-
Ο καλός γιατρός μπορεί να νιώθει ένας μικρός Θεός, μπορεί όμως να νιώθει και το χρέος και το καθήκον του σε τέτοιο βαθμό, που να μην αφήνει περιθώρια στον εαυτό του για γιορτές, του τύπου 'μικρού Θεού'. Στον άνθρωπο απ' όλα μπορεί να συναντήσει κανείς.
Αλήθεια, τα απογευματινά ιατρεία, αποτελούν καλή διέξοδο για το εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών; Πώς έχει προχωρήσει αυτή η ιστορία;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Ο καλός γιατρός μπορεί να νιώθει ένας μικρός Θεός, μπορεί όμως να νιώθει και το χρέος και το καθήκον του σε τέτοιο βαθμό, που να μην αφήνει περιθώρια στον εαυτό του για γιορτές, του τύπου 'μικρού Θεού'. Στον άνθρωπο απ' όλα μπορεί να συναντήσει κανείς.Αλήθεια, τα απογευματινά ιατρεία, αποτελούν καλή διέξοδο για το εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών; Πώς έχει προχωρήσει αυτή η ιστορία;
Ναι, γίνονται πλούσιοι!
Τα συγκεκριμένα έχουν απίστευτη φορολογία, οπότε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της πληρωμής καταλήγει στην τσέπη του γιατρού. Πάντως είναι θετικό το ότι δίνεται η ευκαιρία στου γιατρούς του ΕΣΥ να ενισχύσουν νόμιμα το εισόδημά τους, αν έχουν όρεξη να δουλέψουν παραπάνω.
Δε νομίζω να ασχολούνται πάρα πολλοί με το άθλημα, χωρίς να έχω στοιχεία. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ναι, γίνονται πλούσιοι!
Τα συγκεκριμένα έχουν απίστευτη φορολογία, οπότε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της πληρωμής καταλήγει στην τσέπη του γιατρού. Πάντως είναι θετικό το ότι δίνεται η ευκαιρία στου γιατρούς του ΕΣΥ να ενισχύσουν νόμιμα το εισόδημά τους, αν έχουν όρεξη να δουλέψουν παραπάνω.
Δε νομίζω να ασχολούνται πάρα πολλοί με το άθλημα, χωρίς να έχω στοιχεία.Αμάν με τα πλούτη, λυσσάξατε
Η φορολογία είναι ίδια για όλους. Μήπως είναι πολλές οι κρατήσεις για το νοσοκομείο; Λογικά και αυτό πρέπει να έχει κάποια έσοδα.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Ναι, γίνονται πλούσιοι!
Δε νομίζω να ασχολούνται πάρα πολλοί με το άθλημα, χωρίς να έχω στοιχεία.Αμάν με τα πλούτη, λυσσάξατε
Η φορολογία είναι ίδια για όλους. Μήπως είναι πολλές οι κρατήσεις για το νοσοκομείο; Λογικά και αυτό πρέπει να έχει κάποια έσοδα.
Μπορεί όντως να είναι και άλλες κρατήσεις εκτός από την φορολογία. Πάντως σε ποσοστό καθαρού κέρδους, βγαίνει μικρότερο και από τις εφημερίες και από ο,τιδήποτε.
-
Βασικά για τα απογρευματινά ιατρεία που αναφέρατε, να σας πω ότι ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τα κρατικά νοσοκομεία, καθότι διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ και υπάγονται σε διαφορετικό φορολογικό καθεστώς από ότι τα κρατικά νοσοκομεία. Από τα 60-90 ευρώ που στοιχίζει η κάθε επίσκεψη σε γιατρό σε απογευματινό ιατρείο(ανάλογα αν θες καθηγητή ή απλό ιατρό), ένα ποσοστό της αμοιβής πηγαίνει σαν έσοδο στο κρατικό νοσοκομείο που παρέχει την στέγη, ένα ποσοστό σαν αμοιβή του ιατρού, ένα άλλο ποσσοστό σε άλλα έξοδα(π.χ. αμοιβή του υπαλλήλου που κλείνει τα ραντεβού) και το υπόλοιπο στον λογαριασμό του Ειδικού Λογαριασμού Απογευματινών Ιατρείων, για το οποίο φορολογείται και υπόκειται σε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.
Υ.Γ. Ο γιατρός για αυτήν του την δουλειά φορολογείται με 20% παρακράτηση.
-
Για όσα λέτε περί γιατρών, ρωτήστε τα διαφορετικά στάνταρ στην επαρχία (including Θεσσαλονίκη) και στην Αθήνα...Θα καταλάβετε πολλά πράγματα. Πάντως, όσον αφορά τα καθηγητικά κλπ. ο nickolas καλά τα είπε.
-
Άποψη μου είναι η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ελεύθερη και να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Με βάση ετήσιο δελτίο του heritage foundation που δείχνει ποιές αγορές είναι οι πιο οικονομικα ελεύθερες αγορές στις πιο ανελεύθερες οικονομικά η ελληνική οικονομία είναι η πιο ανελεύθερη από όλες τις υπόλοιπες της Ευρωπαικής Ένωσης.
Λίστα:
- Χονγκ Κονγκ 89,3%
- Σιγκαπούρη 85,7%
- Αυστραλία 82,7%
- ΗΠΑ 82,0%
- Νέα Ζηλανδία 81,6%
- Ηνωμένο Βασήλειο 81,6%
- Ιρλανδία 81,3%
- Λουξεμβούργο 79,3%
.... - Ελλάδα 57,3%
.... - Κούβα 29,7%
- Β Κορέα 3,0%
http://www.heritage.org/research/featur ... ntries.cfm
-
Ένας γιατρός:
Άγιος Λουκάς Κριμαίας*Γεννήθηκε το 1877 στο Κέρτς της Κριμαίας. Παντρεύτηκε τη νοσοκόμα Άννα Βασιλίγιεβνα με την οποία απέκτησαν 4 παιδιά. Σε ηλικία 38 ετών έχασε τη σύζυγό του από φυματίωση. Δεν ξαναπαντρεύτηκε, και επισκεπτόταν τον τάφο της συχνά όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες της ταραχώδους ζωής του.
Το 1920 εξελέγη καθηγητής της ανατομίας και χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης. Σε όλη του τη ζωή ήταν από λίγο έως εξαιρετικά φτωχός, καθώς είτε ο μισθός του ήταν μικρός, είτε βρισκόταν στη φυλακή, είτε όταν του πρόσφεραν χρήματα για κάποια θεραπεία υποδείκνυε άλλα πρόσωπα και ζητούσε τα χρήματα να δοθούν απ' ευθείας σε αυτά...*
-
Μπράβο του! Εντυπωσιάστηκα. Καθαρή περίπτωση τρέλας ο τύπος (με την καλή έννοια)
-
Άντε, να σας γράψω και κάτι άλλο επί του θέματος, που θα μπορούσε να πάει και στις 'αληθινές ιστορίες' αλλά και στο 'είναι τρελοί, αυτοί οι Έλληνες':
Πέρσι ήταν μια κακή χρονιά για τους σταφιδέμπορους: Αγορά προϊόντος πολύ χαμηλά, περίπου στα 0,50 Ε το κιλό στον παραγωγό, θα την χαρακτήριζε κανείς εξευτελιστική για το προϊόν. Το κόστος μετά τη συσκευασία έφτανε στα εργοστάσια περίπου στο 1 - 1,04 Ε ανά κιλό. Και πόσο πωλούσαν;
0,85 Ε το κιλό! Όχι οι ιδιώτες, τα συνεταιριστικά. Και πως έβγαιναν, ρωτάτε; Αμ δεν έβγαιναν! Αλλά ξέρουν το κόλπο: Πουλάνε ένα ακίνητο (από αυτά που έχουν αγοραστεί για λογαριασμό των παραγωγών) και βάζουν τα έσοδα ... στα κέρδη. Και καθαρίζουν.Σκεπτόμενος αυτά, μου ήλθε στο μυαλό μια άλλη ιστορία: Τα ντοματάδικα της περιοχής, 'Κύκνος' και 'Πελαργός'. Αυτά εγώ τα έζησα πάντα σαν ντοματάδικα, αλλά τη 10ετία του '60 ήσαν σύγχρονες μονάδες κονσερβοποίησης, με πολλά επώνυμα προϊόντα (όπως πχ ο αρακάς). Μέχρι που...
Μέχρι που βγήκαν τα τεράστια Συνεταιριστικά του Βορρά (ΣΕΒΑΘ, ΣΕΚΟΒΕ, ...) κι άρχισαν να πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές. Κάθε χρόνο οι τιμές παραγωγού έπεφταν, μέχρι που οι 'κολοσσοί' 'Κύκνος' και 'Πελαργός' αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο χύμα, για να μην κλείσουν...Και τώρα, τι να λέμε τώρα; Οι πρακτικές είναι οι ίδιες, οι συνθήκες επίσης. Αυτός ο λαός, τελικά, μαθαίνει από τα λάθη του;
Μήπως είναι καλύτερα να διαγράψουμε τον 'αντίλογο' και να γυρίσουμε να μιλάμε αποκλειστικά για (Κορεάτικης, Κινέζικης, Τουρκικής, Αιγυπτιακής καπ) κατασκευής αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και πως έβγαιναν, ρωτάτε; Αμ δεν έβγαιναν! Αλλά ξέρουν το κόλπο: Πουλάνε ένα ακίνητο (από αυτά που έχουν αγοραστεί για λογαριασμό των παραγωγών) και βάζουν τα έσοδα ... στα κέρδη. Και καθαρίζουν.Για ποιό λόγο το κάνουν αυτό?
-
Γιατί ακόμα κι αυτοί ξέρουν ότι αν 'γράψουν' 500.000 Ε ζημιές, χρηματοδότηση από τράπεζα δεν ξαναβλέπουν.
Και γιατί γνωρίζουν επίσης ότι ο μόνος αρμόδιος να τους ελέγξει, η ΔΟΥ, δεν θα το κάνει ποτέ.
Είναι πολλά τα λ7 (και οι ψήφοι), Άρηηηηηηηηηηηηη. -
ililias
ακόμα υπάρχουν τα τυποποιημένα Κύκνος (ντοματοειδή, κέτσαπ κ.ά.). Αν και τελευταία βλέπω να πουλάνε συσκευασμένο προϊόν παραγωγής Ε.Ε.
Τα δε ΣΕΒΑΘ είναι ποιοτικά χειρότερα, όπως και τα της Ομοσπονδίας (το λέω από πλευράς γεύσης). -
Για τη 10ετία του '60 έλεγα, Μάνο. Που ήσαν πρωτοπόροι στην Ευρώπη στα κονσερβοποιημένα λαχανικά - όχι μόνο ντομάτα. Άσε που κατάντησαν σήμερα...
-
μάλλον αύξηση του ΦΠΑ από 19% στο 21%......
καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, αν ισχύσει.......... -
Ναι, θα αγοράζουμε Armani μόνο στα ταξίδια στην Ιταλία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, θα αγοράζουμε Armani μόνο στα ταξίδια στην Ιταλία.θα δείς στα διάφορα είδη κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ τιμές........
-
Το ξέρω βρε, αλλά ο Έλλην είναι πολλές φορές ικανός να τρέχει ν' αγοράζει το τελευταίο μοντέλο κινητού με 500
-
[quote='manosk']Το ξέρω βρε, αλλά ο Έλλην είναι πολλές φορές ικανός να τρέχει ν' αγοράζει το τελευταίο μοντέλο κινητού με 500
-
[quote='manosk']Το ξέρω βρε, αλλά ο Έλλην είναι πολλές φορές ικανός να τρέχει ν' αγοράζει το τελευταίο μοντέλο κινητού με 500
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;