-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ισως κατι να μην καταλαβα καλά, αλλά σε 15 ατομα, η διαφορά που λες ειναι 6.000,αν αυτο γινει σε 10 πλοία ειναι 60.000.Αυτα ειναι τα 'τεράστια κέρδη';Με αυτα αναβει το πούρο του ο Τσάκος...
Ισως και γω να μη κατάλαβα καλά, αλλα 60 χιλιάρικα παντελόνι το μήνα παραπάνω λόγω διαφορετικής εθνικότητας εργάτη (εκτός Ελληνικής), το θεωρείς αμελητέο ποσό ?????? Χώρια οι ειδικότητες, κλάσεις κλπ, που αναφέρει ο citastak.....
Για μενα 60.000 το μηνα δεν ειναι αμελητεο.
Ο Τσάκος αν πας να του μιλησεις για επενδυση δεν συζηταει για δικη του συμμετοχη κατω απο 50-100μυρια,δηλαδη συνολικη επενδυση κατ'ελαχιστον 100 μυρια μεχρι το +απειρο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν τα έχουμε πει; Ο μακροχρόνια άνεργος εδώ παίρνει μόρια για διορισμό. Δεν τον συμφέρει να πάει για δουλειά!
Το μπατσόκ το θέσπισε, αλλά φαίνεται βολεύει και τη νουδούλα.Υπάρχει κάτι που θεσπισε το μπατσοκ και δε βολεύει και τη νουδούλα (και το ανάποδο βέβαια...);
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ότι δεν ξέρουν να οργανώσουν ούτε περίπτερο σε έκθεση οριγκάμι δηλαδή δεν το ξέραμε τα τελευταία 20 χρόνια;;;
Αυτο δεν ισχυει για ολους.Μπορει να ισχύει για τους τωρινους,μπορει να ισχύει για κόμματα που ξερουν οτι δεν θα παιξουν πρωταγωνιστικό ρόλο,αλλα οι προηγούμενοι μια μαμημένη έκθεση οριγκάμι την διοργάνωναν αμα λαχει.
Aυτα πληρωνουμε σημερα....
Την ικανοτητα των διαφορων ΒενιζελοΛαλιωτηδοΤσοχατζοπουλοΒερεληδων να οργανωνουν εκθεσεις και....αρπαχτεςΤο κακο με τους παλιους ηταν οτι φεύγοντας πηραν και τα σταντς μαζι τους,
...και το εκθεσιακο κεντρο πηραν και το οικοπεδο μαζι με τα συρματοπλεγματα....
και εκληθει καποιος που δεν εχει διοικήσει ούτε περίπτερο να διοικήσει την χωρα...καλά κρασιά.
Ενω ο Λαλιωτης ο Παπαντωνιου ο Λαμπρου και ο Τσοχατζοπουλος ειχαν γεννηθει με το χαρισμα να διοικουν ετσι??
Και για αποφυγη παρεξηγησεων δεν προσπαθω να υπερασπιστω τη ΝΔ και τον Καραμανλη....
Εξοργιζομαι ομως οταν ακουω Ελληνες πολιτες να μιλανε για το πιο διεφθαρμενο,σαπιο και λα'ι'κιστικο πολιτικο σχηματισμο που γνωρισε ποτε αυτος ο τοπος..... -
στα 400 χρονια σκλαβιας..
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
στα 400 χρονια σκλαβιας..η σκλαβια δεν σταματησε ποτε
-
+1 krieza
+1 j.marr
Δυστηχώς!... έτσι είναι...
-
Δεν θα το συνεχισω περαιτερω γιατι μπορει μερικοι να παρεξηγησουν και να το γυρισουν σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλα ναι ετσι ειναι, το ΠΑΣΟΚ ειχε στελεχη που γαλουχηθηκαν απο νεαροι σε πολιτικη δραση (σε εποχες που αυτο ηταν επικυνδυνο), που δουλεψαν πρωτου μπουν στην πολιτικη,και εν τελει δεν τιθεται θεμα συγκρισης.Στις επομενες εκλογες πιθανως το ΠΑΣΟΚ θα εχει αλλο look,αλλα αυτο θα μας απασχολήσει τότε.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Οσο για τα πολλαπλα ποστ απο το συγκεκριμενο χρηστη απλα μην ασχολειστε.Ειναι φανερο οτι θελει να κανει ακομα ενα θεμα σαν τα μουτρα του....
Κριεζα, εχουμε γνωριστει και το ξεχασα?
Το μουτρα μου που τα ειδες εαν δεν εχουμε γνωριστει?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Η Ιαπωνια μεχρι πολυ προσφατα ειχε φαινομενα αποπληθωρισμου λογω της ανεργιας,η ανεργια αποτελει μια μονιμη βομβα για τις ΗΠΑ που την παλευουν με κατι επιδοματα της κακιας ωρας,και μονο στην Αγγλία φαίνεται να υπαρχει μια καλή ισορροπία (ή απλα εγω δεν γνωρίζω την πραγματικη εικόνα).
Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολα αυτα τα κρατη εξαγουν κιόλας με οτι θετικο αυτο σημαινει για την καταπολεμηση της ανεργίας,εμεις ακομα και αν υιοθετησουμε νεες τεχνολογιες,ειναι πολυ χλωμο να φτασουμε συντομα στο σενάριο να εξάγουμε δικες μας.
Χρειαζεται οραμα και σχεδιο,κατι που κανενας πολιτικος δεν θα δεχθει να εφαρμοσει αφου ειδικα στην Ελλαδα η πολιτικη εχει γινει υποθεση 15 λεπτων στην TV,μολις φυγει η καμερα-το χαος.
Τα επιδόματα ανεργείας μπορεί να είναι σκατά αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ποσο καιρό μένεις άνεργος, στις ΗΠΑ θα μπορέσεις να βρείς δουλειά πολυ πιο εύκολα απ' οτι στην Γαλλία για παράδειγμα.
Σκατα ειναι?
Για καθε πολιτεια τα νουμερα ειναι διαφορετικα, ομως για την δικη μου πολιτεια:
http://www.ides.state.il.us/pdf/benefits/wba.pdf
Με αλλα λογια, εαν απολυθω σημερα (and I know I qualify for the highest amount paid) θα παρω:
$350 την εβδομαδα
Εαν εχω και συζηγο που δεν δουλευει, τοτε θα παρω $416 και εαν εχω παιδι, τοτε το συνολο ειναι $474 την εβδομαδα. Τους φορους για το παραπανω θα τους πληρωσω αφου βρω δουλεια. Το παραπανω ισχυει απο 6 εως 12 μηνες ανεργιας αναλογα την περιπτωση.
Για παραπανω κρισημες ερωτησεις:
http://www.ides.state.il.us/individual/faq2.asp
Στην Ελλαδα απο οτι καταλαβαινω εισαι τυχερος εαν μπορεις να βγαζεις το παραπανω ως μισθο που λεει ο λογος
Τόσο πολύ;;!! Καμία σχέση με αυτά που νόμιζα!
Ακριβως!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;
Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Συνελθετε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για το πρόβλημα της ανεργίας γενικότερα, δε φταίνε....Για την δική τους ανεργία όμως πάρα πολύ συχνά φταίνε.... Αυτό προσπαθούνε 'να σας πούνε'....
Edit: Μόλις είδα ότι αυτό ακριβώς περί των εκθέσεων περιγράφει πιό πάνω ο Tiger, στη δεύτερη πρόταση της δημοσίευσής του, που **δεν **τόνισες.
Ακριβώς Ηλία....Το σημαντικότερο, απέφυγε να το τονίσει ο Greo, γιατι εκεί βρίσκεται το ...'ζουμί'.Καλώς ή κακώς φίλε Greo, **ο εργαζόμενος είναι αυτός που πρέπει να δίνει 'καλά δέιγματα γραφής', να προσπαθεί διαρκώς περισσότερο και να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της δουλειάς ΤΟΥ, μιας και προκειται και για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ δουλειά και οχι μόνο του εργοδότη του....Ο υπάλληλος είναι αυτός που πρέπει πρώτος να συνειδητοποιήσει αυτη τη πραγματικότητα και απο κει και περα το 'αφεντικό', είναι αυτό που πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια του, ( πρωτίστως για το καλό το δικό του και της επιχείρησής του ) και να ανταμέιψει περισσότερο ενα τέτοιο στέλεχος, που ας μη το ξεχνούμε, αποτελεί πια 'κεφάλαιο'. **
.
Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, ** αλλα ετσι ειναι το λογικο! ** Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Οσο γι' αυτό, δεν πρόκειται ν' αλλάξει ΠΟΤΕ φίλε μου και το ξέρεις....Και 2000 να παίρνει ο υπάλληλος, ΠΑΝΤΑ θα ζηλεύει και θα φθονεί το 'αφεντικό'.Για τον απλούστατο λόγο,οτι πάντα θα παίρνει λιγότερα απο το αφεντικό, γιατι ο ιδιος τελικά και με τα 2 χιλιάρικα πάλι 'σκίζεται για να αγοράσει μπέμπα ο ανεπρόκοπος 18χρονος γιος' και 'μερτσέντε ο κοιλαράς πορνόγερος πατέρας του' πρόσθετω εγω, και ακομη ακόμη διοτι πάντα στην τελική εκείνος θα είναι ο υπάλληλος και ο ....αλλος το αφεντικό.
Αρα λοιπόν, ο παραπάνω συλλογισμός σου δεν είναι καθόλου λογικός οπως ισχυρίζεσαι....Τερα βεβαια πως ειναι δυνατον να σκεφτει καποιος ετσι οταν καθε φορα που ερχομαι Ελλαδα σε οσους μιλαω ονειρευονται το δημοσιο υπαληλικι η πως να μπουν εποχιακοι και μετα να κανουν απεργια να κλεισουν την Σταδιου για να μονιμοποιηθουν.
Δεν γινεται ετσι η δουλεια ρε παιδια. Πως θα παει μπροστα η Ελλαδα με τετοιο τροπο σκεψης.
Νικος
'Τετοιο τροπο σκεψης'
Ακριβως.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Με βάση τις πενιχρές μου γνώσεις περί τα οικονομικά θα έλεγα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι πολυσύνθετο, και σίγουρα δεν εστιάζεται μόνο στη νοοτροπία εργοδοτών-εργαζομένων.Σωστα. Ειναι πολυσυνθετο. Ακριβως οσο πολυσυνθετο ειναι το θεμα 'τροπου σκεψης και νοοτροπιας και αντιληψης' για οποιοδηποτε σοβαρο θεμα μεσα σε μια κοινωνια.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μία ηγεσία, που θα προχωρήσει σε τομές, θέτοντας βασικότατες προτεραιότητες όπως:
-Εξορθολογισμός εκπαιδευτικού συστήματος με τον ανάλογο επαγγελματικό προσανατολισμό [το εκπ. σύστημα σήμερα είναι απλώς άθλιο]
-Δημιουργία ανταγωνιστικού εξαγώγιμου προιόντος
-Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου, κονδύλια για την έρευνα
-Ισχυρό και αδέκαστο δικαστικό σύστημα
-Απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίωνΑπλώς μερικές σκέψεις, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.
-
Η ηγεσια ειναι απαρετητη ομως απο μονη της δεν μπορει να κανει τιποτε. Ξανα, ενα κρατος αξιζει τα καλα ή κακα της ηγεσιας που εξελεξε. Το ιδιο ισχυει και με εταιριακα θεματα. Οταν π.χ. παει ο Προεδρος Bush σε εναν κυκλο διαπραγματευσεων για διαφορα θεματα σε αλλες χωρες, στην ουσια 'κουβαλαει απο πισως του ή στην πλατη του' τον τεραστια ισχυρο επιχειρηματικο τομεα των ΗΠΑ. Αυτο ειναι που του δινει δυναμη διαπραγματευσεων. Οχι το ποσο καλος αρχηγος ειναι ή οχι.
-
Οσον αφορα για την λιστα σου πιο πανω, χωρις προσβολη, αλλα αυτα ειναι θεωριες τις οποιες ακομη και ενας 18χρονος μπορει να γραψει σε ενα μαθημα χρηματοοικονομιας ή κατι τετοιο σε ενα διαγωνισμα.
Και γιαυτο λεω οτι 'το σχολειο' και οι σπουδες ειναι way over-rated στην Ελλαδα. Οχι οτι δεν χρειαζοντε, ομως δεν θα φερουν τοσα καλα οσο νομιζουν οι περισσοτεροι Ελληνες και αλλοι Ευρωπαιοι και Ασιατες. Με τις θεωριες δεν γινοντε οι General Electric, Berkshire Hathaway, Walmart και αλλες.
Και ολα τα παραπανω εχουν ως βαση τον (λαθος) 'τροπο σκεψης' για οτιδηποτε επιχειρηματικο στην Ελλαδα.
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είναι σαφές ότι μια εμπνευσμένη ηγεσία θα έβαζε πολλά πράγματα στη θέση της σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά θα έπρεπε να είχε- Σοβαρή δημόσια διοίκηση, με υπαλλήλους - στελέχη ικανά να υποστηρίξουν τις αλλαγές.
- Πολίτες ικανούς να κατανοήσουν τα προβλήματά τους και να απαιτούν και οι ίδιοι αλλαγές ουσίας και όχι προσωπικό βόλεμα.
- Ψηφοφόρους. Πόσοι Έλληνες σήμερα θα ψήφιζαν σοβαρούς ανθρώπους και πρόγραμμα;
Οι Έλληνες δούλευαν και πήγαιναν μπροστά όσο υπήρχαν ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Όταν μπήκαν οι βάσεις για την καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος, στηρίχτηκε πάνω τους και η καταστροφή της αυτόνομης ανάπτυξης της Ελλάδας. Προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν προσχεδιασμένο. Αλλά εγώ έζησα μια εποχή που δεν μπορούσες να βρεις χονδρό Έλληνα...
Για γκαρσόνια πάμε. Τα έχουμε ξαναπεί. Ως άξεστοι Γραικοί, πλέον. Έλληνες θα βρίσκονται μόνον σε μικρές ομάδες και κυρίως εκτός Ελλάδος.Please see above.
Τελος, δασκαλοι υπαρχουν και σημερα. Στο εξωτερικο. Βλεπεις αυτους που πηγαν σε καλα σχολεια του εξωτερικου να 'σκιζουν' στην Ελλαδα? ΠΟυ ειναι τα παραπδειγματα? Ποια εταιρια στην Ελλαδα μπορει να θεωρηθει 'σοβαρη' σε παγκοσμιο επιπεδο συγκρισης?
Οι δασκαλοι και οι ηγετες δεν φτανουν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως για τις προοπτικές!
Ναι, η Ελλάδα εχει στρεβλή ανάπτυξη.
Ναι, η παραοικονομία είναι πάνω από 60%.
Ναι, το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει, όπως και το δικαστικό.
Ναι, τα ΜΜΕ είναι επιεικώς απαράδεκτα.Αλλά...
Γύρω μου, στον προσωπικό μου κύκλο έχω ανθρώπους σκεπτόμενους, με αποψη. Με λίγους περηφανεύομαι ότι έγινα φίλος!
Στο περιβάλλον μου είναι άνθρωποι που εργάζονται,δεν δουλεύουν.
Γνώρισα εδω ανθρώπους από τις 4 μεριές του ορίζοντα που προσπαθούν να αναλύσουν τον ευατό τους. Μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις μερικών από αυτούς αλλά παραδέχομαι ότι ξέρουν να τις στηρίζουν.Αντίστοιχα και εκείνοι φαντάζομαι ότι έχουν ενα αντίστοιχο κύκλο.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η εικόνα που μας έχει δημιουργηθεί οφείλεται στο ότι ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα αλλάζουν.
Και όντας μέσα στην αλλαγή δεν μπορούμε να δούμε την συνολική εικόνα.Σε 30 χρόνια θα μας μελετάνε και μάλλον θα έχουν άλλα να πουν. Καλά ελπίζω!
Δηλαδη, με λιγα λογια, εισαι very optimistic για το επιχειρηματικο μελλον της Ελλαδος. Σωστα?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εκατσα χθες και ειδα την συζυτηση στην Βουλή....Ακριβως ετσι νιωθω και εγω οταν ερχομαι Ελλαδα και προσπαθω να παρακολουθησω για πανω απο 10 λεπτα. Οχι για το τι λενε, αλλα για το πως το λενε και τι τροπο σκεψης εχουν για την πραγματικοτητα του πλανητη σημερα (ξερω, γινομαι κουραστικος).
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Και μόνο που όλοι μας εδώ συζητούμε για διαφορα θεματα και Προβληματιζόμαστε αυτό είναι Θετικό. Αν αυτό το κάνουμε και με τον υπόλοιπο κοινωνικό κύκλο μας, είναι ακόμα καλύτερο!
Σημασία έχει λοιπόν ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά στο τέλος ταυτόχρονα όλοι μαζί να προσπαθούμε για το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!Σωστα, ομως το προβλημα ειναι οτι, μονο να ΘΕΛΕΙΣ το καλυτερο, δεν φτανει. Διοτι οσο ζω και εχω παρε δωσε με Ελλαδα και Ελληνες, τα ιδια και τα ιδια ακουω. Λογια με πολυ λιγες πραξεις και αυτες μισες.
Σορρυ ο πεσιμισμος.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εκατσα χθες και ειδα την συζυτηση στην Βουλή....
Ακριβως ετσι νιωθω και εγω οταν ερχομαι Ελλαδα και προσπαθω να παρακολουθησω για πανω απο 10 λεπτα. Οχι για το τι λενε, αλλα για το πως το λενε και τι τροπο σκεψης εχουν για την πραγματικοτητα του πλανητη σημερα (ξερω, γινομαι κουραστικος).
Σε ολον τον πλανητη τα κοινοβουλια ιδια ειναι. Εσυ κουραζεσαι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα;
Στην ΗΠΑμερικανικη Γερουσια, φανταζομαι, εχουν μια σοφη άποψη για το μελλον του πλανητη... -
Σωστα, ομως το προβλημα ειναι οτι, μονο να ΘΕΛΕΙΣ το καλυτερο, δεν φτανει. Διοτι οσο ζω και εχω παρε δωσε με Ελλαδα και Ελληνες, τα ιδια και τα ιδια ακουω. Λογια με πολυ λιγες πραξεις και αυτες μισες.
Σορρυ ο πεσιμισμος.
-
Και γιαυτο λεω οτι 'το σχολειο' και οι σπουδες ειναι way over-rated στην Ελλαδα. Οχι οτι δεν χρειαζοντε, ομως δεν θα φερουν τοσα καλα οσο νομιζουν οι περισσοτεροι Ελληνες και αλλοι Ευρωπαιοι και Ασιατες. Με τις θεωριες δεν γινοντε οι General Electric, Berkshire Hathaway, Walmart και αλλες........ Ποια εταιρια στην Ελλαδα μπορει να θεωρηθει 'σοβαρη' σε παγκοσμιο επιπεδο συγκρισης?...
Φίλε, οι γνώσεις σου περί τα οικονομικά είναι πολύ επιδερμικές (αλλά υπερεκτιμημένες από σένα) ή δεν εξηγείς σωστά τι θέλεις να πεις.
Με δυο λόγια, το Ελληνικό χρηματιστήριο ΔΕΝ χωράει μεγάλες εταιρίες. Δικά μας κεφάλαια, όμως, είναι επενδυμένα στη γουόλ στρήτ κι αλλού. Οι εταιρίες σήμερα ΔΕΝ είναι Εθνικές - κι αυτή είναι η βάση του οικονομικού συστήματος της Δύσης. Αν ΑΥΤΟ δεν το καταλαβαίνουμε, τότε....... -
Επειδή το βλέπω να αναφέρεται συνεχώς.
Η τεχνολογία δεν ευθύνεται για την ανεργία.
Στα οικονομικά, ακόμα και τα πιο βασικά μοντέλα (πχ AD/AS model) προβλέπει οτι μια τεχνολογική πρόοδος στην κοινωνία :
-ανεβάζει το δυνητικό GDP της χώρας
-Μειώνει την ανεργία
-μειώνει το Unit costΑλλά και πρακτικά να το δείτε, ενα ρομπότ αντικαθιστά 10 εργάτες, αλλα θέλει αλλους 10 για να το φτιαξουν, σχεδιάσουν, προγραμματίσουν, συντηρήσουν κτλ..
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;