοφορεί 'στο 'να χέρι το τσιγάρο , στ'αλλο χέρι το μπεγλέρι!'
Υπάρχει όμως φως (έστω και λίγο) γιατί όπως έχω ξαναγράψει, και μόνο το ότι είμαστε εδω μια ομαδα και τα συζητάμε...well, it's a start! (για να κάνω και εγώ επίδειξη ! )Υπάρχουν πολλοί νεοι άνθρωποι (οι περισσότεροι από τους οποίους *είναι *μέλη αυτού του φόρουμ) οι οποίοι ενδιαφέρονται, μορφώνονται, προσπαθούν και εργάζονται και δεν σπαταλούν τον χρόνο τους και την ενεργειά τους στα καφενεία! Είναι οι ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που λέει και ο Καββαθάς στο περιοδικό - και είναι ΠΟΛΛΟΙ και ας μην φαίνονται !
Μακαρι να δουμε αποτελεσματα ολοι μας γρηγορα. Μεχρι τωρα ομως, μονο λογια ακουω προσωπικα.
-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Wo, hold on a sec,
Εγω πηγα σε Αμερικανικο ('ιδιωτικο') κολλεγιο στην Ελλαδα (αφου τελειωσα Δημοτικα, Γυμνασιο, Λυκειο) και οι γονεις μου δεν ηταν πλουσιοι.
Deree?
Good guess, but no.
-
Wo, hold on a sec,
Εγω πηγα σε Αμερικανικο ('ιδιωτικο') κολλεγιο στην Ελλαδα (αφου τελειωσα Δημοτικα, Γυμνασιο, Λυκειο) και οι γονεις μου δεν ηταν πλουσιοι.
Deree?
Good guess, but no.
To Deree δεν δουλευε γιατι δεν δινανε αναβολη. Τουλαχιστον στις μερες μου.
Νικος
-
Αμερικανικό Κολλέγιο; Όχι ότι με νοιάζει, αλλά τα δίδακτρα είναι εξωφρενικά υψηλά.
-
...................Κατα την γνωμη μου, το κυριως προβλημα δεν ειναι οτι οι περισσοτερες εαν οχι πολυ κοντα σε ολες, Ελληνικες εταιριες δεν execute on the above. Το κυριως προβλημα ειναι οτι οι τοπ μανατζερς και διοικητες των Ελληνικων εταιριων, καταλαβαινουν αλλα ΔΕΝ αντιλαμβανοντε τι σημενουν τα παραπανω και ακομη πιο σημαντικο, δεν καταλαβαινουν ΓΙΑΤΙ τα παραπανω ειναι τοσο σημαντικο οσο ειναι.
So the problem is a lot deeper and more fundamantal than most of you think.
Η αποδειξη φυσικα ειναι στα αποτελεσματα. Αυτα ειναι οφθαλμοφανεστατα για και σε, ολους.
Παρακατω ισως ο λογος που δεν μπορουν να εφαρμοσουν αυτα που πρεπει να εφαρμοστουν. Δεν χρειαζεται να τα γραψουμε εμεις.
Έχω κουραστεί να το λέω: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος του οποίου οι πολίτες
καταναλώνουν δίχως να παράγουν.
πιστεύουν ότι αξίζουν πολλά.
είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
πιστεύουν ότι αρκεί να αριστερίζουν για να είναι προοδευτικοί.
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
γουστάρουν μόνο όποιον ρίχνει ζεϊμπεκιές.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
Το τελευταιο που αναφερεις με εντυπωσιαζει που το γνωριζεις και οντως ειναι ετσι. Ειναι τραγικο που η ανασφαλεια,η πεινα και οι κακουχιες του παρελθοντος εχουν κανει τους επιχειρηματιες καχυποτους και μη συνεργασιμους μεταξυ τους,και πιστεψε με αν γινοταν συνεργασιακα βηματα θα υπηρχε τεραστια προοδος
Ηδη η ενωση chipita Δελτα δημιουργει εναν μεγαλο ομιλο στα βαλκανια.και επονται και αλλα.Η καχυποψια των Ελληνων οσον αφορα το θεμα εμποριο/συναλλαγες,κτλ ειναι τεραστιο προβλημα. Και παλι βασιζεται και ειναι μερος του λαθους τροπου σκεψης γενικα.
Ο τροπος που σκεφτονται εκει ειναι: 'εαν δηξω οτι σε εμπιστευομαι θα με εκμεταλαυτεις'.
Ακριβως το αντιθετο απο εδω (ΗΠΑ). Ακριβως το αντιθετο!
Αυτο το εχω δει παντου στην Ελλαδα. Οποιον εχω συζητησει το ιδιο λενε θα μας κλεψουν. Οι Αμερικανοι μας κλεβουν οι μαγαζατορες μας κλεβουν, οι ταξιτζηδες μας κλεβουν, η κυβερνηση μας κλεβει. Γιατι βρε συ ολοι ειναι κακοι και εχουν τον δολο μεσα τους; Υποθετω στο ιδιο στυλ η νοοτροπια αν ενας δουλευει σκληρα αμεσως θα τον φανε οι αλλοι. Μιλαμε για μανια βρε παιδι μου.
Οπως παντα ολα ωραια και αγια μεχρι να ερθει η ωρα της εφαρμογης (execute). Ολα τελεια στην θεωρεια αλλα στην πραξη χμμμ....
Νικος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αμερικανικό Κολλέγιο; Όχι ότι με νοιάζει, αλλά τα δίδακτρα είναι εξωφρενικά υψηλά.Τα διδακτρα μιλας;
http://www.acg.gr/deree/tuition.shtml
Για να συγκρινεις τα διδακτρα στο σχολειο που πηγα εγω:
http://www.uga.umd.edu/admissions/finaid/tuition.asp
(Οι μη κατοικοι ΗΠΑ και της πολιτειας του Maryland πληρωνουν τα non-resident διδακτρα)
Νικος
-
Κύριοι, έχουμε κανέναν λογιστή / φοροτεχνικό, μέσα στο φόρουμ;
Θέλω να ρωτήσω κάποια πραγματάκια επαγγελματικής φύσεως. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ρε παιδιά, τι κάθεστε και παιδεύεστε να βρείτε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει τα ΟΠΛΙΚΑ μέσα να χτυπήσει μερικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, και να πάρει διά της βίας το πετρέλαιό τους και να πάει τις τιμές πετρελαίου στα 25cent/lt, τι καθόμαστε και συζητάμε;
Τα ίδια ισχύουν με φυσικά αέρια, ουράνια, κ.λ.π....Αν η παραγωγή οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα ήταν εξαίρετη, τότε θα κάναμε και εξαγωγές παλαιών οπλικών συστημάτων(φυσικά) και θα πιέζαμε τα κορόιδα-αγοραστές να τα πληρώνουν με χρυσάφι(ενώ θα μπορούσαμε ΠΟΛΥ εύκολα να πούμε στους 'αντιμαχόμενους' και να το διεμηνύσουμε σε όλη την οικουμένη: αν κανείς σας 'κουνηθεί' χωρίς επίσημη έγκρισή μας, θα του κόψουμε τα @ρχίδια και θα του τα βάλουμε εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος).
Αν είχαμε στρατιωτική παρουσία σε 183(!) χώρες του κόσμου, τότε να δείτε τι επιρροή θα ασκούσαμε υπέρ των δικών μας συμφερόντων.
Θα μπορούσαμε επίσης να κόψουμε υπερβολικά νομίσματα της χώρας μας, ΠΑΝΤΑ εκτός των συνόρων μας, να τα δανείζουμε σε τρίτους(όπως, π.χ... σε πρώην υπερδυνάμεις... ) για αγορές/αποπληρωμές όπλων/δανείων και να πλουτίζουμε ακόμη περισσότερο, καθώς θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΜΕ σε όσους αλλοδαπούς μας επισκέπτονταν να έρθουν στη χώρα μας με δικά μας νομίσματα που, ΟΜΩΣ, έχουν αγοραστεί εκτός των συνόρων μας(δεν θα ήμασταν και τόσο χαζοί ώστε να καταστρέψουμε την εσωτερκή μας οικονομία): θα αγόραζαν τα δικά μας νομίσματα ΜΟΝΟ όταν θα βρίσκονταν ήδη στη χώρα μας.
Τέλος πάντων...όταν έχεις το μαχαίρι, έχεις και το πεπόνι...τα πράγματα είναι πολύ απλά.
ξεχασες να πεις οτι θα βαπτιζαμε τρομοκρατες οποιον γουσταραμε και οτι φυσικα θα τους 'απελευθερωναμε' οποτε εμεις κριναμε οτι αυτο ειναι πρεπον
Το κολλημα με το καθε τι να γινετε πολιτικο και συγκεκριμενα αντι-ΗΠΑ δεν ξεπλενετε ετσι?
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Νομίζει κανείς ότι οι '7 αδελφές' έγιναν τόσο πανίσχυρες μόνο χάριν του επιχειρηματικού σχεδίου τους;
Κάποιος, με βία και νοθεία, πήρε τον φυσικό πλούτο τρίτων χωρών, και μετά, πολύ απλά, το πούλησε σε συμφέροντα της χώρας του.Ακόμα και στις ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, δεν γίνονται νέες εισβολές από τους έχοντες και κατέχοντες - σε όσες χώρες είχαν την...ατυχία να έχουν φυσικό πλούτο - ώστε, διά της βίας, να ενισχύσουν την -ήδη ανθούσα- οικονομία τους ακόμα περισσότερο;
Νομίζει κανείς ότι αν κάποιοι ΔΕΝ κατέφευγαν στις παραπάνω μεθόδους, θα ήταν ακόμα τόσο τρανοί και ισχυροί;
Hopeless...
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Μια χώρα νέα που δεν στηρίχθηκε μόνο στη σκληρή δουλειά των πολιτών της(ας μην κοροϊδευόμαστε) αλλά (σε μεγάλο βαθμό) στα κεφάλαια που εισέρχονταν από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο(ακόμα ΚΑΙ την τσαρική Ρωσία).
Μια χώρα που στηρίχθηκε σε απίστευτο βαθμό στη δουλεία/σκλαβιά για να δουλέψει τις μεγάλες εκτάσεις της.Οι ΗΠΑ ΔΕΝ είναι αυτοδημιούργητες σε καμία περίπτωση, αλλά όλοι μας συμβάλλαμε για να φτάσει εδώ που έφτασε(με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται).
Φυσικά, οι ΗΠΑ ακολουθούνε μια ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ τακτική υφαρπαγής επιστημόνων από όλο τον κόσμο - με 'δόλωμα' περισσότερα χρήματα- ώστε να παραμείνουν οι κυρίαρχοι στον τεχνολογικό τομέα, και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ(δεν φταίνε οι ΗΠΑ αν άλλες χώρες αδυνατούν να καταλάβουν τα παραπάνω ).
Μαλιστα.
Τα γνωστα:
Α. Οι ΗΠΑ σε εμας τους Ευρωπαιους χρωστανε τα πλουτη των και
Β. Οι ΗΠΑ 'αρπαζου' (κυριες και κυριοι) τα δικα μας Ευρωπαικα σουπερ εξυπνα κεφαλια και τα κρατανε δεμενα με τις αλυσιδες στις ΗΠΑ στα σκλαβοπαζαρα.Beyond hopeless...
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Το θέμα μας είναι 'Τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας', όχι κάποιας άλλης.
Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα!
Αγαπητέ Κουκ,
τα προβλήματα της ΕΛληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεμένα κάποιες φορές με προβλήματα άλλων οικονομιών. Δεν μπορούμε να τα αποκόψουμε τόσο εύκολα.
Το πώς αναπτύχθηκαν άλλες οικονομίες, έιτε είναι των ΗΠΑ, είτε άλλων χωρών είναι στοιχείο που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες έντονα.
Είτε βλέποντας τι κάναν άλλες χώρες για να αναπτύξουν την ¨Ερευνα και Ανάπτυξη.
Είτε βλέποντας το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων χωρών και αντιγράφοντας τα θετικά του στοιχεία.
Είτε βλέποντας τι φορολογικές ρυθμίσεις έχουν άλλες χώρες.
κλπ κλπ....Η Ελλάδα για παράδειγμα στο θέμα του εμπορίου χρησιμοποιεί στοιχεία της Γαλλικής νομοθεσίας κάτι που η πράξη δείχνει οτι πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα. Μία μελέτη στα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας σε αυτή την περίπτωση βοηθάει άμεσα στο να αντιμετωπίσουμε ενα επικίμενο ΕΛλήνικό πρόβλημα.
Φιλικά,
ΔημήτρηςΑσε. Προσπαθησα να πω οτι ο λογος που ειναι απαραιτητο για καποιον Ευρωπαιο car enthusiast να ενημερωνεται για τα βασικα τουλαχιστον νεα της ΗΠΑμερικανικης αυτο/χανιας διοτι κατα κυριον λογο θα τον βοηθησει να καταλαβει την Ευρωπαικη αυτο/χανια καλυτερα και εφαγα το ξυλο της Χαλιμας.
Το παραπαναω που γραφεις φυσικα ειναι πολυ πιο valid απο το θεμα αυτο/χανια, αλλα το φερνω ως ενα αλλο παραδειγμα.
-
Συνεχιστε να χλευαζετε παιδακια.
Ισως να μην το αντιλαμβανομαστε εμεις εδω, αλλα σιγουρα ποναει το εισαι μακρυα απο την πατριδα σου και να βλεπεις οτι ζεις σε μια χωρα που δεν ειναι παγκοσμια εν συνειδηση αποδεκτη(κακα τα ψεμματα παιδες) και οπου η ενημερωση ειναι επιλεκτικη...
Θα δαγκωσουν τη γλωσσα τους μερικοι για τον χλευασμο που ριχνουν στην Ελλαδα σε λιγα χρονια που θα μεγαλωσουν...Καποιος ρωτησε γιατι οι Ελληνες ειναι καχυποπτοι και γιατι νομιζουν οτι ολοι τους κλεβουν. Το εχω πει τοσες φορες και ο Γαβρηιλ με εχει κοροιδεψει τοσες φορες που δεν εχει νοημα.
Διαβαστε οτι σας αρεσει παιδια.
Παντως με λειπει οτι η συζητηση γινεται μεταξυ 5 Ελληνων και 5 Ελληνοαμερικανων ενω θα επρεπε να γινεται 50 Ελληνες και 5 Αμερικανοι -
Το θέμα μας είναι 'Τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας', όχι κάποιας άλλης.
Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα!
Το πώς αναπτύχθηκαν άλλες οικονομίες, έιτε είναι των ΗΠΑ, είτε άλλων χωρών είναι στοιχείο που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες έντονα.
Προσπαθησα πολλες φορες ακομη και σε αυτο το θρεντ να πω οτι:
Εαν θες να πας εμπρος σε κατι (no matter what that is) το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να αποδεχθεις οτι εισαι χειροτερος σε αποδοση απο τον καλυτερο. So get humble. Το δευτερο ειναι να μελετησεις πως το κανει αυτο το κατι ο καλυτερος του ειδους. Οχι ο δευτερος καλυτερος, ουτε ο τριτος καλυτερος. Ο καλυτερος. Το τριτο ειναι να ραφιναρεις τον τροπο αυτο που κανει ο καλυτερος, σε σημειο που να ειναι ακομη καλυτερος απο τον καλυτερο.
In summary:
Admit you suck! Be humble after you admit it.
Identify the best, learn from the best
Refine the process to be even better
Keep refining to stay on the top.Στην Ελλαδα, ουτε το πρωτο δεν ειναι καν κοντα στην αρχη της καταστασης.
Και φυσικα, παλι εφαγα το ξυλο της χαλιμας οπως και παντα ετσι θα ειναι οσο ζω...
-
Ποια είναι δηλαδή η 'εικόνα' που δίνει ο Καραμανλής και το ΥΠ.Οικονομικών; Οτι όλα πάνε καλά; ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Γιατί εγω το αντίθετο ακούω από τους δύο και άυτό προσπαθούν να αλλάξουν.
Εγω αναρωτιεμαι που πήγε η 'ισχυρή Ελλάδα' του Σημίτη... ή μήπως τα ρημάξανε 2 χρόνια τώρα οι 'δεξιοί'!;Η Ελλάδα καθώς και η EU είναι στα δικά μου μάτια σαν μία μετοχή πολύ μικρής αξίας. Μία μετοχή όμως στην οποία σίγουρα θα επένδυα ακριβώς επειδή είναι φθηνή και έχει περιθώρια εξέλιξης. Άν γίνουν καλλές στρατηγικές κινήσεις θα μπορούσαμε να δουμε την Ευρώπη στο μέλλον σαν μία κινητήρια δύναμη της αγοράς (αν και μέσα μου πιστεύω οτι αυτό δεν θα συμβεί δυστηχώς)
Μετα διαφορα φιασκο, οπως αυτο της ενωσης της Αν. Γερμανιας με την Δυτικη, εχω μαθει οτι το potential που εχει η Ευρωπη, θα μηνει αυτο και μονο, δηλαδη potential, απο την στιγμη που δεν αλλαξει ο τροπος σκεψης εκει.
Again, liberalism can also be blamed for economic activity (or lack thereof).
To be a great country (in this case continent), you have got to believe in something! ANd Europe, the more time goes by, the more they lose their beliefs on something big. They only care about themselves, to the individual level. There is no vision without believing in something larger (call it religion, call it πατριδα, call it capitalism, call it American dream). It's got to be big, it's got to be something most believe in. Europe has nothing to show from the respect. ANd things are getting worse.
My money is with the USA and some Asian countries.
-
Φαναστείτε ένα κράτος με τα εξής στοιχεία.- Ελεύθερο για Ιnternational Business
- Υψηλά στοιχεία privacy πολιτών στο θέμα τραπεζών (πχ Austria, Switzerland, Ireland, Panama etc)
- Civil services που απασχολούν λιγότερο τοθ 5% του πληθυσμού που εργάζεται.
- Χαμηλοί φόροι εισοδήματος (περίπου 16%-17%)
- Mια χώρα which does not tax dividends, offshore income/profits or capital gains and has tax exemption for interest income from authorized financial institutions.
- Μηδαμινοί φόροι για οτιδήποτε εισάγεται μέσα στη χώρα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Mercedes και να το φέρεται με ΜΗΔΕΝ φόρο.
Πιστεύετε οτι ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα είναι βιώσιμο;
Η δική μου απάντηση είναι Ναι. Όχι απλά βιώισμο αλλα εφαρμόζεται ήδη σε ένα απο τα ισχυρότερα μέρη του πλανήτη.
Μιλώντας ρεαλιστικά , μία χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, αλλα θα μπορούσε να αναπτύξει καλύτερη υποδομή για να τραβήξει ξένους επενδυτές κατα βάση.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςHold on a sec. YOu told me you voted for Kerry and you believe in low taxes? What's the matter with you? You're a Bush guy sir
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
Wow! Where did that come from?
Στο μονο που διαφωνω ειναι το τελευταιο. Η παιδια δεν ειναι η πηγη ολων των στραβων. Ο τροπος σκεψης ειναι.
-
Ίσως να είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Αλλά ΣΤΗΝ Ελλάδα σίγουρα κατοικούν Έλληνες σαν 'εσένα' που βλέπουν τα αρνητικά της χώρας. Οι αλλαγές και το μέλλον μίας χώρας σαν την Ελλάδα στηρίζεται σε ανθρώπους σαν 'εσένα' που δεν εθελοτυφλούν!
Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ανθρώπους σαν αυτους που περιγράφεις στο κείμενο σου
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα.
Αλλαγη τροπου σκεψης, κατι το οποιο ειναι τεραστια δυσκολο και ερχεται με πολυ μικρα και αργα βηματα.
Ο λογος που οι υπερ-της-Ολυμπιαδος ηθελαν την Ολυμπιαδα στην Ελλαδα κι ας κοστιζε παραπανω απο οτι τα εσοδα που θα εφερενε ειναι ακρινως αυτος. Θυμαμαι την Δασκαλακη να λεει (παραφραση): 'αυτο που θα φερει η Ολυμπιαδα στην Ελλαδα ειναι η κουλτουρα της οργανωσης, ενος μεγαλυτερου event απο οτι εχει δει η χωρα πριν'.
Βαζω στοιχιμα (και το 'ειδα με τα ματια μου') οτι το 99% των ΕΛληνων δεν εχουν ιδεα για ακριβως μιλαει η Δασκαλακη. Ολοι ειδαν οτι μπηκε η Ελλαδα 3 δις μεσα (οποιοδηποτε ειναι το σωστο ποσο) και ολοι κλενε. Δεν βλεπουν το πραγματικο οφελος μιας τετοιας διοργανωσης που πηρε τοσο πολυ απο τα resources της χωρας για να γινει πραγματικοτητα.
**Αλλαξε τον τροπο σκεψης μερικων εστω και λιγο για το τι σημενει να διοργανωσεις ενα σωστο, μεγαλο project. **
Το οφελος απο το παραπανω is priceless. Αλλα το προσπερνατε. Αρα το επομενο μικρο βημα, ειναι πιο δυσκολο να γινει, διοτι ο τροπος σκεψης παραμενει λαθος.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;