-
Kia Cee'd - - By JASON STEIN | AUTOMOTIVE NEWS - - Source: Autoweek
The Cee'd concept will reveal the look of the new lower-medium car that Kia plans to build at its new 1.1 billion euros plant in Zilina, Slovakia, starting in December.
The concept is a teaser that is a 'starting point for a new design DNA for Kia,' the carmaker says. It has styling cues from the Sorento medium SUV and Picanto minicar.
The name Cee'd (pronounced seed) represents the car's 'seed' for future growth in Europe, a Kia press statement said.
The five-door hatchback concept is powered by a four-cylinder, 2.0-liter turbocharged gasoline engine.
It was styled at Hyundai/Kia's design center in Russelsheim.
The production version will appear at the Paris auto show in September.
-
The Cee'd concept will reveal the look of the new lower-medium car that Kia plans to build at its new 1.1 billion euros plant in Zilina, Slovakia, starting in December.
The concept is a teaser that is a 'starting point for a new design DNA for Kia,' the carmaker says. It has styling cues from the Sorento medium SUV and Picanto minicar.
The name Cee'd (pronounced seed) represents the car's 'seed' for future growth in Europe, a Kia press statement said.
The five-door hatchback concept is powered by a four-cylinder, 2.0-liter turbocharged gasoline engine.
-
-
To είδα και σ'ελληνική αυτοκινητιστική ιστοσελίδα. Αρκετά κακό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To είδα και σ'ελληνική αυτοκινητιστική ιστοσελίδα. Αρκετά κακό.για ποια πλατεία ετοιμάζεται αυτό;
-
Δεν ξέρω, αλλά με δίλιτρο τούρμπο μάλλον θα κερνάει μπόλικα τσαγάκια στις παρακείμενες καφετέριες.
-
Πολλή κούραση πάντως σ' αυτό το design center του Russelsheim, ρε παιδί μου. Δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν περιοδικά, μπας και κλέψουν καμιά ιδέα...
Πολύ ωραία η μίξη του καπώ και των μπροστινών φώτων του 307 με το τελείωμα του νέου Leon και τη μάσκα της Audi.
-
Στο Ρουσελχάιμ είναι και τα κεντρικά της Opel, τι περίμενες;
-
Πάντως μου αρέσει πολύ περισσότερο από την BMW σειράς 1.
-
Πιο καλά να πάρει κανείς ένα μεταχειρισμένο Focus I. Και πιο φθηνά θα του'ρθει και πιο ωραίο είναι και καλύτερα στρίβει... Και γλιτώνει και την ξεφτίλα.
-
... εκτός αν του παίζει το συγκεκριμένο επίμονα τα φώτα και ενοχλείται η συνοδηγός.
-
Καλο ειναι...
Ακολουθει τις τασεις της εποχης και της κατηγοριας... -
μόνο εμένα μου θυμίζει facelift του Mazda 3?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω, αλλά με δίλιτρο τούρμπο μάλλον θα κερνάει μπόλικα τσαγάκια στις παρακείμενες καφετέριες.Να κεράσει,
αρκεί να κρατηθεί στην πλατεία και να μην μπεί μέσα απ' τη μπάρα.. -
Να μην είμαστε άδικοι όμως βρε παιδιά... Τα κορεάτικα είναι ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Τώρα, σε τι ακριβώς είναι καλά, δεν θα το μάθουμε ποτέ...
-
γιατι εχω την αισθηση οτι αμα ειχε σημα αλλου κατασκευαστη θα γραφατε αλλα (πολλοι απο εσας)
τεσπα
εμενα μ'αρεσε σχεδιαστικα
-
Afou to xoume 3anapei. I retsinia diskola fevgei.
Kai to apistefto odigika amaksi na vgaloun oi Koreates, gia tous Ellines tha einai apla akoma ena 'kineziko'.
Omorfo fainetai.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατι εχω την αισθηση οτι αμα ειχε σημα αλλου κατασκευαστη θα γραφατε αλλα (πολλοι απο εσας)Φυσικά και θα έγραφα άλλα... ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα το'θαβα αν είχε το σήμα κάποιου σοβαρού ή 'σοβαρού' κατασκευαστή.
-
Aρκετοί κατασκευαστές πάντως θα ήθελαν δίλιτρο turbo 200 ίππων στην γκάμα τους
Ακόμα πάντως δεν πάτησε άσφαλτο και κρίνουμε αν στρίβει
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μόνο εμένα μου θυμίζει facelift του Mazda 3?Oχι γιαυτο και εγραψα οτι ακολουθει τις τασεις της εποχης....
Κι ενω για το Mαzντα εχουν γραφτει ως και διθυραμβοι το ΚΙΑ το θαβουμε...Θυμιζουμε τους αμερικανους που το 1958 αν δε κανω λαθος κορο'ι'δευαν τα πρωτα ΤΟΥΟΤΑ (CROWN) που εισηχθησαν στην Αμερικη.
Παντως τα Κορεατικα βελτιωνονται με τεραστια αλματα.
Και μιας και περι ΚΙΑ ο λογος συγκρινετε το pride με το picanto ή το προηγουμενο sportage με το τωρινο.
Τα ιδια πανω κατω ισχυουν και για τη μητρικη Hyundai και για την-πρωην Daewoo και νυν-Chevrolet.
Kia Cee'd Concept