-
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια σχολη στο εξωτερικο (γιατι απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα δεν υπαρχει) που να σου προσφερει κατι σαν μεταπτυχιακο ή ενα κανονικο πτυχιο το οποιο να σου δινει τα φωτα και τις γνωσεις ωστε να μπορεις να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο κυριως εγκεφαλων αυτοκινητων και τι γινεται τι ισχυει!
Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια σχολη στο εξωτερικο (γιατι απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα δεν υπαρχει) που να σου προσφερει κατι σαν μεταπτυχιακο ή ενα κανονικο πτυχιο το οποιο να σου δινει τα φωτα και τις γνωσεις ωστε να μπορεις να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο κυριως εγκεφαλων αυτοκινητων και τι γινεται τι ισχυει!
-
-
Να σου προτείνω να αλλάξεις τον τίτλο σε κάτι πιο συγκεκριμένο; Νομίζω θα το διαβάσουν περισσότερα άτομα αν γράψεις συνοπτικά το θέμα
-
Με μία σύντομη έρευνα βρήκα αυτά τα δύο πανεπιστήμια στην Αγγλία:
http://perseus.herts.ac.uk/prospectus/f ... cm_ssc.cfm
http://www2.shu.ac.uk/prospectus/op_UGl ... &status=TN -
Το είχα ψάξει γιατι με ενδιαφέρει!
Το καλύτερο που βρήκα είναι το http://www.efi101.com/
και εαν δείς κάνει ένας τυπάς μαθήματα ανα τον κόσμο
USA Αυστραλία αγγλία!Επίσης εάν μαζεθτούν άτομα και υπάρχει δυναμόμετρο μπορείς να του
κάνεις πρόταση! Εμένα με κούφανε ότι θέλει μόνο 1-2 μέρες!και μιλάμε για 800 λίρες περίπου η συμμετοχή κτλ!
δες λιγο το σίτε και τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης japanpower έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια σχολη στο εξωτερικο (γιατι απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα δεν υπαρχει) που να σου προσφερει κατι σαν μεταπτυχιακο ή ενα κανονικο πτυχιο το οποιο να σου δινει τα φωτα και τις γνωσεις ωστε να μπορεις να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο κυριως εγκεφαλων αυτοκινητων και τι γινεται τι ισχυει!Ευχαριστω εκ των προτερων
Σαν καθαρό πτυίο δεν υπάρχει αλλά μόνο σε κάποιο πτυχίο automotive.Εγώ σπουδάζω στο university of Hertfordshire και συγκεκριμένα automotive enginnering with motorsport,έχει το λινκ παραπάνω σε ποστ.Αυτό είναι ίσως ότι κοντινότερο μπορείς να βρείς σε αυτό που ζητάς μιας και δεν υπάρχει καθαρά σαν πτυχίο.
Αυτό με τον τύπο και τις 2 μέρες μάθημα δεν μου φαίνεται και πολύ σόι.Δεν πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις προγραμματιστής εγκεφάλων μέσα σε 2 μέρες έτσι απλά.Εδώ έχει ολόκληρο δυναμόμετρο πάγκου και μας λιώνουν στο μάθημα ολόκληρα εξάμηνα,οπότε είμαι λίγο επιφυλακτικός.
-
Παιδια σας ευχαριστω ολους!Θα μελετησω οτι μου υποδειξατε και θα τα ξαναπουμε!Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να αποκτησω εφοσον στραφω προς τα εκει τις καταλληλοτερες γνωσεις για τον κλαδο αυτο!
Απ'οτι ξερω χρειζεται πολυ καλη γνωση αντοχης υλικων προγραμματισμου και ηλεκτρονικων κυκλωματων -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Σαν καθαρό πτυίο δεν υπάρχει αλλά μόνο σε κάποιο πτυχίο automotive.Εγώ σπουδάζω στο university of Hertfordshire και συγκεκριμένα automotive enginnering with motorsport,έχει το λινκ παραπάνω σε ποστ.Αυτό είναι ίσως ότι κοντινότερο μπορείς να βρείς σε αυτό που ζητάς μιας και δεν υπάρχει καθαρά σαν πτυχίο.
Αυτό με τον τύπο και τις 2 μέρες μάθημα δεν μου φαίνεται και πολύ σόι.Δεν πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις προγραμματιστής εγκεφάλων μέσα σε 2 μέρες έτσι απλά.Εδώ έχει ολόκληρο δυναμόμετρο πάγκου και μας λιώνουν στο μάθημα ολόκληρα εξάμηνα,οπότε είμαι λίγο επιφυλακτικός.
Γιάννη(?) κάνεις μεταπτυχιακό εκεί ή σπουδάζεις σαν μηχανολόγος με ειδίκευση στο automotive;;;;
-
Ο χρήστης sjx έγραψε:
O σωστος τροπος ειναι αυτος. Μηχανολογια και εξειδικευση. Προγραμματισμος ειναι προγραμματισμος Νομιζω οι της ECUTEC λενε οτι χρησιμοποιουν C. Αυτο το λινκ ειναι για καποιον που θελει να γινει tuner και να αλλαζει τις παραμετρους για βελτιωσεις. Σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται προγραματισμος με την εννοια της πργραμματικης γλωσσας. Υπαρχει ενα GUI interface που επικοινωνει με το ECU. Αν θελει να μαθει κανεις να σχεδιαζει τον τροπο επικοινωνιας και το GUI και το λογισμικο που τρεχει μεσα στο ECU τοτε η μηχανολογια ειναι ο καλυτερος τροπος.
Νικος
-
Εχω την εντυπωση οτι ο japanpower αναφερεται στο tuning και οχι στον σχεδιασμο/κατασκευη/προγραμματισμο συστηματων management.
-
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι οποίοι σπούδασαν διοίκηση επιχειρήσεων (ονόματα δε λέμε!) και τώρα προγραμματίζουν ECU. Μήπως δε χρειάζεται πτυχίο αλλά μεράκι και ψάξιμο;
Βέβαια, αν έχεις τρέλα με το αντικείμενο είναι κι ένας πολύ ευχάριστος κι ενδιαφέρον τρόπος να μη βαρεθείς το 'διάβασμα'...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί οι οποίοι σπούδασαν διοίκηση επιχειρήσεων (ονόματα δε λέμε!) και τώρα προγραμματίζουν ECU. Μήπως δε χρειάζεται πτυχίο αλλά μεράκι και ψάξιμο;Βέβαια, αν έχεις τρέλα με το αντικείμενο είναι κι ένας πολύ ευχάριστος κι ενδιαφέρον τρόπος να μη βαρεθείς το 'διάβασμα'...
Aυτο ειναι γεγονος σε ολους τους κλαδους!
Ισως η εμπειρια σε αυτο το τομεα να βοηθαει περισσοτερο απο το θεωρητικο υποβαθρο -
Κοιταξτε, γεγονος παραμενει οτι ειδικα για το θεμα management οσον αφορα το tuning, αυτο που χρειαζεται ειναι
α) διαβασμα βιβλιων ειδικου τυπου για να αποκτησεις την θεωρητικη γνωση.
β) ενασχοληση με το αντικειμενο για να μαθεις να τα εφαρμοζεις. Αυτο συμπεριλαμβανει το trial & error, οπου στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να αποδειχτει ιδιαιτερα ακριβο, για αυτο πρεπει να γινεται στο πλαι μαστορα που ξερει τι κανει ωστε να μεταδιδει τις πρακτικες γνωσεις χωρις να σπαει και απο ενα μοτερ καθε φορα.Για να καταλαβετε, η πτυχειακη μου εργασια ηταν το Formula Student (σχεδιασμος, κατασκευη ενος μονοθεσιου αγωνιστικου και αγωνες εναντια σε οχηματα αλλων πανεπιστημιων). Εκει λοιπον εγω ημουν υπευθυνος management. Ε για να βγαλω την δουλεια που επρεπε για την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ πτυχειακη μου εργασια, τετοια βιβλια διαβαζα και γυρναγα απο (αγγλο) βελτιωτη σε βελτιωτη, ενω ειχαμε και τους υπευθυνους της EFI Technologies και παιζαμε μαζι πανω στο αμαξι και στο δυναμομετρο.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το tuning δεν το μαθαινεις στο πανεπιστημιο.
-
το Formula Student είναι μεγάλο σχολείο,εγώ δούλεψα τον DTA PRO
για το δικό μας φορμουλάκι.Kacey,στην Αγγλία μόνο θα βρεις αξιόλογη δουλειά...
-
Μην του λες για Αγγλια γιατι παθαινει αλλεργια...
-
Οχι αλλο αγγλια, δεν μπορω.5 χρονια ημουν εκει. Ασε που η βελτιωση στην χωρα μας καλα δουλευει, δεν ψαχνω να δουλεψω σε αυτοκινητοβιομηχανια. Και ας μην χαλαμε το τοπικ του japanpower.
-
kacey ο καιρος?
και αυτο για τον φιλο μας
http://www.ecutek.com.au/history.htm -
Γιατι να κοιταξει τον παραρτημα της ECUTEC στην Αυστραλια αντι να κοιταξει την ECUTEC στην βαση της την Μ Βρετανια.
ECUTEC: http://www.ecutek.com/company/
Φυσικα αν δεν του δινουν δουλεια δεν προκειται να κανει τιποτα εκτος απο το κοιταγμα. Αν θελει να μαθει ισως πρεπει να ρωτησει για βοηθος σε τοπικους tuner στην Ελλαδα. Να βοηθαει για ολες τις δουλειες και να μαθαινει. Ουτε οι Ελληνες Tuner ουτε οι ξενοι θα εχουν θεση εργασιας tuner πως να σας μαθουμε την τεχνη (για να μας παρετε τους πελατες ). Οποτε σιγα κα με το μαλακο. (και πιθανοτατα μερικες σπασμενες μηχανες )
Νικος
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ECU ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ