-
Ναι, τι το περίεργο?
-
παντα θεωρουσα μεγαλη πατατα αυτο το αυτοκινητο, δε μπορω να καταλαβω τι το ιδιαιτερο του βρισκεις , οχι οτι θεωρω το Α2 κελεπουρι, αλλα οχι και την α κλας
-
Μάλλον μπερδεύεις την λέξη 'ιδιαίτερο' με τη λέξη 'ΣΠΟΡ'
-
δε μιλησα για ζμπορ, απλα στα θεματα ποιοτητας , αλλα και αξιοπρεπους οδηγικης συμπεριφορας νομιζω οτι ηταν πολυ λιγο για αυτο που πληρωνες
το βλεπω απλα σαν μια ευκαιρια για αρπακτη της mb να πουλησει κατι που εχει το σημα της , μονο και μονο επειδη εχει το σημα της
-
Τεστ ταρανδου...
-
Εγώ δεν είπα πως είχε καλό φινίρισμα ή ποιότητα κατασκευής, ούτε πως ήταν φθηνή και κελεπούρι. Είπα πως ήταν ξεχωριστό αυτοκίνητο.
Είχε συγκεκριμένη δομή και χωροταξία (οριζόντιο κινητήρα και δάπεδο 'σάντουιτς') με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και ξεχωριστό σχεδιασμό. Ξεχώριζε από τα μακροσκοπικά πανομοιότυπα supermini. Διαφωνείς?
Βγήκαμε εντελώς off-topic όμως.
-
οκ δε διαφωνω, απλα δε μου προκαλεσε καποια αισθηση και απο οτι φαινεται ουτε και στον περισσοτερο κοσμο..
τεσπα, οντως βγηκαμε off και θα με κυνηγαει παλι ο bill με τετοια
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ αναφερόμουν στο Yaris της ίδιας χρονολογίας με το Α2, όχι το σημερινό. Το πρώτο Yaris (που κυκλοφορούσε όταν παρουσιάστηκε το Α2) ζύγιζε 820 κιλά (1.3Sol) και παρ'όλο που και τα 2 είχαν 4 αστέρια το Yaris είχε συνολικά την μεγαλύτερη βαθμολογία EuroNCAP στην κατηγορία του (μιλάω για μέσα 2000).Το Α2 ζύγιζε 895κιλά και είχε Cd0.28 (άσχετο με το αλουμινένιο πλαίσιο αυτό βέβαια). Τα 855 και 0.25 που αναφέρεις είναι της ειδικής έκδοσης 3lt (στην κατανάλωση πάει αυτό) που ήταν πιο ακριβή και σχετικά περιορισμένης παραγωγής και ενδιαφέροντος.
Το συμπέρασμα είναι πως το Α2 αν και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχεδιαστικά (προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ όπως και τα περισσότερα Audi της εποχής αυτής) και είχε το τεχνολογικό highlight του αλουμινένιου πλαισίου, επί της ουσίας δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερα παρά ένα ποιοτικό (αλλά όχι ιδιαίτερα άνετο) supermini.
Η A-class με τα μειονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές της είναι ένα πολύ πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο και ας μην είναι αλουμινένια.
Οι πληροφορίες υποτίθεται πως είναι για το Yaris της ίδιας χρονολογίας ('99)
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=78881Όπως και να'χει όμως, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός οτι το Α2 ήταν μεγαλύτερο (21cm) και 5θυρο (το Yaris εβγαινε μόνο 3θυρο)...
Το βάρος του με αυτά τα δεδομένα (+ το βάρος της πριμιουμοσύνης ) ήταν σούπερ... -
Το βάρος σύμφωνα με το site που παραθέτεις είτε είναι μετρημένο με άλλο τρόπο (πχ με οδηγό?) είτε είναι απλώς λάθος. Σκέψου πως 980κιλά ζύγιζε το Yaris Verso το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο. Το Yaris έβγαινε φυσικά και πεντάπορτο.
Το αλουμίνιο σαν πρώτη ύλη είναι μεν πολύ ελαφρύτερο του χάλυβα αλλά εφόσον χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαισίων η διαμόρφωση του είναι τέτοια που το τελικό όφελος σε βάρος είναι σχετικά μικρό. Φυσικά υπάρχει μεγάλο όφελος σε ακαμψία κυρίως λόγω της γεωμετρίας ενός τέτοιου πλαισίου και λογικά το Α2 θα πρέπει να ήταν πολύ πιο άκαμπτο από ένα Yaris. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει και στην πράξη το Α2 δεν είχε κανένα ιδιαίτερο όφελος από το αλουμινένιο του πλαίσιο.
Το βάρος του θα ήταν σούπερ αν ζύγιζε πχ ~700 κιλά. Με 50 κιλά λιγότερο από το αντίστοιχα 'premium' VW Polo mk3 (με παρόμοιο κινητήρα) και βαρύτερο από αρκετά μοντέλα ίδιας κατηγορίας (το yaris που ανέφερα ή ένα Punto πχ) δεν το λες super.
-
To Yaris βέβαια είναι και 20 εκατοστά μικρότερο.
Σύμφωνα με το Euroncap το 1400αρι Α2 είναι 11 κιλά βαρύτερο από το 1000αρι Yaris.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ δεν είπα πως είχε καλό φινίρισμα ή ποιότητα κατασκευής, ούτε πως ήταν φθηνή και κελεπούρι. Είπα πως ήταν ξεχωριστό αυτοκίνητο.Είχε συγκεκριμένη δομή και χωροταξία (οριζόντιο κινητήρα και δάπεδο 'σάντουιτς') με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και ξεχωριστό σχεδιασμό. Ξεχώριζε από τα μακροσκοπικά πανομοιότυπα supermini. Διαφωνείς?
Βγήκαμε εντελώς off-topic όμως.
δεν συμφωνώ για το ....
μια συζήτηση κάνουμε και προχώρησε σε ένα θέμα ανάλογου ενδιαφέροντος και ουσίας με το παρόν.
Όσον αφορά στο Α2 και στην ΜΒ Α ήταν και τα δυο αρκετά πρωτοπόρα αυτοκίνητα και ενώ το Α2 δεν χάρηκε ιδιαίτερης απήχησης η ΜΒ ακόμη υπάρχει και έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο πόλης!
Το Α1 από την άλλη, δεν έχει να προσφέρει κάτι καινοτομικό και άρα, κατ΄εμέ, δεν θα αφήσει ιστορία... μπορεί όμως να παραμείνει ως μοντέλο αφού βολεύει τον όμιλο και τις βλέψεις του σε αυτή την κατηγορία. Επίσης πιστεύω ότι πωλήσεις θα κάνει και μπορεί, αν και εφόσον η τιμή είναι μέσα στα λογικά πλαίσια του ανταγωνισμού, να κλέψει και από άλλα φθηνότερα μοντέλα, αποτελούμενα από τα ίδια μηχανικά μέρη...
όπως έχω πει παραπάνω, είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σχεδιασμού προϊόντων και όσο κι αν το μειώνουν μερικοί εδώ μέσα, θα αρέσκονται να το βλέπουν στο δρόμο αργότερα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
καλά ο moderator που είναι???
θα'χει παει να το αγοράσει φαίνεται
Και συ εκεί και τον είδες ε;
εγώ ακυρωσα βεβαια, οι πιτσιλιες στο δέρμα της πορτας μου θυμιζαν πιτσιλιές του σερ Ελτον Ιωάννη οταν βλεπει τον Γεώργιο Μιχαηλίδη
ο... μοντ σε τι χρωματάκι την παρήγγειλε...;;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το βάρος σύμφωνα με το site που παραθέτεις είτε είναι μετρημένο με άλλο τρόπο (πχ με οδηγό?) είτε είναι απλώς λάθος. Σκέψου πως 980κιλά ζύγιζε το Yaris Verso το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο. Το Yaris έβγαινε φυσικά και πεντάπορτο.Το αλουμίνιο σαν πρώτη ύλη είναι μεν πολύ ελαφρύτερο του χάλυβα αλλά εφόσον χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαισίων η διαμόρφωση του είναι τέτοια που το τελικό όφελος σε βάρος είναι σχετικά μικρό. Φυσικά υπάρχει μεγάλο όφελος σε ακαμψία κυρίως λόγω της γεωμετρίας ενός τέτοιου πλαισίου και λογικά το Α2 θα πρέπει να ήταν πολύ πιο άκαμπτο από ένα Yaris. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει και στην πράξη το Α2 δεν είχε κανένα ιδιαίτερο όφελος από το αλουμινένιο του πλαίσιο.
Το βάρος του θα ήταν σούπερ αν ζύγιζε πχ ~700 κιλά. Με 50 κιλά λιγότερο από το αντίστοιχα 'premium' VW Polo mk3 (με παρόμοιο κινητήρα) και βαρύτερο από αρκετά μοντέλα ίδιας κατηγορίας (το yaris που ανέφερα ή ένα Punto πχ) δεν το λες super.
Αν και ποσοστιαία τα 50 κιλά δεν είναι και λίγα στα 850kg (εδώ κάνουν αμάν για 50 κιλά στα 1500g) και σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το Α2 έβγαινε με νορμάλ πλαίσιο πόσα κιλά θα ήταν (πιθανόν να ήταν πιο βαρύ απο το Polo, άρα να έχουμε μεγαλύτερο κέρδος)... παρ'ολα αυτά δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου.
ΥΓ: Δικό μου λάθος ... όντως το Yaris έβγαινε και 5θυρο...
-
η γραμμη παραγωγης του Α1
http://www.youtube.com/watch?v=bchSHdxY ... r_embedded
-
Πραγματικα εντυπωσιαστηκα με τους αυτοματισμούς και τα ρομποτικά !
-
Μόλις, έστω καθυστερημένα, διάβασα το τεστ του...
Ένα πρόχειρο, επιφανειακό, μπουρδολόγιο όπως μας έχει συνηθήσει το συγκεκριμένο περιοδικό υπό την νέα του διοίκηση... κρίμα. Πολύ κρίμα.
(όσο για το άλλο, αυτό της σύγκρισης Ιταλίας Γερμανίας, τι να πω... παίρνουνε κάτι εκεί μέσα... αν σκίσει σε πωλήσεις και ικανοποιημένους πελάτες η νέα Αλφα θα καώ! )
-
Ειχαν στην Καρεντα της Βουλιαγμενης ενα μαυρο Α1 απ'εξω στον παραδρομο. Ωραια η αντιθεση των αλουμινενιων τοξων αλλα αρκετα συντηρητικο/αυστηρο το σχημα του. Δεν εκπλησσει αυτο, αλλα περιμενα κατι πιο fun για μικρο.
-
-
-
Audi A1