-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δάσος; Τι είναι δάσος;
Αυτό που κάψανε?
Φίλε μου, είσαι όφ τόπικ. Άλλο μυρίζει καμμένο (ή μήπως όχι;).
Edit
Tiger, έχουμε και οι δυο από 4807 δημοσιεύσεις. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αλαιν Ντελον!
Το με αποδειξη τοσο, χωρις αποδειξη τοσο εχει να κανει με το ΦΠΑ που ΕΜΕΙΣ θελουμε να φοροδιαφυγουμε και οχι με τη φορολογια της επιχειρησηςΝαι, όμως όταν ο πελάτης φοροδιαφύγει το ΦΠΑ, ταυτόχρονα φοροδιαφεύγει και ο επιτηδευματίας τον αντίστοιχο φόρο εισοδήματος. Συμφέρει και τα 2 μέρη αυτή η συμφωνία
Αρκεί η μείωση της τιμής να είναι ίση με την προσαύξηση του ΦΠΑ και όχι μικρότερη..
Η μειωση της τιμης στις προαναφερομενες περιπτωσεις ειναι παντα μικροτερη απο την προσαυξηση, γιατι διαφορετικα η συμφωνια συμφερει μονο τον πελάτη ενω η αλλη πλευρα αναλαμβανει ρίσκο.
-
Εκεί βρίσκεται ο πρόβλημα .....
Το σύστημα (αν υπάρχει) εχει σχεδιαστεί (αν έγινε ποτέ σχεδιασμός) να στηρίζεται στο θεμέλιο λίθο επί του καταπατημένου , καμένου , βιασμένου δάσους ( πολίτη ). -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αντί να κλείνουν το μαγαζί όποιου συλλαμβάνεται να μην κόβει απόδειξη για κάνα μήνα την πρώτη φορά, 2μηνο τη δεύτερη, 6μηνο την τρίτη και για πάντα την τέταρτη - και να μην έχει δικαίωμα να ξανανοίξει τίποτα, βάζουν εμένα να τους βγάλω για μια ακόμα φορά το φίδι από την τρύπα. Οι μισοί Έλληνες εναντίον των άλλων μισών...
Είσαι σίγουρος οτι θα ήθελες οι ελεγκτες της ΥΠΕΕ να έχουν την εξουσία να επιβάλουν τέτοιες ποινές για τέτοιου είδους παραβάσεις;
-
Ελλάς το μεγαλείο σου...Αντί να κλείνουν το μαγαζί όποιου συλλαμβάνεται να μην κόβει απόδειξη για κάνα μήνα την πρώτη φορά, 2μηνο τη δεύτερη, 6μηνο την τρίτη και για πάντα την τέταρτη - και να μην έχει δικαίωμα να ξανανοίξει τίποτα, βάζουν εμένα να τους βγάλω για μια ακόμα φορά το φίδι από την τρύπα. Οι μισοί Έλληνες εναντίον των άλλων μισών...
+1
Αν με συμφέρει (στη φορολογική μου δήλωση) θα μαζεύω αποδείξεις. Αλλά για να ΕΚΔΙΔΟΥΝ αποδείξεις οι επαγγελματίες πρέπει να είναι αυστηρός ο νόμος.
Επίσης, να φυλακίζονται και να απολύονται οι παρανομούντες ελεγκτές εφοριακοί. Αν πιάσουν μερικούς, θα το σκεφτούν οι υπόλοιποι πριν συνεχίσουν να φτιάχνουν συμμορίες εκμαίευσης χρήματος.
ΑΥΣΤΗΡΑ
-
Kαι με το να μην κόψεις απόδειξη (-19% δηλ) έχεις πάλι όφελος...και μάλιστα άμεσο και όχι υπό προυποθέσεις ...
όχι 40% αλλά...
-
Edit
Tiger, έχουμε και οι δυο από 4807 δημοσιεύσεις.Το χρησιμο στατιστικο της ημερας;Πως λεμε ποσα γκολ εχει πετυχει ημερα Κυριακη στο κύπελο ο Ηρακλης;
Εγω παντως ηδη εχω μια παραπανω
Και εσυ αν δεν κανω λαθος γραφεις με δευτερο πια nick; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν με συμφέρει (στη φορολογική μου δήλωση) θα μαζεύω αποδείξεις. Αλλά για να ΕΚΔΙΔΟΥΝ αποδείξεις οι επαγγελματίες πρέπει να είναι αυστηρός ο νόμος.Επίσης, να φυλακίζονται και να απολύονται οι παρανομούντες ελεγκτές εφοριακοί. Αν πιάσουν μερικούς, θα το σκεφτούν οι υπόλοιποι πριν συνεχίσουν να φτιάχνουν συμμορίες εκμαίευσης χρήματος.
ΑΥΣΤΗΡΑ
Οι αυστηροι νομοι τελικα οδηγουν σε μεγαλυτερη διαφθορα...
Αν δεν πεισεις τον κόσμο οτι εχει λογο να μην παρανομησει,αν δεν του δειξεις οτι τα λεφτα του δεν θα γινουν βίλα στην Εκάλη,τοτε δεν τον πειθεις με τιποτα... -
Μα σκοπός δεν είναι να πειστεί ο κλέφτης (διότι περί κλέφτη πρόκειται) να μην κλέψει, αλλά να τον τσακίσει προς συμμόρφωση και των υπόλοιπων.
Και σιγά την αυστηρότητα. Από πότε τα πρόστιμα και οι πειθαρχικές ποινές συνεπάγονται αυστηρότητα δηλαδή; Μήπως να τους έλεγε ο νομοθέτης ότι αν τους πιάσουν, θα τους ζητήσουν να καταβάλουν όσα δεν πλήρωσαν σε 100 άτοκες δόσεις; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι με το να μην κόψεις απόδειξη (-19% δηλ) έχεις πάλι όφελος...και μάλιστα άμεσο και όχι υπό προυποθέσεις ...όχι 40% αλλά...
Και αν εισαι μισθωτος, των 700-1200 το μηνα με ενοικιο ή με στεγαστικο δεν εχεις λογο να μαζευεις αποδειξεις. Αφορολογητος εισαι!!!!!!!
Ποιος ομως επισκευαζει σπίτια?? Ο ιδιοκτητης. Που παιρνει τα ενοικια δηλαδη.
Ποιος εχει αναγκη απο κεντρα αδυνατησματος και σχολες χορου?? Οχι ο μισθωτος ο αφορολογητος.
Αντε και μαζεψε η οικογενεια απο 400 ευρω αποδειξεις απο τα κομμωτηρια της χρονιας, 1200 απο ταβερνες και 100 απο υδραυλικο. Για να κερδισει κατι θα πρεπει να εχει ηδη φορολογητεο εισοδημα 16000.
16000 φορος 2007 πχ 1000 ευρω
14300 φορος 2007 πχ 600 ευρω
χωρις αποδειξη -20% χ 1700 = 340.
μια η αλλη.Δωρακι στη μεσαια και μεγαλη ταξη. Οχι στους χαμηλομισθους και στους χαμηλοσυνταξιουχους. Μετα την επιβολη ενιαιου συντελεστη εως 20000 και το τελος ακινητης περιουσιας που ερχεται αλλο ενα δωρακι στους εχοντες. Πλακα κανουνε στον κοσμο???
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δημοσιεύθηκε πριν από λίγο ένα σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που αν περάσει (και δεν πνιγεί στα συμφέορντα, καθώς φαντάζομαι ήδη θα υπάρχουν οι πρώτες πιέσεις) κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να έχει μείωση 40% με όριο τα 8,000 euro από το εισόδημα από την συλλογή αποδείξεων για τις μέχρι τώρα κλασικές περιπτώσεις που δεν μας δίνουν αποδείξεις !!!!
Προβλέπω ότι το σύστημα τιμή με απόδειξη ή όχι... θα έχει μεγάλο σουξέ από την προσεχή εβδομάδα!!! Να δω αν αυτοί που δεν έκδιδαν αποδείξεις θα θεωρούν την αμοιβή που ζητούσαν καθαρή... οπότε θα δούμε αν θέλουν να διπλασιάσουν τις τιμέςα) Θα σε χρεωνουν επιπλεον φπα
β) Προτιμω ο επαγγελματιας να κλεβει και να οφελουμαι εγω αμεσα παρα να πληρωνει στο κρατος αυτος και εγω μαζι και τα λεφτα μας να τα δινουνε σε μιζες, υπερτιμολογησεις, αργομισθιες και αχρηστους εξοπλισμους.
Το κατα κεφαλην χρεως της ελλαδος ειναι 84000 ευρω/μαλακα. Δηλαδη αν γινουμε ολοι νομιμοι και πληρωνουμε αυτο θα μειωθει???? Θα ζησουμε να δουμε την ελλαδα να μη χρωσταει???? Οπως μας κλεβει το κρατος, δηλαδη εμεις, το κλεβουμε και εμεις, δηλαδη εμας. Ο καλυτερος τροπος διαχειρησης δημοσιου χρηματος -
Το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας είναι οι μεγάλες σπατάλες που εξακολουθούν να γίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλά επαγγέλματα.
Η ουσιαστική έλλειψη εισροής ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας ελέω γραφειοκρατίας και ανικινήτρων.
Επιπλέον σαν λαός συνολικά καταναλώνουμε περισσότερα απο όσα παράγουμε με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα [ μάυρη τρύπα ...]
Τα παραπάνω δεν επιτρέπουν στον Έλληνα να δεί σύντομα ' άσπρη μέρα' με βάση τη λογική !!!
Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι ΄παίξε - γέλασε ' !!! -
Κ. Τσολάκο, επιτρέψτε μου να κρίνω εγώ, ως πλήρως φορολογούμενος μισθωτός και μέσω των κακών διαχειριστών που ψηφίζω, πως θα διατεθούν τα χρήματα που πρέπει να πληρώσετε, αντί να τα διαχειρίζεστε εσείς ο ίδιος. Ευχαριστώ.
-
Σύντομα θα ξεπεράσουμε πάντως τη Νορβηγία.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σύντομα θα ξεπεράσουμε πάντως τη Νορβηγία.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Στάνταρ ...η αξιοκρατία θα πάει περίπατο !!!
Δηλώνω ότι είμαι εναντίον σε οποιαδήποτε μορφή διαχωρισμό των φύλων στην αγορά εργασίας .....είτε σαν πλεονέκτημα είτε σαν μειονέκτημα εκ γενετής εκπόρευομενου!! -
Ο χρήστης TSOLAKOS έγραψε:
μπλα μπλα μπλαΜετά φταίνει οι κακές τράπεζες που δεν μας δίνουνε στεγαστικό να βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, ένα καταναλωτικό να πάρουμε εκείνη την μπέμπα την γκάμπριο που έφερε ο μαντράς της γειτονιάς από την Γερμανία και διακοποδάνειο για να πάει η Μαιρούλα στην Μύκονο 10 μέρες και να χαλάσει 3 χιλιάρικα σε κυριλάτα ξενοδοχεία και ακριβά club.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
μπλα μπλα μπλα
Μετά φταίνει οι κακές τράπεζες που δεν μας δίνουνε στεγαστικό να βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, ένα καταναλωτικό να πάρουμε εκείνη την μπέμπα την γκάμπριο που έφερε ο μαντράς της γειτονιάς από την Γερμανία και διακοποδάνειο για να πάει η Μαιρούλα στην Μύκονο 10 μέρες και να χαλάσει 3 χιλιάρικα σε κυριλάτα ξενοδοχεία και ακριβά club.
Αυτα τα τρια δανεια στα βγαζουν οι τραπεζες στο αψε σβησε....
Και μετα οταν ξεχασεις μια δοση.... σου παιρνουν το σπιτακι που αγορασες, το αυτοκινητακι που αγορασες κ ενα οικοπεδακι για τις διακοπες της Μαιρουλας.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κ. Τσολάκο, επιτρέψτε μου να κρίνω εγώ, ως πλήρως φορολογούμενος μισθωτός και μέσω των κακών διαχειριστών που ψηφίζω, πως θα διατεθούν τα χρήματα που πρέπει να πληρώσετε, αντί να τα διαχειρίζεστε εσείς ο ίδιος. Ευχαριστώ.Οπως μας κλεβει το κρατος, δηλαδη εμεις, το κλεβουμε και εμεις, δηλαδη εμας. Ο καλυτερος τροπος διαχειρησης δημοσιου χρηματος
Μανο πλακα κανουμε με τα χαλια μας περιγραφοντας τη πραγματικοτητα. Προσωπικα δεν τα περνω σοβαρα. Τους κακους και καλους διαχειριστες εμεις τους ψηφιζουμε οπως το λες. Αλλα οταν ασκουνε την εξουσια με τετοιο τροπο μας προκαλουνε να αντιδρασουμε. Οταν πληρωνουμε, εγω και εσυ μαζι, και δεν εχουμε βραχυπροθεσμα ή μακροπροθεσμα οφελη ουτε καποιο στοχο να πετυχουμε περα απο τη μειωση του δημοσιου χρεους,
(βλεπε επιτηρηση ) τοτε ολοι μας εχουμε την απορια γιατι να πληρωνουμε και ψαχνουμε τροπους να μη πληρωνουμε. Το φαινομενο αυτο δεν ειναι σημερινο, το εχουμε εδω και χρονια ως κοινωνια, αλλα τα τελευταια χρονια, ανεξαρτητως κυβερνησης, αυτο εντεινεται αντι να απαλειφετε. Ποιο δικαια κοινωνια θελουμε και οχι διευρηνση του αισθηματος της αδικιας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κ. Τσολάκο, επιτρέψτε μου να κρίνω εγώ, ως πλήρως φορολογούμενος μισθωτός και μέσω των κακών διαχειριστών που ψηφίζω, πως θα διατεθούν τα χρήματα που πρέπει να πληρώσετε, αντί να τα διαχειρίζεστε εσείς ο ίδιος. Ευχαριστώ.σκάσε και κολυμπα τότε πλήρως φορολογουμενε μισθωτέ
-
Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι. Αυτοί φοροδιαφεύγουν, ξεπλένουν μαύρο χρήμα, παντρεύονται στο Παρίσι με βασιλικούς γάμους, παίρνουν μίζες για δημόσια έργα κει εξοπλισμούς, κυκλοφορούν με Cayenne κλπ κλπ. Κυνηγήστε τους κι΄ άλλο και μην ανησυχείτε σε λίγο θα τους τα πάρουν όλα οι τράπεζες και θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;