-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και σε ρωτάω. Γιατί δεν μειώνουμε τις στρατιωτικές δαπάνες;Επειδή επιμένεις στο συγκεκριμένο, θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά από διαφορετική οπτική. Απαιτώ να μειωθούν στο μισό (ή και στα 2/3) οι στρατιωτικές δαπάνες, όχι όμως με μείωση του αριθμού των αξιοποιούμενων εξοπλισμών, αλλά με μείωση των 'περιφερειακών' εξόδων (υπερτιμολογήσεις, μίζες, εικονικές αγορές, αγορές που δεν χρησιμοποιούνται, κτλ) που ανεβάζουν την τιμή σε οτιδήποτε αγοράζουμε.
Απαιτώ, επίσης, διπλασιασμό των προμηθειών/έργων στο τομέα της υγείας, όχι τόσο με αύξηση της χρηματοδότησης (δεν μας περισσεύουν γενικότερα), αλλά με μείωση των 'περιφερειακών' εξόδων. -
Μα ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν miesens στις προμήθειες στρατού και συστήματος υγείας, πάλι οι δαπάνες για το στρατό είναι πολλές για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Δεν θυμάμαι το ακριβές νούμερο του ΑΕΠ.
ΠΟΙΟΣ φοβάται, και ΤΙ φοβάται και δεν τα μειώνει; Γιατί στέλνουμε στρατέυματα στην Κύπρο, όταν οι δικοί μας φαντάροι δεν αρκούν; Δεν ξέρω και κατά πόσο επιβαρυνόμαστε ΚΑΙ οικονομικά από αυτήν την κατάσταση. Γιατί στέλνουμε στρατιωτική 'βοήθεια' σε Αφγανιστάν-Κόσσοβα κλπ όταν χρωστάμε 300δις €
300.000.000.000€ (με τα πολλά μηδενικά φοβόμαστε λίιιγο περισσότερο ) -
Γιατί αν δεν το κάνουμε, αυτοί στους οποίους χρωστάμε θα ζητήσουν τα λ7 τους κ δεν θα μας δώσουν άλλα.
Δύσκολο; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ο Ιρλανδός είναι μακάκας και ο Έλληνας έξυπνος; Θα κάθονται και θα μας καμαρώνουν ;
Δεν έχει λεφτά το ΚΡΑΤΟΣ => πρέπει να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων_ΤΕΛΟΣΚαλά, πιστεύω πως τελικά θα το δουν πιο πλατιά οι κυβερνήσεις και θα τα πάρουν γενικότερα απ τους μισθούς. Ιδιωτικών και δημόσιων.
Θα πρέπει μόνο επειδή έχετε φτάσει κουτσοί στραβοί στο επίπεδο να μιλάτε σαν τον Προβόπουλο η σαν τον πρωθυπουργό η σαν τον Βγενόπουλο, να συμπεριλάβετε στην λογική σας πως τα λεφτά που θα κόψετε, θα τα κόψετε και απο τον κύκλο χρήματος ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Τα λεφτά που δεν θα πάρει ο δημόσιος υπάλληλος δεν θα τα πάρει ούτε ο τυροπιτάς της γειτονιάς ούτε ο μπογιατζής, ούτε ο δάσκαλος του τεκβονντο.
Αρα αν συμμετέχετε με τον α η β λόγο στον κύκλο της οικονομίας ούτε κι εσείς. -
Έτσι είναι!
Ο μόνος που μένει απ' έξω, είναι ο ίδιος ο Τάσος. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι είναι!
Ο μόνος που μένει απ' έξω, είναι ο ίδιος ο Τάσος.Εγώ Ηλία μου κουβαλάω και μπρόκολο στη λαχαναγορά αν χρειαστεί, η έρχομαι να μαζέψω και σταφίδα, δεν μασάω, τη μισή μου ζωή σε τέτοια την έχω φάει ούτως η άλλως.
Να δω τους συναδέλφους εδώ τι θα κάνουν αν έρθουν δυσκολίες. -
Μα κανείς δεν είπε, ότι θα την πληρώσουν μόνο οι ΔΥ αν μειωθούνε οι μισθοί τους. Λιγότερη αγοραστική δύναμη σημαίνει πτώση της αγοράς=ανεργία=και άλλη μείωση κατανάλωσης= και άλλη ανεργία =....=..
Είναι απλά ένα ριζοσπαστικό μέτρο για άμεση εισροή χρημάτων. Αυτοί που έχουν καταθέσεις θα τις φάνε. Αυτοί που δεν έχουν θα δανεισθούν. Και δεν νομίζω να ισχύσει για πάντα, αν εφαρμοσθεί.
Και θα βγει κερδισμένο ΠΑΛΙ το ίδιο το συστημα τραπεζών. Που στην κερδοφορία τους τα μοιράζονται μεταξύ τους, και τις απώλειές του τις μοιραζόμαστε όλοι μας!
Αλήθεια, η μείωση των μισθών, θα αποφέρει πάνω από 26.000.000.000€ που έδωσε το κράτος στις τράπεζες;; -
-
Καλά αυτό το βιντεάκι, θα τον κυνηγάει για πάντα μου φαίνεται...
Ενώ ήξερε την κατάσταση κιόλας. Ή πολύ έξυπνος είναι(και θα προσπαθήσει να κάνει κάτι) ή πολύ μ@λ@κας..... -
Γι αυτόν που λύσαξε με τις στρατιωτικές δαπάνες από 2.5δισ το 2008, ξοδέψαμε 2.2δισ το 2009 και ο προυπολογισμός για το 2010 είναι 2δισ.
Τα πιο πολλά πάνε για ανταλλακτικά και συντήρηση και χρειάζονται επιγόντως 10-12 ελικόπτερα και κάτι στο ναυτικό που δεν θυμάμαι τώρα.Εγώ γελάω στην Ελλάδα με τους ιδιοκτητες από μικρό-βιομηχανίες και άλλες καλές επιχειρήσεις τέτοιους μεγάθους που δεν θέλουν να μπουν στο ΧΑΑ και όλες έχουν πάντα κέρδη κοντά στην περιοχή των €100,000.
Οι ιδιοκτητες τους φυσικά διάγουν ζωή χλιδάτη και στο τέλος κάθε χρόνου οι λογιστές τους πιάνουν τις κουτάλες για το μαγείρεμα.Όσο για τα leasing για το 'ΔΣ' των επιχειρήσεων αυτών που μεταφράζεται σε Μ3 για τον γιο θα καταργόύσα την έκπτωση δαπανών leasing για αυτοκίνητα πάνω από 1,600cc
επίσης αν όπως λένε τα επιδόματα στο Δημόσιο είναι στο 30% του μισθού τότε ίσως δεν χρειασθεί ο 14ος μισθός και αρκούν σε πρώτη φάση τα επιδόματα.
Την Τρίτη μετά την συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα παίξουν οι ανακοινώσεις.
Απο insider συζητιέται και κάτι μεταξύ καθυστέρησης και φορολόγησης του Εφαπαξ των ΔΥ που εκρεμούν απλήρωτα.
Όσοι φοροδιαφεύγουν ας κάνουν την αυτοκριτική τους για το μερίδιο ευθύνης τους στην σημερινή κατάσταση!
Δεν θα αργήσει ή στιγμή που κοινωνικά ο ένας θα βρίζει τον άλλο ως κλέφτη στο δρόμο
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η ουσία του προβλήματος είναι αυτό που είπε ο kon5. Ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε δεκάδες χρόνια απληστείας. Το δημόσιο έχει καταντήσει μια χαβούζα και η ΕΡΤ που ανέφερα είναι ένα παράδειγμα.
Σήμερα άκουσα επίσης ότι ρίχνουν τον προϋπολογισμό για τη Eurovision. Διανοείστε πόσα φράγκα έχουν κάνει φτερά τόσα χρόνια σε ΜΑΛΑΚΙΕΣ; Κάπου είχα δει το μισθό του διευθυντή της ΕΡΤ. Μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Όλος αυτός ο πακτωλός μετρητών δικαιολογείται κάπως; Αν δεν δικαιολογείται θα πρέπει να τερματιστεί.
Αν η Giorgakis limited corporation πιάσει τους χαμηλομισθους ΔΥ και τους πει 'Σας κάνω τα 1500 ευρώ 1200' το λιγότερο είναι να έχουμε επανάσταση... (για άρση μονιμότητας δεν το αναφέρω ούτε για πλάκα, θα έχουμε εμφύλιο). Από την άλλη όμως αν πιάσει 10, 20, 30 καλοφαγωμένα λαμόγια και πολύ περισσότερο τα φαντάσματα (αυτούς που πληρώνονται και δεν πατάνε) και τους μειώσει το χρυσό χαρτζηλίκι που παίρνουν θα μαζέψει πολύ περισσότερο από το πεντοδίφραγκα του λαουτζίκου.ΥΓ: Έχω την αίσθηση ότι η Μπόκοτα είναι μόνιμη στην ΕΡΤ και πληρώνεται κανονικά (το είχε πει κάπου η ίδια). Διανοείστε για τι μπουρδέλο μιλάμε τη στιγμή που η κυρία αυτή για να ικανοποιήσει τη μαλακία της έβγαινε σε άλλα κανάλια και έκραζε αυτόν που την πληρώνει σταθερά χωρίς αυτή να κάνει τίποτα...
Αν θυμάμαι καλά το είχε αναφέρει ως παράπονο. Ότι δηλαδή έπαιρνε μόνο το μισθό μόνιμου υπαλλήλου στην ΕΡΤ και όχι τα χοντρά συμβόλαια των Μαγγίρων, της Φωτούλας κλπ...Για να είμαι ειλικρινής, τώρα που σκέφτομαι λίγο όσα έγραψα δεν νιώθω και πολύ καλά...
Τόσα χρόνια μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει...τελικά ο Παναγόπουλος έκανε δουλειά στην έρτ ή όχι?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν θα αργήσει ή στιγμή που κοινωνικά ο ένας θα βρίζει τον άλλο ως κλέφτη στο δρόμο
Οντως ειναι πολυ κοντα...
Αφου θα μας ξεζουμισουν,μετα θα μας βαλουν να φαγωθουμε και μεταξυ μας... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλά αυτό το βιντεάκι, θα τον κυνηγάει για πάντα μου φαίνεται...
Ενώ ήξερε την κατάσταση κιόλας. Ή πολύ έξυπνος είναι(και θα προσπαθήσει να κάνει κάτι) ή πολύ μ@λ@κας.....Ή έχει καλούς συμβούλους: Αυτά τον έβγαλαν Πρωθυπουργό!
Τεσπα, το πρώτο βήμα στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ... η εφαρμογή του Νόμου: Ας πούμε, το πόθεν έσχες. Ούτε τεκμήρια, ούτε τπτ:
Πούθε, ρε;Τώρα, αν πάει να κόψει τον μισθό αυτού που έχει 2 - 3 παιδιά και 103 δάνεια παρμένα για να τα βγάλει πέρα με την 'δωρεάν παιδεία' ...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ γελάω στην Ελλάδα με τους ιδιοκτητες από μικρό-βιομηχανίες και άλλες καλές επιχειρήσεις τέτοιους μεγάθους που δεν θέλουν να μπουν στο ΧΑΑ και όλες έχουν πάντα κέρδη κοντά στην περιοχή των €100,000.
δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική να μπουν στο ΧΑΑ αυτές οι εταιρίες (μεγάλες ή μικρές)?
Γιατί να πουλήσω μετοχές της εταιρίας μου και να βάλω και κάποιον άλλο πάνω από το κεφάλι μου όταν:- η επιχείρηση πάει πολύ καλά (πολύ κερδοφόρα)
- υπάρχουν χρήματα για επέκταση και επένδυση.
Οι συνεταιρισμοί και οι συμμέτοχοι στις εταιρίες υπάρχουν όταν για χ-ψ λόγους ο ένας (που είχε ας πούμε την εταιρία) δεν έχει το απαραίτητο κεφάλαιο για εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση, επέκταση κτλ.
Υποτίθεται ότι ανοίγεις εταιρία για μην έχεις κανένα μ@λ@κ@ πάνω από το κεφάλι σου.
Και τέλος, όταν μπορεί η εταιρία να επιβιώσει και να εξελήσεται χωρίς να της λείπει κάποιο κεφάλαιο, ποιός ο λόγος να μοιράζεται (ο ιδιοκτήτης της εταιρίας) το κέρδος της εταιρίας με άλλους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εγώ γελάω στην Ελλάδα με τους ιδιοκτητες από μικρό-βιομηχανίες και άλλες καλές επιχειρήσεις τέτοιους μεγάθους που δεν θέλουν να μπουν στο ΧΑΑ και όλες έχουν πάντα κέρδη κοντά στην περιοχή των €100,000.
δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική να μπουν στο ΧΑΑ αυτές οι εταιρίες (μεγάλες ή μικρές)?
Γιατί να πουλήσω μετοχές της εταιρίας μου και να βάλω και κάποιον άλλο πάνω από το κεφάλι μου όταν:- η επιχείρηση πάει πολύ καλά (πολύ κερδοφόρα)
- υπάρχουν χρήματα για επέκταση και επένδυση.
Οι συνεταιρισμοί και οι συμμέτοχοι στις εταιρίες υπάρχουν όταν για χ-ψ λόγους ο ένας (που είχε ας πούμε την εταιρία) δεν έχει το απαραίτητο κεφάλαιο για εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση, επέκταση κτλ.
Υποτίθεται ότι ανοίγεις εταιρία για μην έχεις κανένα μ@λ@κ@ πάνω από το κεφάλι σου.
Και τέλος, όταν μπορεί η εταιρία να επιβιώσει και να εξελήσεται χωρίς να της λείπει κάποιο κεφάλαιο, ποιός ο λόγος να μοιράζεται (ο ιδιοκτήτης της εταιρίας) το κέρδος της εταιρίας με άλλους.
To έγραψα απλά ως προσδιοριστικό στοιχείο για ποιές εταιρείες αναφέρομαι.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
κι εγώ σου έγραψα γιατί όλες αυτές οι εταιρίες δεν θέλουν να μπουν στο χρηματιστήριο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
κι εγώ σου έγραψα γιατί όλες αυτές οι εταιρίες δεν θέλουν να μπουν στο χρηματιστήριο.
Ξέρω πολυ καλά αν και πότε θέλει κάποιος είτε να μπει είτε να βγει στο ΧΑΑ.
-
Κατ' αρχάς +οο στα του cpp
Όσο για τα leasing για το 'ΔΣ' των επιχειρήσεων αυτών που μεταφράζεται σε Μ3 για τον γιο θα καταργόύσα την έκπτωση δαπανών leasing για αυτοκίνητα πάνω από 1,600cc
Έχεις συγκεκριμένη εταιρεία με στρώματα στο μυαλό σου;
@drifter
Δεν κατάλαβα την ερώτηση ακριβώς. Εννοώ γιατί ρωτάς για τον Παναγόπουλο και τι ακριβώς περίμενες από αυτόν ως πρόεδρο. Τα 300.000 μηνιαίως που λάμβανε δεν νομίζω ότι τα δικαιολόγησε σε καμμία περίπτωση.
Μιλάμε ότι υπάρχουν άπειροι κουβάδες με σκατά στο ελληνικό δημόσιο, από τους οποίους τους μισούς μόνο να καθαρίσουν θα μαζέψουν αρκετά μετρητά. Αν πάνε να φάνε τα δίφραγκα από τους χαμηλόμισθους τρομάζω για το τι μπορεί να συμβεί σε λίγα χρόνια.
Latin America here we come... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο Ιρλανδός είναι μακάκας και ο Έλληνας έξυπνος; Θα κάθονται και θα μας καμαρώνουν ;
Δεν έχει λεφτά το ΚΡΑΤΟΣ => πρέπει να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων_ΤΕΛΟΣΚαλά, πιστεύω πως τελικά θα το δουν πιο πλατιά οι κυβερνήσεις και θα τα πάρουν γενικότερα απ τους μισθούς. Ιδιωτικών και δημόσιων.
Θα πρέπει μόνο επειδή έχετε φτάσει κουτσοί στραβοί στο επίπεδο να μιλάτε σαν τον Προβόπουλο η σαν τον πρωθυπουργό η σαν τον Βγενόπουλο, να συμπεριλάβετε στην λογική σας πως τα λεφτά που θα κόψετε, θα τα κόψετε και απο τον κύκλο χρήματος ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Τα λεφτά που δεν θα πάρει ο δημόσιος υπάλληλος δεν θα τα πάρει ούτε ο τυροπιτάς της γειτονιάς ούτε ο μπογιατζής, ούτε ο δάσκαλος του τεκβονντο.
Αρα αν συμμετέχετε με τον α η β λόγο στον κύκλο της οικονομίας ούτε κι εσείς.Η αγορά καλά θα κάνει να μαζευτεί !! Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι πως τα βγάζουν πέρα;
Τα λεφτά που παίρνουμε στην Ελλάδα είναι δεδομένα, όταν όμως η πλειοψηφία πάει σαν υπνωτισμένη και τα σκορπάει χωρίς να κάνει έρευνα αγοράς ( τρανταχτό παράδειγμα οι τιμές στα συνεργεία) μετά αναμενόμενο είναι να μην φτάνουν τα ρημάδια. Ο αμερικάνος που κάθεται και αλλάζει τα λάδια μόνος του είναι μακάκας ....
Βάψιμο μπορείς να κάνεις και μόνος σου.Η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι στέλνει το 80% της παραγωγής της στο εξωτερικό. Μέχρι πέρσι δουλεύαμε non stop 24 ώρες την ημέρα , 7 ημέρες την εβδομάδα.
Όταν τα πράγματα στένεψαν και απολύσεις έγιναν και μειώσεις αποδοχών αφού δουλεύουμε πλέον πενθήμερο .
Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή να μας δώσει 15% αύξηση; από που θα τα βρεί; -
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΑΠΛΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;