Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μία ηγεσία, που θα προχωρήσει σε τομές, θέτοντας βασικότατες προτεραιότητες όπως:
-Εξορθολογισμός εκπαιδευτικού συστήματος με τον ανάλογο επαγγελματικό προσανατολισμό [το εκπ. σύστημα σήμερα είναι απλώς άθλιο]
-Δημιουργία ανταγωνιστικού εξαγώγιμου προιόντος
-Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου, κονδύλια για την έρευνα
-Ισχυρό και αδέκαστο δικαστικό σύστημα
-Απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίωνΑπλώς μερικές σκέψεις, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.
-
Η ηγεσια ειναι απαρετητη ομως απο μονη της δεν μπορει να κανει τιποτε. Ξανα, ενα κρατος αξιζει τα καλα ή κακα της ηγεσιας που εξελεξε. Το ιδιο ισχυει και με εταιριακα θεματα. Οταν π.χ. παει ο Προεδρος Bush σε εναν κυκλο διαπραγματευσεων για διαφορα θεματα σε αλλες χωρες, στην ουσια 'κουβαλαει απο πισως του ή στην πλατη του' τον τεραστια ισχυρο επιχειρηματικο τομεα των ΗΠΑ. Αυτο ειναι που του δινει δυναμη διαπραγματευσεων. Οχι το ποσο καλος αρχηγος ειναι ή οχι.
-
Οσον αφορα για την λιστα σου πιο πανω, χωρις προσβολη, αλλα αυτα ειναι θεωριες τις οποιες ακομη και ενας 18χρονος μπορει να γραψει σε ενα μαθημα χρηματοοικονομιας ή κατι τετοιο σε ενα διαγωνισμα.
Και γιαυτο λεω οτι 'το σχολειο' και οι σπουδες ειναι way over-rated στην Ελλαδα. Οχι οτι δεν χρειαζοντε, ομως δεν θα φερουν τοσα καλα οσο νομιζουν οι περισσοτεροι Ελληνες και αλλοι Ευρωπαιοι και Ασιατες. Με τις θεωριες δεν γινοντε οι General Electric, Berkshire Hathaway, Walmart και αλλες.
Και ολα τα παραπανω εχουν ως βαση τον (λαθος) 'τροπο σκεψης' για οτιδηποτε επιχειρηματικο στην Ελλαδα.