-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ξερω για εσας αλλα εγω δεν εχω ενα ευχαριστο συναισθημα οταν το τι γινεται με την Ελλαδα μας ανεβαζει και κατεβαζει το μεγαλυτερο χρηματιστηριακο πανηγυρι του κοσμου:
http://news.yahoo.com/s/ap/20100209/ap_ ... all_street
Εφτασε ο κομπος στο χτενι. Πρεπει να παψουμε να κοιταμε τα δεντρα και να κοιταξουμε το δασος.
Δεν με νοιαζει ποιος ειναι καπετανιος αλλα νομιζω το θεμα ειναι μονοδρομος!!Νικος
Vote for you?
Yes we can?Συνεχιζουμε να ειμαστε στα νεα.
http://news.yahoo.com/s/ap/20100210/ap_ ... ial_crisis
Δυστυχως και να εχει η κυβερνηση καλες προθεσεις και αποφασιστηκοτητα δεν ειναι τοσο ευκολο.
Ρε παιδια καθε χρονια τα ιδια και τα ιδια. Τα τρακτερ στο δρομο. Οι απεργιακες κινητοποιησεις το ιδιο πραγμα. Ειναι δυνατον να σταματαει η χωρα ετσι; Δεν λεω ισως να εχουν και δικιο σε πολλα αλλα ειναι ρεαλιστικο να τα σπαμε ολα και μετα να πριμενουμε το θαυμα οτι ξαφνικα θα ξυπνησουμε και θα εχουν φτειαξει;Θυμαμαι πριν 1-2 μηνες οι Ιρλανδια ειχε πατωσει και ηταν ετοιμη να μπατηρησει. Χαμος λεμε. Και ξαφνικα βγηκε η κυβερνηση τους και ανακοινωσε τα μετρα και ησυχια. Η Ευρωπαιοι επαψαν να τους κοιτανε οι Ιρλανδοι ουτε κουβεντα. Μετα απο λιγο να και η Ελλαδα. Μολις ανοιξε το στομα του ο πρωθυπουργος αμεσως εγω ειπα ' θα γινει χαμος, ολοι θα βγουνε στους δρομους'. Δεν περασε μια βδομαδα και βγηκαν οι της ΟΛΠ, καπακι μετα τα τραχτερ εξω. Ισως να υπαρχει και δικιο ισως και υπαρχει προβλημα. Αλλα δεν ειναι σωστος ο τροπος που αντιμετωπιζεται απο τους ανθρωπους. Καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει αυτο. Οσο δεν αλλαζει δεν προκειται να εχουμε αποτελεσμα. Και το χειροτερο ειναι οτι αν μας ξελασπωσουν οι 'ευρωπαιοι' που τους κανυμε πλακα τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.
Πολιτικα ειναι τελμα. Ειτε η ΝΔ ειτε το ΠΑΣΟΚ κανεις δεν εχει πολιτικη αποφασιστικοτητα να κανει κατι. Εχουν σχεδια και μιλανε σωστα αλλα μετα τι;(Οπως λεμε και στις ΗΠΑ: Talk the talk but do they walk the walk? ) Ολοι θελουν και κανενας δεν θελει να κανει ουτε ενα χιλιοστο πισω. Ειναι τρελλα.
Διαβαζα το αρθρο απο το yahoo και εκεινο που με χτυπησε ηταν
'I don't care about the (country's) problems. I didn't steal a single euro, why should I pay?' said Christos, an elderly man who said he retired after working for 47 years and was now barely surviving on a pension of euro640 ($880) a month. He refused to give his surname, saying he was afraid he would lose his pension if he complained openly.
Δεν εχω προβλημα οτι παιρνει συνταξη ψιχουλα. Εχω μεγαλο προβλημα οτι δεν δινει πενταρα για την κατασταση στην Ελλαδα. Ακριβως εκει ειναι το προβλημα. Ολοι για το εαυτο τους και στα παπαρια τα υπολοιπα.
Αν οι συνταξεις ειναι χαμηλες ειναι ειτε γιατι οταν δουλευεις και εχεις εισοδημα 1000 ευρω το μηνα ειναι φυσικο να βγαινεις στην συνταξη με 600-700 το μηνα. Ειναι δυνατον να παιρνεις πιο πολλα απο οτι εκανες οταν δουλευες; Πως ειναι δυνατον οταν δεν πληρωνεις να περιμενεις και να βγεις στην συνταξη στα 50 και να παιρνεις 2-3 χιλιαρικακια καθαρα το μηνα;
Προγραμματικες δηλωσεις
Το τι λεει ο πρωθυπουργος ειναι σωστα. Πρεπει να γινουν πιο πολλα ομως. Τελος οι συνταξεις στα 45-55. Τελος τα επιδοματα. Τελος τα εφαπαξ (αυτο το βρισκουνε απιστευτο εδω οταν τους το λεω). Τελος η επιδοτηση οταν τα παιδια γινονται 25 (Σαν προικα. Μου ελεγε ο ξεδελφος μου και δεν το πιστευα). Συνταξη στα 67 για γυναικες και αντρες. Τελος στα δωρα/13/14 μισθος κτλ.. Δωρο (bonus) μονο οταν η οικονομια και η εταιρεια παει καλα. Οποιος θελει να βγει στην συνταξη νωρις θα χανει τεραστιο ποσοστο ειδοσηματος. Επισης σταδιακη μειωση της συνταξης για τα επομενα 10 χρονια μεχρι το 50%. 80% των εισφορων για συνταξη πισω στο μισθωτο. Αν θελουν τα αλλα 50% δημιουργια επενδυτικων προγραματων να γινεται. (οπως σε μενα στις ΗΠΑ. 50-60% ειναι κοινωνικη ασφαλιση, τα υπολοιπα τα επενδυω μονος μου. Αν ειμαι ηλιθος και τα τρωω τοτε δεν εχει εσοδημα οταν παρω συνταξη). Να μην μιλαω για περιθαλψη. Που να αρχισω.... Τερμα η δωρεαν περιθαλψη. Οταν καποιος παει στο γιατρο η ασφαλεια πληρωνει το 80% και μετα πληρωνουν το υπολοιπο. Το ιδιο σε ολα τα φαρμακα. Το ιδιο στα νοσοκομεια. Εδω υπαρχει πολυ πραγμα να κοπει. τερμα να μενεις 15-20 μερες για ψυλου πηδημα. Ολα στα εξωτερικα ιατρεια. Αλλα απ την αλλη μερια καλυτερη περιθαλψη αν θελει κανεις να πληρωνει μηνιαια πιο πολυ.
Καιρος να κανουμε μονοι μας διαχειρηση των χρηματων και της περιθαλψης. Οποιος δεν πληρωνει τιποτα δεν παιρνει τιποτα συνταξη. Εξαιρεση, υποχρεωτικη ασφαλιση υγειας. Με χαμηλα ποσοστα πληρωμης ισως 50% να πληρωνεται και τα υπολοιπα απο την τσεπη. Υποχρεωτικη ασφαλιση αν δουλευει. Οποια εταιρεια δεν τα δινει αυτα προστιμα δια ροπαλων. Αν το κανουμε πανακριβο δεν θα το κανουν ξεροντας οτι θα φανε προστιμο. Το προστιμο αφαιρειται αμεσως απο τα εισοδηματα τους η απο τι εχουν, ακινητα, μετοχες κτλ κτλ..Ολα αυτα πρεπει να γινουν νομοθετικα και με προσεκτικη γλωσσα για να μην γινουν ενστασεις απο την δικαστικη εξουσια.
Η επομενη σταση ειναι στην νομοθεσια για το τι μπορουν και τι δεν μπορουν να κανουν σε μια απεργια.
Τελος οι αποκλεισμοι τελος το μπατε σκυλοι αλεστε. Αν εχει επιδραση στον υπολοιπο κοσμο αμεσως δικαστικα. Οχι συνομιλιες και οταν καταστρεφουν τα παντα. Τελος να εμποδιζουν την κινηση. Καθιστικα και πορειες απο το πεζοδορμιο. Αλλοιως προστιμα και σε πολλαπλες περιπτωσεις ισως και πιο πολλα. Οι εκλεγμενοι αρχισυνδικαλιστες δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα και εργατες στο επαγγλεμα. Αν θελουν να ειναι εκλεγεμεοι η συνδικαλιστικη οργανωση ας τους πληρωσει απο τις εισφορες. Μιλησα για εισφορες; Ιδρυση εισφορων για τις συνδικαλιστικες ενωσεις. καμμια επιχειρηση και κρατικη δεν πληρωνει τους εκλεγμενους συνδικαλιστες. Οταν γινεται απεργια δεν πληρωνεται ο απεργος.Δεν υπαρχει τελειωμος.
Εισαι ετοιμος να με ψηφισεις ακομα η να μα με εξορισεις
Νικος
-
Νταξει η δήλωση πραγματικά είναι
Αναρωτιέμαι αν όντως την έκανε ή ο δημοσιογράφος απλά το φαντάστηκε για να δείξει οτι είμαστε Μαο Μάο σε φάση Αϊτή
Υ.Γ Κι όμως μπορεί να έχεις μεγάλο μισθό, να πληρώνεις πολλά λεφτά σε κρατήσεις αλλά επειδή η σύνταξη είναι επι του μισθού και όχι επι των επιδομάτων να είναι τελικά μικρή.
Εχω παράδειγμα στον στενότατο οικογενειακό κύκλο.
Για να μην μιλήσω για συντάξεις των ΕΕ σε υγειέστατα ταμεία που σκάνε αρκετά λεφτά τον χρόνο σε κρατήσεις για σύνταξη και υγεία -
Νέα σκληρά μέτρα είπε μόλις τώρα ο Παπανδρέου απο το Παρίσι θα λάβει αν δεν πετύχουν τα μέτρα που πήρε τώρα (βέβαια τα μέτρα αυτά που πήρε λίγο θα πετύχουν....), μάλλον πάμε για λύση Ιρλανδικού μοντέλου, μείωση μισθών και όχι πάγωμα, αύξηση ΦΠΑ 2 μονάδες πάνω και νέα αύξηση καυσίμων..........αυτά προβλέπω......και θα είναι μετά το Πάσχα.......
-
Η Παπαρηγα το εχει πει ηδη,πριν τον πατο θα δουμε κι αλλα σκληρότερα μετρα.
Γνωστο σε ολους ειναι,απλως ο καθε πολιτικος το πλασαρει αναλογα με το προφιλ του,ο GAP τα παρουσιαζει ως εκπληξεις της τελευταιας στιγμης,ο Λοβερδος ως μετρα που δεν θιγουν κανεναν κ.ο.κ. -
Ο GAP τα πλασάρει έξυπνα ως λύσεις ανάγκης του στιλ κάντους να σε παρακαλάνε οι ίδιοι (να τους σφάξεις.)
Αν έβγαινε να τα ανακοινώσει λίγο μετά τις εκλογές οι απεργίες θα πέφτανε σύννεφο, ενώ τώρα του λες και ευχαριστώ. -
για να καταλάβουμε όλοι τι γίνεται, απο τις αποδειξείς εξαιρούνται οι δικηγόροι!!!
αυτο μου ακούγεται πολύ προκλητικο να παλεύει ο κόσμος να μαζεύει αποδείξεις απο ταβερνες, καταστήματα και τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους (να φανταστώ ευνοούνται και οι συμβολαιογράφοι) να τους έχει να αλωνίζουν άφοβα.
γιατί οταν οι γονείς μου πλήρωσαν 6000ευρω σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους δεν πήραν κάποια απόδειξη. και το καλό της υπόθεσης είναι οτι αμα τολμούσες και ζητούσες (γιατί θέλει @@ να το κάνεις ) θα σου ζήταγαν 7000ευρω!!
στο ίδιο κόλπο είναι και οι γιατροί, οπως και θα εξακολουθεί να υπάρχει ο γιατρός του κολωνακίου που θα δηλώνει εισόδημα 500ευρω τον μήνα.
και τέλος οι φροντιστηριακοι καθηγητές που θα βάζουν το 20αρικο την ωρα στην τσέπη τους.
τενκ γιου τζορτζ
-
Τι εννοείς εξαιρούνται οι δικηγόροι ; Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο...
Με νόμο από το 2009 (επί ΝΔ) οι δαπάνες για γιατρούς και δικηγόρους εκπίπτουν 100%, αυτούσιες, και χωρίς όριο!!, από το εισόδημα : με 2 λόγια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να παράσχει το κράτος ως φορολογική έκπτωση. Σου μειώνει χωρίς όριο το εισόδημά σου : έχεις εισόδημα 40 k και έξοδα αμοιβής δικηγόρου 10k αμέσως πέφτει το φορολογητέο εισόδημά σου στα 30...
Και αυτό ισχύει ήδη, δηλ. και για τα περσινά εισοδήματα...Μάλιστα στο Ε1 το φετινό (δηλ. για τα περσινά εισοδήματα) θα υπάρχει ειδικός ξεχωριστός κωδικός ( 041-042 )για τις δαπάνες σε δικηγόρους και άλλος για γιατρούς (051-052 ). -
συγνωμη αλλά μηπως είσαι δικηγόρος? ή λογιστής?
αν και μου μοιάζεις με δικηγόρο με φοροτεχνικές γνωσεις
το θέμα δεν είναι πως θα επηρεαστει η δικη μου φορολογία,
αλλά πως θα φορολογηθεί ο δικηγόρος-συμβολαιογράφος. -
Έγραψες ότι οι δικηγόροι εξαιρούνται από τις αποδείξεις (και 'ευχαρίστησες' και το τζορτζ γι αυτό μάλιστα ), τι θα έπρεπε να καταλάβει ο αναγνώστης της φράσης σου ;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
'I don't care about the (country's) problems. I didn't steal a single euro, why should I pay?' said Christos, an elderly man who said he retired after working for 47 years and was now barely surviving on a pension of euro640 ($880) a month. He refused to give his surname, saying he was afraid he would lose his pension if he complained openly.
Δεν εχω προβλημα οτι παιρνει συνταξη ψιχουλα. Εχω μεγαλο προβλημα οτι δεν δινει πενταρα για την κατασταση στην Ελλαδα. Ακριβως εκει ειναι το προβλημα. Ολοι για το εαυτο τους και στα παπαρια τα υπολοιπα.
Αν οι συνταξεις ειναι χαμηλες ειναι ειτε γιατι οταν δουλευεις και εχεις εισοδημα 1000 ευρω το μηνα ειναι φυσικο να βγαινεις στην συνταξη με 600-700 το μηνα. Ειναι δυνατον να παιρνεις πιο πολλα απο οτι εκανες οταν δουλευες; Πως ειναι δυνατον οταν δεν πληρωνεις να περιμενεις και να βγεις στην συνταξη στα 50 και να παιρνεις 2-3 χιλιαρικακια καθαρα το μηνα;Εγω παλι θα ελεγα οτι ειναι περιεργο να περιμενεις απο καποιον σε τοσο χαμηλη συνταξη ή σε αναλογες χαμηλες αποδοχες να συνεισφερει στην υπαρχουσα συγκυρια οταν με το ζορι επηζει και ειδικα οταν υπαρχει τοσος κοσμος που εχει πετυχει στην ζωη (η εχει κανει διαπλοκες κλπ) να βγαλει απο αρκετα εως πολλα χρηματα ο οποιος θα πρεπει να ειναι αυτος που θα βαλει το χερι στην τσεπη για να βοηθησει την χωρα του τωρα που τον χρειαζεται. Και ας μην ξεχναμε οτι κοσμος εχει βγαλει χρηματα σε αυτην την χωρα και δεν τον συμφερει να την αφησει να παει φουντο γιατι απλα θα σταματησει να βγαζει χρηματα ή και γιατι η ποιοτητα ζωη του θα πεσει με τοση κριση.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έγραψες ότι οι δικηγόροι εξαιρούνται από τις αποδείξεις (και 'ευχαρίστησες' και το τζορτζ γι αυτό μάλιστα ), τι θα έπρεπε να καταλάβει ο αναγνώστης της φράσης σου ;τον ευχαρίστησα ειρωνικά για το ότι αυριο που θα βάλω βενζίνη 20 ευρώ θα βάλω 10 λίτρα στην υγειά του.
ολοι ξέρουμε σε τι αναφέρομαι. ενας δικηγόρος ξέρει ακόμα καλύτερα..
βλέπω την υπογραφή σου και αναλογίζομαι αν είσαι εναντιον των δικηγόρων ή αν θες να πείς κατι άλλο
δεν πηγαίνει σε προσωπική αντιπαράθεση.
θέλω να πω οτι το προβλημα της ελληνικης οικονομίας εξακολουθεί να είναι οτι είναι ακομα προβληματική και με αυτά τα μέτρα.
-
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ και είμαστε υπό καθεστώς ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για τη συνεπή την αποπληρωμή των χρεών μας (στην πραγματικότητα των τόκων μόνο) προς τους πιστωτές μας......
-
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ από το σημερινό ΕΘΝΟΣ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=10202891 -
Κανει μία ανάλυση με στοιχεία, αρκετά εντυπωσιακά, πλην όμως άχρηστα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικύουν ότι η επίθεση εναντίον της χωρας είναι υποπτη και αδικη. Και την ωρα που περιμενεις να πει ΓΙΑΤΙ ειμαστε θυματα αδικης επιθεσης και ποιοι ειναι οι πολιτικοι λόγοι, τελειωνει το αρθρο...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κανει μία ανάλυση με στοιχεία, αρκετά εντυπωσιακά, πλην όμως άχρηστα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικύουν ότι η επίθεση εναντίον της χωρας είναι υποπτη και αδικη. Και την ωρα που περιμενεις να πει ΓΙΑΤΙ ειμαστε θυματα αδικης επιθεσης και ποιοι ειναι οι πολιτικοι λόγοι, τελειωνει το αρθρο...Το αυτό!Λες και έγινε λάθος και δεν έβαλαν όλο το άρθρο φαίνεται...
-
δεν ξέρω τι είναι πιο ανησυχητικό.
το οτι χρεοκοπήσαμε και μπαίνει το ΔΝΤ αλλά Αργεντινή?
ή το οτι όσοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτή την έκβαση και μοιράζονται, ακόμα και σε ελάχιστο βαθμό, το μέλλον μας δεν το έκαναν.
μήπως η άκρη του ΔΝΤ τούνελ είναι πολύ περισσότερο απο τα 3 χρόνια που πήρε στην Αργεντινή και μήπως η αποφυγή επίσημης εμπλοκής της ΕΕ προλειαίνει το έδαφος της αποχώρησής μας απο το ευρώ?νιώθω οτι παραλογίζομαι αλλά το ίδιο θα έλεγαν και για κάποιον αν πριν απο μόλις 2-3 χρόνια έλεγε οτι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
να πω +1 στην παρατήρηση greo,VATANEN
-
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Κανει μία ανάλυση με στοιχεία, αρκετά εντυπωσιακά, πλην όμως άχρηστα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικύουν ότι η επίθεση εναντίον της χωρας είναι υποπτη και αδικη. Και την ωρα που περιμενεις να πει ΓΙΑΤΙ ειμαστε θυματα αδικης επιθεσης και ποιοι ειναι οι πολιτικοι λόγοι, τελειωνει το αρθρο...
Το αυτό!Λες και έγινε λάθος και δεν έβαλαν όλο το άρθρο φαίνεται...
Γιατί η επίθεση είναι ύποπτη και άδικη;
Όταν πηγαίνει να δανειστεί ο άχρηστος υπουργός που δεν έχει ιδέα, τον πιάνουν κορόιδο και μας παίρνουν τα σώβρακα.Είναι ξεκάθαρο ότι πηγαίνουμε για χρεωκοπία - δεν παράγουμε τίποτε και δανειζόμαστε για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Μόνο αν οι μισθοί γίνουν 500 ευρώ και μειώνονται κάθε χρόνο, θα φθάνουν τα λίγα έσοδα που έχει η Ελλάδα για να πληρώνονται οι μισθοί της πείνας. -
Eπισης ειναι προφανες οτι δε διαβασες το αρθρο για το οποιο μιλαμε και απλά τρολαρεις
-
Διαβάζω τα σχόλια των αναγνωστών στη σελίδα του bbcnews, όπου το ερώτημα είναι αν η ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί για την οικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας.
Ενδιαφέρον
Υ.Γ.: κάποιος απεγνωσμένος Έλληνας δίνει το απόλυτο αντεπιχείρημα: 'δώστε μας πίσω τα μάρμαρα, ή αγοράστε τα για να ισοφαρίσουμε!!!' -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eπισης ειναι προφανες οτι δε διαβασες το αρθρο για το οποιο μιλαμε και απλά τρολαρειςΤο άρθρο το διάβασα και αυτοί που νομίζουν ότι οι οικονομίες των άλλων χωρών έχουν σχέση με την οικονομία της Ελλάδας και τις συγκρίνουν, δεν ξέρουν τι θα πει έλλειμμα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;