-
To εκτος ευρώ προς το παρόν δεν παίζει, οι Ευρωπαίοι δεν το συζητάνε και φυσικά δεν θα λύσει το πρόβλημα της οικονομιας ίσα ίσα που θα το επιτείνει, και οι Ευρωπαίοι δεν το θέλουν
-
Αν μπορούσαμε πάντως να υποθέσουμε, ότι η υπαρξη της δραχμής, δεν θα είχε επιπλέον επιπτώσεις στην υποβάθμιση της αξιοπιστίας της οικονπμίας μας, τότε μια υποτίμιση του εθνικού νομίσματος θα έλυνε κάποια προβλήματα.
Θα ήταν βασικά ο πιο γρήγορος τρόπο φορολόγισης όλων των καταθέσεων. Και ενώ κανεί υπουργός οικονομίας δεν θα ανακοίνωνε μείωση μισθών, το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο.
Έτσι δεν κυβερνήθηκε η χώρα από το 81 μέχρι την είσοδο στο €; -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
α. πως θα είναι η διαδρομή για να μας πετάξουν εκτός ευρώ.
β. τι χέρι μπορεί να βάλει το κράτος στις καταθέσεις.α. Εύκολη. Απλά κανείς δεν θέλει καν να το διανοηθεί αυτό (στην ΕΕ μιλάω), για πολλούς λόγους (αξιοπιστία ευρώ για παράδειγμα)
β. Πολλών ειδών χέρια. Αρκεί ένας νόμος... Απλά όποιος βγάλει αυτό το νόμο θα πρέπει να ξέρει ότι σε περίπου 0,00000000000032 δευτερόλεπτα από την πληροφορία ότι ενδέχεται να μπει τέτοιο χέρι, η πλειοψηφία των καταθέσεων θα την έχει κάνει για εξωτικά νησιά ή γειτονικές χώρες (ή για τον κουμπαρά...) και φυσικά θα τεθεί σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των τραπεζών... εκτός κι αν βάλουν κανένα 0,1% (που δεν είναι λίγο βέβαια), οπότε οι μικροκαταθέτες θα τα αφήσουν στις τράπεζες... Απλά η κυβέρνηση GAP μας έχει συνηθήσει σε μεγαλύτερα ποσοστά (90% φορολόγηση μπόνους... ), άρα πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο...
Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον το να μετακινήσεις χρήματα από τη μία χώρα στην άλλη είναι εξαιρετικά απλό και γίνεται με ένα κουμπάκι... οι μικροί μόνο θα την πληρώσουνε...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Φαντάζομαι ότι δεν γράφει κανείς γιατί όλοι βλέπετε Τσίμα...
Μου άρεσε ο τύπος από την Fitch. 'Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είναι κόμματα αλλά συνασπισμοί εξυπηρέτησης συμφερόντων'. Α ρε μας έχουν πάρει με τις σάπιες ντομάτες...Αυτοί οι΄'οίκοι' ευθύνονται για τα χάλια της παγκόσμια οικονομίας.
Οπότε το να έρχεται ο νταβατζής μου, και να με κατηγορεί ότι γ@μιέμαι, είναι παράλογο.Δυστηχώς όμως χορεύουμε στο ρυθμό που σφυρίζουν
συμφωνω
δηλαδη οι δυτικες κυβερνησεις με πρωτη αυτη των ηπα δεν εξυπηρετουν συμφεροντα;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
α. πως θα είναι η διαδρομή για να μας πετάξουν εκτός ευρώ.
β. τι χέρι μπορεί να βάλει το κράτος στις καταθέσεις.α. Εύκολη. Απλά κανείς δεν θέλει καν να το διανοηθεί αυτό (στην ΕΕ μιλάω), για πολλούς λόγους (αξιοπιστία ευρώ για παράδειγμα)
β. Πολλών ειδών χέρια. Αρκεί ένας νόμος... Απλά όποιος βγάλει αυτό το νόμο θα πρέπει να ξέρει ότι σε περίπου 0,00000000000032 δευτερόλεπτα από την πληροφορία ότι ενδέχεται να μπει τέτοιο χέρι, η πλειοψηφία των καταθέσεων θα την έχει κάνει για εξωτικά νησιά ή γειτονικές χώρες (ή για τον κουμπαρά...) και φυσικά θα τεθεί σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των τραπεζών... εκτός κι αν βάλουν κανένα 0,1% (που δεν είναι λίγο βέβαια), οπότε οι μικροκαταθέτες θα τα αφήσουν στις τράπεζες... Απλά η κυβέρνηση GAP μας έχει συνηθήσει σε μεγαλύτερα ποσοστά (90% φορολόγηση μπόνους... ), άρα πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο...
Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον το να μετακινήσεις χρήματα από τη μία χώρα στην άλλη είναι εξαιρετικά απλό και γίνεται με ένα κουμπάκι... οι μικροί μόνο θα την πληρώσουνε...
Δεν είναι ένα κουμπάκι, μην τα ακούς αυτά! Για άντε να ανοίξεις λογ/μο στο εξωτερικό (αν μπορείς) και ζήτα να κάνεις έμβασμα 100,000 euro και τα ξαναλέμε.
έτσι τα πήγαν και κάποιοι έξω πριν από μέρες και ανακάλυψαν ότι reportarει η ξένη χώρα στην ελλάδα όλα τα στοιχεία
Αν υποθετικά το κράτος ήθελε να κάνει κάτι στις καταθέσεις η συνταγή είναι..... μπλοκάρεις αναλήψεις και εμβάσματα για πάνω από πχ 1,000 euro τον μήνα. Αυτό είναι μέτρο για να προφυλάξεις τις τράπεζες και το Kράτος από bank run. Το ανωθεν μέτρο αν χρειαστεί ποτέ έχει και στρατό στους δρόμους
-
«Δεν τα βγάζουμε πέρα»
Διχάζουν τους βουλευτές οι εξαγγελίες Παπανδρέου για μείωση των αποδοχών τουςΑθήνα
Τελευταία ενημέρωση 15:00Την έντονη αντίδράσή τους στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για μείωση των αποδοχών πρωθυπουργού, υπουργών και βουλευτών εξέφρασαν ορισμένοι βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», αν και δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν θα είναι μια οριζόντια μείωση της τάξης του 10% ή αν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση, οι βουλευτές χωρίστηκαν ήδη σε δύο ομάδες. Σε αυτούς- κυρίως πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ- που δεν θέλουν να ακούσουν για μείωση των αποδοχών τους και στους άλλους- κυρίως βουλευτές του ΠαΣοΚ- που δηλώνουν δημοσίως «έτοιμοι για θυσίες».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης περίπτωσης ο πρώην υπουργός, Κ. Σκανδαλίδης που δηλώνει ότι «πρέπει εμείς πρώτοι να δώσουμε το παράδειγμα» για τα επώδυνα αλλά δίκαια μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ακόμη ο βουλευτής Ι.Διαμαντίδης του ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ότι και οι βουλευτές «είναι πολίτες και πρέπει να συμβάλουν και αυτοί στην έξοδο από την κρίση που μας κληροδότησε η ΝΔ». Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας σημειώνει «ότι πρώτοι θα συμβάλουμε στις θυσίες». Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα για τους βουλευτές σοβαρεύουν.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Σ. Κεδίκογλου προειδοποιεί ότι αν υπάρξει μείωση αποδοχών βουλευτών τότε «δεν τα βγάζω πέρα» και ετοιμάζεται, όπως είπε, «να κλείσω το γραφείο μου στην περιφέρεια και να δέχομαι τους πολιτικούς μου φίλους στη Βουλή». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης θέτει ευθέως θέμα νομιμότητας τέτοιας απόφασης, αφού όπως σημειώνει το Δ΄ Ψήφισμα καθορίζει τις αποδοχές των βουλευτών με αυτοτελή φορολόγηση 5%: «Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το ψήφισμα η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης της ΝΔ υπενθυμίζει ότι υπήρξε επί υπουργίας του Ι. Παπαθανασίου μείωση μισθών των βουλευτών κατά 5% και ότι με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι πολύ πιθανόν οι βουλευτές να υποστούν διπλή μείωση, με την αυξημένη φορολόγηση των αποδοχών που ακολουθεί.
Ο Αν. Καρυπίδης, βουλευτής ΝΔ Σερρών, έβγαλε χαρτί και μολύβι και λογάριασε πόσο πληρώνει για τα γραμμάτια, για τη βενζίνη και τη συντήρηση των γραφείων του στις Σέρρες και στην Αθήνα και βρίσκει ότι οικονομικά δεν τα βγάζει πέρα. Ο πρώην υπουργός Ν. Δένδιας είπε ότι «έτσι και αλλιώς οικονομικά μπαίνω μέσα, ας είναι καλά η δικηγορία», ενώ ο πρώην υφυπουργός, Κ. Τασούλας υπενθυμίζει ότι η βουλευτική ιδιότητα δεν συνιστά επάγγελμα, αλλά αιρετό και διαρκώς φευγαλέο αξίωμα.
Τ ο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ι. Κουτσούκος αντέδρασε με χιούμορ λέγοντας ότι «εγώ θα ζητήσω τον μισθό που έπαιρνα ως υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών» . Η Φωτεινή Πιπιλή καλεί τον πρωθυπουργό να μειώσει αντίστοιχα και τους μισθούς των νομαρχών και των δημάρχων.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50%. Ερωτηθείς αν συμφωνεί με σχετική πρόταση, αφού επισήμανε πως ο ίδιος έχει την πατρότητα της ιδέας, πρόσθεσε:
«Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουμε μείωση των μισθών 50%, για όσο διαρκεί η κρίση. Δε μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό 'σφίξε το ζωνάρι' και εμείς να καθόμαστε αναπαυτικά στην 'πολυθρόνα των 7.000 ευρώ'.»
Ο Φώτης Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το μέτρο δίκαιο. Ο πρώην υπουργός Ευ. Στυλιανίδης , τέλος, απλώς υπενθυμίζει ότι ο υπουργός δεν παίρνει μισθό αλλά αποζημίωση, τάσσεται υπέρ του μέτρου, αφού η Δημοκρατία στοιχίζει.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν τον μισθό τους στο κόμμα.
Newsroom ΔΟΛ
-
Αυτοί του ΚΚΕ πως ζούνε?
-
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης θέτει ευθέως θέμα νομιμότητας τέτοιας απόφασης, αφού όπως σημειώνει το Δ΄ Ψήφισμα καθορίζει τις αποδοχές των βουλευτών με αυτοτελή φορολόγηση 5%: «Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το ψήφισμα η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.
Α ρε σκατόμουτρο φασίστα, urfuslaag που σου χρειάζεται...
Τη δήλωση Κεδίκογλου τη θεωρώ αστεία σε επίπεδο αηδίας, ο Βαρβιτσιώτης είναι γνωστός λούλης-γιωτόμπαλο και ως εκ τούτου δεν πιάνεται, ο Χέρης Χέρης όπως πάντα ακραίος.
Θα συμφωνήσω με την συντρόφισσα Πιπιλή...Αυτοί του ΚΚΕ πως ζούνε?
-
Το κόμμα τους δίνει μισθό, δεν ξέρω πόσο ακριβώς αλλά πολύ λιγότερο από τη βουλευτική αποζημίωση φυσικά.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id= ... &publDate=
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πραγματικό εισόδημά τους
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σχετικά με το πραγματικό εισόδημα των βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΚΚΕ:
«Τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σχετικά με το 'πόθεν έσχες' των βουλευτών και των ευρωβουλευτών για το οικονομικό έτος 2006 (χρήση 2005) σε ό,τι αφορά την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, καθώς και όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί, δεν καταγράφουν το πραγματικό εισόδημά τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΓ της ΚΕ, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) παραχωρούν στο ταμείο της ΚΕ το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης και τους επιστρέφεται μόνο ένα μέρος αυτού, που αντιστοιχεί στο επίπεδο του μέσου μισθού του δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΚΚΕ και τις Αποφάσεις της ΚΕ.
Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν εγγράφως ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το ποσό που αντιστοιχεί στα πραγματικά τους εισοδήματα». -
οσοι δε γουστάρουν να παραιτήθουν και να πάνε να δουλέψουν αλλού (άλλους)
ΥΓ
πιστεύω οτι για το παραπάνω σχόλιο δεν θα εχω αντίδραση απο τον tasosdev και σχόλια για το δικαίωμα στην εργασία -
perisos ta gamei oλα ρε.. ειναι φουλ εξοπλισμενοι για επανασταση οι τυποι με καμερες και πολυ πολεμικο σταλινοφασιστικο σκηνικο, δεν κουνιεται φυλλο εκει περα.. ειμαι σιγουρος πως στις υπογες εχουν κατακομβες και τεραστιους χωρους για την περιπτωση εμφυλιου για να χωρεσουν ολοι οι κομμουνιστες μεσα στον περισσο και σιγουρα εχουν γουεπονς οφ μας ντιστρακσιον αγορασμενα απο την εσσδ την κινα και την κουβα για να τα χρησιμοποιησουν αν χρειαστει (εκει πανε τα λεφτα 'στο κομμα' που λενε ρε τι το περασατε φιλανθρωπικο ιδρυμα;).. παιζει να εχει και πυρηνικες κεφαλες το κκε στον περισσο, αμα πατε θα ζησετε μια μοναδικη εμπειρια str8 outta commieland (ie ussr) με φουλ παρακολουθηση εκει μεσα σε στυλ 'οι ζωες των αλλων' και χαφιεδες ντυμενους σαν κατασκοπους της αγκαθα κριστι στυλ αστυνομος σαϊνης... χωρις μαλακιες ο περισσος ειναι μια μοναδικη ευκαιρια για εναν ανθρωπο να ζησει λιγο σοβιετικη ενωση με ολα τα κομφορ και τις ανεσεις του 2009..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΓ της ΚΕ, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) παραχωρούν στο ταμείο της ΚΕ το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης και τους επιστρέφεται μόνο ένα μέρος αυτού, που αντιστοιχεί στο επίπεδο του μέσου μισθού του δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΚΚΕ και τις Αποφάσεις της ΚΕ.
Ταμία ή μιζαδόρου τομεάρχη?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ταμία ή μιζαδόρου τομεάρχη?κάτι μου λέει οτι είναι χαμηλότερος απο ταμία
δουλεύεις για το κώμα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
κάτι μου λέει οτι είναι χαμηλότερος απο ταμία
δουλεύεις για το κώμα
Ελπιζω να μην πέσει σε κομμα
-
Υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P
Παράλληλα, η υποβάθμιση αποκτά ιδιαίτερο βάρος καθώς έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά την εξαγγελία σωρίας μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την εξυγίανση των δημοσιονομικών από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τη Δευτέρα. Δεδομένου ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας ήταν αναπόφευκτη και αναμένετο ανά πάσα στιγμή, η χρονική στιγμή που η S&P επέλεξε να την πράξει αποτελεί μια ακόμα έκφραση δυσπιστίας των αγορών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, καθώς θεωρήθηκαν ως «ήπια» και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σε σχέση με τα ασυνήθιστα σκληρά μέτρα, όπως μειώσεις μισθών, που ελήφθησαν στο έτερο «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης, την Ιρλανδία.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=23097142
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
δουλεύεις για το κώμα
ήταν on purpose
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δουλεύεις για το κώμα
ήταν on purpose
Kαι το δικο μου
Για τις υποβαθμισεις νομιζω οτι το κουραζουμε πλέον, από εδώ και στο εξής θα δούμε αναλογες υποβαθμισεις από ολους τους οργανισμους. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
....
ΥΓ
πιστεύω οτι για το παραπάνω σχόλιο δεν θα εχω αντίδραση απο τον tasosdev και σχόλια για το δικαίωμα στην εργασίαΚι εγώ το πιστεύω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
δουλεύεις για το κώμα
ήταν on purpose
Kαι το δικο μου
Για τις υποβαθμισεις νομιζω οτι το κουραζουμε πλέον, από εδώ και στο εξής θα δούμε αναλογες υποβαθμισεις **από ολους **τους οργανισμους.Άλλος ένα έμεινε 'ανεξάρτητος'
Κάτι j&p morgan, rothchild κλπ, με χαρά αναμένουν υποβάθμιση, καθώς αυτό θα σημάνει και μεγαλύτερα χρέος= κέρδη για αυτούς -
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50%. .... «Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουμε μείωση των μισθών 50%, για όσο διαρκεί η κρίση. Δε μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό 'σφίξε το ζωνάρι' και εμείς να καθόμαστε αναπαυτικά στην 'πολυθρόνα των 7.000 ευρώ'.»
Τελικά αυτός ο τύπος το ποσοστό που πιάνει το δικαιολογεί όλο και πιο καλά....
Δεν παρακολουθώ γενικά πολιτικούς και κόμματα αλλά φαίνεται να διαθέτει κάτι ιδιαίτερα σπάνιο.... κοινή λογική.... (την οποία όμως φαίνεται να χάνουν όσοι λίγοι την είχαν άμα κυβερνήσουν... κάτι κακό γίνεται τότε...)
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;