-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
show TOP GEAR? Here are the results:
Το HHR, απο τις φωτογραφιες που ειδα, φαινεται χοντροκομενο και οιλοι γκρινιαζουν για τους αδυναμους κινητηρες, ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα με το PT, νομιζω οτι θα επρεπε να το κανουν πιο δυνατο. Αν εγω νομιζω οτι το 2.0L ειναι σοφτ ποσο μαλλον στην αμερικη που το παιρνουν για γρηγορο μικρο (νομιζω)
Ολοι γκρινιαζουν για τους αδυναμους κινητηρες γραφεις. Ναι για ΗΠΑμερικανικα δεδομενα ο 2.2λιτρος και για τωρα μοναδικος κινητηρας του ειναι πολυ λιγος (143 ιππους SAE C.). Ομως δες την τιμη: $15Κ ειναι η αρχικη τιμη του οχηματος. Και γιαυτο δεν γκρινιαζει κανεις οπως κακως εγραψες. ΑΝτιθετα μαλιστα:
http://www.acurazine.com/forums/showthr ... ost4397545
Τελος για κινητηρες παλι, σιγουρα θα δεις πολυ πιο δυνατους κινητηρες στο HHR. Ο 2λιτρος τουρμπο του Solstice GXP μαντευω θα χρισημοποιηθει ή ισως ο supercharged 2λιτρος απο το Cobalt SS.
Ο λογος?
http://www.acurazine.com/forums/showthr ... ost4059812
Ο στοχος της GM, να κανει το HHR να παει με 250 μιλια την ωρα στο Bonneville. Το σχεδιο? 1400 αλογα απο 4 κυλινδρους με ενα τουρμπο.
Για βρες μου που εγραψα 'κακως' για την τιμη σε παρακαλω
Ισως δεν το εγραψα καλα. Δεν εννοησα οτι εγραψες οτι γκρινιαζουν για την τιμη, ομως γκρινιαζουν για τον κινητηρα. Αυτο που εννοησα ηταν οτι κανεις δεν γκρινιαζει για τιποτε διοτι η τιμη ειναι τοσο χαμηλη.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Αν ήτανε για τα σχόλια που λέμε αναμεταξύ μας εμείς πού δέν έχουμε οδηγήσει (ούτε κάν δεί ή ακούσει) ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο θα έλεγα ότι 'τόσο ξέρουμε,τόσο λέμε'
Αλλά τό ότι αυτά τα σχόλια υπάρχουν στόν ειδικό τύπο;
Ειλικρινά,δέν ξέρω άν μόνο η τελευταία γενιά τής κορβέτας είναι τόσο καλή στό να γράφει χρόνο στήν πίστα οπότε καί ίσως δικαιολογείται η όποια καθυστέρηση στήν καταξίωσή της από τα έντυπα του χώρου,αλλά άν δέν είναι έτσι τότε πλανώμαστε πλάνην.Κάποτε μπορούσε καί ο Ευρωπαίος να βάλει χέρι.
Σήμερα ούτε το καπώ δέν ανοίγει χωρίς τό ειδικό 'φίς' τής αντιπροσωπείας. :angry2:Αν εσύ θεωρείς την πίστα ως κριτή (ως ομογενές πεδίο αντιπαράθεσης) και η Corvette τα καταφέρνει καλά (πάντα υπό το πρίσμα και της προσιτότητας του μοντέλου), τότε μάλλον μερικά μάτια πρέπει να ανοίξουν. Πρέπει να ανοίξουν, γιατί έτσι και ανοίξουν τα σύνορα και γίνει εφικτή η αθρόα μεταφορά αυτοκινήτων από την Αμερική προς την Ευρώπη (πράγμα λίγο δύσκολο ακόμα), οι αμερικανικές τοποθετήσεις στο θέμα 'αυτοκίνητο', θα γίνουν βίωμα σε πολλούς.
Ξανα δεν καταλαβαινω... Τα Αμερικανικα αυτοκινητα ειναι αναμεσα σας καθε μερα και ωρα. Γιατι δεν τα βλεπετε?
Ασε θα γινει χαμος παλι τα εχουμε πει και υπαρχει διαφορα αποψεων για το τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και Ευρωπαικου σχεδιασμου κτλ κτλ..
Νικος
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν ήτανε για τα σχόλια που λέμε αναμεταξύ μας εμείς πού δέν έχουμε οδηγήσει (ούτε κάν δεί ή ακούσει) ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο θα έλεγα ότι 'τόσο ξέρουμε,τόσο λέμε'
Αλλά τό ότι αυτά τα σχόλια υπάρχουν στόν ειδικό τύπο;
Ειλικρινά,δέν ξέρω άν μόνο η τελευταία γενιά τής κορβέτας είναι τόσο καλή στό να γράφει χρόνο στήν πίστα οπότε καί ίσως δικαιολογείται η όποια καθυστέρηση στήν καταξίωσή της από τα έντυπα του χώρου,αλλά άν δέν είναι έτσι τότε πλανώμαστε πλάνην.Κάποτε μπορούσε καί ο Ευρωπαίος να βάλει χέρι.
Σήμερα ούτε το καπώ δέν ανοίγει χωρίς τό ειδικό 'φίς' τής αντιπροσωπείας. :angry2:Ο ειδικός τύπος της Ευρώπης πατάει σε κάποια standards τα οποία έχει διδαχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι λογικό ο ευρωπαϊκός ειδικός τύπος να δυσανασχετεί μέχρι να κατανοήσει τα standards σύμφωνα με τα οποία χτίζονται τα αμερικανικά αυτοκίνητα. Και πρόσεξε: Δεν μιλάω για ανωτερότητα ή κατωτερότητα, αλλά για διαφορά νοοτροπίας.
Άλλοι δρόμοι, άλλοι άνθρωποι, άλλο οδόστρωμα, άλλες νομοθεσίες, άλλη γεωγραφία φτιάχνουν αυτή την 'απόσταση κόσμων', ανάμεσα στα αυτοκίνητα των δύο ηπείρων.
Αν εσύ θεωρείς την πίστα ως κριτή (ως ομογενές πεδίο αντιπαράθεσης) και η Corvette τα καταφέρνει καλά (πάντα υπό το πρίσμα και της προσιτότητας του μοντέλου), τότε μάλλον μερικά μάτια πρέπει να ανοίξουν. Πρέπει να ανοίξουν, γιατί έτσι και ανοίξουν τα σύνορα και γίνει εφικτή η αθρόα μεταφορά αυτοκινήτων από την Αμερική προς την Ευρώπη (πράγμα λίγο δύσκολο ακόμα), οι αμερικανικές τοποθετήσεις στο θέμα 'αυτοκίνητο', θα γίνουν βίωμα σε πολλούς.
Όσο για το φις της αντιπροσωπείας έχεις δίκιο, με τη διαφορά ότι ακόμα και τότε βάζανε ακόμα περισσότερο χέρι οι Αμερικανοί στα αυτοκίνητά τους, μια που οι συνθήκες ταίριαζαν ακόμα περισσότερο.
Ακριβως. Μια και η ιδιοκτησια του αυτοκινητου ειναι συνυφασμενη με την κουλτουρα στις ΗΠΑ δεν περιοριζεται στα Αμερικανικα αυτοκινητα. Εξαπλωνεται και στα Ιαπωνικα, Ευρωπαικα, Κοαρεατικα κτλ κτλ... Το οτι η τεχνολογια γινεται πιο δυσκολη αποτελει ενα εμποδιο αλλα υπαρχουν πολλα λεφτα να ξοδευτουν σε βελτιωσεις και ανταλακτικα και ειναι φυσικο να υπαρχουν μικρες εταιρειες που μπαινουν σε αυτη την αγορα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ασε θα γινει χαμος παλι τα εχουμε πει και υπαρχει διαφορα αποψεων για το τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και Ευρωπαικου σχεδιασμου κτλ κτλ..Από τη στιγμή που ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θεωρώ ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με αυτήν. Υπάρχει καθεστώς κλειστής αγοράς, ακόμα.
Και τι να γνωρίζει εδώ που τα λέμε, όταν δεν ξέρουμε τα βασικά της τοποθέτησης των διαφόρων brands και μοντέλων, ακόμα και πολύ γνωστών σαν ονόματα...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παρατηρήσατε και μία λεπτομέρεια;
Αν πρόσεξα καλά, στο ταμπλό της Βετ, γράφει 'προσοχή, έλλειψη αέρα στο μπροστινό δεξί ελαστικό'!!
Τό πρόσεξες καί εσύ;
Δεν καταλαβαινω τα ειρωνικα γελακια. Παρα πολλα αυτοκινητα στις ΗΠΑ εχουν (TPMS = tire pressure monitoring system). Νομιζω σε μερικα χρονια θα ειναι και υποχρεωτικο στις ΗΠΑ. Εγω προσωπικα το ειχαν σε δυο αυτοκινητα και δεν εχω προβλημα.
Νικος
Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι εδώ είναι ειρωνικά τα γελάκια...μου λές? Αφού το TPMS αυτό έγραφε στο videάκι...για την ακρίβεια έγραφε χαμηλή πίεση...
Προς τι λοιπόν το 'πέσιμο'?????
Άντε καλή Τσικνοthursday παίδες, πολύ τσιτωμένους σας βλέπω για περάστε από δώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=17197Γιατι ολοι γελαγανε που το TPMS υπηρχε και εγραφε 'χαμηλη πιεση'. Στα ματια μου φαινοντανε οτι κανατε το κλασσικο πεσιμο 'οι χαζο Αμερικανοι δεν ξερουν να ελεγχουν τα ελαστικα τους κτλ κτλ...' αν το λεγανε σοβαρα τοτε ποιος ο λογος για τα γελακια. Εστω αν το λεγατε σοβαρα γιατι αναρωτιωσαστε παω πασο. Σχετικα με τον συνδεσμο για τα καρναβαλια (Halloween) ειναι τον Οκτωβριο στις ΗΠΑ.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αν πρόσεξα καλά, στο ταμπλό της Βετ, γράφει 'προσοχή, έλλειψη αέρα στο μπροστινό δεξί ελαστικό'!!
Τό πρόσεξες καί εσύ;
Δεν καταλαβαινω τα ειρωνικα γελακια. Παρα πολλα αυτοκινητα στις ΗΠΑ εχουν (TPMS = tire pressure monitoring system). Νομιζω σε μερικα χρονια θα ειναι και υποχρεωτικο στις ΗΠΑ. Εγω προσωπικα το ειχαν σε δυο αυτοκινητα και δεν εχω προβλημα.
Νικος
Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι εδώ είναι ειρωνικά τα γελάκια...μου λές? Αφού το TPMS αυτό έγραφε στο videάκι...για την ακρίβεια έγραφε χαμηλή πίεση...
Άντε καλή Τσικνοthursday παίδες, πολύ τσιτωμένους σας βλέπω για περάστε από δώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=17197Γιατι ολοι γελαγανε που το TPMS υπηρχε και εγραφε 'χαμηλη πιεση'. Στα ματια μου φαινοντανε οτι κανατε το κλασσικο πεσιμο 'οι χαζο Αμερικανοι δεν ξερουν να ελεγχουν τα ελαστικα τους κτλ κτλ...' αν το λεγανε σοβαρα τοτε ποιος ο λογος για τα γελακια. Εστω αν το λεγατε σοβαρα γιατι αναρωτιωσαστε παω πασο. Σχετικα με τον συνδεσμο για τα καρναβαλια (Halloween) ειναι τον Οκτωβριο στις ΗΠΑ.
Νικος
Όχι ρε μάστορα!
Απλά στο dvd λέγαν συνέχεια τι γ@μ@τοι που είναι και πως η συγκεκριμένη δοκιμή είναι κορυφαία και με τους χρόνους που γράφουν στην πίστα ξεκαθαρίζονται πολλά πράγματα κ.ο.κ...
Οπότε, μετά απ' όλα αυτά, είναι αστείο (να μη πω γελοίο), να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να γυρνάει με χαμηλή πίεση στα λάστιχα...
Τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα 'γελάκια'...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ασε θα γινει χαμος παλι τα εχουμε πει και υπαρχει διαφορα αποψεων για το τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και τι ειναι Αμερικανικης ιδιοκτησιας και Ευρωπαικου σχεδιασμου κτλ κτλ..
Από τη στιγμή που ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θεωρώ ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με αυτήν. Υπάρχει καθεστώς κλειστής αγοράς, ακόμα.
Και τι να γνωρίζει εδώ που τα λέμε, όταν δεν ξέρουμε τα βασικά της τοποθέτησης των διαφόρων brands και μοντέλων, ακόμα και πολύ γνωστών σαν ονόματα...
Ξανα, τα οχηματα που δεν γνωριζει ο Ευρωπαιος ειναι αυτα που εχουν σχεδιαστει για την αγορα των ΗΠΑ και μονο και δεν εισαγωντε στην Ευρωπη. Αυτα ειναι που σημειωνεις ως 'αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας' πιο πανω. Αυτο ομως δεν σημενει οτι δεν υπαρχουν 'ΗΠΑμερικανικα' οχηματα που πωλουντε στην Ευρωπη.
-
Από τη στιγμή που ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θεωρώ ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με αυτήν. Υπάρχει καθεστώς κλειστής αγοράς, ακόμα.
Ξανα, τα οχηματα που δεν γνωριζει ο Ευρωπαιος ειναι αυτα που εχουν σχεδιαστει για την αγορα των ΗΠΑ και μονο και δεν εισαγωντε στην Ευρωπη. Αυτα ειναι που σημειωνεις ως 'αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας' πιο πανω. Αυτο ομως δεν σημενει οτι δεν υπαρχουν 'ΗΠΑμερικανικα' οχηματα που πωλουντε στην Ευρωπη.
το θέμα είναι ποια θεωρούνται αντιπροσωπευτικά δείγματα της Αμερικάνικης σχολής, για να συζητήσουμε αργότερα αν τα ξέρουν οι ευρωπαίοι ή όχι, και ποιοι.
Αυτοί που ασχολούνται, ο 'μέσος' ευρωπαίος κλπ -
Ξανα, τα οχηματα που δεν γνωριζει ο Ευρωπαιος ειναι αυτα που εχουν σχεδιαστει για την αγορα των ΗΠΑ και μονο και δεν εισαγωντε στην Ευρωπη. Αυτα ειναι που σημειωνεις ως 'αντιπροσωπευτικά δείγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας' πιο πανω. Αυτο ομως δεν σημενει οτι δεν υπαρχουν 'ΗΠΑμερικανικα' οχηματα που πωλουντε στην Ευρωπη.Ξανά, δεν αντιλέγω! Ξανά, το ίδιο με εσένα εννοώ! Αυτά που έχουν σχεδιαστεί για την αγορά των ΗΠΑ είναι αυτά που εμπεριέχουν το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής αυτοκινητιστικής κουλτούρας και όχι τα ΗΠΑΕυρωπαϊκά, που αποτελούν μια προσπάθεια 'συναίνεσης'.
Skye, κατά τη γνώμη μου ούτε οι Ευρωπαίοι γνώστες ξέρουν τα αμερικάνικα αυτοκίνητα. Τα 'κατ'εξοχήν' αμερικανικά, όχι τα Opel και τα Saab, αλλά τα διάφορα μοντέλα των 3 του Detroit που δεν βλέπουμε στην Ευρώπη. Το να έρχονται μερικές Corvette, Mustang και Viper προς πώληση στην Ευρώπη (μέσω Γερμανίας), σαφώς και δεν κάνει ούτε τον γνώστη να γνωρίσει την αμερικανική οπτική.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τό πρόσεξες καί εσύ;
Νικος
Νικος
Όχι ρε μάστορα!
Απλά στο dvd λέγαν συνέχεια τι γ@μ@τοι που είναι και πως η συγκεκριμένη δοκιμή είναι κορυφαία και με τους χρόνους που γράφουν στην πίστα ξεκαθαρίζονται πολλά πράγματα κ.ο.κ...
Οπότε, μετά απ' όλα αυτά, είναι αστείο (να μη πω γελοίο), να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να γυρνάει με χαμηλή πίεση στα λάστιχα...
Τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα 'γελάκια'...Εγώ πάντως είχα ξεραθεί στο γέλιο βλέπωντας το γι αυτόν ακριβώς το λόγο που γράφει πιο πάνω ο charmak...Είναι δυνατόν να γελάμε με το TPMS της Vette και το κάθε TPMS που αποτελεί εξοπλισμό ασφάλειας του αμαξιού? Και στην τελική χαζοί ήταν οι δημοσιογράφοι που δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν την πίεση του ελαστικού, ενώ ταυτόχρονα τραβούσαν και video και όχι οι Αμερικάνοι που το έβαλαν στο αμάξι, αλλωστε TPMS έχουν ως βασικό εξοπλισμό και πολλά Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα άρα δεν αποτελεί κάτι περιέργο...αλλά έτσι είναι άμα υπάρχει προκατάληψη, όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Κάθε φορά που κάποιος γράφει κάτι για Αμερικάνικο αυτοκίνητο αμέσως αρχίζουν οι ειρωνείες και παρατίθενται λίγο ως πολύ τα ίδια επιχειρήματα και από τις 2 πλευρές, έχετε καταντήσει γραφικοί πλεόν και με το έχετε δεν αναφέρομαι μόνο στους εξ Αμερικής φίλους, το διευκρινίζω αν και θεωρώ οτι είναι σαφές για να μην κατηγορηθώ για επίθεση αργότερα...
Υ.Γ1 Εγώ πάντως θα χτυπούσα μια Vette αν είχε την τιμή πώλησης που έχει στην υπόλοιπη Ευρώπη πόσο δε αν είχε την Αμερικάνικη τιμήΥ.Γ2 Το ξέρω οτι το Halloween είναι τον Οκτώβριο απλά είπα να αλαφρύνω λίγο το κλίμα
-
Παιδιά,μήν κάθεστε να εξηγείτε τα αυτονόητα.
Καί ο ίδιος κατάλαβε τί είδους γέλια ήταν εκείνα,αλλά τό έριξε στήν τρέλα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παιδιά,μήν κάθεστε να εξηγείτε τα αυτονόητα.
Καί ο ίδιος κατάλαβε τί είδους γέλια ήταν εκείνα,αλλά τό έριξε στήν τρέλα.Δεν έχεις άδικο...
-
charmak ακριβώς αυτό είναι που έγραψες.
Το σημείωσα κι εγώ στην αρχή, αλλά μάλλον αγνοήθηκε.
Ο λόγος που το αναφέραμε προφανώς δεν ήταν για να χλευάσουμε την Βετ, αλλά τις συνθήκες, υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι γύροι.Kαι ο άλλος αμέσως να παρεξηγηθεί, γιατί του θίξαμε την Βετ!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
αφιστε το να λισαξι το τρολ να παει στον μπους.... (για να μη πω διαολο και θεοριθει βρισια)Κι αν κάνει το λάθος και πάει στον Μπρους;
-
Δεν είδα το DVD αλλά διάβασα για τη δοκιμασία στο προηγούμενο τεύχος.
Μου δόθηκε η εντύπωση ότι αφενός δεν οδηγούσε όλα τα αυτοκίνητα ο ίδιος οδηγός και αφετέρου ότι οι χρόνοι των δίάφορων αυτοκινήτων σε διάφορες στροφές αφήνουν πολλά ανεξήγητα.... ή μάλλον εξηγούν και αποκαλύπτουν τα πάντα!! Δηλαδή εξηγούν ότι τα οδηγούσαν διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών ικανοτήτων ή με διαφορετικά κέφια. Ακολυθείστε το παρακάτω σκεπτικό: το πιο δυνατό αυτοκίνητο μπαίνει πιο αργά (μιλάμε για 10χλμ όχι για 2-3) στη στροφή, βγαίνει πιο αργά αλλά κάνει καλύτερο χρόνο, ενώ το πιο αργό αυτοκίνητο μπαίνει πιο γρήγορα βγαίνει πιο γρήγορα αλλά κάνει χειρότερο χρόνο.... άρα το πρώτο πέρασε πιο αργά και πιθανόν πιο κλειστά διανύοντας μικρότερη απόσταση ενώ το άλλο αν και πιο αργό/αδύνατο πέρασε πιο γρήγορα αλλά γλυστρώντας διανύοντας μεγαλύτερη απόσταση που του κοστίζει σε χρόνο (και σε λάστιχα). Αυτά, εφόσον δεχτούμε ότι οι μετρήσεις έγιναν σωστά και ότι δεν χτύπησε ο δαίμονας του τυπογραφείου, δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα τα οδηγούσαν διαφορετικοί άνθρωποι ή/και άνθρωποι ακατάλληλοι για οριακή οδήγηση σε πίστα κλπ κλπ με τρόπο σαφώς μη συγκρίσιμο ή επαναλάμβανόμενο. Με βάση τα παραπάνω αναγκάζομαι να δώσω ελάχιστη σημασία στα αριθμητικά αποτελέσματα, τις σχετικές κατατάξεις αλλά και στα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαν οι συγγραφείς/δημοσιογράφοι/οδηγοί.
Σκόπευα να αγοράσω το περιοδικό για το DVD για να μελετήσω γραμμές αλλά αν είναι για παντιλίκια μόνο δνε πειράζει.... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
charmak ακριβώς αυτό είναι που έγραψες.
Το σημείωσα κι εγώ στην αρχή, αλλά μάλλον αγνοήθηκε.
Ο λόγος που το αναφέραμε προφανώς δεν ήταν για να χλευάσουμε την Βετ, αλλά τις συνθήκες, υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι γύροι.Kαι ο άλλος αμέσως να παρεξηγηθεί, γιατί του θίξαμε την Βετ!
Καί άν βρεθεί κάποιος πού να έχει αντίθετη γνώμη,άς κοιτάξει ποιός άνοιξε τό θρέντ,καί τί ακριβώς λέει μέσα σε αυτό.
......'ειρωνικά γελάκια'.....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είδα το DVD αλλά διάβασα για τη δοκιμασία στο προηγούμενο τεύχος.
Μου δόθηκε η εντύπωση ότι αφενός δεν οδηγούσε όλα τα αυτοκίνητα ο ίδιος οδηγός και αφετέρου ότι οι χρόνοι των δίάφορων αυτοκινήτων σε διάφορες στροφές αφήνουν πολλά ανεξήγητα.... ή μάλλον εξηγούν και αποκαλύπτουν τα πάντα!! Δηλαδή εξηγούν ότι τα οδηγούσαν διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών ικανοτήτων ή με διαφορετικά κέφια. Ακολυθείστε το παρακάτω σκεπτικό: το πιο δυνατό αυτοκίνητο μπαίνει πιο αργά (μιλάμε για 10χλμ όχι για 2-3) στη στροφή, βγαίνει πιο αργά αλλά κάνει καλύτερο χρόνο, ενώ το πιο αργό αυτοκίνητο μπαίνει πιο γρήγορα βγαίνει πιο γρήγορα αλλά κάνει χειρότερο χρόνο.... άρα το πρώτο πέρασε πιο αργά και πιθανόν πιο κλειστά διανύοντας μικρότερη απόσταση ενώ το άλλο αν και πιο αργό/αδύνατο πέρασε πιο γρήγορα αλλά γλυστρώντας διανύοντας μεγαλύτερη απόσταση που του κοστίζει σε χρόνο (και σε λάστιχα). Αυτά, εφόσον δεχτούμε ότι οι μετρήσεις έγιναν σωστά και ότι δεν χτύπησε ο δαίμονας του τυπογραφείου, δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα τα οδηγούσαν διαφορετικοί άνθρωποι ή/και άνθρωποι ακατάλληλοι για οριακή οδήγηση σε πίστα κλπ κλπ με τρόπο σαφώς μη συγκρίσιμο ή επαναλάμβανόμενο. Με βάση τα παραπάνω αναγκάζομαι να δώσω ελάχιστη σημασία στα αριθμητικά αποτελέσματα, τις σχετικές κατατάξεις αλλά και στα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαν οι συγγραφείς/δημοσιογράφοι/οδηγοί.
Σκόπευα να αγοράσω το περιοδικό για το DVD για να μελετήσω γραμμές αλλά αν είναι για παντιλίκια μόνο δνε πειράζει....Τα οδηγούσαν οι εξής 2: Πατέλος και Στεργίοπουλος
Ο πόλεμος τών κόσμων