-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σχετικά με το γιατρό που περιγράφετε, υπάρχουν 2 διακριτά σημεία.Το πρώτο είναι η υψηλή χρέωση. Μεμπτό ή όχι, αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και εν τέλει αυτή ήταν η επιλογή 'σας'.
Το δεύτερο αφορά το σκέλος της φοροδιαφυγής. Σαφώς ευθύνεται που δίνει την επιλογή μη πληρωμής φόρου, όπως επίσης παρά την 'έκπτωση' το κέρδος του εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο εφόσον δεν κόψει απόδειξη.
Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης όμως είναι στον πελάτη ο οποίος κατ'αντιστοιχίαν, επιλέγει να αγοράσει αφορολόγητο προιόν.@kid: Ξέρεις πόσο στοιχίζει η συντήρηση μιας Ferrari ή πόσο καίει ένα μεγάλο σκάφος? Τα τρέχοντα έξοδα μπορεί να είναι δυσβάσταχτα!
(να που χρησιμοποίησα και εγώ αυτό το smiley!)Τα σκάφη είναι πάντα σε off-shore.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σχετικά με το γιατρό που περιγράφετε, υπάρχουν 2 διακριτά σημεία.Το πρώτο είναι η υψηλή χρέωση. Μεμπτό ή όχι, αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και εν τέλει αυτή ήταν η επιλογή 'σας'.
Προφανώς και ήταν επιλογή της γιαγιάς μου το να πάει στον οφθαλμίατρο των 150
-
Έχετε δει πολλούς να έχουν και ιατρείο και να δουλεύουν στο νοσοκομείο; Δεν ξέρω τι παίζει σε Αθήνα-Θεσ/νίκη, αλλά στις μικρές πόλεις κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Κάποιοι νοσοκομειακοί επιλέγουν να κάνουν επισκέψεις στο σπίτι.
Πάντως είναι πολύ ελκυστικές οι αποδοχές των γιατρών, όπως τα βλέπετε. Μπράβο, μπράβο, να πάτε να γίνετε όλοι, τόσα λεφτά είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχετε δει πολλούς να έχουν και ιατρείο και να δουλεύουν στο νοσοκομείο;Μη σου πω ότι οι περισσότεροι γιατροί 'συνεργάζονται' με κάποιο νοσοκομείο.
Αλλά και να μη συνεργάζονται απλά αύξησε τον αριθμό των επισκέψεων
-
Έχετε δει πολλούς να έχουν και ιατρείο και να δουλεύουν στο νοσοκομείο; Δεν ξέρω τι παίζει σε Αθήνα-Θεσ/νίκη, αλλά στις μικρές πόλεις κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Κάποιοι νοσοκομειακοί επιλέγουν να κάνουν επισκέψεις στο σπίτι.Πάντως είναι πολύ ελκυστικές οι αποδοχές των γιατρών, όπως τα βλέπετε. Μπράβο, μπράβο, να πάτε να γίνετε όλοι, τόσα λεφτά είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
Ειναι αληθεια οτι πλεον οι γιατροι ανταγωνιζονται την ανεργια των δικηγορων, αλλα δυστυχως το στερεοτυπο 'να σπουδασει το παιδι γιατρος ή δικηγορος' καλα κρατει στην κοινωνια μας.
Απο την αλλη δεν ειναι λιγοι αυτοι , κυριως στα αστικα κεντρα που εκμεταλλευονται την μεγαλη ζητηση εξειδικευμενων γιατρων ή την θεση τους σε μεγαλα νοσοκομεια και να κερδοσκοπουν.
Στην επαρχεια ειναι πιο ανθρωπινα τα πραγματα ακομη και σε μεγαλα νοσοκομεια.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σιγά - σιγά βγαίνει στο προσκήνιο ένα κοινωνικό θέμα που σε λίγο καιρό θα νοιάζει πολλούς!!!!!Πως αντιμετωπίζουμε (μας αντιμετωπίζουν) κοινωνικά ανθρώπους που φοροδιαφεύγουν (με), μερικοί προκλητικά, σκεπτόμενοι ότι έμεσα ο ένας παίρνει τα λεφτά του άλλου και το Κράτος χάνει έσδοα.... δεν έχει να δώσει στα Ταμεία και σε παροχές.... δεν έχει να βάλει μπαριέρα με τσιμέντο στην Θήβα......κλπ.. κλπ οπότε ανταποδωτικά θα πάρεις ενα @@@@δι από το Κράτος όταν θα έρθει η ώρα!!!!!
Πχ αν εγώ κλέβω την ΕΦΟΡΙΑ δεν μπορώ να βγαίνω να φωνάζω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ κλπ..... γραφικά!!!!
Αν έχω το σπίτι σε off-shore δεν δικαιούμαι να φωνάζω ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν συντηρεί τις μπαριέρες στην Κηφισίας και είναι λεπίδες!!!!διαφωνώ. Εσύ πρέπει να φωνάζεις για όλα αυτά που πρέπει να φωνάζεις αλλά και ο μέσος πολίτης και το ίδιο το κράτος ( κυρίως ) πρέπει να αναπτύξει τις δικλίδες ασφαλείας που θα απαγορεύσουν στον κάθε ένα να φοροδιαφεύγει.
-
Ετυχα στην τραπεζα που πηρα το στεγαστικο μπροστα στην εξης φαση:
Ο προϊσταμενος των δανειων εχει αιτηση απο πελατη για δανειο περιπου 400 χιλ ευρω.
Τα εισοδηματα του ολα μαυρα. Τα κεντρικα δεν εγκρινουν το δανειο 'ελλειψει επαρκους εισοδηματος'. Ο προϊσταμενος να χτυπιεται στο τηλ. οτι 'τζαμπα θα χασουμε τον πελατη, ειναι φερεγγυος, εχει τρελλο εισοδημα, απλα δεν το δηλωνει'.Τελικα θα του εδιναν το δανειο αν εβρισκε εγγυητη...
-
Πάντως είναι πολύ ελκυστικές οι αποδοχές των γιατρών, όπως τα βλέπετε. Μπράβο, μπράβο, να πάτε να γίνετε όλοι, τόσα λεφτά είναι κρίμα να πάνε χαμένα.
Και, το κυριότερο, αρχιζεις να κονομας απο μικρη ηλικια
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το τόνισα από το 1ο μήνυμα πάντως... αναφέρομαι σε γιατρούς με ιατρείο, οι οποίοι συνήθως και βγάζουν πολλά και αφορολόγητα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι, δεν βλέπεις εμένα;
-
charmak66
Εσύ (κι ο 'άλλος') κοίτα να καταλάβεις σύντομα τι παίζει στην αγορά, ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να κερδίσεις χρόνο.
Χρόνος είναι το μόνο που μας λείπει, φίλε. Όλα τ' άλλα (χρήμα, αυτοκίνητα, γυναίκες) ακόμα κι αν δεν τα 'χεις μπορεί να βρεθεί κανένας με φιλότιμο και να σου τα δανείσει. -
Ναι, δεν βλέπεις εμένα;
Κι εσενα και... αλλους
Για ν' αρχισεις να πληρωνεσαι απο το ρημαδοεπαγγελμα πρεπει να γινεις τουλαχιστον 35.... Και φυσικα το τσουβαλιασμα ειναι το εθνικο σπορ του Ελληνα..... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ετυχα στην τραπεζα που πηρα το στεγαστικο μπροστα στην εξης φαση:Ο προϊσταμενος των δανειων εχει αιτηση απο πελατη για δανειο περιπου 400 χιλ ευρω.
Τα εισοδηματα του ολα μαυρα. Τα κεντρικα δεν εγκρινουν το δανειο 'ελλειψει επαρκους εισοδηματος'. Ο προϊσταμενος να χτυπιεται στο τηλ. οτι 'τζαμπα θα χασουμε τον πελατη, ειναι φερεγγυος, εχει τρελλο εισοδημα, απλα δεν το δηλωνει'.Τελικα θα του εδιναν το δανειο αν εβρισκε εγγυητη...
Υπάρχει περίπτωση να είναι διεφθαρμένος ο προϊστάμενος των δανείων και να παίρνει 30 χιλιάρικα από τον καθένα που δεν πρόκειται να πληρώσει το δάνειο. Αν προλάβει και δώσει καμιά 30αριά τέτοια δάνεια θα έχει μαζέψει 1 εκατομμύριο. Μετά θα ανοίξει γυράδικο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Για ν' αρχισεις να πληρωνεσαι απο το ρημαδοεπαγγελμα πρεπει να γινεις τουλαχιστον 35.... Και φυσικα το τσουβαλιασμα ειναι το εθνικο σπορ του Ελληνα.....Ισαάκ Χρήστο, οι γιατροί στη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλάζουν ψυχολογία και μπαίνουν σ' έναν άλλο κόσμο, δικό τους.
Όχι άδικα, δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις έναν ετοιμοθάνατο, να τον ανοίξεις στα δυο, να τον ξανακλείσεις και να είναι καλά.
Εδώ βλέπεις κάτι καλούς συνεργειατζήδες αρπαγμένους, φαντάζεσαι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Για ν' αρχισεις να πληρωνεσαι απο το ρημαδοεπαγγελμα πρεπει να γινεις τουλαχιστον 35.... Και φυσικα το τσουβαλιασμα ειναι το εθνικο σπορ του Ελληνα.....
Ισαάκ Χρήστο, οι γιατροί στη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλάζουν ψυχολογία και μπαίνουν σ' έναν άλλο κόσμο, δικό τους.
Όχι άδικα, δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις έναν ετοιμοθάνατο, να τον ανοίξεις στα δυο, να τον ξανακλείσεις και να είναι καλά.
Εδώ βλέπεις κάτι καλούς συνεργειατζήδες αρπαγμένους, φαντάζεσαι;Ναι μωρε, αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο και οφειλουμε να σεβομαστε την ευσυνειδητη μειοψηφια (που, πιστεψε με, ειναι το ιδιο ευσυνειδητη με ολες τις αλλες μειοψηφιες επαγγελματιων στη χωρα μας...)
Και ειναι απο τα επαγγελματα που για να φτασεις να ζεις απο αυτο, θελει πολλα εξοδα, πολυ κοπο, πολυ χρονο και πολλες θυσιες. Δε μπορουμε να τα ακυρωνουμε ολα και να τους τσουβαλιαζουμε.... -
Δλδ λες ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν φοροδιαφεύγουν;
-
Δλδ λες ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν φοροδιαφεύγουν;Σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών, υπάρχουν και κάποιοι που δε φοροδιαφεύγουν.
Κάποιοι από συνείδηση ( ) και κάποιοι γιατί δεν μπορούν.
Όταν π.χ. έχεις καταθέσει την άδειά σου σε κάποιο μεγάλο διαγνωστικό κέντρο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά...
Για αυτούς που είναι μόνοι σε δικό τους ιατρείο βέβαια... -
Αλήθεια, το άκουσα χθες στο ράδιο και το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου μου δούλεψε μόλις τώρα:
Ούτε οι αριστεροί μας φίλοι λένε πιά για βιομήχανους.
Άκουσα έναν που μιλούσε για τη φορολογία και αυτούς που πίνουν το αίμα του εργαζόμενου κι έψεγε τους 'μεγαλοεπιχειρηματίες'.
Άρα εμείς οι βιομήχανοι είμαστε, πλέον, αθώοι και με τη βούλα. -
Δλδ λες ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν φοροδιαφεύγουν;ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Ξερω 2 (ΔΥΟ) πολυ κοντινα μου προσωπα Οπως ξερω και βιομηχανους που πληρωνουν αξιοπρεπεις μισθους, οπως ξερω και δασκαλους που κανουν καλα τη δουλεια τους, οπως ξερω και ΔΥ που δουλευουν (απληρωτες) υπερωριες...Καποιοι τον σεβονται τον ορκο του Ιπποκρατη κι (ας ειναι μειοψηφια) οφειλουμε να τους σεβομαστε
-
Το 'κάποιοι' γιατροί μου άρεσε.
Είναι εξίσου πιθανό να σου κόψει χωρίς να την απαιτήσεις απόδειξη ένας γιατρός με το να σου δώσει απόδειξη υδραυλικός. Εμένα μόνο ένα οδοντίατρος μου έχει κόψει απόδειξη για 200 ευρώ (και αρκετή δουλειά ). Οι υπόλοιποι, για δική μου εξυπηρέτηση και συγγενών, έπαιρναν τα 50ρικα-200ρικα και 'καλό σας βράδυ'.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;