-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μωρε ολοι +οσα γουσταρετε χωστε στον ηλια, κι εγω μαζι σας.. δε διαφωνει κανεις σε οσα λεει κ χιλια δικια εχει (αλλα δε σας βλεπω να ξεκουνατε κι ολας απο αθηνα ... )παρ'ολα αυτα ομως...
αμα ηλια μου μαθεις στο καυσαεριο της αθηνας, δεν μπορεις χωρις αυτο... σου γινεται σα ναρκωτικο, σαν την ηρωινη ενα πραγμα, ακου που σου λεω
σοβαρα τωρα, ειναι πολυ δυσκολο για ατομα της γενιας μου να φυγουν απο την αθηνα (κ τις αλλες πολεις φανταζομαι).... αυτο συμβαινει για πολλους λογους και δεν ειναι μονο ενας...
Να ρωτησεις τον Ηλια ποσο αγοραζει πχ τα προφυλακτικα (δεν αστειευομαι) στην Αμαλιαδα και θα 'χεις αμεσως ενα επιχειρημα υπερ σου
Ειναι μια κουβεντα που την ξανακαναμε παλια σ' αυτο το τοπικ (αν θυμαμαι καλα) και φταναμε στα ιδια συμπερασματα
Α επειδη ακουσα για Τρικαλα: καντε εναν κοπο να ρωτησετε ποσο παει (πλεον) το ενοικιο στα Τρικαλα Δεν ειναι και τοσο εντυπωσιακες οι διαφορες πχ με την Ηλιουπολη.... Τα Τρικαλα που περασανε τις 80.000 πληθυσμο και πανε καρφι για 100 (θα ειναι σε 4-5 χρονια με αυτους τους ρυθμους). Δεν ειναι και τοσο μικρη πολη, πια, οποτε η ζωη εκει 'παλευεται' (ισως και λογω Ταμηλου, που εδωσε μια ελπιδα, οχι κατι επι της ουσιας, αλλα ελπιδα -αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια). Απο την αλλη πηγα και στη Σπαρτη και μαυρισε ( ) η ψυχη μου.... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Να ρωτησεις τον Ηλια ποσο αγοραζει πχ τα προφυλακτικα (δεν αστειευομαι) στην Αμαλιαδα και θα 'χεις αμεσως ενα επιχειρημα υπερ σου
με τέσσερα (4) παιδιά και φτηνά του τα έδιναν
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...σοβαρα τωρα, ειναι πολυ δυσκολο για ατομα της γενιας μου να φυγουν απο την αθηνα (κ τις αλλες πολεις φανταζομαι).... αυτο συμβαινει για πολλους λογους και δεν ειναι μονο ενας...Ο βασικός είναι ότι κολλάτε (τα άτομα της γενιάς σου, αλλά όχι μόνον) κ δεν κάνετε ένα βημα στο 'άγνωστο', το μη βέβαιο. Έλλειψη θάρρους κι εμπιστοσύνης στον εαυτό μας είναι.
... μιλάω για πόλεις 20-50Κ κατοίκων
τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα απ' ότι παλιότεραΕγώ μιλάω για πρώην πλούσια χωριά των 1500 - 2000 κατοίκων κ 150 παιδιών στο Δημοτικό, όπου κατοικούν πλέον 150 υπερήλικες κ κάηκαν (κ θα ξανακαούν) αφού τα πρώην χωράφια τους τα πνίγουν πλέον τα αγριόχορτα.
... νοσοκομεία ...
Να μας πει ο Σαρμαδάκος αν σωστά σκέπτομαι στο εξής: Καλό νοσοκομείο είναι αυτό που έχει καλούς γιατρούς. Θα δεχόταν ο καλός γιατρός να κατέβει σε νοσοκομείο Νομού σαν τον δικό μου, όπου ο συνολικός πληθυσμός δεν ξεπερνάει αυτόν μιας μικρής Ευρωπαϊκής πόλης; Νομίζω όχι. Οπότε, από που ξεκινάμε; Από εκεί που είχαμε σταματήσει, δυστυχώς...
... Τρικαλα... που περασανε τις 80.000 πληθυσμο και πανε καρφι για 100 (θα ειναι σε 4-5 χρονια με αυτους τους ρυθμους)...
Γυρίζει κόσμος από τις μεγάλες πόλεις; Το σκέπτεσαι κι εσύ;
Ή μήπως αδειάζουν κ τα τελευταία γύρω χωριά κι αποδεικνύεις τα λεγόμενά μου;...Να ρωτησεις τον Ηλια ποσο αγοραζει πχ τα προφυλακτικα (δεν αστειευομαι) στην Αμαλιαδα και θα 'χεις αμεσως ενα επιχειρημα υπερ σου
Να 'σαι καλά που με βοήθησες όταν σου ζήτησα, ρε. Φίλος είσαι εσύ; Δεν έπρεπε να πας αμέσως στο κοντινότερο ΣΜ, να πάρεις μια κούτα να μου στείλεις;
Άσε, βρήκα. Μεγάλη συσκ/σία, έρχονται 30 λεπτά το ένα. Γνωστής Ευρωπαϊκής εταιρίας, όχι αγκέιν κι έτσι... -
Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα
Για να μην ξεχνιόμαστε. -
Εγώ πάντως ξέρω 3-4 παιδιά που 'επαναπατρίστηκαν' από την Αθήνα στο χωριό. Δε νομίζω πως είναι τόσο δύσκολο
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ πάντως ξέρω 3-4 παιδιά που 'επαναπατρίστηκαν' από την Αθήνα στο χωριό. Δε νομίζω πως είναι τόσο δύσκολοόχι δεν είναι γιατί τα 700 ευρώ της Αθήνας είναι μισθός πείνας.
Ενώ στο χωριό έχεις το σπιτάκι σου και τους μπαξέδες σου. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για να μην ξεχνιόμαστε.Υπήρχε κρίση στην αγορά γιατί ο κόσμος δεν έχει πολλά λεφτά, μετά κάψανε τα μαγαζιά και έστρωσε η αγορά. Τώρα το κράτος δανείζεται ακριβά και είναι αρκετοί αυτοί που ποντάρουν ότι η Ελλάδα θα φαλιρήσει.
Αυτοί που φώναζαν για τα 700 ευρώ να είναι ευχαριστημένοι αν βρουν δουλειά με 400 ευρώ.
Welcome to CLUB €400. -
Με 20 προβατίνες (και τρεις ώρες δουλειά την ημέρα), έχετε εγγυημένα πάνω από 1.000 Ε τον μήνα.
Πληροφορίες με πμ, χρέωση λογική. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να μην ξεχνιόμαστε.Υπήρχε κρίση στην αγορά γιατί ο κόσμος δεν έχει πολλά λεφτά, μετά κάψανε τα μαγαζιά και έστρωσε η αγορά. Τώρα το κράτος δανείζεται ακριβά και είναι αρκετοί αυτοί που ποντάρουν ότι η Ελλάδα θα φαλιρήσει.
Αυτοί που φώναζαν για τα 700 ευρώ να είναι ευχαριστημένοι αν βρουν δουλειά με 400 ευρώ.
Welcome to CLUB €400.ναι οι 700ρηδες φταίνε για όλα.
if I go down you're going down with me, που λεν και στο χωριό μου. -
Επίσης, στην επαρχία μπορεί να πληρώνεις ορισμένα πράγματα πιο ακριβά(βενζίνη, ορισμένα είδη Σ/Μ), αλλά συνολικά η ζωή είναι μακράν φθηνότερη, και με ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη γνώμη μου
-
Οι 700άρηδες δεν φταίνε αλλά αυτοί θα την πληρώσουν. Όταν έχεις λεφτά τουλάχιστον δεν θα πεινάσεις, όταν δεν έχεις λεφτά ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επίσης, στην επαρχία μπορεί να πληρώνεις ορισμένα πράγματα πιο ακριβά(βενζίνη, ορισμένα είδη Σ/Μ), αλλά συνολικά η ζωή είναι μακράν φθηνότερη, και με ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη γνώμη μουΠολλοί θα αναγκαστούν να πάνε σε χωριά, δεν υπάρχει χρήμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι 700άρηδες δεν φταίνε αλλά αυτοί θα την πληρώσουν. Όταν έχεις λεφτά τουλάχιστον δεν θα πεινάσεις, όταν δεν έχεις λεφτά ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.και άμα έχεις λεφτά έχεις μάθει στις ανέσεις και δίνεις, και τελειώνουν άμα δεν ανανεώνονται, ενώ άμα δεν έχεις έχεις εξασκηθεί. πενία τέχνας κατεργάζεται.
είναι δίκοπο μαχαίρι οτι και να πούμε, αλλά ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. κανένας 700αρης δεν διαβάζει σήμερα ΒΗΜΑ κανένας δεν νοιάζεται τι λέει ή θα πει ο Αλογοσκούφης.
τους έβγαλαν απο το παιχνίδι οπότε δεν νοιάζονται πλέον για τους κανόνες... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με 20 προβατίνες (και τρεις ώρες δουλειά την ημέρα), έχετε εγγυημένα πάνω από 1.000 Ε τον μήνα.
Πληροφορίες με πμ, χρέωση λογική.Για... πες περισσότερα!
Αν είναι έτσι, στα Ζωνιανά πρέπει να ήταν πολύ πλεονέκτες που εγκατέλειψαν τη κτηνοτροφία για χάρη της ...γεωργίας!
-
Πληροφορίες με πμ, χρέωση λογική.Με 20 Ουκρανές και σαφώς λιγότερη δουλειά βγάζεις πολύ περισσότερα.
-
... νοσοκομεία ...
Να μας πει ο Σαρμαδάκος αν σωστά σκέπτομαι στο εξής: Καλό νοσοκομείο είναι αυτό που έχει καλούς γιατρούς. Θα δεχόταν ο καλός γιατρός να κατέβει σε νοσοκομείο Νομού σαν τον δικό μου, όπου ο συνολικός πληθυσμός δεν ξεπερνάει αυτόν μιας μικρής Ευρωπαϊκής πόλης; Νομίζω όχι. Οπότε, από που ξεκινάμε; Από εκεί που είχαμε σταματήσει, δυστυχώς...
τελείως λάθος
Συνήθως υπάρχει πρόβλημα υποδομών, όχι έμψυχου δυναμικού.
Λες και τα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων είναι γεμάτα μικρούς dr House -
... Τρικαλα... που περασανε τις 80.000 πληθυσμο και πανε καρφι για 100 (θα ειναι σε 4-5 χρονια με αυτους τους ρυθμους)...
Γυρίζει κόσμος από τις μεγάλες πόλεις; Το σκέπτεσαι κι εσύ;
Ή μήπως αδειάζουν κ τα τελευταία γύρω χωριά κι αποδεικνύεις τα λεγόμενά μου;...Να ρωτησεις τον Ηλια ποσο αγοραζει πχ τα προφυλακτικα (δεν αστειευομαι) στην Αμαλιαδα και θα 'χεις αμεσως ενα επιχειρημα υπερ σου
Να 'σαι καλά που με βοήθησες όταν σου ζήτησα, ρε. Φίλος είσαι εσύ; Δεν έπρεπε να πας αμέσως στο κοντινότερο ΣΜ, να πάρεις μια κούτα να μου στείλεις;
Δε γυριζει κοσμος απο τις μεγαλες πολεις' αδειαζουν τα χωρια : ειναι η ταση της εποχης (και, αντιθετα με τα λεγομενα σου, δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι ειναι κατι κακο ) Για να γυρισει κοσμος απο τις μεγαλες πολεις χρειαζεται δουλεια και δουλεια στα Τρικαλα ΔΕΝ υπαρχει, εκτος αν εισαι ΔΥ ή μεγαλοτσιφλικας. Εγω δεν το σκεπτομαι καθολου μετα την προσφατη -τραυματικη- μου εμπειρια, αν και τα Τρικαλα ειναι μια πολη που ξερω καλα και, κυριως, ειναι μια πολη οπου εχω ακινητη περιουσια και δε θα χρειαστει να ξεκινησω απο την αρχη. Επισης, προς το παρον, δεν υπαρχει δουλεια για μενα εκει και με τη σημασια που δινεται στην Παιδεια , δεν προβλεπω να υπαρξει στα επομενα χρονια.
Προφυλακτικα δε μου ζητησες ποτε! Αντιθετα, επεμενες οτι σε καλυπτουν οι τοπικοι παντοπωλες Πλήρωσέ τα διπλασια λεφτα για να μαθεις!
Οπως πρεπει να εχω ξαναπει ισαμε 15 φορες σε αυτο και σε αλλα τοπικ , το μονο πραγμα στο οποιο η επαρχια ειναι φτηνοτερη απο Αθηνα-Θεσσαλονίκη ειναι η στεγη και αυτη η διαφορα αμβλυνεται οσο περνανε τα χρονια. Κατα τα λοιπα η ζωη ειναι εξισου ακριβη ή ακριβοτερη, ενω σου μενει η ανασφαλεια σε ποιο νοσοκομειο θα σε πανε αν αρρωστησεις και ποσα ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα σου χρειαστουν για να σπουδασουν τα παιδια σου (και οτι δυσκολα θα βρεις γκομενα -αν εισαι δε ρατσιστης, δεν το συζηταμε: πιο ευκολα κερδιζεις τον πρωτο λαχνο )
Καλα, πολη μεχρι 20-25k = σιγουρη καταθλιψη -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Καλα, πολη μεχρι 20-25k = σιγουρη καταθλιψη
Είναι όλα θέμα σημείου εκκίνησης. Βλέπεις τον Ηλία που χει μεγαλώσει στον Πύργο, δεν χαλιέται καθόλου με τα χωριά των 1500 κατοίκων.
Εγώ που ζω στην πόλη των 20Κ, την βρίσκω ανεκτή υπό προϋποθέσεις.
Εσύ που χεις μάθει να κάνεις ένα μισαωράκι για να πας στη δουλειά σου το πρωί, θα έκοβες τις φλέβες σου.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καλα, πολη μεχρι 20-25k = σιγουρη καταθλιψη
Είναι όλα θέμα σημείου εκκίνησης. Βλέπεις τον Ηλία που χει μεγαλώσει στον Πύργο, δεν χαλιέται καθόλου με τα χωριά των 1500 κατοίκων.
Εγώ που ζω στην πόλη των 20Κ, την βρίσκω ανεκτή υπό προϋποθέσεις.
Εσύ που χεις μάθει να κάνεις ένα μισαωράκι για να πας στη δουλειά σου το πρωί, θα έκοβες τις φλέβες σου.
Οπου προϋποθεσεις = επιλογες σε κουλτουρα και προσωπα.
Εγω θα προτιμουσα μια διαφορετικη Αθηνα -σιγουρα οχι μια Σπαρτη ή μια Ναουσα αντ' αυτης. -
... που χει μεγαλώσει στον Πύργο ...τελείως λάθος
Συνήθως υπάρχει πρόβλημα υποδομών, όχι έμψυχου δυναμικού.
Λες και τα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων είναι γεμάτα μικρούς dr HouseΚάτσε ρε φίλε, στο καινούργιο κι όμορφο Νοσοκομείο του Πύργου δεν βρίσκουν γιατρούς! Οι 999/1000 επεμβάσεις είναι αποτυχημένες, κόσμος πεθαίνει χωρίς λόγο, δικός μου άνθρωπος μπήκε πρόσφατα με σπασμένη κοτύλη κ τον έδιωξαν με διάγνωση 'ελαφρύ κάταγμα σπονδύλου' κ είναι θαύμα που ζει και ένας σωρός καινούριος εξοπλισμός βρίσκεται τυλιγμένος στα υπόγεια. Το ΜΟΝΟ τμήμα που λειτουργεί άψογα (αλλά πραγματικά άψογα) στην περιοχή είναι η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου ... Αμαλιάδας (αλλά ΜΟΝΟΝ αυτή), κι αυτό λόγω γιατρών κ προσωπικού.
@ Asimov
Προφυλακτικά έχουν μόνον τα περίπτερα κ τα φαρμακεία, γι' αυτό είναι ακριβά. Στα παντοπωλεία και τα ΣΜ ... δεν υπάρχουν!
Η ποιότητα ζωής, απλά δεν συγκρίνεται. Σύγκριση επίσης δεν υπάρχει όσον αφορά στην ανατροφή των παιδιών: Έχουν χώρο και χρόνο για παιχνίδι κ ασχολίες (αφού από σημείο σε σημείο φτάνουν σε λίγα λεπτά).
@ catalyst
Ναι, αλλά δεν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εδώ μια Ελληνίδα κουμαντάρουμε κι όλο μας τα πρήζει, φαντάζεσαι να πρέπει να φέρεις βόλτα 20 Ουκρανές;
@ nickolas
Βέβαια είναι πλεονέκτες, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες (δες τον catalyst, ας πούμε ). Ειδικά αυτοί, με ολόκληρα κοπάδια γίδια να βόσκουν στα βουνά, το 'μεγάλος μισθός, 2.500 Ε τον μήνα' το ακούνε κ ξεραίνονται στα γέλια. Αλλά το κόλλημα είναι αυτό που είπε ο Ισαάκ: Πως να βρεις χάι γκόμενα όντας τσέλιγκας; Τι να πάρεις, καμιά χωριατοπούλα; Ενώ άμα της δηλώσεις της 'τσαντάκι λουί βιτόν' ιδιοκτήτης ακινήτων, διανοούμενος και ασχολούμενος με την εκπαίδευση πέφτει με τη μία, κατάλαβες; -
Εσύ που χεις μάθει να κάνεις ένα μισαωράκι για να πας στη δουλειά σου το πρωί, θα έκοβες τις φλέβες σου.Μισή ώρα, (πόρτα-πόρτα) είναι καλά.
Μιάμιση ώρα είναι άσχημα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;