-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ότι θέλει γράφει εδώ μέσα ο καθένας, άλλος για 300 ευρώ επίδομα παραμεθορίου, άλλος για αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια, άλλος για 8-9000 ευρώ μέρισμα από το ΜΤΣ ετησίως, άλλος για 1000 ευρώ πρώτο μισθό ΕΠΟΠ.....πλάκα έχετε με την άγνοιά σας.....για του λόγου το αληθές:
α) Το μέρισμα είναι 180-320 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!!1)Έγραψα 7-8000 ευρώ (μέρισμα +βοήθημα)
- Έχω μπροστά μου τα έγγραφα :
Μέρισμα ΜΤΣ 2007 = 3861 ευρώ ΚΑΘΑΡΟ
ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός κλάδος οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων στρατού) ΜΤΣ (βοήθημα) = 3352 ευρώ ΚΑΘΑΡΟ
ΣΥΝΟΛΟ = 7213
-
για αυτά τα λεφτά από εκοεμς και μτσ, οι αξιωματικοί δεν έδιναν κρατήσεις τόσα χρόνια που ήταν εν ενεργεία?
επίσης όταν ένας αξιωματικός βγαίνει στη σύνταξη στα 55, αυτός έχει στην πλάτη του 36 χρόνια εργασίας με τη σχολή.
εμένα θέλω να μου απαντήσετε και σε μία άλλη ερώτηση...
πόσα παίρνει η ξαδέρφη μου που είναι εδώ και 10 χρόνια δικαστής στα διοικητικά δικαστήρια? προσπαθώ να βγάλω άκρη, και όλο αλλάζει ο μισθός της. πόσο παίρνουν άραγε αυτοί? -
Καλές κρατήσεις έχουν και οι μηχανικοί, και οι συντάξιμες απολαβές τους είναι γτπ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ότι θέλει γράφει εδώ μέσα ο καθένας, άλλος για 300 ευρώ επίδομα παραμεθορίου, άλλος για αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια, άλλος για 8-9000 ευρώ μέρισμα από το ΜΤΣ ετησίως, άλλος για 1000 ευρώ πρώτο μισθό ΕΠΟΠ.....πλάκα έχετε με την άγνοιά σας.....για του λόγου το αληθές:
α) Το μέρισμα είναι 180-320 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!!1)Έγραψα 7-8000 ευρώ (μέρισμα +βοήθημα)
- Έχω μπροστά μου τα έγγραφα :
Μέρισμα ΜΤΣ 2007 = 3861 ευρώ ΚΑΘΑΡΟ
ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός κλάδος οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων στρατού) ΜΤΣ (βοήθημα) = 3352 ευρώ
ΚΑΘΑΡΟ
ΣΥΝΟΛΟ = 7213Καλημέρα,
2 παρατηρήσεις (όχι απαραίτητα για σένα):
α) Εάν αυτός που παίρνει τα λεφτά (+600 Ευρώ μηνιαίως στη σύνταξη) είναι Αντιστράτηγος (Ανώτερος Βαθμός Διοικήσεως) με 37+ χρόνια υπηρεσίας είναι πολλά έ .......Golden Boys? Πόσα παίρνει ένας Περιφερειάρχης ξέρεις?
β) Για πες μας και τις κρατήσεις που έχει μηνιαίως διότι σε μισθό 2000 ευρώ τα 850 ευρώ είναι οι κρατήσεις για ασφάλιση & σύνταξη!! Προσφέρουν εν ενεργεία για να απολαμβάνουν στη σύνταξη!Κακό είναι?? Δικά τους λεφτά είναι που τους τα κάνανε κρατήσεις όταν ήταν εν ενεργεία.....
γ)Τελείως φιλικά, είσαι Δικηγόρος εάν δεν απατώμαι, για τους Δικαστικούς κανένα σχόλιο έ??
δ) Για τις συνθήκες εργασίας του επαγγέλματος κανένα σχόλιο.....pas mal
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καλές κρατήσεις έχουν και οι μηχανικοί, και οι συντάξιμες απολαβές τους είναι γτπ.Για πες φίλε μου Πάνο σε τί ποσό μισθού είναι πόσες οι κρατήσεις?? Ποσοστιαίος αναλογία....
-
Δεν έχει ποσοστό μάριε επι των χρημάτων, κάνεις αυτασφάλιση ένα ποσο, ανεξάρτητα απ το αν εργάζεσαι ή όχι.
Απαξ και γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ, για να δικαιούσαι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (και σύνταξη προφανώς) πρέπει να πληρωνεις αν θυμάμαι καλά κανα 2.000 το χρόνο?
Κάποιος εν ενεργεία ας μας το πεί καλύτερα, γιατί τώρα ξεκίνησα ΤΣΜΕΔΕ και δεν έχω πληρώσει ακόμα -
δ) Για τις συνθήκες εργασίας του επαγγέλματος κανένα σχόλιο.....pas mal
στη νομική και το δικαστικό σώμα έχουν πολύ δύσκολες συνθήκες Μάριε... από LV σε prada και channel
δεν το ξερες ότι το μέικ απ είναι πιο ανθυγιεινό από το φούμο?δεν ξέρω στην Αθήνα, αλλά εδώ στη Θεσ που είμαστε πολύ λάρτζ, είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι νομικάριοι (και δη οι νομικάριες ) είναι οι πιο καλοντυμένοι εργαζόμενοι. από μόστρα άλλο τίποτα. αυτός ο δερμάτινος χαρτοφύλακας Α4 είναι απαραίτητο αξεσουάρ, ακόμα και αν είναι άδειος
επίσης, ρε γμτ, είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις με νομικάρια. πρέπει να έχεις τσέπη.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
επίσης, ρε γμτ, είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις με νομικάρια. πρέπει να έχεις τσέπη.
Στα έλεγα ή δεν στα έλεγα όχι πες μου
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στα έλεγα ή δεν στα έλεγα όχι πες μου
τα 'λεγες, τα 'λεγες Κωνστανταντίνε και δεν τα άκουγα.
-
Δεν έχει ποσοστό μάριε επι των χρημάτων, κάνεις αυτασφάλιση ένα ποσο, ανεξάρτητα απ το αν εργάζεσαι ή όχι.
Απαξ και γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ, για να δικαιούσαι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (και σύνταξη προφανώς) πρέπει να πληρωνεις αν θυμάμαι καλά κανα 2.000 το χρόνο?
Κάποιος εν ενεργεία ας μας το πεί καλύτερα, γιατί τώρα ξεκίνησα ΤΣΜΕΔΕ και δεν έχω πληρώσει ακόμαNα'σαι καλά ρε φίλε, με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου πρωϊνιάτικα.....
-
Φέτος για ταμείο νομικών (σύνταξη) θα δώσω περί τα 2200 ευρώ, ταμείο προνοίας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) έδωσα 955 ευρώ.
-
Κάποιος εν ενεργεία ας μας το πεί καλύτερα, γιατί τώρα ξεκίνησα ΤΣΜΕΔΕ και δεν έχω πληρώσει ακόμαNα'σαι καλά ρε φίλε, με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου πρωϊνιάτικα.....
Μιλάει για ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς κρατήσεις για φόρους. Μη συγκρίνεις τα νούμερα με τις κρατήσεις μισθωτού. Εκτός κι αν συγκρίνεις μετά και τις συντάξεις.
Στους μισθωτούς μόνο πάει αναλογικά με το μισθό, όπου εκεί μάλλον είναι πάνω κάτω τα ίδια για όλους.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Φέτος για ταμείο νομικών (σύνταξη) θα δώσω περί τα 2200 ευρώ, ταμείο προνοίας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) έδωσα 955 ευρώ.Ετησίως ε?? Δηλαδή 250 ευρώ μηνιαίως??
-
Το ποσό που σου λέω μάριε είναι αποκλειστικά οι κρατήσεις για σύνταξη.
Εν ολίγοις αν ξεκινήσεις σε μιά εταιρία, όπως μία φίλη μου τώρα με μεικτά 1000, καθαρό μισθό μετά τις κρατήσεις έχεις περίπου στο 800.Απο κει και πέρα, δεν ξέρω τί παίζει με τους φόρους. -
Φέτος για ταμείο νομικών (σύνταξη) θα δώσω περί τα 2200 ευρώ, ταμείο προνοίας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) έδωσα 955 ευρώ.
Ετησίως ε?? Δηλαδή 250 ευρώ μηνιαίως??
Ναι. Επίσης κάθε φορά που 'κόβεις' παράσταση για ένα δικαστήριο (τετραπλότυπη απόδειξη με ελάχιστη αμοιβή δικηγόρου) παρακρατείται από τον σύλλογο ένα επιπλέον ποσό για το ταμείο προνοίας.
-
Μην ξεχνάτε πως ο μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει τίποτα από την εφορία ενώ ο Ελ.Επαγγελματίας δηλώνει όσα γουστάρει (πχ. 10000€ ετησίως) και κυκλοφορεί με 'Μερτσεντέ'
....και μετά κλαίγεται πως πληρώνει και εισφορές (τις ελάχιστες απαιτούμενες).....
....και μετά κλαίγεται πως παίρνει λίγη σύνταξη.....
ΕΜ πως ρε φίλε, το σύστημα είναι ανταποδοτικό!!! Όσα πλήρωσες, τόσα θα πάρεις!!
-
Εν ολίγοις αν ξεκινήσεις σε μιά εταιρία, όπως μία φίλη μου τώρα με μεικτά 1000, καθαρό μισθό μετά τις κρατήσεις έχεις περίπου στο 800.Απο κει και πέρα, δεν ξέρω τί παίζει με τους φόρους.Να τα κάνω 3000 τότε?? Καλά είναι??
-
Μην ξεχνάτε πως ο μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει τίποτα από την εφορία ενώ ο Ελ.Επαγγελματίας δηλώνει όσα γουστάρει (πχ. 10000€ ετησίως) και κυκλοφορεί με 'Μερτσεντέ'....και μετά κλαίγεται πως πληρώνει και εισφορές (τις ελάχιστες απαιτούμενες).....
....και μετά κλαίγεται πως παίρνει λίγη σύνταξη.....
ΕΜ πως ρε φίλε, το σύστημα είναι ανταποδοτικό!!! Όσα πλήρωσες, τόσα θα πάρεις!!
Δεν διαφωνώ καθόλου επ αυτού. Εδώ μιλάμε για εισφορές. Αν το πάμε στο θέμα φόρων, οι μισθωτοί, είναι πολύ πιο δύσκολο να κλέψουν, αφού η αμοιβή τους είναι καθορισμένη Αν το πας στο θέμα της κομπίνας αλλάζει το πράγμα. Σίγουρα ένας μηχανικός με μπλοκάκι μπορεί να κάνει πουστι@ς, αλλά 1ον δεν είναι όλοι οι μηχανικοί με μπλοκάκι, και 2ον και οι μισθωτοί μπορούν να κάνουν άλλου είδους πουστι@ς, ακόμα και οι στρατιωτικοί
-
Στον δικό μας κλάδο στον τομέα του ταμείου νομικών (σύνταξη) υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Εγώ π.χ.είμαι στην μικρότερη. Υάρχει μεγαλύτερη που πληρώνεις περισσότερα. Είναι θέμα επιλογής.
Σε εμάς είναι λίγο περίεργα τα πράγματα.Μην νομίζεις πως κάθε δικηγόρος είναι φραγκάτος όπως υποθέτω ισχύει και με όλους τους ελ.επαγγελματίες. Στην Θεσ/νικη λ.χ. των περίπου 1,5 εκ. κατοίκων υπάρχουν περίπου 5,5 χιλιάδες ενεργοί δικηγόροι . Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο αν λάβεις υπόψιν και τα οικονομικά δεδομένα της πόλης. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά ιδίως κοπέλες με μεταπτυχιακά που δουλεύουν σε γραφείο για 500 ευρώ το μήνα. Αυτές πρέπει να πληρώσουν τα ταμεία. Τί τους μένει μετά? Πάπαλα. Θα μου πεις να διάλεγαν κάτι άλλο και όχι νομική. Οκ πάσο μαζί σου. Απλά το αναφέρω για να μην νομίζουμε ότι όλι οι δικηγόροι ζουν βασιλικά. -
Εν ολίγοις αν ξεκινήσεις σε μιά εταιρία, όπως μία φίλη μου τώρα με μεικτά 1000, καθαρό μισθό μετά τις κρατήσεις έχεις περίπου στο 800.Απο κει και πέρα, δεν ξέρω τί παίζει με τους φόρους.Να τα κάνω 3000 τότε?? Καλά είναι??
Τί εννοείς?
Η πρώτες σου εισφορές είναι 2000, μετά πας στα 2500. + το ότι σύνταξη θα πάρεις στα 60-65. Δεν τα ξέρω καλά ακομα, μιας και αργώ γι αυτή την ώρα.
Και μιας και πιάσαμε για τις συνθήκες εργασίας, προφ οι στρατιωτικοί με τις συνεχείς αποσπάσεις έχουν προβλήματα, αλλά έχε υποψιν σου, ότι μηχανικοί με κάπως σοβαρές απολαβές, που ξεφεύγουν απ τους βασικούς μισθούς, μπορεί να δουλεύουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες Αν είσαι σε consultancy πχ μπορεί να βρίσκεσαι συνέχεια σε ένα αεροπλάνο και ναγυρίζεις απο δώ κι απο κεί.
Ή μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα εργοτάξιο στη μέση του πουθενά.
Ή να δουλεύεις σε εργοστάσιο χημικών αγκαλιά με τον καρκίνο (χωρίς ο μισθός σου να ξεφεύγει απ τον βασικό μισθό)
Για ωράρια, ας μην το συζητήσουμε, μιας και απλά σε πάρα πολλές εταιρίες δεν υπάρχει.Απ την άλλη, μπορεί να έχεις και το γραφείο σου, σαν ΠΜ πχ και να είσαι πιο χαλαρός.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;