-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
off-topic αλλά είχα ανοίξει τον configurator στο γαλλικό σάιτ της Σιτροέν και έβγαινε (με τον τούρμπο κινητήρα) πάνω από 20K!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έλεος!1000 φορές το βαρετό και καλά Α1 παρά το μετα-ρετρό ( τρομάρα τους ) DS3.
Εκανες σύγκριση τιμών με Ελλάδα με τα άλλα μοντέλα της εταιρείας;
-
'Ολα μια χαρά είναι, αλλά μας φαίνονται καλά, άλλα χάλια, φυσικά από τις φωτογραφίες γιατί κάτι άλλο δεν έχουμε δει προς το παρόν...
Απλή εκτίμηση έκανα, εγώ τουλάχιστον, για το A1, ότι δηλαδή το εσωτερικό του θα είναι αυτό που λέμε .
Το θέμα, ξαναλέω είναι να μάθουμε τιμές και για το A1 (αλλά και για το Σιτροέν) γιατί αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία στην τελική επιλογή. Και όχι τα μαλακά και τα ημίσκληρα πλαστικά.
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
ταμπλό, με το Ίμπιζα. Φυσικά με πολύ καλύτερη προβιά. (βλέπε υλικά)http://www.netcarshow.com/audi/2011-a1/ ... per_0e.htm
http://www.netcarshow.com/seat/2009-ibi ... per_b8.htm
(όπως έκανε και το Grande Punto με την Μίτο, αν και η τελευταία κρύβει λίγο καλύτερα την κοινή βάση)
Η πόρτα είναι σχεδιαστικά ίδια με αυτή του ΤΤ (όπως και λεπτομέρειες στο ταμπλό)... τώρα πως γίνεται να είναι ίδια το Α1 με το ΤΤ και το Ιμπιθα (καμία θχέθη και θε θχέδιο και θε υλικά) λίγο σε πατωμαυθυποβολή μου κάνει...
ΥΓ: Το σιτροέν πως χώθηκε στη κουβέντα...?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
off-topic αλλά είχα ανοίξει τον configurator στο γαλλικό σάιτ της Σιτροέν και έβγαινε (με τον τούρμπο κινητήρα) πάνω από 20K!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έλεος!
1000 φορές το βαρετό και καλά Α1 παρά το μετα-ρετρό ( τρομάρα τους ) DS3.
Εκανες σύγκριση τιμών με Ελλάδα με τα άλλα μοντέλα της εταιρείας;
Όχι, απλά έψαχνα ένα configurator και τον μόνο που βρήκα (τότε) ήταν στο citroen.fr
Ούτε την τιμή ήθελα να δω, απλά άρχισα να το όπως έχουμε κάνει όλοι χιλιάδες φορές εικονικά και επέλεξα τον τούρμπο κινητήρα (1.6) και χωρίς να κάτι σπέσιαλ ξεπερνούσε τα 20Κ. Αν στην Ελλάδα το τιμολογήσουν πιο κάτω δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ενδιαφέρεσαι για ένα αμάξι και μάθεις την τιμή του, απλά δεν συνεχίζεις να το ψάχνεις εάν αυτή δεν σε καλύπτει. Και ας είναι και το καλύτερο του κόσμου (που πιστεύω ότι το ds3 θα είναι καλό) Απλά για αυτό το αμάξι, 20+ και φυσικά για εμένα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.
-
20Κ για 150 αλογα ειναι ψιλονορμαλ
απο την αλλη αυτες ειναι τιμες αλφα -
+1
+1
-
Τι έχουμε εδώ;
Πήραν κομμάτια του Mini και του 500,τα συναρμολόγησαν μεταξύ τους.....και για να μοιάζει με Audi βάλανε τους τέσσερεις κύκλους;
Σχεδιατικά αδιάφορο.
Πετυχημένη η πρόσοψη,γελοία τα οπίσθια (το αντίθετο από ό,τι συμβαίνει στη MiTo).
Εσωτερικά σε αισθητικό επίπεδο.....molto Seat=molto cheap.Σε επίπεδο υλικών και συναρμολόγησης προφανώς ένα σκαλί πάνω από το εξάδελφο ισπανικό spaghetti με σάλτσα ketchup (και προφανώς και από τα υπόλοιπα της κατηγορίας).Αφού κάνουμε γαργάρα τις τεχνολογικές καινοτομίες,τις οποίες είδαμε στα διάφορα σαλόνια αυτοκινήτου και επί δύο χρόνια ακούγαμε ότι θα περάσουν στην παραγωγή,αλλά λάμπουν δια της απουσίας τους,ας προσγειώθούμε στη σκληρή πραγματικότητα(ένος Ibiza με κυριακάτικα ρούχα και κάνα δύο αισθητήρες περισσότερους).
Ας επικεντρωθούμε καλύτερα σε αυτό (που είναι και το σπουδαιότερο) :
Sportback
S1
Cabrio
Η ειδοποιός δηλ. διαφορά της εταιρείας που επενδύει σφαιρικά στο προϊόν και η οποία θα είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την εμπορική επιτυχία του μοντέλου.Και στο δια ταύτα:
(στοιχεία ιταλικής αγοράς)
Audi A1 1.2 TFSI 105cv, με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης τα 18.000 ευρώ.- DSG, €1700.
- χρώμα metallizzato ή perla, €700.
- ζάντες 18'', €2200.
- park assist, €400.
- διακοσμητικά από αλουμίνιο, €350.
- αισθητήρες για φώτα και βροχή, €400.
- Audi music interface, €300.
= € 24.050
Συγγνώμη αλλά σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν ένα σωρό άλλα B segm. για να κάνεις τη δουλειά σου (όπως την εννοεί ο καθένας)σε μεγαλύτερο βαθμό.
Και σε δίλημμα με το πιστόλι στον κρόταφο......στα ίδια χρήματα,τότε προτιμώ Mini TUTTA LA VITA. -
Το seat εσωτερικά θα ήθελα πολύ να ξέρω που ακριβώς το βλέπετε...?
Τουλάχιστον πείτε σωστά την κακία και 'δείτε' Fabia (έλα τώρα που δεν το βλέπεις)... -
@AlbaParietti
Η αρχικη τιμη εκτιμαται στα 17κ.
Περα απο τα καθαρα υποκειμενικα, αξιολογα και σεβαστα κατα τα αλλα σχολια, αρνητικα και λιγα ισως θετικα, μενει να δουμε απο κοντα το εσωτερικο για να κρινουμε σε ποιοτικο επιπεδο.
Οσον αφορα την επιλογη του Mini (one στα αντιστοιχα λεφτα δηλ 1.4/95ps),
τα 18χλγμ ροπης του 1.2tsi με τα +10ps, οσο να ναι στην πολη αλλα και σε ταξιδι εχουν το ρολο τους. Τελος τα 4μετρα συνολικου μηκους και το λιγο μεγαλυτερο μεταξονιο απο το Mini παιζει και αυτο το ρολο του στις καθημερινες μετακινησεις-χωρους κτλ...
Προσωπικα και εγω ΜΟΝΟ για οδηγηση ισως να προτιμουσα εκ πρωτης οψεως ενα Mini
cooper των 21κ στην χωρα μας, αλλα δεν ειναι ΜΟΝΟ εκει η ουσια αυτων των αυτοκινητων. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@AlbaParietti
Η αρχικη τιμη εκτιμαται στα 17κ.
Περα απο τα καθαρα υποκειμενικα, αξιολογα και σεβαστα κατα τα αλλα σχολια, αρνητικα και λιγα ισως θετικα, μενει να δουμε απο κοντα το εσωτερικο για να κρινουμε σε ποιοτικο επιπεδο.
Οσον αφορα την επιλογη του Mini (one στα αντιστοιχα λεφτα δηλ 1.4/95ps),
τα 18χλγμ ροπης του 1.2tsi με τα +10ps, οσο να ναι στην πολη αλλα και σε ταξιδι εχουν το ρολο τους. Τελος τα 4μετρα συνολικου μηκους και το λιγο μεγαλυτερο μεταξονιο απο το Mini παιζει και αυτο το ρολο του στις καθημερινες μετακινησεις-χωρους κτλ...
Προσωπικα και εγω ΜΟΝΟ για οδηγηση ισως να προτιμουσα εκ πρωτης οψεως ενα Mini
cooper των 21κ στην χωρα μας, αλλα δεν ειναι ΜΟΝΟ εκει η ουσια αυτων των αυτοκινητων.Ποιοτικά (υλικά+συναρμολόγησης) δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι πάνω από όλον τον ανταγωνισμό.Εξάλλου το έγραψα.
Η σύγκριση γίνεται με τιμές Ιταλίας (της Ελλάδας δεν τις ξέρω).Υποθέτωντας λοιπόν ότι λογικά το Mini,αν δεν είναι ανώτερο,τουλάχιστον δεν θα υπολείπεται σε handling και οδική συμπεριφορά από το Α1,τότε προτιμώ το Cooper των 120 ίππων.Το οποίο με αυτόματο κιβώτιο,17αρες + ένα σωρό εξοπλισμό κοστίζει 23.500 ευρώ,έναντι των 24.000 του Α1 1.2ΤFSi που παρέθεσα.
Με λιγότερα χρήματα παίζουν οι sport εκδόσεις των MiTo,207,Clio (με τους όποιους συμβιβασμούς τους)...ενώ με 1.500 ευρώ περισσότερα παίρνεις full extra (207 175cv και Clio RS).
-
Δεν είδα πουθενά 1.2 tfsi 105 ps αλλά 1.2 tfsi 86 ps το 105 ps πως προέκυψε;
-
@ΑlbaParietti
Με τετοιες τιμες που αναφερετε, πιθανοτατα ΚΑΙ ΕΓΩ θα επελεγα
το Cooper για πιο διασκεδαστικη οδηγηση.
Το θεμα ομως ειναι οτι ακομα και σε αυτη την κατηγορια των μικρων premium/
fashion icon μικρων αυτοκινητων, ΜΟΝΟ η διασκεδαση στην οδηγηση καλυπτει συγκριτικα μικροτερο αναλογικα ποσοστο αγοραστων, απο αυτους που θα κοιταξουν/εκτιμησουν ΚΑΙ τους ελαφρως μεγαλυτερους χωρους τους Α1 αλλα και την πιο ΑΝΕΤΗ αισθηση/μετακινηση εντος και εκτος πολεων, οπου συμφωνα τουλαχιστον με τις προδιαγραφες του σε αυτα τα θεματα το μικρο Audi θα υπερεχει. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@ΑlbaParietti
fashion icon μικρων αυτοκινητων, ΜΟΝΟ η διασκεδαση στην οδηγηση καλυπτει συγκριτικα μικροτερο αναλογικα ποσοστο αγοραστων, απο αυτους που θα κοιταξουν/εκτιμησουν ΚΑΙ τους ελαφρως μεγαλυτερους χωρους τους Α1 αλλα και την πιο ΑΝΕΤΗ αισθηση/μετακινηση εντος και εκτος πολεων, οπου συμφωνα τουλαχιστον με τις προδιαγραφες του σε αυτα τα θεματα το μικρο Audi θα υπερεχει.Δεν έχω καμία αμφιβολία ότο το μοντέλο θα πουλήσει ικανοποιητικά - αν και το Mini δεν πρόκειται να το κοντράρει κατά τη γνώμη μου. Τώρα, όπως και να το δει κανείς οι τιμές είναι παράλογες. Τουλάχιστον το Mini εξέχει σε 1-2 τομείς (design και οδική συμπεριφορά), οπότε αν είσαι κ@υλωμένος με ένα από τα δύο τουλάχιστον, τα σκας και το παίρνεις. Αυτό εδώ που εξέχει ακριβώς; Προσωπικά μου διαφεύγει
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
@ΑlbaParietti
fashion icon μικρων αυτοκινητων, ΜΟΝΟ η διασκεδαση στην οδηγηση καλυπτει συγκριτικα μικροτερο αναλογικα ποσοστο αγοραστων, απο αυτους που θα κοιταξουν/εκτιμησουν ΚΑΙ τους ελαφρως μεγαλυτερους χωρους τους Α1 αλλα και την πιο ΑΝΕΤΗ αισθηση/μετακινηση εντος και εκτος πολεων, οπου συμφωνα τουλαχιστον με τις προδιαγραφες του σε αυτα τα θεματα το μικρο Audi θα υπερεχει.Δεν έχω καμία αμφιβολία ότο το μοντέλο θα πουλήσει ικανοποιητικά - αν και το Mini δεν πρόκειται να το κοντράρει κατά τη γνώμη μου. Τώρα, όπως και να το δει κανείς οι τιμές είναι παράλογες. Τουλάχιστον το Mini εξέχει σε 1-2 τομείς (design και οδική συμπεριφορά), οπότε αν είσαι κ@υλωμένος με ένα από τα δύο τουλάχιστον, τα σκας και το παίρνεις. Αυτό εδώ που εξέχει ακριβώς; Προσωπικά μου διαφεύγει
Στο μηκος...Εχει λιγο καλυτερους πισω χωρους και μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ!
Το Iq της Τoyota δηλαδη τι τιμες εχει? Λογικες?
Το Α1 και λογω κυβισμου, στην χωρα μας, θα ειναι φθηνοτερο απο το αντιστοιχο Mini.
Με δεδομενο και το πιο ροπατο μοτερ του λογω turbo θα ειναι πιο σβελτο-ανετο στην πολη αλλα και εκτος. Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις? -
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
Αυτό εδώ που εξέχει ακριβώς; Προσωπικά μου διαφεύγειΑν έχεις προβλήματα ύπνου μία και μόνο ματιά είναι αρκετή.
Είτε μέσα είτε έξω...Μετά κοιμάσε σαν
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
@ΑlbaParietti
ακομα δεν το ειδαμε γιαννη το βαφτισαμε
τα χουμε κανει κι εμεις αυτα αγαπητε αλφιστα βεβαια η σιγουρια που διακατεχει πολλους οτι η τζουλιετα θα ειναι benchmark ειναι ακαταμαχητη
οσο για το πού θα υπερεχει θα υπερεχει εκει που υπερεχουν και τα αλλα audi
τωρα αν καποιοι δε μπορουν να καταλαβουν που υπερεχουν τα αλλα audi, δε θα το καταφερουν ουτε με το Α1
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ΑlbaParietti
ακομα δεν το ειδαμε γιαννη το βαφτισαμε
τα χουμε κανει κι εμεις αυτα αγαπητε αλφιστα βεβαια η σιγουρια που διακατεχει πολλους οτι η τζουλιετα θα ειναι benchmark ειναι ακαταμαχητη
οσο για το πού θα υπερεχει θα υπερεχει εκει που υπερεχουν και τα αλλα audi
τωρα αν καποιοι δε μπορουν να καταλαβουν που υπερεχουν τα αλλα audi, δε θα το καταφερουν ουτε με το Α1
Ρε συ, δεν αμφιβάλλω ότι το Α1 θα είναι μια χαρά και παραπάνω - όταν λέω όμως 'εξέχει' εννοώ να είναι class leader σε ένα χαρακτηριστικό και όχι απλά να τα πάει καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα. ΟΚ, μπορεί να είναι 'class leader' σε βέλτιστο συνδυασμό χαρακτηριστικών και για κάποιους αυτό μπορεί να αρκεί- αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Αν βγει κανένα quattro δίλιτρο αλλάζει το πράγμα - προς το παρόν κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που βλέπω είναι μία πιο flashy (και αλμυρή) εκδοχή της πλατφόρμας B του μαγαζιού - η οποία φυσικά είναι μια χαρά, αλλά σε αυτά τα επίπεδα τιμών νομίζω θα πρέπει κάποιος να είναι κομματάκι πιο αυστηρός
-
πανεμορφο απ' όπου και να το κοιτάξεις!
κάτι διαφορετικό από την Audi...Λεπτομέρειες από το εσωτερικό:
-
Από τους αεραγωγούς δυναμώνει η φωνή στο ηχοσύστημα?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Από τους αεραγωγούς δυναμώνει η φωνή στο ηχοσύστημα?Ειδες οι Γερμανοι, αλλα κολπα...
Audi A1