-
Ο γονιός μπορεί να έχει απαιτήσεις για το 'Χαρτί', όμως έχει απαιτήσεις και για να πιάνουν τα λεφτά του τόπο. Ένας γονιός που θέλει απλώς το χαρτί, θα βρει τον τρόπο και στο δημόσιο σχολείο/εκπαιδευτήριο (με το αζημίωτο κάποιων ορισμένες φορές). Αν όμως θέλει να μάθει το παιδί του γράμματα ή μια επιστήμη ή τέχνη ή ένα επάγγελμα τέλος πάντων, θα απαιτήσει να γίνονται μαθήματα με σύστημα και με καλή απόδοση.
Έχω πολλές ιστορίες από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (από πρώτο χέρι). Παλιά -ως και το 2ο/3ο έτος σπουδών- ήμουν 100% υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα (άλλωστε από αυτήν πέρασα αποκλειστικά, εξαιρουμένου ενός φροντιστηρίου για τη Δέσμη). Γιατί άλλαξα γνώμη σήμερα; Είδα την αδιαφορία, έπαθα (καταλήψεις, χαμηλό επίπεδο σπουδών, νοοτροπία μπάτε σκύλοι) και απογοητεύθηκα. -
Είσαστε
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν αρνείσαι όμως φίλε μου skye τη δυνατότητα στο μαθητή να αξιολογεί τον καθηγητή του, γιατί πιστεύεις ταυτόχρονα πως έχει τη δυνατότητα να εκφράζει άποψη για την εκπαιδευτική πολιτική στο σύνολο της; 'cheap shot', το ξέρω , απλά δράττομαι της ευκαιρίας να το σχολιάσω επειδή τα συζητούσαμε και στο άλλο θέμα.δεν ειπα οτι δεν μπορει να τον αξιολογησει, ειπα οτι δεν μπορει να τον αξιολογησει οσον αφορα το αντικειμενο του. αυτο πιστευω οτι δεν μπορει να κανει. δεν καταλαβαινω γιατι εκπλησσεσαι: το παραλογο θα ηταν να μπορουσε ενας μαθητης να το κανει, ή ενας ασθενης να μπορει να ελεγχει τις ιατρικες αντιληψεις του ιατρου του (οχι σου λεω γιατρε, η ομεπραζολη δεν κανει για την περιπτωση μου, θα πινω ενα ντεπον τη μερα κ θα γινω περδικι), ή αυτος που χτιζει σπιτι να μπορει να ελεγχει τις ικανοτητες του πολιτικου μηχανικου που εχει προσλαβει (μα τι κανεις εκει; omfg θα πεσει το σπιτι! ασ'το σε μενα ρε ασχετε!) ή του υδραυλικου του....
αυτο δε σημαινει οτι ενας μαθητης δεν μπορει να κρινει το συστημα ως καταπιεστικο και ψυχοφθορο, δε σημαινει οτι ενας φοιτητης δεν μπορει να καταλαβει πως δεν ειναι καλο να μην εχει θερμανση και συγγραμματα, να κανει μαθημα σε λυομενα, να αντιμετωπιζει καθηγητες οι οποιοι δεν του επιτρεπουν να δει το γραπτο του, τον διωχνουν, τον αποφευγουν, κλεινουν ραντεβου και δεν πανε κοκ.μανο ακομα περιμενω απαντηση στο καποδιστριακο vs deree ερωτημα
-
Α, ναι. Καποδιστριακό. Είναι και τζάμπα (ναι, καλά), ενώ τα διάφορα ντιρί είναι απλώς ανώτερα από κάποια ΤΕΙ.
Αλλά μεταξύ Καποδιστριακού και κάποιου αντίστοιχου (θεωρητικά) επιπέδου παραρτήματος γνωστού ξένου πανεπιστημίου, πλέον θα προτιμούσα το δεύτερο. Ή κατευθείαν έξω αν το αντέχω οικονομικά. -
Το 'έξω' δεν έχει και πολύ μεγαλύτερα κόστη από μία άλλη πόλη στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το 'έξω' δεν έχει και πολύ μεγαλύτερα κόστη από μία άλλη πόλη στην Ελλάδα.αν εξαιρεσεις HΠΑ, συμφωνω. αλλα παιζουν κ πολλοι παραγοντες που μπορει κανουν μεγαλες διαφορες. πχ αλλο να μενεις λεσβο και να περασεις κερκυρα, και αλλο να μενεις πατρα και να πας για σπουδες στο μπαρι... επισης σημαντικο ειναι και το αν παιζουν διδακτρα (και ποσα ειναι..) τα οποια ανεβαζουν το κοστος.....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΕίσαστεΑν θέλετε, πάμε στο κατάλληλο θέμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι καλό αυτό; Δηλαδή το να είσαι διαρκώς μεταξύ αγνώστων; Στη διασκέδαση ίσως, αλλά στην καθημερινότητα...; Δεν είναι τόσο άσχημο να λες 5 καλησπέρες σε γνωστά άτομα.
Κι αν θες λίγη απομόνωση, μπορείς να έχεις ένα σπιτάκι σε κανένα κοντινό βουνό ή να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας σε άλλη πόλη για βόλτα.ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΣΑΙ; Άκου να θέλω να βλέπω τους ίδιους βλάκες 5 φορές τη μέρα.
Από τη μια δεν έχουμε λεφτά για να πάμε θέατρο και από την άλλη θα έχουμε για σπιτάκι στο βουνό.
Και όταν λέμε απομόνωση, δεν εννοούμε να είσαι μόνος με τις χρυσές γίδες του Ηλία, αλλά να βγεις και να μη πας ΠΑΛΙ στα ίδια μέρη κλπΠολλές μικρές πόλεις της Ελλάδας έχουν πλέον καλή συγκοινωνία, καλούς δρόμους. Πόση ώρα είναι πχ η Έδεσσα από τη Θεσσαλονίκη; Μήπως όσο χρειάζομαι εγώ σε ώρα αιχμής ή Π/Σ βράδυ για το Πειραιάς-Κηφισσιά;
[/quote]
Είναι 90 χλμ και καταφέρνουμε να το κάνουμε σε 1και15 λεπτά, επειδή ο δρόμος είναι ΓΤΠ (για την κίνηση που έχει)
Τέσπα, έχω πει πως η ζωή στην επαρχία δεν είναι τόσο χάλια, αλλά μη φτάνουμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο για να υπερασπιστούμε αυτή την άποψη (εκτός κι αν είστε τοσο δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας εις την πρωτεύουσαν )
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
.....Άκου να θέλω να βλέπω τους ίδιους βλάκες 5 φορές τη μέρα...Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια απο το να επιλεγεις εσυ και μονο εσυ για ποιους θα εισαι γνωστος και για ποιους αγνωστος. Ο σημαντικοτερος λογος για τον οποιο προτιμω 100% τη μεγαλουπολη απο το χωριο. Αν μπορουσα να ζω σε μια πολη 100.000.000 που δε θα με ξερει (αν δε θελω) ουτε ο γειτονας μου θα ημουν τρισευτυχισμενος.
-
με τις χρυσές γίδες του Ηλία,βλέπω προτιμούμε τις ξανθές...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
με τις χρυσές γίδες του Ηλία,
βλέπω προτιμούμε τις ξανθές...
όχι εγώ, οι πελάτες του Ηλία (αμ πως βγαίνουν τα χιλιάρικα με 15 λεπτά δουλειά)
-
charmak66, πόσο χρονών είσαι ;;;
-
Έχεις καμια ξανθιά να του προξενέψεις?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
charmak66, πόσο χρονών είσαι ;;;12, αλλά δείχνω τουλάχιστον 16 (μου χουν πει)
-
Έχει το 2 μπροστά, άρα μπορεί να γίνει βοσκός-κτηνίατρος. 2 σε 1, νοικοκυρεμένα.
-
...γίδες ...Εγώ για προβατίνες μίλησα. Με τις γίδες γίνονται άλλα, ακατανόμαστα. Με βάζεις σε υποψίες...
...να βγεις και να μη πας ΠΑΛΙ στα ίδια μέρη ...
Ο ξάδελφος ζει στην Αθήνα (Χαλάνδρι) κ είναι ζήτημα αν έχει πάει σε περισσότερα από 10 μαγαζιά. Τα τελευταία (πολλά) χρόνια πήγαινε αποκλειστικά ντίλς (ή για μακαρονάδες κάζα ντι πάστα), μόνον όταν έκλεισε άλλαξε (αλλά δεν θυμάμαι πως λένε το άλλο, κάτι με δέντρα έχει να κάνει, ελιές νομίζω, κ είναι πολύ κοντά στο παλιό).
Τι θέλω να πω; Ότι αποκλείεται να πας στα ίδια μέρη, αν δεν θέλεις! Η Αθήνα έχει μεγαλύτερα μαγαζιά, όχι περισσότερα ή ωραιότερα. Κι εκτός βρίσκεις μέρη που εντός απλά δεν υπάρχουν. Όσο για επιλογές, τα ΜΟΝΑ που λείπουν από την περιφέρεια είναι πολιτιστικές επιλογές, και δεν μιλάω για το Μέγαρο Μουσικής. Εκεί κι απέναντι να μένεις ελάχιστες φορές θα πας (ΑΝ πας). Αλλά κανένα θεατράκι επειδή έτσι μου 'ρθε απόψε, καμιά ενδιαφέρουσα έκθεση... Ε, ρε, να 'χαμε ένα τραίνο όπως Ευρώπη, αντί το μουντζούρη όπως 3ος κόσμος... -
Καλά κι εσύ μην το τραβάς από τα
'Η Αθήνα δεν έχει περισσότερα μαγαζιά ' Δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα σύγκρισης εκτός αν μιλάς αποκλειστικά και μόνο για το ιστορικό κέντρο, αλλά και πάλι πολύ αμφιβάλλω
-
φαντάζομαι το εννοούσε με τη λογική του 'τελικά σε 3 μαγαζιά πηγαίνει ο καθένας' [όπου καθένας=ξάδελφος].
Αλλιώς εντάξει, μπορώ με αρκετή βεβαιότητα να πω ότι το ιστορικό κέντρο [εγώ π.χ. μόνο κέντρο πηγαίνω εκτός κι αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος >40] έχει χαλαρά μερικά πολλαπλάσια μαγαζιών περισσότερα απ' όσα π.χ. όλη Πάτρα +ευρύτερη περιοχή μαζί. Και ως φοιτητούπολη η Πάτρα φαντάζομαι ότι έχει αυξημένο αριθμό μαγαζιών αναλογικά με τον πληθυσμό της.
-
Είναι θέμα προτίμησης παιδιά!
Εγώ και στην Αθήνα που είμαι όλη μου η διασκέδαση είναι τα παρεάκια, άντε και έξοδοι σε 10-20 συγκεκριμένα μαγαζιά
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλά κι εσύ μην το τραβάς από τα'Η Αθήνα δεν έχει περισσότερα μαγαζιά ' Δεν νομίζω ότι υφίσταται θέμα σύγκρισης εκτός αν μιλάς αποκλειστικά και μόνο για το ιστορικό κέντρο, αλλά και πάλι πολύ αμφιβάλλω
Όχι αριθμητικά.
Οι επιλογές μας (φαγητό, ποτό, ξενύχτι) γίνονται από συγκεκριμένο αριθμό μαγαζιών κι αυτά δεν είναι ... όλα τα μαγαζιά του λεκανοπεδίου, αυτό εννοώ. Ιδιαίτερα αν αποφασίσεις να περπατήσεις, οι επιλογές κοντά στο σπίτι είναι πολύ λιγότερες στην Αθήνα, εκτός (πάντα) εξαιρέσεων.
Τεσπα, θέμα επιλογής είναι. Ο Asimov αποφάσισε να πάει για δουλειά στους Δελφούς και ήταν σχεδόν κάθε βράδυ Αθήνα. Δεν άντεχε εκεί! Τώρα μένει Αθήνα και βγαίνει λιγότερο, αλλά είναι εκεί όπου θεωρεί ότι είναι ο φυσικός του χώρος. Από την άλλη, όσο κι αν προσπαθήσουμε να πείσουμε το λιοντάρι ότι είναι ωραία να είναι ταϊσμένο κι ασφαλές στο κλουβί, αυτό θα προτιμούσε να τρέχει πεινασμένο στη ζούγκλα...Εδιτ
Τα λένε κι ο Hellenic tifosi κι ο mjacob.
Ξαναεδιτ
Σαν 'επιλογές' δεν πιάνω τα 333 μπαράκια το ένα δίπλα στ' άλλο, όπου η ΜΟΝΗ διαφορά είναι η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Αυτό γιατί αν ήταν δυνατόν (αν υπήρχε ο χώρος δλδ) να γίνει ΕΝΑ μπαράκι που να χωράει 2.000.000 κόσμο, θα γινόταν κι όλοι εκεί θα πήγαιναν. 'Επιλογές' είναι ας πούμε τα μπαράκια με διαφορετικό ύφος (Ελληνάδικα, ροκ, ντούπου - ντούπου, ποπ, ρέγκε, ..., μέχρι και καρεκλάδικα απ' τα παλιά).
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;